luni, 21 februarie 2011

Opinii despre Marco Maximilian Katz, director al Centrului de Monitorizare şi Combatere a Antisemitismului în România (MCA)

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa. Marco Maximilian Katz este director al Centrului de Monitorizare şi Combatere a Antisemitismului în România (MCA).
Cu prietenie, Dan Culcer

Citeste totul despre:
Cotidianul, duty free, Liana Iacob, Marco Maximilian Katz, mită, Năstase
» JUSTIŢIE »
"Cotidianul" a publicat o înregistrare audio care arată negocierea unei mite uriaşe în guvernul Năstase
24 Apr 2008, 20:07 |
Realitatea TV

Cotidianul, duty free, Liana Iacob, Marco Maximilian Katz, mită, Năstase

ACTUAL » JUSTIŢIE »
"Cotidianul" a publicat o înregistrare audio care arată negocierea unei mite uriaşe în guvernul Năstase
24 Apr 2008, 20:07 |
Realitatea TV
Cătălin Prisacariu, şef departament Investigaţii Caţavencu: Există confirmări oficiale VEZI VIDEO:
Cătălin Prisacariu, şef departament Investigaţii Caţavencu: Există confirmări oficiale
2008-05-06 16:23:37

Cătălin Prisacariu, şef departament Investigaţii Caţavencu: Există confirmări oficiale


Dezvăluire de senzaţie a jurnaliştilor de la Cotidianul. Aceştia au intrat în posesia unei înregistrări care arată cum erau negociate şi împărţite comisioanele plătite de firmele care aveau contracte cu statul român şi care vroiau să le prelungească.

Este vorba despre o conversaţie de 27 de minute purtată de fostul secretar de stat din guvernul Năstase, Liana Iacob, cu reprezentantul în România al firmei EDF Marco Maximilian Katz, principalul operator al duty-free-urilor de la Aeroportul Henri Coandă.

Potrivit jurnaliştilor de la Cotidianul, fostul secretar de stat şi reprezentantul EDF s-au întâlnit în octombrie 2001. Ziariştii spun că discuţia ar fi avut loc la trei luni după ce fostul şef al cabinetului Năstase, Sorin Teşu, s-ar fi întâlnit cu patronul firmei şi i-ar fi cerut 2,5 milioane de dolari pentru prelungirea contractelor de exploatare a magazinelor duty-free.

Din înregistrare rezultă că Liana iacob încerca să îl convingă pe reprezentantul EDF să plătească banii ceruţi de Teşu, din care 95 la suta ar fi urmat să ajungă la Adrian Năstase.

Liana Iacob a amintit, în discuţie, şi de întâlnirea dintre Teşu şi patronul EDF, cel de la care a pornit scandalul mitei pentru duty-free-uri.

Înregistrarea conversaţiei a fost depusă joi, la DNA, ca probă, după ce oficialii firmei au cerut redeschiderea dosarului în care procurorii anticorupţie au dat de două ori soluţia de neînceperea a urmăririi penale.

Magazinele de la Aeroportul Henri Coandă mai fac subiectul unui proces pe care firma EDF l-a intentat guvernului României în 2005. Oficialii companiei cer 120 de milioane de dolari despăgubiri pentru blocarea afacerilor din România. Audierile în acest proces încep pe 5 mai.

Printre martorii citaţi se numără fostul şef al cabinetului Năstase, Sorin Teşu, fostul secretar de stat Liana Iacob şi fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea.

"Există confirmări oficiale din partea a doi dintre participanţi, Marco Maximilian Katz, care a recunoscut, şi Liana Iacob, care nu infirmă cele spuse. Nu există niciun motiv să ne îndoim de autenticitate (...) Nu e de mirare că în locuri în care se află înalţi demnitari există dispozitive de înregistrare", a declarat Cătălin Prisacariu, şef departament Investigaţii Caţavencu.

Întreaga înregistrare poate fi ascultată pe site-ul www.cotidianul.ro
Money




Alte opinii. Comunicat extras din Realitatea evreiească. Tratative interne.
COMUNICAT
În ziua de 9 aprilie 2010, a avut loc întâlnirea Comitetului Director al F.C.E.R. cu dl. Marco Maximilian Katz, membru în Comunitatea Evreilor Bucureşti, director al Centrului de Monitorizare şi Combatere a Antisemitismului în România (MCA).
Întâlnirea a fost organizată potrivit Deciziei Comitetului Director al F.C.E.R., urmare a analizei schimbului de corespondenţă pe tema alegerilor pentru delegaţii la Congresul Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, precum şi referitoare la propuneri de modificări ale Statutului Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.
Având un caracter informal, întâlnirea s-a desfăşurat într-un mod democratic, deschis şi civilizat, fi ecare participant prezentând opinii privind subiectele discutate.
Unanim, s-a apreciat că schimbul de mesaje, maniera în care a avut loc şi comunicarea anterioară cu dl. Marco Maximilian Katz au condus la o stare conflictuală.
Împărtăşim punctul de vedere al d-lui Marco Maximilian Katz care şi-a exprimat speranţa “că în cadrul întâlnirii au fost clarifi cate aspecte care, interpretate greşit, au generat situaţii dăunătoare pentru toate părţile implicate, cât şi pentru Comunitate.” În acest context, Comitetul Director al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România consideră că publicarea, în „Realitatea Evreiască“, a Scrisorii Deschise, semnată de Comitetul Director al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, scrisoare în care domnul Marco Katz a fost prezentat cititorilor ca o persoană de neîncredere, a fost nepotrivită şi a adus prejudicii imaginii şi bunului renume al domniei sale.
În acelaşi timp, dorim să precizăm că Scrisoarea Deschisă a Comitetului Director al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România a apărut ca răspuns la o scrisoare anterioară transmisă de domnul Marco
Maximilian Katz tuturor membrilor Comunităţii Evreieşti din Bucureşti şi preşedinţilor Comunităţilor evreieşti din ţară, în care s-au invocat, neîntemeiat, din punctul de vedere al Comitetului Director al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, fapte şi comportamente negative ale Conducerii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.
Totodată, folosim acest prilej pentru a ne exprima aprecierea faţă de activitatea desfăşurată, începând cu anul 2002, de organizaţia MCA România, Centrul de Monitorizare şi Combatere a Antisemitismului,
sub conducerea domnului Marco Maximilian Katz.
În raport de discuţiile purtate, de opiniile exprimate de participanţii la întâlnire, Comitetul Director al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România doreşte încetarea unor polemici publice dăunătoare intereselor Comunităţilor Evreieşti din România,
astfel încât, în viitor, este necesar să se manifeste o mai bună comunicare cu toate organizaţiile evreieşti din ţară şi faţă de opiniile membrilor acestora, având grijă să se răspundă neîntârziat la sesizări, iar în dezbaterile care vor avea loc • să existe referiri stricte la problemele discutate, fără devieri de la tema angajată, • polemica de idei să se desfăşoare numai pe baza argumentelor, fără jigniri, epitete, caracterizări personale etc.
• Revista “Realitatea Evreiască”, organ de presă al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, să asigure publicarea corectă şi nepărtinitoare, exprimarea liberă a opiniilor, păstrând regulile deontologice. Referitor la activitatea revistei “Realitatea Evreiască” în campania electorală pentru alegerile organelor de conducere, la Congresul al II-lea al F.C.E.R., urmează să fi e adoptată o decizie specială a Comitetului Director. Aceasta va fi orientată mai cu seamă spre asigurarea unui cadru democratic, transparent, de exprimare pentru toţi candidaţii la organele de conducere ale Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, fără imixtiuni din partea conducerii în exerciţiu.
Comitetul Director al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România asigură pe toţi membrii comunităţilor evreieşti din România că va acţiona, prin măsuri corespunzătoare, pentru desfăşurarea democratică a celui de-al II-lea Congres al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, pe baza prevederilor statutare şi a Regulamentului aprobat, precum şi pentru libera exprimare a opiniilor şi a voturilor.
Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România Comitetul Director
PREŞEDINTE
Dr. AUREL VAINER

Niciun comentariu: