sâmbătă, 18 iunie 2011

Moștenirea clandestină. Diplomația, serviciile secrete. România în cadrul blocului sovietic

Vă rog să priviți aceste emisiuni de tv pe marginea cercetărilor istoricului american Lary Wats, selectate de mine, în speranța că vă pot interesa. Rezerva mea, câtă există și nu e mare, față de afirmațiile lui Lary Wats, vine din convingerea că dl Wats participă la manipulările privind motivarea expansiunii zonei controlate de SUA spre Est, adică spre resursele de energie.
În ce privește relațiile de suspiciune dintre România și Ungaria, ele nu au dispărut nici un moment, așa cum nu a dispărut nici o clipă, de la 1919 până acum, dorința statului ungar de a-și reface vechile granițe de pe vremea dualismului. Discursurile fumigene despre dispariția contradicțiilor naționale în socialism nu au nici o bază, nici la unguri, nici la români.
În ce mă privește cred că trebuie să ieșim din această situație blocată prin soluții negociate dar fără cedări ci prin schimburi de materii prime și analiza lucidă a temelor în care conflictele sunt legitime, în cadrul unor tratate între state mici și mijlocii, din care să fie excluse țările mari.
Cu prietenie, Dan Culcer


Mostenirea Clandestina (I) from ZiaristiOnlineTV on Vimeo.


Mostenirea Clandestina (II) from ZiaristiOnlineTV on Vimeo.

Niciun comentariu: