vineri, 27 august 2010

Autor: Aciduzzul. Istoria rusinii. Jaful nestiut… (Ceausescu.cc)

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa.Cu prietenie, Dan Culcer

Istoria rusinii. Jaful nestiut… (Ceausescu.cc)
categorie: Editorialele editiei, Politica interna, Proiectul Perlan | autor: Aciduzzul
25 august 2010

57 views, 1 comentariu
Radu Roncea
Fara a ne da seama, timpul se duce inaite si trist, de cele mai multe ori, noi oamenii ramanem priponiti locului precum un cal neputincios, multumindu-ne cu “iarba” din perimetrul nostru limitat. Acum 66 de ani, pe data de 23 august 1944, doua partide istorice au savarsit un act de tradare nationala. Atat taranistii cat si liberalii, au refuzat sa participe la sedinta propusa de Maresalul Antonescu, sedinta la care, in prezenta ”regelui de mamaliga” care nu cu mult timp inaite facuse cadou pamantul sfant al tarii (Nordul Ardealului), trebuia sa participe si exponenti ai miscarii comuniste. Refuzul partidelor politice traditionale de a onora intalnirea, era unul singur…lovitura de stat programata pe 26 august 1944. La sedinta cu pricina au participat insa comunistii, ce, fara a mai tine cont de propunerea Maresalului de evacuare, fara varsare de sange, a trupelor naziste: au trecut la arestarea abuziva a lui Antonescu. Regele nostru ”de mamaliga” a tacut malc, precum un scolar pus la colt de invatatoare.
Lovitura de stat a fost asadar ”furata” de comunisti, taranistii si liberalii ramanand cu buzele umflate iar regele nostru cu ”treaba mica” in pantaloni. Pentru veridicitate, comunistii au preferat o mica ”baie de sange”, ”baie” ce putea fi evitata total. Cam asa ceva s-au derulat evenimentele si in decembrie 1989, locul Maresalului luandu-l de aceasta data Nicolae Ceausescu, tovaras printre altele, dar nu cu aceia ce furau sistematic tara de cativa ani , ci tovaras chiar cu poporul.
Diferenta dintre Ceausescu si cei de acum e ca el se trezea cu noaptea in cap si se gandea ce sa mai faca ca poporului sa-i mearga mai bine, pe cand cei de azi se trezesc cu noaptea in cap si se gandesc ce se mai poate fura.
Celor ce se intreaba cine si de ce a dorit lovitura de stat din decembrie 1989 si totodata, asasinarea urgenta a presedintelui Nicolae Ceausescu, le voi descrie in cele ce urmeaza, ”marea opera” a unor extrem de bine pregatiti tovarasi comunisti, momiti si convinsi de mirajul MASONERIEI cat si de bogatiile occidentale, la care aveau limitat accesul.
Cum bine se stie si binenteles se stia si in ultimii ani ai comunismului, raportarile productiei agricole erau umflate. Motivul sa nu carecumva sa credeti ca era doar unul…erau doua. Doua si foarte bine legate intre ele. Primul il cunoasteti cu siguranta cu totii, raportarile agricole mari aduceau liniste in sufletul presedintelui Nicolae Ceausescu, ce ar fi ”turbat” sa stie ca-i sufera poporul de foame, linistea produsa de supraproductii nu-l oprea ca surplusul sa-l directioneze la export. Cel de-al doilea motiv era insa unul cu bataie mult mai lunga…si pentru a intelege cat de lunga era ”bataia” va voi intrerupe un pic pt a va povesti un eveniment petrecut in 1983 la Uzinele Brasov.
Productia slaba din ultima perioada a pieselor de schimb pentru tractoare si implicit valuta putina ce era incasata de aceste uzine, a atras atentia intr-un mod deosebit tovarasului Nicolae Ceausescu, care fara sa stea pe ganduri a convocat consiliul director si a facut o vizita la Uzinele Brasov. In sedinta respectiva Nicolae Ceausescu a fost extrem de dur dar si extrem de istet, sesizandu-le faptul ca este imposibil ca zecile de mii de tractoare exportate, combine si alte utilaje, in tarile arabe dar si in cele europene, sa nu aibe nevoie de piese de schimb si le-a recomandat sa solutioneze de urgenta situatia ilogica creata.
Tovarasii de la Brasov au remediat temporar situatia, limitand ”exporturile la negru” pana in 1987, an in care muncitorimea revoltata a incercat sa transmita un mesaj presedintelui Nicolae Ceausescu, un mesaj ca exporturile la negru au reinceput si orele suplimentare efectuate pentru aceste exporturi frauduloase nu le sunt platite. Securitatea, ce era adanc implicata in aceste furturi colosale, a avut insa de grija sa schimbe mesajul si sa linisteasca spiritele aprinse.
In perioada 1983-1987 sumele cuvenite orelor suplimentare erau incasate de muncitori sub forma de prime si mare atentie!…necontabilizate, pentru ca altfel nu se putea justifica productia scazuta in raport cu orele muncite. Totodata Uzinele Brasov si multe altele din tara, pentru a ascunde Marele Jaf National pe care-l traiam noi cei de jos, aveau probleme cu energia si ca urmare era necesara oprirea ei, a energiei de la consumatorii casnici. Spun si alte uzine din tara deoarece ”boala dracului” de a face ” export la negru ”, alipit celui legal, impanzise Romania.
Sute de containare ieseau din tara cu marfuri nedeclarate, marfuri ce din stadiul de productie erau neraportate de catre serviciul de contabilitate. Pentru producerea acestor marfuri se consuma energie, energie ce nu putea fi raportata scriptic si ca urmare ea trebuia luata de undeva…acel undeva era la noi acasa , acolo unde stateam pe intuneric si-l injuram de mama focului pe Ceausescu.
Tagma tradatorilor infiltrata cu grija in mai toate structurile produceau teroarea si interziceau vorbele acide la adresa celui ce habar nu avea ce se intampla cu adevarat. Inventau povesti despre cat de grav ar fi sa afle tov.CEAUSESCU, despre nemultumirile lor, cat si povesti despre unii ce au avut de suferut. Raportarile false cu privire la productia industriala erau totusi inbucuratoare pentru Ceausescu, el nici macar nu banuia ca fabricile ce le ”facuse” fac de fapt de 2 ori mai multa ”miere” si ca implicit muncitorii muncesc de 2 ori mai mult, beau de 2 ori mai mult si mananca doar pe jumatate! Cum oare ar fi putut banui cineva din exteriorul ”AFACERII ROMANIA” ca productia industriala e furata in acest mod, atata timp cat maestrii diversiunii infiltrati in securitate, flamanzeau poporul si totodata aveau grija sa faca cunoscut acestuia ca productia agricola e ”umflata”.
Adevarul pe jumatate multumeste omul indiferent! Da, drag roman, ti-a fost aratat ”avionul” pe cer si ”mana hotului” era in buzunarul tau!
Haideti sa revenim acuma, impreuna, la cel de-al doilea motiv al exagerarii productiei agricole.
Daca in cazul industriei, productia era raportata in minus, agricultura era necesar a fi raportata in plus deoarece:
Productie agricola mai mare presupune consum mai mare de carburant si…consum mai mare la piesele de schimb, la cauciucuri, la cablurile electrice la tot ce presupune uzura si foarte important : se producea in sutele de uzine ale tarii. Nu doar tractoarele arau fictiv, la fel trebuiau incondeiate si semanatorile si combinele. La fel se uzau de fictiv si celelalte utilaje angrenate in marea revolutie agrara cu care s-a pacalit Nicolae Ceausescu.
Productia Fictiva Agrara era ”in pas de tango” cu ceea ce Industria nu declara! Ceea ce iesea la export (” la negru” ma refer) era consumat fictiv de catre Agricultura! Naivitatea lui Ceausescu nu poate fi condamnata, decat daca acceptati ca si dv a-ti fost la fel de naivi, neintrebandu-va nici atunci dar nici pe parcursul anilor ce au urmat: CARE-I SMECHERIA! Unde merg piesele folosite fictiv pt realizarea productiei agricole fictive???
In conturile cui? Lui Sergiu Nicolaescu o parte! Nu se poate?! Pai ia aduceti-va aminte…cine se plimba cu masina ce avea nr de Germania prin Bucuresti? Cine avea firma in Germania de productie? Ati ghicit…chiar Sergiu! De ion TIRIAC ati auzit?…
Acum ca a-ti aflat ce a fost pana in 1989, puteti intelege mai usor, ura celor ce au pierdut o data cu lovitura de stat, controlul asupra AFACERII ROMANIA, si de ce au avut atata placere in a demola peste 1000 de intreprinderi.
De ce a fost necesara asasinarea lui Nicolae Ceausescu si a Elenei Ceausescu …
De ce a-ti fost mintiti imediat dupa ”revolutie” ca industria nu e functionabila…
De ce au fost demontate uzinele Romanesti si de ce inca si azi, se vand in tari straine strunguri, freze si alte utilaje ca fier vechi…pentru sume frumusele.
Ungaria, Italia, Australia si mai toate statele cunoscute dv, sunt pline de ”vechiturile” lui Ceausescu. Strunguri carusel, freze si masini de rectificat produse fie la UM Cugir fie in URSS, au fost cosmetizate si lucra acum de ”bubuie” in alte tari. Industria Romaniei nu a fost vanduta la fier vechi cum mai toti tradatorii spun. La fier vechi a fost vandute doar structurile cladirilor in care se aflau aceste utilaje ravnite! ”Miezul nucii” a fost extras si instrainat!!!
De ce a fost demolat intreg sistemul de irigatii agricole dupa ”revolutie” si de ce CEAUSESCU, dupa platirea datoriei externe a dorit retehnologizarea industriei ROMANESTI si trecerea la o noua etapa bazata pe baze reale?…deoarece el fie nu-si cunostea performanta industriei, fie chiar dorea trecerea la o economie de piata.
Intreprinderile Romanesti taiate cu autogenul si duse la fier vechi reprezinta o realitate, in schimb instrainarea mijloacelor de productie, a strungurilor, a frezelor si a multor altele, reprezinta o ‘’stafa” nationala. Prosteala era asa de mare incat cei ce scoteau la licitatie strungul spre exemplu, habar nu aveau de valoarea lui reala. Eu personal am cumparat la licitatie un strung Carusel de 1200 cu 2500 de euro ( de la COOPERATIA din Sebes-alba) si l-am vandut unui domn Ognel cu 8000 de euro. Acesta la randul lui dupa cosmetizare la dat altuia cu 24.000 de euro, care la randul lui la inzestrat cu CNC si la exportat cu 50.000 euro!!!
Ceausescu stia si simtea ca ceva nu merge. La intalnirea din 4 dec 1989 avuta cu Gorbaciov, el, aduce in discutie necesitatea de a trece la o economie bazata pe BAZE REALE…
Pai cum de ce?
Pentru ca la fel ca el, nici voi nu stiati care-i “Afacerea Romania”. La fel ca el si voi credeati pe cei din jurul vostru…si ”puneati botul la vrajeala”.
Pe el la asasinat in decembrie 1989 pentru ca daca nu o faceau,a-ti fi aflat atunci adevarul si v-ati fi trezit…
Se pare insa ca adevarul e logic si mai devreme sau mai tarziu fiecare dintre voi il ve-ti putea percepe. Cautati ceea ce-i logic, dar nu va opriti decat atunci cand sunteti pe deplin convinsi!
Totul pleaca de la iubire si se poate opri numai atunci cand sentimentul indiferentei e mai puternic decat cel patriotic!
Iubirea e viata vie si cei ce o cauta vor gasi adevarul.
Cred si stiu ca si Iliescu se va elucida acum, in ce ”afacere” a intrat.
Cand ve-ti intelege pe deplin ceea ce v-am descris, cu siguranta veti fi dispusi sa aflati ce a urmat si nu in ultim rand sa incepem impreuna, a reconstrui o Romanie Noua si Demna!
Cum voi sti ca sunteti dispusi la schimbare?!Simplu…Cereti inapoi stema Romaniei furata la ”revolutie”. Lipiti-va pe geam o bulina mare , alba de hartie!
23 AUGUST 2010

Radu Roncea pentru Romania!
Desteptati-va fratii!

Niciun comentariu: