joi, 5 august 2010

Membrii ai Plutonului Secuiesc al Garzii Maghiare, din Miercurea Ciuc, urmariti penal pentru instigare la discriminare

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa.Cu prietenie, Dan Culcer

Membrii ai Plutonului Secuiesc al Garzii Maghiare, din Miercurea Ciuc, urmariti penal pentru instigare la discriminare
Joi, 05 August 2010 18:17
Scris de ZIUA VECHEjavascript:void(0)
http://www.ziuaveche.ro/images/stories/2010/08/05/gm_miercurea_ciuc.jpg

.Trei tineri din Miercurea Ciuc, printre care si liderul Plutonului Secuiesc din Batalionul Wass Albert al Garzii Maghiare, Csibi Barna, sunt urmariti penal pentru instigare la discriminare si constituirea unei organizatii cu caracter fascist, rasist sau xenofob, dupa ce au amplasat in fata unui supermarket o pancarta pe care scria in limba maghiara “Rusine sa-ti fie, iar ai cumparat de la evrei”.

Procurorul sef al Parchetului de pe langa Tribunalul Harghita, Florin Braic, a declarat joi corespondentului Mediafax ca s-a inceput urmarirea penala impotriva lui Csibi Barna, Szocs Tibor si Puskas Andras Miklos, pentru comiterea infractiunilor de instigare la discriminare si constituirea unei organizatii cu caracter fascist, rasist sau xenofob.

Potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale, semnata de procurorul Florin Braic, la inceputul lunii aprilie cei trei tineri au depus la Primaria Miercurea Ciuc, in numele organizatiei o cerere prin care solicitau aprobarea unei actiuni “de atragerea atentiei asupra efectelor negative ale vizionarii super si hipermarketurilor”, actiune pentru care au primit aprobare pentru data de 6 aprilie.

Afisul postat pe pancarta de acestia era identic celui care a fost folosit in Ungaria, in anul 1944, impotriva evreilor.

In urma demersului tinerilor, Inspectoratul Judetean de Politie s-a sesizat din oficiu, declinandu-si competenta pentru solutionare Parchetului de pe langa Tribunalul Harghita.

Potrivit procurorului Florin Braic, daca in urma cercetarilor tinerii vor fi declarati vinovati, acestia risca pedeapsa cu inchisoarea de pana la trei ani pentru comiterea infractiunii de instigare la discriminare si de pana la 15 ani pentru constituirea unei organizatii cu caracter fascist, rasist sau xenofob.

Membrii Plutonului Secuiesc sunt cei care au depus recent la Primaria Miercurea Ciuc o cerere de schimbare a denumirii strazii Mihai Eminescu din localitate, in Attila.

Niciun comentariu: