miercuri, 31 martie 2010

Românii vor înapoi la pedeapsa cu moartea

 Românii vor înapoi la pedeapsa cu moartea

Rezultat-şoc la ultimul sondaj de opinie comandat de Pro Democraţia

Românii vor înapoi la pedeapsa cu moartea

30 Mar 2010 Boris Velimirovici | 6 comentarii | 1122 vizualizari

   
Pe român la disperare îl apucă toţi dracii. Conform unui sondaj CCSB, mulţi dintre conaţionalii noştri ar fi de acord cu introducerea pedepsei capitale, expulzarea romilor care ne prejudiciază imaginea în afara ţării şi a ungurilor care vor autonomie.
Sondajul realizat la comanda Asociaţiei Pro Democraţia arată că 91% dintre români, care susţin un referendum pe tema reintroducerii pedepsei cu moartea, ar vota pentru acest demers. Mai mult, agresivitatea faţă de semeni a atins şi ea cote alarmante. Datele aceluiaşi studiu spun că aproximativ 89% dintre români, care ar participa la un referendum pe tema retragerii cetăţeniei celor care cer autonomia ţinutului Secuiesc, ar vota pentru.

De asemenea, 94% dintre românii care şi-ar dori o consultare populară pentru retragerea cetăţeniei romilor care încalcă legile în alte ţări şi aduc prejudicii României ar vota pentru excluderea lor din comunitate.

Scandalurile din ultimul timp în care au fost implicate instituţiile statului, dar mai ales cele legate de organismele care ar fi trebuit să asigure respectarea legii din România au lăsat impresia unui sistem justiţiar cu enorme carenţe. Acest fapt s-a transformat într-un sentiment de frustrare şi revoltă în rândul populaţiei, care vede în reintroducerea pedepsei cu moartea o formă de reinstaurare a legii şi dreptăţii.
Psihologii consideră procentul celor care susţin reintroducerea sentinţei capitale ca fiind unul normal şi că acesta reflectă dorinţa oamenilor de pedepsire a vinovaţilor.

”Noţiunea de bine şi rău este adânc înrădăcinată în conştiinţa noastră”, declara pentru cotidianul.ro Mirela Zivari, doctor în psihologie. ”Este un concept mai degrabă religios de pedepsire a răului. Nu percepem pedeapsa cu moartea ca pe un rău împotriva umanităţii. Atât conceptul biblic «ochi pentru ochi, dinte pentru dinte», cât şi expresia populară «eu te fac, eu te omor» sunt o dovadă a faptului că oamenii percep pedeapsa ca pe ceva firesc. Nu demult în pieţele din centrul oraşelor se organizau execuţii publice la care oamenii asistau ca la un spectacol. Românii nu sunt diferiţi de celelalte popoare de religie creştină.”

Întrebarea care rămâne în urma acestui studiu este dacă disperarea românului, ilustrată de acest sondaj, va avea urmări care să determine adoptarea de către guvernanţi de măsuri care să ducă la îmbunătăţirea traiului omului de rând.



6 comentarii
1
amicu 30-Mar-2010 17:50
pai atunci ...
Daca romanii asa vor atunci dati-le-o (pedeapsa cu moartea). Nimic de mirare, romanii sint campioni la decizii timpite.
2
evanescentul 30-Mar-2010 18:58
Una din doua! Hahahaha!!!
Una din doua: ori sa se reintroduca pedeapsa cu moartea, dar in cazul asta pedeapsa sa se execute prin lapidare de catre curtea care a decis vinovatia inculpatului, ori sa nu se reintroduca, caz in care cei vinovati de crima a fie tinuti cu picioarele in apa rece pana le putrezesc oasele! Hahahaha!!!
3
franarupulica 30-Mar-2010 22:33
o sa innebunim
Din pacate guvernul o sa innebuneasca o tara intreaga (si asa nu prea sanatoasa la cap). Starea economica are directe repercusiuni asupra starii de spirit. E evident ca deja coarda s-a cam intins la maxim si poporul regreta ce a votat.
4
Glaciatus 30-Mar-2010 22:59
COMANDAT
Care romani? Ca pe mine nu m-a intrebat nimeni daca vreau pedeapsa cu moartea sau nu.
Sondajul asta este facut doar din dorinta de-a pacali lumea in a crede ca Romania este o tara cu o mentalitate inapoiata, scopul fiind descurajarea romanilor cu initiativa care chiar fac un bine tarii si care, in mod inevitabil, dauneaza grupurilor de interese oculte.
Dvs. ati fost vreodata intervievat de vreun reporter? Dvs ati participat vreodata la un astfel de sondaj? Eu vreau sa stiu mai multe despre realizarea acestui sondaj. Este clar ca "Nenea" doreste sa ne dea lucruri deja mestecate pt. ca asa le inghitim mai repede.
5
Magasbuk 31-Mar-2010 00:12
retragerea cetateniei
Intr-o tara ca asta astept sa-mi fie retrasa cetatenia!
Toti astia care ramanem fara cetatenie unde vor fi exilati???? Care tara ne va primi? sau majoritatea zdrobitoare este de acord cu infiintarea taberelor de exterminare in care vom fi trimisi? Trebuia inclusa in sondaj si aceasta ultima intrebare!

Niciun comentariu: