vineri, 4 februarie 2011

România este ruinata: 73% din rezerva BNR este alcatuita din hartii fara valoare!

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa. Cu prietenie, Dan Culcer

< class="post-title entry-title">
România este ruinata: 73% din rezerva BNR este alcatuita din hartii fara valoare!
Prof. Dr. in economie Constantin Cojocaru a prezentat  la TVR R situatia rezervei Bancii Nationale a Romaniei (BNR), sustinand ca graficele privind majorarea rezervei valutare prezentate de BNR nu sunt altceva decat niste tentative penibile de manipulare. El a aratat ca, de fapt, cea mai mare parte a rezervei BNR (73%) este compusa din titluri de valoare, adica niste simple hartii, plasamentele BNR in aceste bonduri nefiind altceva decat un imprumut mascat acordat de catre Romania altor state, in principal, Statelor Unite ale Americii (pe axa Bucuresti-Washington-n.r.). Ca urmare a acestor plasamente, BNR a ramas fara valuta, banca nationala fiind nevoita sa apeleze, astfel, la imprumuturi inrobitoare la FMI. Perdantul este in opinia lui Cojocaru, poporul roman care s-a ales cu niste hartii ce ar putea sa nu aiba nicio valoare, insa este nevoit sa plateasca comisioane grase si dobanzi pentru creditele FMI. Totul cu sacrificarea intregii populatii a Romaniei!! Un fel de fumarici modern!
In opinia lui Cojocaru, banii “imprumutati” de SUA si de alte state de la Romania au fost injectati in dezvoltarea anumitor economii si sutinearea anumitor razboaie”.
Aceasta megaschema financiara face parte, in opinia lui Cojocaru, dintr-o strategie la scara planetara de sifonare a fondurilor statelor vulnerabile, cu o conducere corupta, “subordonata” structurilor de putere internationale sau santajabila.
Canalale de difuzare a acestei inginerii sunt, fara indoiala, cele masonice, avand in vedere ca guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, un veritabil asasin economic al Romaniei, este presedintele Clubului de la Roma din Romania si unul dintre membrii marcanti ai ocultei mondiale.
Schema succinta de sifonare a valutei BNR:
Rezerva anuala BNR 150x150 
HALUCINANT reloaded!!! BNR un castel de carti de joc. Dr. Ec. Constantin
 Cojocaru: 73% din rezerva BNR este alcatuita din hartii fara nicio 
valoare; valuta si aurul reprezinta doar o mica parte. Cum a imprumutat 
Romania o tara ca SUA cu bani luati cu dobanda si comisioane grase de la
 FMI, adica tot din SUA. MEGASCHEME financiare, asasini economici si 
manipulare pe filiera masonica, pentru ruinarea Romaniei. La TVR R
“Rezerva nationala a unui stat, in acest caz a Romaniei, este transformata in hartii fara valoare printr-o inginerie financiara iar banii sunt sifonati intr-o anumita directie”, a aratat Cojocaru. El a precizat ca schema nu este noua, fiind folosita cu succes pentru “salvarea” marilor conglomerate financiare de pe Wall-Street, actiune prin care au fost sifonati peste 700 de miliarde de dolari, suma provenita din fondurile contribuabilului american.
La acesta schema contribuie, din plin, organismele internationale de rating precum Fitch si Moody’s, care, evident au cotat bondurile americane, in momentul cumpararii acestora de catre Romania cu calificativul AAA.
Potrivit lui Cojocaru, din cele 37 de miliarde de euro, cat este acum rezerva BNR, aurul reprezinta doar 7%, respectiv 2,59 miliarde de euro, depozitele in valuta (euro si dolari) reprezinta 20% din structura rezervei, adica 7,4 miliarde euro, in vreme ce o covarsitoare parte, respectiv 73% (peste 27 miliarde de euro) reprezinta titluri de valoare, hartii cumparate de Romania care a imprumutat, astfel, mascat SUA.
Cu alte cuvinte, rezerva “reala” a BNR este in acest moment de doar 10 miliarde de euro (incluzand si valoarea aurului), adica pe undeva pe la nivelul anului 2001.
Noi centram, noi dam cu capul…
“Aceste titluri de valoare au avut un rating foarte bun in momentul cumpararii lor de catre Romania, respective AAA, rating dat, insa, tot de institutiile controlate de SUA”, a aratat Cojocaru care a precizat ca acest lucru nu este o garantie in sine si nu se stie daca aceste hartii mai valoreaza ceva astazi. Asadar, rezerva “reala” a BNR reprezinta doar 27% din rezerva “declarata” de BNR, adica aproape 10 miliarde de euro, nivel care corespunde anului 2001. Este clar ca acesta este nivelul peste care BNR nu a primit aprobarea sa treaca. Decat, poate, doar mediatic…
Asadar, din rezerva BNR de circa 37 de miliarde de euro:
7% – rezervele de aur
20% – depozitele de valuta
73% – hartii de valoare
Rezerva BNR2 150x150 HALUCINANT 
reloaded!!! BNR un castel de carti de joc. Dr. Ec. Constantin Cojocaru: 
73% din rezerva BNR este alcatuita din hartii fara nicio valoare; valuta
 si aurul reprezinta doar o mica parte. Cum a imprumutat Romania o tara 
ca SUA cu bani luati cu dobanda si comisioane grase de la FMI, adica tot
 din SUA. MEGASCHEME financiare, asasini economici si manipulare pe 
filiera masonica, pentru ruinarea Romaniei. La TVR R
Cele trei functii ale Bancii Nationale a Romaniei -BNR (cel putin la nivel teoretic):
1. Emite numerarul de care e nevoie fara a provoca inflatie si tine sub observatie preturile. Aceasta atributie este oarecum teoretica in conditiile in care inflatia a ajuns in unii ani si la 250%.
2. Supravegheaza bancile din Romania, astfel incat acestea sa nu insele cetatenii. Si aici politica BNR a esuat, in conditiile in care in acest moment, bancile comerciale din Romania fac “camatarie”.
3. Administreaza rezerva nationala a Romaniei, pe care, in mod normal, ar trebui sa o transforme in aur sau intr-o moneda considerate sigura. Si aici BNR a esuat, avand in vedere ca principala preocupare a bancii nationale este transformarea valutei in hartii de valoare, deci un process invers celui firesc, si impotriva interesului national.
De unde provin banii din rezerve?! Si unde se duc?!
Surse firesti:
“Doar 9% din rezerva nationala, adica circa 3 miliarde de euro, provin dintr-o sursa fireasca, adica de la cetateni, de la popor. Acesti bani ar trebui sa ramana in buzunarul Guvernului dupa achitarea salariilor, pensiilor, dupa platile facute in sanatate, armata, invatamant, etc.”, a aratat Cojocaru.
Surse nefiresti:
“Circa 26% din rezerva BNR%, adica aproape 10 miliarde de euro, este compusa din numerar aflat in circulatie. BNR a pus tiparnita sa fabrice lei. A cumparat cu acesti lei dolari si euro de pe piata, marind cantitatea de lei de pe piata, lucru care a condus la inflatie. Inflatia se produce atunci cand masa monetara creste mai repede decat productia efectiva, astfel incat preturile cresc iar puterea de cumparare scade”, a explicat Cojocaru.
Aceasta valuta de pe piata a fost data cu imprumut prin cumpararea acestor bonuri, hartii de valoare, cu pretul crearii de inflatie, a conchis Cojocaru.
In ceea ce priveste destinatia banilor “imprumutati” de la Romania, Cojocaru a aratat ca guvernele care au luat acesti bani “i-au folosit sa-si construiasca economia si sa poarte un razboi pe nu stiu unde”. Asadar, pa langa trimiterea de militari in teatrele de operatii, Romania ajuta si indirect, prin aceste “imprumuturi” la purtarea acestor razboaie si la promovarea intereselor americane in lume.
BNR incalca flagrant Constitutia Romaniei. Creditele in valuta ingroapa moneda nationala
“In Constituatia Romaniei scrie negru pe alb ca moneda nationala a Romaniei este leul, care este folosit pentru plati pe tot teritoriul tarii. In realitate, BNR a incalcat flagrant Constituatia Romaniei si functia de supraveghere atunci cand a permis bancilor din Romania, aflate in proprietatea strainilor, chiar daca au personalitate juridical romana, sa acode credite in valuta. O banca comerciala nu are voie sa acorde credite in valuta pentru ca se incalca Constitutia. Sunt bineveniti sa aduca dolari sau euro in tara, insa acestia trebuie convertiti in lei”, a aratat Cojocaru.
Economistul a explicat ca acesta politica incurajata de BNR a condus la slabirea semnificativa a monedei nationale.
“Jumatate dintre creditele romanilor sunt in euro. Daca toate creditele luate de populatie ar fi fost in lei, ar fi fost incurajata moneda nationala. Acest lucru nu ar fi condus, ca acum, la devalorizarea grava a leului ci la valorizarea lui in timp. Leul s-a devalorizat de patru ori fata de 1999, spre deosebire, de exemplu, de coroana ceha, care s-a apreciat puternic in ultimii 11 ani”, a continuat Cojocaru.
Cum reduc bancile comerciale Rezerva Minima Obligatorie la BNR
“Rezerva Minima Obligatorie (RMO) in valuta la BNR este de 38%. Asta inseamna ca pentru fiecare 100 de euro dati credit, banca depune 40 de euro in RMO la BNR. BNR le da o dobnada bunicica pentru acesti bani, cam ca la ei in tara. Inafara sa ia acesti bani pe BNR nu o mai intereseaza nimic. Bagati ce comisioane si ce dobanda vreti voi la creditele pe care le acordati, dar mie dati-mi cei 40%. Acesti bani eu ii duc in rezerva nationala si apoi, cum am vazut, ii dau imprumut altor tari pe hartii de trezorerie”, a mai spus Cojocaru.
Acum vine criza…
“Criza a schimbat prioritatile bancilor. (…) Eu, ca banca comerciala, reduc creditele, nu mai vreau sa dau credite romanilor, asa ca imi vreau inapoi banii depusi in RMO la BNR. Si, repede, intr-o luna! Aceste banci comerciale, care au dat credite in valuta in Romania, au participat si ele la marea teapa a bulei imobiliare prezentata de mass-media drept o criza financiara internationala, s-au trezit cu gauri mari si au venit la BNR si au spus: da-mi aia 40% inapoi, ba, mai mult, trebuie sa reduceti RMO ca noi nu mai avem bani. Atunci a avut loc o intalnire precipitata intre presedintele Basescu, premierul Boc si guvernatorul Isarescu care s-au dus apoi la Viena sa puna pe hartie reducerea RMO de la 40% la 20 si ceva la suta pentru valuta si la 27% pentru lei si alte depuneri”, a adaugat Cojocaru.
Apare acum “salvarea” FMI si vulpea supraponderala rapace Jeffrey Franks
“Numai ca BNR nu are de unde sa dea banii inapoi pentru ca bancile nu accepta hartii cu rating AAA. Ele vor bani. Basescu si Isareascu au zis ca n-au de unde. Iar bancile au continuat: cum n-ai de unde…vezi ca in hotelul asta de lux din Viena la camera 12 este FMI-ul…iti da un credit acum…12 miliarde!! Luati bani de la FMI, platiti dobanda si comisioanele grase si aveti bani sa dati bancilor comerciale”, a continuat Cojocaru.
El a explicat ca, astfel, poporului roman i-a fost data o mare teapa iar banii au fost sifonati acolo unde trebuie cu “sprijinul” Statelor Unite, care se afla in spatele FMI.
“Care este principalul contributor la FMI?! Guvernul American. Adica chiar acela pe care l-am imprumutat. Intre timp, trebuie sa platim FMI miliarde de euro pe comisioane si dobanzi. Asa se fac banii astazi in lume! Asa sunt dusi banii acolo unde este nevoie, pentru dezvoltarea anumitor economii, pentru purtarea anumitor razboaie…”, a conchis Cojocaru.
Intre timp, in presa mainstream aservita, romanii sunt spalati pe creier cu mesajul ca FMI salveaza guvernul de la faliment iar Romania va primi bani numai dupa ce-i termina pe pensionari si aduce la sapa de lemn intreaga populatie.
Deznodamant apocaliptic al unei megascamatorii financiare
“In final, RMO este adusa la zero, noi suntem datori vanduti la FMI, banii nostrii sunt “dati cu imprumut” guvernului American si altor guverne ca ei sa finanteze FMI, sa-si sustina economia si sa poarte razboaie. Dobanzile si comisioanele grase nu le incaseaza poporul roman pe hartiile de trezorerie ci FMI pentru “imprumuturile” date Romaniei. In final acesta scamatorie financiara conduce la jupuirea cetatenilor tarii”, a aratat, in final, Cojocaru.
PIB si datoria externa 150x150 
HALUCINANT reloaded!!! BNR un castel de carti de joc. Dr. Ec. Constantin
 Cojocaru: 73% din rezerva BNR este alcatuita din hartii fara nicio 
valoare; valuta si aurul reprezinta doar o mica parte. Cum a imprumutat 
Romania o tara ca SUA cu bani luati cu dobanda si comisioane grase de la
 FMI, adica tot din SUA. MEGASCHEME financiare, asasini economici si 
manipulare pe filiera masonica, pentru ruinarea Romaniei. La TVR R
Comentariu Bad Politics:
In acest context, “glumitele” recente ale lui Jefrey Franks de la intalnirea cu papuasii de la patronate si sindicate chiar nu par deplasate. In lumina dezvaluirilor facute de Dr. Cojocaru, apreciem ca aceste glume au fost chiar de bun simt si destul de retinute. Credem ca JF era in masura sa faca de-a dreptul bascalie de “deranjul” genetic cocotat in varful puterii politice si economice a Romaniei.
Cand o sa mai explodeze mamaliga, sa speram ca in viitorul apropiat, mai ales ca ne paste un nou acord cu FMI, este bine sa stiti cine a asigurat regia pentru acesta scamatorie din partea romana – domnii Mugur Isarescu, Traian Basescu si Emil Boc, acompaniati de pleiada de acoliti, usor de identificat.

Niciun comentariu: