miercuri, 24 august 2011

Asociaţia 21 Decembrie solicită anchetarea modului în care au fost folosiţi banii din conturile PCR şi UTC

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa. Cu prietenie, Dan Culcer

Conturile UTC şi PCR …..
Asociaţia 21 Decembrie solicită anchetarea modului în care au fost folosiţi banii din conturile PCR şi UTC
Bucureşti, 20 aug /Agerpres
Liderul Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş, a solicitat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, Parchetului General să ancheteze modul în care au fost folosiţi banii existenţi la momentul Revoluţiei în conturile PCR, UTC şi ale organizaţiilor pionierilor şi şoimilor patriei, precum şi patrimoniul acestora.
Potrivit lui Mărieş, sumele respective se cifrau, în acel moment, la aproape 4 miliarde de dolari în cazul conturilor PCR, la circa 2 miliarde de dolari pentru conturile UTC şi aproximativ un miliard de dolari pentru pionieri şi şoimi ai patriei, el susţinând că apoi au fost delapidate de ‘oamenii lui Ion Iliescu’ şi folosite inclusiv pentru finanţarea unor campanii electorale şi mineriadelor.
‘Este imposibil şi inadmisibil ca SRI să nu fi ştiut de aceste conturi’, a spus Mărieş, cerând procurorului general Laura Codruţa Kovesi şi preşedintelui Traian Băsescu să se ocupe de clarificarea acestei probleme.
De asemenea, în cadrul conferinţei de presă au fost prezentate de Virgil Gabriel Păun, consilier juridic al Blocului Naţional al Revoluţionarilor, unele informaţii privind preluarea de la BCR, în baza Legii 350/2006, a conturilor fostului CC al UTC de către Fundaţia Naţională pentru Tineret prezidată de constănţeanul Nicolae Mavrodin, acesta fiind acuzat de folosirea în interes personal a banilor aflaţi în conturi, precum şi a imobilului din Calea Victoriei nr. 120 din Bucureşti, transferat şi acesta din patrimoniul UTC.
Mărieş a arătat că Nicolae Mavrodin, care s-ar fi prezentat şi ca lider al revoluţionarilor constănţeni, este de fapt membru PSD şi ‘nesemnificativ’ pentru mişcarea revoluţionară, acuzându-l pe acesta că a încercat denigrarea revoluţionarilor şi îndeosebi a Asociaţiei 21 Decembrie prin organizarea împreună cu Miron Cozma a protestului de la festivităţile de Ziua Marinei de la Constanţa.
Totodată, Nicolae Bănuţoiu, membru în Consiliul de iniţiativă pentru organizarea congresului din 3 septembrie a.c. al Blocului Naţional al Revoluţionarilor, a precizat că la acest congres trebuie să se realizeze delimitarea de grupul de revoluţionari din jurul lui Ion Iliescu, care s-au implicat în ‘jaful naţional’ şi denigrează imaginea Revoluţiei şi a revoluţionarilor. ‘Nu trebuie să mai fim noi terfeliţi, aceştia sunt autorii jafului şi profitorii Revoluţiei’, a concluzionat Bănuţoiu.
AGERPRES/(A – Marius Frăţilă)
Răspunde 22 august 2011 la 09:37


    •    Conturile UTC şi PCR ….. 

COMUNICAT Conferinţă de Presă Extraordinară, sâmbătă 20 august 2011, orele 12:00, la sediul Asociaţiei 21 Decembrie 1989 din str. Batistei nr. 24A. Subiectele abordate: Patrimoniul UTC al PCR devalizat cu ştiinţa unor membri FSN- PDSR- PSD. Banca Comercială Română principalul deţinător a conturilor UTC al PCR. Fostul lider al Uniunii Tineretului Comunist – Ion Iliescu, ştie tot!.
Răspunde 22 august 2011 la 09:41 



 Cojocaru
PRECIZĂRI ŞI ÎNTREBĂRI
1. Toţi banii existenţi în toate conturile băncilor din România, la data de 22 decembrie 1989, inclusiv cei ai PCR, UTC, UGSR, pensionarilor, pionierilor şi şoimilor patriei, nu valorau nici UNU LA SUTĂ din valoarea capitalurilor acumulate de poporul român până la data de 22 decembrie 1989 – clădiri, maşini, utilaje, fabrici, spaţii comerciale, hoteluri, bănci etc.
Cei care s-au instalat la conducerea statului român în urma loviturii de stat din din decembrie 1989 au furat nu numai banii PCR-ului, UTC-ului, UGSR-ului, pensionarilor, pionierilor şi şoimilor patriei, ci şi restul banilor existenţi în conturile bancare, ca şi toate capitalurile acumulate de români, de sute de ori mai valoroase decât banii.
2. Dacă în 1990, ar fi fost adoptată nu LEGEA 15/1990, ci LEGEA COJOCARU, TOŢI banii şi TOATE capitalurile existente în România ar fi intrat şi ar fi răms în proprietatea PRIVATĂ a cetăţenilor ţării, nu în proprietatea PRIVATĂ a politicienilor, a camarilei lor şi a străinilor.
3. De ce domnul Mărieş, ca şi mulţi alţi revoluţionari, nu au ridicat, niciodată, în ultimii 22 de ani, problema capitalurilor de sute de miliarde de dolari de care a fost deposedat poporul român? De ce domnul Mărieş nu a susţinut şi nu susţine LEGEA COJOCARU?
4. Precizez că am avut întâlniri cu domnul Mărieş, ca şi cu mulţi, foarte mulţi revoluţionari, şi în 1990 şi acum, recent, în 2010 şi 2011.
22 august 2011 la 14:48

Niciun comentariu: