luni, 18 ianuarie 2010

Sute de baieti din Romania au ajuns sa faca sex pe bani in marile orase europene

Oricât de imaculat ai fi, întotdeauna se va găsi unul care sa te vadă în negru


Sute de baieti din Romania au ajuns sa faca sex pe bani in marile orase europene
2009, mai 6
tags: homosexualitate, prostitutie
by bătăiosu

Romania nu exporta doar femei pe piata prostitutiei din Occident. Un fenomen mai putin cunoscut la noi, dar monitorizat in strainatate de cativa ani, este cel al baietilor romani care ajung in marile orase europene si fac sex, contra cost, cu barbati homosexuali. Astfel reusesc sa supravietuiasca in Milano, Roma sau Paris tineri care au plecat de acasa ademeniti de mirajul Occidentului, dar au ajuns foarte repede sa moara de foame. Reporterii “Romaniei libere” au facut o investigatie incognito printre baietii care se prostitueaza pe strazile din Paris si Milano. Unul dintre tinerii abordati in Gara de Nord din Paris era atat de disperat incat ar fi fost dispus sa se prostitueze si fara sa primeasca bani.

“Uneori ajung intr-o situatie atat de proasta incat se multumesc chiar si cu o masa calda”, explica Antoaneta Popescu, care lucreaza pentru “Hors la Rue”, o asociatie franceza ce se ocupa cu ajutorarea tinerilor din Romania care traiesc pe strazi. In capitala Frantei, “micutii romani”, cum li se spune, sunt foarte cunoscuti pe piata sexului. Aceeasi situatie este si in Italia. Organizatiile umanitare pentru tineri din cele doua tari au in evidenta zeci de tineri din Romania care se prostitueaza, dar spun ca in realitate numarul acestora este mult mai mare.

Parisul e un oras agitat la miezul noptii. Dupa o zi de alergat prin muzee, turistii cauta acum altfel de distractii. La cinematografele porno din Place Pigalle, dar si la Sexodrom incepe cu adevarat nebunia. Iar in Moulin Rouge, spectacolul tocmai s-a incins.

La marginea de est a Parisului, padurea se transforma. In timpul zilei, Bois du Boulogne este un loc de plimbare si picnic. Zeci de oameni alearga sau se joaca cu copii si caini. E o zona linistita. Doar prezervativele aruncate din loc in loc anunta ca linistea e temporara.

Noaptea, pe trotuarele din fata restaurantelor de lux luminate excesiv sau adanc in padure, isi fac aparitia travestiti din Brazilia ori Chile, prostituate din Europa de Est care asteapta clienti generosi si traficanti de droguri algerieni. In toata aceasta “fauna”, noi cautam o singura specie: baietii romani care se vand oricarui barbat cu fantezii homosexuale dispus sa plateasca 50 de euro pe ora. In prima noastra noapte in padure, cerem lamuriri unui travestit blond, imbracat in intregime in negru, cu sanii mari scosi la vedere.

» Reporter: Buna seara.
Travestit: Buna.
» R.: Ii cautam pe baietii romani.
T.: Baietii romani? Sunt la sensul giratoriu si pe stradute.
» R.: Sunt chiar in Paris?
T.: Micutii romani… Despre ei e vorba?
» R.: Da.
T.: Ii gasiti pe la sensul giratoriu si pe stradute.

Ascultam indicatiile si pornim printre copacii de la Bois du Boulogne. Repetatele noastre treceri prin zona atrag insa atentia si ne trezim urmariti de un Peugeot albastru cu farurile stinse. Dupa ce ne depasesc, observam in masina doua cefe imense, poate cele mai mari pe care le vazuseram vreodata. Indivizii ne dau de inteles ca nu avem decat doua optiuni: ori o intindem, ori o incurcam.
Hotaram sa revenim in noaptea urmatoare.

Bogdan, din Craiova: “Fac sex cu oameni”

Un alt loc unde tinerii din Romania se prostitueaza este Gara de Nord din Paris. Baietii stau chiar la intrarea principala, unii dorm pe caldaram, in saci de dormit albastri, altii se plimba si cauta clienti. Cateva tiganci din Romania striga intr-o franceza stricata ca sunt din Bosnia-Hertegovina si cer bani pentru asta. Le intrebam, in engleza, daca vin chiar de acolo si ne raspund sec: “Yes, din Bosnia”. Le dam totusi un euro.

Ne indreptam spre un grup de baieti care stau adunati aproape de usile mari ale garii. Auzim ca vorbesc romaneste, asa ca decidem sa-i abordam. Am fost avertizati insa de reprezentantii Asociatiei “Hors la Rue”, care se ocupa de copiii romani ai strazii din capitala Frantei, ca acestia se feresc de conationalii lor, de teama sau, mai degraba, de rusine. Asa ca singura cale de a le afla povestea este sa pretindem ca suntem olandezi in cautare de senzatii tarii. Le spunem direct ca vrem un baiat pentru sex, iar ei se ofera in cor sa vina cu noi. Pana la urma il alegem pe Bogdan, singurul care vorbeste engleza cat de cat. Ne cere 50 de euro pe ora.

Bogdan are numai 20 de ani. E din Craiova si a venit la Paris ca sa faca bani. Intalnirea cu Occidentul a fost insa mai dura decat s-a asteptat. Desi ii plac fetele, Bogdan a ajuns sa se culce cu barbati pentru a-si castiga existenta. Prietenii lui, ne zice, fac acelasi lucru. E incordat cand discuta cu noi, dar rade tot timpul, incearca sa para relaxat.

» Reporter: De ce ai venit la Paris?
Bogdan: Pentru bani.
» R.: Cum faci banii?
B.: Eu… Fac sex cu oameni.
» R.: Ai mai fost si prin alte parti sau ai venit din prima la Paris?
B.: Da. Am fost in Germania, in Berlin.
» R.: Ai fost si la Roma?
B.: Nu, nu in Roma. La Foggia.

La finalul discutiei, ii spunem lui Bogdan ca ne-am razgandit, nu mai vrem serviciile sale sexuale. Ii dam 20 de euro pentru deranj, dar romanul este foarte mirat. Nu intelege de ce nu-l mai “inchiriem” si incepe sa negocieze. E dispus sa vina si pentru 20 de euro pe ora. Refuzam, invocand ca ni s-a facut mila de el. Atunci baiatul face o oferta surprinzatoare: vine in camera noastra si pe gratis. Acum noi suntem cei mirati.

“Sunt disperati”

Asociatia “Hors la Rue” si colaboratorii sai romani asigura asistenta sociala si psihologica tinerilor din tara noastra care traiesc pe strazile Parisului. Le ofera mancare, scolarizare si incearca sa-i reintegreze in familiile naturale, fie ca acestea se afla cu ei in Franta sau in Romania. Pana acum, peste 300 de copii au fost salvati, potrivit datelor de pe site-ul asociatiei.

Antoaneta Popescu, colaborator al “Hors la Rue”, ne-a explicat ca, de multe ori, baietii ajung intr-o situatie atat de disperata incat se culca cu barbati francezi chiar si pentru o masa calda. “De multe ori, fie ca sunt copii sau au deja 18 ani, nici macar nu e vorba de bani, ci de haine, o atentie, pleaca in vacanta. Sunt multumiti ca se duc la mare. Sunt tineri care stau in conditii proaste. Deja faptul ca locuiesc la un francez cu care se culca inseamna ceva. Stau la cald”, precizeaza Antoaneta Popescu.

Aceasta mentioneaza ca, deseori, prostitutia este o decizie de moment sau de disperare pentru tinerii care, venind la Paris cu gandul sa munceasca, afla ca viata e mult mai grea decat si-au imaginat. “E o chestie ocazionala pe care o descopera aici, ca un mod usor de a face bani. N-au fost si nu sunt homosexuali sau se indoiesc poate de sexualitatea lor, descopera aici o lume mai toleranta cu homosexualii si apeleaza la aceasta cale”, apreciaza Antoaneta Popescu.

Prostitutia masculina in Occident e un fenomen care se manifesta de multi ani. Daca la inceput era la un nivel destul de redus, in ultima perioada este intr-o crestere continua. Baietii romani care isi ofera serviciile sexuale pentru bani pot fi intalniti intr-un numar consistent si in Italia – la Roma, Milano ori in statiunile din Alpi –, dar si in Germania. Asociatia “Hors la Rue” a identificat, la finele anului trecut, zece baieti care se prostituau numai in Gara de Nord din Paris. Colegii de la alte organizatii au in evidenta 50 de cazuri asemanatoare doar la Roma, in Italia.

Clientii acestor copii sunt in general barbati de peste 40 de ani si chiar pensionari. “Batrani sau mai putin batrani. Pensionari. Sau cel putin asa arata. Presupun ca sunt pensionari pentru ca stau toata ziua in gara”, afirma Antoaneta Popescu.

“Cat vrei pentru un sex oral?”
Pe unul dintre clientii baietilor romani l-am cunoscut chiar noi in parcul din fata Garii Centrale din Milano. Asteapta sprijinit de un stand pentru inchiriat biciclete si arunca priviri interesate in toate directiile. Este blond, are cercei in ambele urechi si poarta manusi negre din piele. Barbatul isi tine mana la piept intr-o maniera feminina. Cand ne apropiem de el prima oara, se indeparteaza speriat. Nu prea mult, doar vreo suta de metri, pentru ca nu intelege ce vrem de fapt. Revine apoi la stand, intr-un ciudat joc al cunoasterii, cand noi ne retragem.

Cand ne apropiem din nou, pleaca. Scena se repeta zece minute. La final, italianul trece strada si porneste spre spatele garii, nu inainte de a verifica daca-l urmarim. Ajungem astfel langa un chiosc. Giancarlo are in jur de 40 de ani, a fost in Romania, ba chiar are prieteni la Brasov. Noi ne prezentam ca doi romani flamanzi, abia ajunsi la Milano, care cauta o cale rapida de a castiga niste bani.

» Reporter: Vreau sa fac bani.
Giancarlo (rade): Cat vrei ca sa iti fac sex oral?
» R.: Zi tu.
G.: Sa fac o oferta? O oferta libera.
» R.: 50 de euro e mult?
G.: Nu, nu ma intereseaza. 30 de euro, cel mult.
» R.: Si ce vrei de 30 de euro?
G.: Sex oral!

Giancarlo pare dezamagit cand afla ca numai unul dintre noi e dispus sa-l satisfaca sexual. Ar fi preferat sa mergem amandoi, pentru ca ii plac foarte mult romanii. “Ma mangaie, ma saruta, ma tin in brate. Unii dintre ei sunt foarte tandri.” Il ascultam, iar apoi, pretextand ca nu suntem multumiti de suma pe care ne-o ofera, ii spunem ca e mai bine sa ne vedem intr-o alta zi, cand se simte mai darnic. Dupa ce-l parasim, se mai plimba cateva secunde derutat pe langa chiosc, pana se hotaraste sa plece.

Florin, din Calarasi: “Am venit la produs”

Romanii din Italia, ca si cei din Franta, se prostitueaza in gari, in padurile de la marginea marilor orase sau pe drumurile spre suburbii. Vara mai ales, aceste locuri sunt pline de tineri, femei si barbati, care fac sex pe bani. In luna decembrie, atunci cand am fost noi, din cauza frigului de afara, oferta era destul de “subtire”. Pe drumul spre Vigevano, o suburbie a metropolei Milano, l-am intalnit pe Florin, un tanar de aproximativ 20 de ani, originar din Calarasi. De data aceasta, lui nu-i ascundem ca suntem romani. Desi evita sa ne priveasca in ochi, Florin ne povesteste ca a venit si el tot cu gandul la bani. Pare sa-i mearga bine, daca ne luam dupa hainele pe care le poarta, nu dintre cele mai bune, dar oricum curate si aproape noi.

» Reporter.: Ce faci pe aici?
F.: La produs!
» R.: La treaba? Cat merge treaba?
F.: 50 de euro o ora.
» R.: Si ce faci?
F.: Oral si anal.
» R.: Mai sunt romani pe aici?
F.: E parcul plin.
» R.: si cu cine te duci, cu italieni, cu straini?
F.: Oricine plateste.
» R.: Activ, pasiv, cum faci? Tu le dai lor sau ei tie?
F.: Cum o fi. Ori eu lor, ori ei mie.
» R.: si de ce ai venit aici?
F.: Sa castig un ban.
» R.: Si iese banul, merge treaba?
F.: Merge.
» R.: Ai mai fost si in alta parte sau direct in Italia?
F.: Nu, direct in Italia.

Discutia cu Florin s-a terminat brusc. La aproximativ o suta de metri de noi s-a oprit o masina, iar baiatul ne-a facut semn sa plecam. Putea fi un client si nu vroia sa-l rateze.

» Prostituatii romani, ignorati de autoritatile din Franta si Italia

Romanii se prostitueaza de multe ori chiar sub ochii oamenilor legii. Gara de Nord din Paris era plina de jandarmi si chiar de militari inarmati, atunci cand noi l-am abordat pe Bogdan. Iar in Gara Centrala din Milano, echipajele de politie si cele ale armatei nu mai sperie pe nimeni. Am incercat sa vedem si care este pozitia autoritatilor din Franta si Italia referitoare la tinerii romani care fac sex pe bani. Din pacate, nu am putut obtine date concrete. Ministerul de Interne italian ne-a transmis ca nu detine asemenea statistici, pentru ca fenomenul prostitutiei masculine nu este in atentia lor. Reprezentantii Jandarmeriei Nationale Franceze ne-au raspuns doar ca situatia in privinta prostitutiei masculine nu este una “incurajatoare”, fara a ne oferi insa si alte amanunte.

» Baietii se prostitueaza de bunavoie

Directorul asociatiei “Hors la Rue”, Alexandre Le Cleve, sustine ca baietii care se prostitueaza ajung in aceasta situatie mai degraba de bunavoie decat ca victime ale unor retele de trafic de carne vie. “In cazul femeilor, intr-adevar, de multe ori e vorba de trafic de persoane. Dar la baieti este altfel. Putem vorbi si de trafic, dar e vorba mai ales de copii care gasesc astfel de strategii de a face bani. Prostitutia cu minori romani revine totusi in forta”, a precizat Alexandre Le Cleve.

sursa: Romania Libera

Niciun comentariu: