sâmbătă, 7 august 2010

Prima societate privată de consultanţă, studii şi cercetări geostrategice din Romania

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa.Cu prietenie, Dan Culcer

Despre Ingepo Consulting:




1. Cine este INGEPO Consulting? Prima societate privată de consultanţă, studii şi cercetări geostrategice din Romania (înfiinţată la sfârşitul anului 2006), care editează (începând din martie 2007) “Pulsul Geostrategic”, cu apariţie bilunară şi bilingvă – română-engleză, apolitică, echidistantă şi neinfluenţată de curente, opinii şi abordări, considerate, prin tradiţie, lideri de domeniu, dar influenţate politic, ideologic şi financiar. Serviciile oferite nu sunt marcate de evoluţii interne sau externe, ci personalizate, curajoase şi obiective. Politica societăţii nu urmează nici indicaţii, nici “mode”, nici “modele”, pentru că un este nici finanţată şi, în consecinţă, nici dirijată de formaţiuni politice sau grupuri de interese interne sau din afara ţării.
2. Care este conceptul si activitatea INGEPO Consulting? Prezentarea unor opinii independente, obiective, privind evoluţia diferitelor probleme geopolitice de interes global şi regional, necesare decidenţilor politici, politico-militari, din domeniile securităţii naţionale, economic, universitar şi post-universitar– cu preponderenţa în relaţiile internaţionale, organizaţii internaţionale şi neguvernamentale formatoare de opinii, centre de studii şi analiză, dar şi persoane particulare interesate de domeniile abordate.

INGEPO Consulting realizează culegerea, analiză, diseminarea şi stocarea informaţiilor provenind din peste 2.400 de surse deschise de prima mărime în mai multe limbi de circulaţie mondială, cu o concentrare specială pe zonele Orientului Mijlociu şi zona extinsă a Mării Negre. Materialele realizate de INGEPO Consulting conţin, în afara prezentării cu acurateţe a evoluţiei curente a evenimentului analizat, elemente previzoinale, de prognoză şi decelare a impactului posibil al unei conjuncturi, însoţit (atunci când este cazul) de soluţii pentru evitarea consecinţelor negative.

În afara “Pulsului Geostrategic” INGEPO Consulting oferă consultanţă pe teme punctuale, la solicitarea clienţilor, inclusiv pentru iniţierea şi dezvoltarea unor afaceri în zonele de mai sus, de exemplu:

- consultanţă în întocmirea unor lucrări de specialitate în diferite domenii, inclusiv al informaţiilor strategice şi de geopolitică;
- selecţionarea de personal de conducere pentru companii naţionale şi multinaţionale (head hunter);
- condiţiile existente pe o piaţă externă pentru un anumit gen de afaceri;
- evaluări şi previziuni privind evoluţia situaţiei într-o anumită zonă, ţară sau piaţă;
- facilitarea unor legături de afaceri în străinătate, inclusiv organizarea şi asigurarea deplasărilor şi programului acestora.
*

Firma INGEPO Consulting s-a înfiinţat la sfârşitul anului 2006, la ideea subsemnatului, fiind o iniţiativă pur particulară, fără nici o afiliere politică, care nu beneficiază de nici o susţinere financiară din partea vreunei instituţii publice din România sau din alte ţări.

Acest site este o initiativă pur particulară pentru a promova notiuni teoretice privind domeniul informatiilor strategice iar, în domeniul geopoliticii - atât probleme teoretice cât si analize aplicate.

Dorim să oferim un spatiu de prezentare, gratuit, atât timp cât ne vom putea permite, tuturor celor interesati si eventual initiati, care doresc să-si facă cunoscute opiniile asupra unor probleme teoretice în problematica informatiilor strategice actuale sau de perspectivă, chiar si prin lucrări care analizează aspecte ale activitătii de informatii strategice, desfăsurate în trecut, dar care nu mai sunt sub incidenta unor dispozitiuni legale privind confidentialitatea si prezintă importantă pentru prezentul si viitorul activitătii de informatii strategice.

Credem că transparenta în acest domeniu, mai ales din punct de vedere al abordărilor teoretice, nu poate fi decât benefică, atât pentru serviciile de informatii cât si pentru societate, în general.

În domeniul geopoliticii dorim să prezentăm documentatie teoretică si analize geopolitice pertinente, documentate, si bine argumentate pe probleme actuale si cu aprecieri privind evolutia viitoare, în mod deosebit pentru spatii cum ar fi Europa, zona Mării Negre, Balcani, Orientul Mijlociu, Eurasia, probleme globale.

Suntem în măsură să executăm, la cerere, analize, sinteze sau alt gen de materiale documentare pe probleme de interes pentru teme din domeniile de mai sus.

Doriti să vă faceti cunoscute lucrările întocmite si încă nu aveti posibilitatea de a le tipări? Folositi această oportunitate!

Vă invităm să vizitati acest site, să ne transmiteti materialele care considerati că se încadrează în profilul nostru, asigurându-vă că vor fi analizate cu toată atentia, si în acelasi timp vă rugăm să ne transmiteti propunerile dumneavoastră pentru perfectionarea acestui domeniu.

Vă multumim pentru atentia acordată si că ne-ati vizitat .

Niciun comentariu: