joi, 14 iulie 2011

«Cu iaurt, cu gogoșele, te făcuși vornic, mișele?» Despre unele aspecte ale activității Copyro

Nu știu cine este autorul opiniei de mai jos, postată pe blogul poetului Liviu Ioan Stoiciu. Dacă dorește, îl invit să scrie mai larg ce are de spus fie în Asymetria, fie pe blogul Asymetria antiacvarium. Dar sub semnătură proprie, de se poate. Sau un pseudonim, după ce mi-a comunicat totuși numele. Mărturiile anonime nu au nici un efect.

Cu prietenie, Dan Culcer
Iată cum descrie un participant atmosfera de la una din reuniunile de alegeri de la Copyro :
« ... am fost prezent la ultima şedinţă a COPYRO, de prin aprilie, cînd au fost alegeri ….! Un spectacol jenant când un Uricaru spunea unei adunături din sală că nu are rost să mai vorbim, să mai analizăm situaţia COPYRO, că după uşă ne aşteaptă masa, nişte sandwichuri şi băutură, cât încape …! Au venit doi domni de la ORDA care au spus fără rezerve că activitatea contabilă a COPYRO este discutabilă, că din punctul lor de vedere COPYRO-ul ar trebui analizat şi desfiinţat, refăcut pe baze legale şi morale.»
După plecarea celor doi, Uricaru, făcând cu ochiul sălii că după uşă se găsesc băutura şi mîncarea, a zis că nu mai trebuie făcute alegeri, că echipa cîştigătoare (?) nu se schimbă, aşa că el propune să rămână aceeaşi echipă încă un mandat … Tropăituri, lehamite, semnul lui Uricaru spre după-uşă, unde erau băuturile şi sandvişurile …! Fiindcă Dan Mircea Cipariu a ridicat o problemă, mai critică, a fost propus imediat în comisia de lectură (?), comisie finanţată …! Vot unanim. De fapt nu a fost nici un fel de vot, Uricaru şi cei cîţiva din jur nici nu priveau spre sală, nu îi interesa ce se întâmplă, ei doar comunicau spre secretara … unanimitatea.  Vă rog (...) să faceţi un subiect public din această mascaradă şi această fraiereală copyropistă. Voi mai reveni, dacă e cazul.

Niciun comentariu: