luni, 16 august 2010

Suparat ca nu a fost numit in fruntea TVR, Sorin Iliesiu se dezlantuie

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa.Cu prietenie, Dan Culcer

07.08.2010

Sorin Iliesiu se dezlantuie: "PDL, afara din PPE!" :D


Suparat ca nu a fost numit in fruntea TVR, Sorin Iliesiu se dezlantuie. Stirea, via Puterea, mai jos:

"Mai multe organizaţii nonguvernamentale, printre care Asociaţia 21 Decembrie 1989, Societatea „Timişoara” şi Blocul Naţional al Revoluţionarilor, îi cer demisia lui Emil Boc din fruntea PDL dacă până pe 9 august nu va emite o ordonanţă pentru interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor comuniste. Sunt cerute demisiile şi altor lideri PDL printre care Monica Macovei, Roberta Anastase, Valeriu Stoica, Theodor Stolojan, Sever Voinescu, Cristian Preda sau Gheorghe Flutur.

Apelul iniţiat de Sorin Iliesiu a fost semnat de 31 de organizaţii civice şi sindicale, printre care Asociaţia 21 Decembrie 1989, Blocul Naţional al Revoluţionarilor, Asociaţia Copiii Revoluţiei, şi îi este adresat premierului Emil Boc pentru adoptarea de către Guvern a unei ordonanţe de urgenţă privind interzicerea comunismului şi a criptocomunismului. Aceştia îl sfătuiesc pe premier să urmeze exemplul guvernului Adrian Năstase, care, la 13 martie 2002, a adoptat Ordonanţa de Urgenţă nr. 31 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii. „La nivel mondial, în numele comunismului au fost ucişi peste 100 de milioane de oameni, iar în numele nazismului au fost ucişi 10 milioane de oameni. Pe bună dreptate a fost interzis fascismul prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 31. din 2002 a guvernului PSD condus de dl Adrian Nastase. La fel trebuie interzis şi comunismul, respectiv printr-o ordonanţă de urgenţă”, se arată în comunicatul organizaţiilor nonguvernamentale. Liderii acestora transmit premierului că îi revine obligaţia politică şi datoria morală de a face ceea ce trebuia să facă, imediat după 22 decembrie 1989, Guvernul României, respectiv de a adopta ordonanţa de urgenţă privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter comunist sau criptocomunist şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea crimelor comuniste şi neocomuniste, inclusiv a crimelor contra păcii şi omenirii, sugerându-i ca textul acestei ordonanţe să fie redactat în oglindă cu cel din 2002.

Ameninţarea cu excluderea din PPE

În cazul în care premierul va ignora şi acest al doilea apel, pe lângă cererea de demisie a lui şi a altor membri ai PDL, ONG-urile vor cere preşedintelui Partidului Popular European, Wilfried Martens, să demareze procedurile pentru excluderea PDL din PPE. Revoluţionarii sunt de părere că în cazul unui răspuns nefavorabil apelului, Guvernul PDL se dovedeşte pro-totalitar în 2010 în condiţiile în care guvernul PSD s-a dovedit antitotalitar în 2002. „Partidul Democrat-Liberal se pretinde antitotalitar şi este membru al Partidului Popular European, respectiv cea mai largă familie politică anticomunistă din Europa”, le atrag atenţia revoluţionarii celor din PDL. În apelul semnat de ONG-uri se mai aminteşte şi că poporul român a îndurat cel mai cumplit regim comunist din Europa postbelică şi că România este singura ţară europeană în care s-au înregistrat victime la căderea regimului comunist."

Niciun comentariu: