vineri, 27 august 2010

Germania are datorii neachitate faţă de România de aproape 19 miliarde Euro

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa.Creditul sau mai exact datoria Germaniei vine oare de pe vremea cand de finantle tari se ocupa Mircea Vulcanescu?
Cu prietenie, Dan Culcer

Germania are datorii neachitate faţă de România de aproape 19 miliarde Euro
Deutsche Welle » 20-08-2010


Germania are datorii neachitate faţă de România de aproape 19 miliarde Euro

O mai veche datorie a Germaniei fata de BNR ar putea aduce bani la bugetul statului. E vorba de contractul de Clearing semnat intre Guvernele Romaniei si Germaniei la 23 martie 1939, in care Romania se obliga sa livreze marfuri diverse catre Germania, care urma sa le achite la un pret mai mare cu 10 % fata de valoarea medie a preturilor mondiale.
Germania urma sa achite facturile prin Casa Germana de Compensatie, dar platile trebuiau efecuate numai catre BNR, in marci germane imperiale. BNR, la randul ei, achita in lei romanesti exportatorilor. De-a lungul timpului, în special după cel de-al Doilea Război Mondial, datoriile Germaniei s-au acumulat la nivelul de 1,3 miliarde Reichmark (in 1944), notează jurnalistul economic Dan Popa (Hotnews.ro). Astazi valoarea initiala pe care institutia condusa de Mugur Isarescu ar putea s-o recupereze de la Germania ar fi de 18,8 miliarde de Euro, conform unor calcule efectuate de membrii comisiei Bergier, din Elvetia. Valoarea in discutie ar putea fi cu mult mai mare, poate chiar undeva in jurul sumei de 100 miliarde de Euro, daca tinem cont de valoarea principalilor indicatori comparativi dintre anii 1944 si 2010 (preturile marfurilor exportate, costurile de transport, taxele vamale, etc.)

Comentarii
O sa vedem banii acestia de la Nemti, cum am vazut tezaurul de la RUSI!


Sintem cei mai inteligenti. Le-am dat bani si i-am lasat sa se bata ca chiorii. In loc sa ne dea banii inapoi, s-au omorit intre ei.

Niciun comentariu: