duminică, 11 septembrie 2011

Mureş: Mii de persoane vor rămâne fără apă potabilă din cauza datoriilor

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa. Nu se discută despre dreptul la apă și prețul apei în raport cu nivelul de trai al populației. Accesul la apă potabilă este un drept și statul trebuie să asigure acest consum vital. Compania Aquaserv, care ca acționari primăriile principalelor orașe din județul Mureș, nu are dreptul să blocheze accesul la apă. Consecințele sunt sanitare și periclitează viața abonaților, mai ales a pruncilor și bătrânilor.
Nu este vorba doar de consum excesiv ci și de prețul apei, de scăderea puterii de cumpărare a cetățenilor, de creditele acordate de bănci fără controlul capacității de rambursare. Ce face presa și ce fac ongeurile din Mureș ? Dar dacă este vorba de fapt de o proastă gestiune din partea Companiei și de calitatea proastă a rețelei de apă potabilă între furnizor și client, cu scurgeri care sunt ascunse de sistemul paușal. Modul de calcul al consumului se poate vedea aici.
Cu prietenie, Dan Culcer

Mureş: Mii de persoane vor rămâne fără apă potabilă din cauza datoriilor


Compania Aquaserv a anunţat, ieri, că înce­pând cu data de 12 septembrie va sista furnizarea apei potabile către 50 de asociaţii de proprietari din Târgu Mureş, Cristeşti şi Sângeorgiu de Mureş, însumând 7.065 de persoane, care acumulează datorii totale de aproape 450.000 de lei. “În acest moment, datoriile totale ale asociaţiilor de proprietari către Aquaserv sunt de peste trei mi­lioane de lei. Cele 50 de asociaţii de proprietari către care se va sista furnizarea apei potabile începând de luni, 12 septembrie, au fost selectate în funcţie de vechimea datoriilor, acestea având datorii cu o vechime de cel puţin 90 de zile”, se arată într-un comunicat de presă remis joi de companie. Cele 50 de asociaţii de proprietari au datorii cuprinse între aproximativ 62.000 de lei şi 887 de lei. “Această decizie, deosebit de neplăcută, a fost luată după ce au fost parcurse toate etapele legale, în încercarea de a recupera datoriile scadente pe care asociaţiile de proprietari le au către Aquaserv. Datorită faptului că aceste asociaţii nu au depus suficiente eforturi pentru diminuarea datoriilor, suntem nevoiţi să recurgem la măsura extremă, dar în deplină conformitate cu legislaţia existentă în domeniu, de sistare a apei potabile”, mai precizează comunicatul Aquaserv.
Short URL: http://cronicaromana.com/?p=5090


- Comunicate -
nr. 864 / 9 Septembrie, 2011
Compania AQUASERV este nevoita ca incepand cu data de 12 septembrie 2011, sa sisteze furnizarea apei potabile catre asociatiile de proprietari cu datorii mari catre companie. In acest moment datoriile totale ale asociatiilor de proprietari catre AQUASERV sunt de peste 3 milioane lei. Cele 50 de asociatii de proprietari catre care se va sista furnizarea apei potabile incepand de luni, 12 septembrie, au fost selectate in functie de vechimea datoriilor, acestea avand datorii cu o vechime de cel putin 90 de zile. Aceasta decizie, deosebit de neplacuta, a fost luata dupa ce au fost parcurse toate etapele legale, in incercarea de a recupera datoriile scadente pe care asociatiile de proprietari le au catre AQUASERV. Datorita faptului ca aceste asociatii nu au depus suficiente eforturi pentru diminuarea datoriilor, suntem nevoiti sa recurgem la masura extrema, dar in deplina conformitate cu legislatia existenta in domeniu (Legea 51/2006 si Legea 241/2006), de sistare a apei potabile. Intentia noastra este de a aplica masurile restrictive, doar la punctele de consum cu datorii. In acest context, solicitam de la administratiile asociatiilor vizate precizarea scarilor cu cele mai mari datorii. Lista cu asociatiile de proprietari care au fost somate si sunt vizate pentru sistarea apei potabile, incepand cu data de 12 septembrie, este afisata la Centrul de Relatii cu Clientii de la sediul companiei si se poate vizualiza pe pagina de internet www.aquaserv.ro. Compania AQUASERV a instiintat cu privire la situatia creata institutiile interesate, si anume: Autoritatea Judeteana de Sanatate Publica Mures, Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului Mures, Inspectoratul Regional pentru Protectia Consumatorilor Mures, Primaria Targu-Mures si Institutia Prefectului - Judetul Mures, institutii care inteleg gravitatea situatiei si sprijina in totalitate demersurile AQUASERV.
Conform Ordinului nr. 536/1997 (cu modificarile si completarile ulterioare), art. 21 si 22 al. 2, facem apel catre locuitorii din blocurile unde va fi sistata furnizarea apei potabile sa adune rezerve de apa in cantitati suficiente pentru acoperirea necesarului fiziologic, igienei personale si prepararii hranei.

S.C. COMPANIA AQUASERV S.A.


Niciun comentariu: