duminică, 21 martie 2010

DOCUMENT. La Sfantu Gheorghe, Partidul National Liberal voteaza insemnele rezivioniste maghiare alaturi de UDMR si PCM!


Presedintele PNL Sfantu Gheorghe, "romanul" Madalin Guruianu, voteaza cot la cot cu UDMR si PCM drapelul secuiesc ca drapel al orasului!

Dupe ce am solicitat de mai multe ori Primariei Sfantu Gheorghe sa imi comunice o copie a procesului verbal al sedintei din data de 28 ianuarie pentru a arata cum si cine a votat drapelul secuiesc (foto stanga) pe post de drapel al orasului, azi am primit in sfarsit o copie a acestui proces verbal. Acum totul este cat se poate de clar. Singurul roman care a votat impotriva adoptarii drapelului secuiesc ca si drapel al orasului a fost doamna consilier Rodica Parvan, membru PSD. Ceilalti consilieri romani, Ivan Niculae, Valer Serban si Madalin Guruianu (foto) au votat pentru (Ivan Niculae s-a abtinut). In afara doamnei Parvan, niciun "barbat" nu a avut nimic de comentat impotriva adoptarii acestui drapel in care romanii nu sunt reprezentati deloc! Bravo, domnilor!

Stenograma sedintei puncteaza comentariul doamnei Parvan, singurul consilier roman care a avut ceva obiectat.
Doamna consilier PÂRVAN RODICA: (lb.r.) „Daca înregistram, puteam sa pun banda si
sa spun ceea ce am spus si atunci când s-a discutat doar stema, acum un an si jumatate sau cât.
Privesc aceste însemne si va pun întrebarea, care n-as vrea sa ramâna retorica, pentru ca votul
meu oricum nu conteaza, este un singur vot. Eu cetatean român, de nationalitate româna, locuitor al orasului Sfântu Gheorghe, judetul Covasna din România, unde ma regasesc în aceste însemne? Daca raspundeti la aceasta întrebare, voi vota de doua ori. Va multumesc.”....
Domnul primar ANTAL ÁRPÁD-ANDRÁS: (lb.r.) „Da, deci schita. Deci considerati ca
nu scrie nimic acolo. Nu este nici o problema. Deci nu este o denumire oficiala lânga care ar
trebui sa scrie si în limba româna. Deci asta va spun. Deci am înteles, îmi cer scuze ca a ramas
acolo doar în limba maghiara. Sunt convins ca stiti atâta în maghiara, încât sa întelegeti despre ce este vorba si nu ati crezut despre steag ca este altceva. Deci în momentul în care ati vazut schita, nu cred ca nu v-ati dat seama ca vorbim despre steagul orasului. În fine. Deci aici într-adevar, când s-a dat print pe calculator, nu s-a uitat ca e scris în limba maghiara. Evident, schita afost facuta de specialisti, deci a venit ideea de acolo si din aceasta cauza nu am dat denumire si în limba româna.Pentru doamna Pârvan, sincer, nu am cum sa va raspund daca va regasiti sau nu va regasiti. Dumneavoastra trebuie sa va cautati si sa va regasiti în aceasta stema si în acest steag.
Chiar nu am altceva ce sa va spun.”Doamna consilier PÂRVAN RODICA: (lb.r.) „Dar totusi cu 25% ar trebui automat sa maregasesc. Nu?”
Domnul presedinte de sedinta SERBAN VALERIU: (lb.r.) „Va rog, va rog.”
Domnul primar ANTAL ÁRPÁD-ANDRÁS: (lb.r.) „Deci stema este oficiala. A fost
adoptata prin Hotarâre de Guvern, deci este oficiala. Steagul este pe baza temei, deci nu înteleg care e problema. Trebuia sa punem rosu, galben si albastru pe fond? Deci chiar nu vreau sa vajignesc, vorbesc foarte serios.”

Copia procesului verbal al sedintei. Punctul XVIII din procesul verbal este cel referitor la adoptatea drapelului secuiesc ca si drapel al municipiului Sfantu Gheorghe.
Proces verbal pe Contribuabilul tupeist al lui Dan Tanasa

DOCUMENT. La Sfantu Gheorghe, Partidul National Liberal voteaza insemnele rezivioniste maghiare alaturi de UDMR si PCM!

Niciun comentariu: