sâmbătă, 21 august 2010

SCRISOAREA DLUI SORIN ILIESIU CATRE DL GH.FLUTUR

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa. DC
In semn de solidaritate, cu Angela Furtună, poetă dar și autoarea unui text intitulat POLITICĂ, VACANŢE  ŞI  STELE  GALBENE. 
Înscenările aduse de vânt… Sorin Ilieșiu publică un text pe situl lui Viorel Padina, Dincolo de faptul că demersul Angelei Furtună este cât se poate de normal, în apărarea carierei sale devreme ce este convinsă că este o persoană de calitate, scrisoare de mai jos a lui Sorin Ilieșiu, face parte din arsenalul de demagogie civică și politică, de care se abuzează.
Iar afirmația cu care își încheie scrisoarea S. I. :: este stupefiantă :
«Sorin Ilieşiu – în numele celui mai activ segment al societăţii civile din România». Din cine e format cel mai activ segment al societății civile din România ??? Sorin Ilieșiu a uitat să dea lista, care presupun că ar fi exhaustivă și, deci, limitativă.
Cu prietenie, Dan Culcer

SCRISOAREA DLUI SORIN ILIESIU
CATRE DL GH.FLUTUR

Domnului Gheorghe Flutur – Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava
Domnule Preşedinte al C.J. Suceava,
Ne exprimăm consternarea pentru implicarea dvs în asasinarea psihică a doamnei Angela Furtună — cea mai distinsă intelectuală din judeţul pe care-l conduceţi — aşa cum rezultă din scrisoarea către dvs publicată la adresa http://viorelpadina.wordpress.com/2010/08/20/supliciile-angelei-furtuna-sau-cand-fluturele-se-transforma-n-carabus/
Vă solicităm ca până Luni 23 August 2010 să daţi publicităţii un comunicat în care să precizaţi când şi cum veţi repara crima de a da afară din Biblioteca Bucovinei tocmai pe cea care a creat faima acesteia.
Vă cerem să vă respectaţi cuvântul, conform comunicatului Agerpres anexat mai jos.
În caz contrar, vă vom cere demisia de onoare atât din fruntea C.J.Suceava, cât şi din fruntea PD-L.
Insistăm cu propunerea ca în prima şedinţă a C.J.Suceava să votaţi ca distinsa Doamnă Angela Furtună să devină cetăţean de onoare al Bucovinei. Aşteptăm răspunsul Dvs faţă de propunerea noastră.
Vă cerem să acţionaţi ca în prima şedinţă a CJ toate erorile să fie îndreptate.
Cu cele mai bune gânduri,
Sorin Ilieşiu – în numele celui mai activ segment al societăţii civile din România »

P.S. : Din cine e format cel mai activ segment al societății civile din România ??? Sorin Ilieșiu a uitat să dea lista, care presupun că ar fi exhaustivă și, deci, limitativă. Dan Culcer

 P. P: S. : Angela Furtună a publicat acum cîteva luni volumul I al cărții "La anul, la Ierusalim"
Extrag din prezentarea ei pe situl autoarei.
«La sfârşitul lunii ianuarie 2010, a apărut, în editarea Bibliotecii Bucovinei "I.G.Sbiera", vol. I din lucrarea "La anul, la Ierusalim, o carte". Coperta este semnată de maestrul Devis Grebu. Scrisă alert şi incitant, cartea reuneşte meditaţii, dileme, analize, dialoguri, conferinţe şi reflecţii pe marginea dialoguluui dintre iudaism şi românism.»
Iată textul de coperta a IV.
"România politică a înregistrat în ultimul secol o suită de eşecuri majore care au generat pierderi de teritorii şi de prestigiu, exoduri masive de populaţii, zădărnicirea acţiunilor democratice, scăderea sau pierderea controlului asupra resurselor materiale, energetice şi umane, precum şi dispariţia la comandă a unor culturi.
 
Una din pierderile remarcabile şi regretabile pentru România au fost evreii.
A existat de sute de ani pe teritoriile carpato-dunărene o Românie Iudaică înfloritoare, expresivă, originală, armonios integrată în multiculturalitatea civilizaţiei româneşti la a cărei dezvoltare şi prosperitate a contribuit din plin.
Prin extrapolare, se poate vorbi astăzi şi de un Israel românesc, deoarece la construirea acestui stat modern miraculos au contribuit şi câteva generaţii de evrei  români; aceştia s-au alăturat celorlalte emigraţii evreieşti ce s-au reunit acum mai bine de şaizeci de ani în Ţara Sfântă sub semnul renaşterii prin limba ebraică şi al transformării valorilor pe care evreii le acumulaseră până la acea vreme sub influenţa altor culturi, cum a fost cea română. A fost, aceasta, calea unică de a învinge antisemitismele de diferite grade ale Europei şi, respectiv, ale României: prin sionism, prin sacrificii indescriptibile şi prin asumarea unor responsabilităţi imense.
 
Puternic legate prin rădăcini culturale şi spirituale străvechi şi comune, culturile română şi iudaică se caută şi se regăsesc astăzi - după învingerea regimurilor totalitare -, pe terenul fertil al libertăţii şi al valorilor democraţiei. Sensuri ale acestor relaţii profunde de comunicare sunt cercetate şi în acest prim volum". Angela Furtună»
Cartea poate fi interesantă. Cred că ar trebui citită. DC

Niciun comentariu: