marți, 16 august 2011

Vanghelie: Populatia roma va creste mai repede decat cea romana

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa. Situația populației țigănești din România are surse cunoscute. Care sunt soluțiile? Cu prietenie, Dan Culcer
Vom avea o mare problema daca nu integram [populația aceasta], a declarat primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, adaugand faptul ca se bucura ca presedintele Frantei a atacat Romania, deoarece astfel lucrurile vor incepe sa se indrepte.

Marian Vanghelie solicita axe prioritare pentru finantarea unor proiecte destinate comunitatii rome cu fonduri europene, care, spune acesta, ar trebui sa fie acordate si gestionate de administratiile locale, intrucat acestea cunosc cel mai bine problemele cu care acestia se confrunta, relateaza MEDIAFAX.
Primarul Sectorului 5 al Capitalei a afirmat ca banii alocati in ultimii 20 de ani pentru rezolvarea problemelor romilor au fost cheltuiti ineficient, pe seminarii si mese rotunde.

"Ma bucur ca Sarkozy ne-a atacat pentru ca asa o sa incepem si noi sa luam masuri. Populatia roma va creste mai repede decat cea romana si, daca nu ii integram, vom avea o mare problema"
, a mai spus edilul sectorului 5.

Marian Vanghelie a facut aceste declaratii in timpul vizitei unei delegatii de eurodeputati din Grupul Social-Democrat din Parlamentul European, la Scoala 136 din cartierul Ferentari, in care invata in special copii romi.


O familie de romi au ocupat ilegal locuinta unei femei din Marea Britanie, in timp ce aceasta era plecata de casa.
Au plecat si cu lucruri personale ale femeii
Familia de romi, formata din 8 persoane, 5 adulti si 3 copii, a invitat-o pe femeie sa bea un pahar de vin cu ei la masa, ei purtand hainele acesteia, informeaza cotidianul britanic London Evening Standard, in editia sa electronica.

In timp ce era plecata de acasa, Julia High, ofiter la Imigrari in varsta de 55 de ani, a fost anuntata luni dimineata de vecini ca in locuinta ei s-au stabilit mai multe persoane.

Acestia le-au spus vecinilor ca au inchiriat casa de la fiul ei si ca femeia a murit. “Ei au spus ca sunt moarta si ca fiul meu le-a inchiriat casa. Sunt foarte vie, singura si nu am niciun fiu”, a declarat High. Ea a adaugat ca femeile din familia respectiva ii purtau hainele, stateau la masa ei si ii beau vinul. Ei i-au marturisit ca sunt din Romania.


Autoritatile i-au evacuat pe romi, insa casa femeii a ramas in niste conditii foarte proaste. Inainte sa plece, ei i-au golit frigiderul si congelatorul, i-au furat haine, covoare, un computer, cu fotografii importante de familie si camere digitale.

Femeia nu a avut cum sa arate ca romii au intrat prin efractie si nu a putut sa-I acuze ca i-au ocupat ilegal casa. In acest moment, High locuieste la niste prieteni si abia in doua saptamani crede ca va reusi sa se intoarca acasa, deoarece casa ei este practic devastata.

Familia de romi a ocupat ulterior o alta casa, care apartine unui doctor care nu este momentan acasa, mai adauga jurnalistii publicatiei.

Niciun comentariu: