vineri, 10 februarie 2012

Un patriot : Inginerul Pincu Sfartz

Nu știu dacă Mihai Răzvan Ungureanu este un «băiat bun». Cred mai degrabă, după informațiile coroborate până acum, că este un băiat rău. Și are pe cineva în spate. Prinții electori care l-au susținut pe Traian Băsescu au găsit erzațul de care aveau nevoie.
Dar dincolo de această greșeală de gust sau de informație, Domnul Pincu Sfartz m-a impresionat fiindcă vorbește de interesul național al cetățenilor României, și aici nu mai are nici o importanță etnia celui care vorbește. Chiar dacă acum dl Pincu ar trăi în Israel, cred că România cinstită ar trebui să-i graveze numele pe o placă de marmură , mulțumind-i astfel pentru ceea ce a scris aici și mai ales pentru ceea ce a făcut pentru România, atunci când a putut face ceva de bine. Eu îi mulțumesc în nume propriu.
Dan Culcer

Extras din comentariile la un articol semnat de Raimond Luca, în publicația on line ACUM.TVintitulat Scrisoare deschisă către directorul SIE şi totodată premierul desemnat al Romaniei, care merită și el să fie citit.


Pincu Sfartz: (10-2-2012 la 11:36)

Baiat bun, [ Mihai Răzvan Ungureanu] dar nu are pe nimeni in spate !! Nimeni nu poate merge impotriva celor care au distrus, si vor distruge si ce a mai ramas, numai din interese personale !
Am fost seful serviciulei de proiectare pentru TOATA chimia din Valea Trotusului, si pot depune marturie, ca nu a existat nici un motiv pentru lichidarea acestei industrii. Motivele invocate de guvernantii lui Iliescu, au fost:
1.Nu exista piata de desfacere. FALS !. Cauciucul romanesc era cumparat ,pana si de firmele americane !
2. Nu exista suficienta materie prima. FALS !. Numai titeiul de la Moinesti (800.000 to/an) era suficient penrtru producerea intregii game de produse ale industriei chimice de pe Valea Trotusului ! (cauciuc,mase plastice,fenol,acetona,stiren-cauciuc pentru asfalturi de calitate, bitum, benzine,motorine,insecticide, alchilamine, etc.) !.
3.Forta de munca excedentara,in raport cu cea din strainatate ! FALS !
Valoarea manoperei in costul produselor finite era de doar 3,5% ! In timp ce in industriile straine este de pana la 8-19% ! Asta pentru ca salariile la noi erau de 8-10 ori mai mici decat la EI !
Asa ca am ramas cu ruinele unei industrii infloritoare , si nimeni, absolut nimeni , nu misca un deget -in interesul national !

Cu multa Stima, ing.Sfartz Pincu.

Niciun comentariu: