luni, 25 ianuarie 2010

http://www.ziare.com/articole/jurnalisti+ziua+daune+morale

Ziaristii de la Ziua cer daune morale de peste jumatate de milion de euro
Vineri, 15 Ianuarie 2010, ora 10:45

Ziaristii de la Ziua cer daune morale de peste jumatate de milion de euro 25 de jurnalisti care au lucrat la cotidianul Ziua au hotarat sa dea in judecata firma angajatoare, cerand daune morale de peste jumatate de milion de euro.

Ei sustin ca in perioada cat au lucrat la defunctul cotidian nu si-au primit drepturile, desi acestea sunt stipulate clar in Contractul Colectiv de Munca la nivel de ramura mass-media, informeaza Reporter Virtual.

Pe langa solicitarea drepturilor neprimite pe ultimii trei ani, fiecare ziarist a cerut daune morale in valoare de 100.000 de lei.

In euro, SC Ziua SA ar trebui sa le plateasca ziaristilor 600.000 de euro doar prejudicii morale, daca instanta le-ar da castig de cauza.

Cotidianul Ziua s-a inchis in 7 ianuarie 2010. Directorul cotidianului, Mihai Palsu, a anuntat ca publicatia o sa mai apara, o perioada, doar online, desi situatia financiara este una extrem de problematica.

Angajatii ziarului Ziua au primit in data de 5 ianuerie un e-mail prin intermediul caruia conducerea anunta inchiderea publicatiei si incetarea contractelor de munca incepand cu data de 6 ianuarie.

"Incepand cu data de 6 ianuarie 2010, toti angajatii grupului de presa ZIUA care nu fac parte din echipa redactionala ZIUA online vor primi preavizul legal de incheiere a contractelor de munca. (...)

Ma vad nevoit sa va anunt ca proprietarii Grupului de presa ZIUA au luat decizia de a suspenda aparitia cotidianului ZIUA, editia print, incepand cu joi, 7 ianuarie 2010, pana la echilibrarea balantei financiare", se arata in ...
Alte articole despre: ziaristi Ziua judecata, jurnalisti Ziua daune morale, Ziua judecata

Niciun comentariu: