duminică, 24 ianuarie 2010

Mehedinti: Membrii unei retele de trafic de oameni, arestati de politie

Mehedinti: Membrii unei retele de trafic de oameni, arestati de politie

Cinci barbati acuzati ca, in perioada 2008 - 2010, au racolat si trimis la munca in Spania mai multe persoane din municipiul Drobeta Turnu Severin si apoi si-au insusit banii castigati de acestea de la patronii spanioli sunt cercetati de politistii mehedinteni, transmite corespondentul NewsIn.
Politistii de frontiera mehedinteni din cadrul Biroului de Combatere a Infractionalitatii Transfrontaliere, impreuna cu ofiteri din cadrul Directiei Generale de Informatii de Protectie Interna au documentat activitatea unui grup infractional organizat care, in perioada 2008 - 2010, a traficat si exploatat, pe relatia Romania – Spania, mai multe persoane din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Grupul infractional, format din cinci persoane, a obtinut din exploatarea prin munca a victimelor peste 40.000 de euro. Totodata, politistii de frontiera mehedinteni au mai stabilit ca membrii grupului infractional isi extinsesera activitatile ilegale, confectionand carti de identitate false, permise de conducere si certificate de handicap, toate acestea fiind folosite pentru obtinerea frauduloasa de credite bancare, pana in prezent fiind stabilit un prejudiciu de 100.000 de lei.

Politistii de frontiera au identificat opt persoane racolate si traficate, acestea avand o situatie materiala precara, iar trei dintre ele fiind incadrate in diferite grade de handicap.

Niciun comentariu: