luni, 28 martie 2011

Apel către susținătorii Partidului Poporului-Varianta Cojocaru

Mâine, 29 martie 2011, se judecă la București plîngerea depusă de Partidul Poporului împotriva lui Mario Diaconescu, fratele lui Dan Diaconescu pentru furt intelectual.
Toți susținătorii Variantei Cojocaru și ai Partidului Poporului constituit de acesta sunt invitați să-și susțină actul constitutiv și să protesteze astfel împotriva deturnării realizate de Dan Diaconescu.
Anterior, la Curtea de Apel București s-a aflat pe rol recursul formulat de Constantin Cojocaru privind acuzația de fraudare a strângerii de semnături pentru constituirea Partidului Poporului de către Mario Diaconescu, fratele patronului OTV.

Constantin Cojocaru, cel care pe data de 3 iulie 2010 anunța formarea unui partid care să înlesnească intrarea în vigoare a Legii Cojocaru, a depus la Curtea de Apel București o adresă de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti, din care rezultă că, împotriva lui Mario Diaconescu şi a celorlalţi semnatari ai cererii de înregistrare a Partidului Poporului, s-a constituit un dosar penal care se află în curs de cercetare. Prin aceasta Cojocaru avansează în demersul de a-l forța juridic pe Diaconescu să recunoască ilegitimitatea partidului său cu același nume, deoarece “a furat cele 33.148 de semnături care ar fi trebuit să ajungă la mine”.

Actul constituiv al formațiunii nu este singurul document pe care îl deține acuzatorul. Emisiunile OTV sunt probe grăitoare fiindcă au fost văzute de o țară întreagă și întregistrate ca atare. Dr. Constantin Cojocaru acuză și spune că nu numai că semnăturile au fost deturnate, fiind deviate spre sediul OTV, ci și actul constitutiv pe care îl dețin frații Diaconescu, care este datat la 12 mai 2010. “Acest moment este anterior încarcerării lui Dan Diaconescu, și implicit al ideei formării unui grup politic; grup politic pe care eu l-am făcut public pe 3 iulie 2010.”, așa cum reise din declarațiile date de Dan Diaconescu la ieșirea din arestul preventiv.

“Cât despre cât de avansat este lucrul celor de la Tribunal nimeni nu știe pentru că de la data de 29 noiembrie nimeni nu a mai avut acces la dosar»- a mai completat Cojocaru.Curtea de Apel a hotărât de două ori să amâne judecarea acestui dosar şi a stabilit în fine un nou termen de judecată, în data de 29 martie 2011.”



Niciun comentariu: