miercuri, 23 februarie 2011

Civic Media i-a facut Plangere Penala lui Marco Maximilian Katz pentru denunt calomnios

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa. De unde se vede că scormonirea și atacarea permanentă a unui furnicar poate duce la solidarizarea furnicilor. Și adesea ele sunt multe și pișcă rău. Cu prietenie, Dan Culcer

Civic Media i-a facut Plangere Penala lui Marco Maximilian Katz pentru denunt calomnios, campanie de denigrare a Bisericii si incitare la ura religioasa si interetnica inclusiv amenintari cu moartea la adresa Parintelui Justin Parvu

categorie: Editorialele editiei, Politica interna, Proiectul Perlan | autor: Aciduzzul
22 februarie 2011
(-) Paralel(+) Inteligent (+1 rating, 1 votes)
Loading ... Loading ...
VN:F [1.9.6_1107]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
18 views, Fara comentarii
DIICOT Stema Romaniei 150x150 Civic Media i a facut Plangere 
Penala lui Marco Maximilian Katz pentru denunt calomnios, campanie de 
denigrare a Bisericii si incitare la ura religioasa si interetnica 
inclusiv amenintari cu moartea la adresa Parintelui Justin ParvuAstazi, 22.02.2011, Asociatia Civic Media a depus la Parchetul General, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, urmatoarea
PLANGERE PENALA
Impotriva:
- numitului Marco Maximilian Katz in calitatea acestuia de presedinte al MCA Romania – „Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului” in Romania, cu sediul in Bucuresti, Str. Cristian Popisteanu 2-4, Sector 1, adresa web www.antisemitism.ro, cunoscut cu antecedente legate de crima organizata si in dosarele DNA din timpul Guvernarii Nastase
- persoanelor necunoscute care au proferat ca urmare a plangerii MCA catre Patriarhia BOR amenințari cu moartea la adresa ieromonahului Justin Parvu, staret al Manastirii Petru Voda, judetul Neamț, si pe care aveti posibilitatea sa le identificati cu usurinta
Pentru savarsirea infractiunilor prevazute de Art. 193. – Amenintarea, savarsirea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri, prevazuta si pedepsita de disp. art. 321 Cod Penal, Art. 259. – Denuntarea calomnioasa, Art. 317. – Instigarea la discriminare, Art. 324. – Instigarea publicã si apologia infractiunilor precum si incitare la ura religioasa si interetnica
Va solicitam sa luati de urgenta masurile legale ce se impun, sa depistati autorii amenintarilor cu moarte si sa cercetati Centrul MCA pentru denunt calomnios, discriminare si instigare la violenta si ura printr-o campanie ofensatoare la adresa valorilor nationale si personal a ieromonahului Justin Parvu de la Manastirea Petru Voda, jud. Neamț, fost detinut politic in varsta de 92 de ani, campanie care i-a afectat grav starea de sanatate.
Solicitam anchetarea faptelor sesizate de noi, tragerea la raspundere penala a celor vinovati, si repunerea in normalitate a valorilor sociale vatamate, conform Constitutiei Romaniei, normelor statului de drept si Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, consfintita de forurile internationale.
MOTIVE:
IN FAPT: Am luat cu indignare cunostiinta de protestul oficial al Centrului pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din 19 februarie a.c. adresat presei si Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane, respectiv acuzele nefondate si false de antisemitism aduse Parintelui Justin Parvu de la Manastirea Petru Voda, dupa ce pe internet a fost difuzata o filmare cu sarbatorirea zilei sale de nastere, in cadru privat, respectiv in chilia sa de la spitalul Manastirii Paltin – Petru Voda, unde sa cantat si un imn pe versurile marelui poet Radu Gyr, foarte popular in perioada interbelica.
In 45 de ani de comunism romanii au fost indoctrinați continuu prin manuale si metode de sorginte stalinista, asupra legionarilor si “banditilor din munti” pedepstiti de Securitate si Armata Rosie a “bravul popor rus” cu executia sau zeci de ani de inchisoare. In urma insurectiei din decembrie 1989, adevarul despre istoria reala a Romaniei a iesit la iveala si drepturile fostilor detinuti politici, adevarata elita a Romaniei, au fost recunoscute si reabilitate, intr-o oarecare masura. Nici pana astazi, de exemplu, nu au fost despagubiti pe masura pentru zecile de ani petrecuti in chinuri si torturi inumane, pentru simplul motiv ca si-au iubit tara si au luptat impotriva comunismului si a ocupantului sovietic.
Parintele Justin Parvu, veteran de pe frontul anti-sovietic, este unul dintre ei: a patimit 16 ani de temnita grea si munca fortata in minele de plumb si lagarele de exterminare comuniste, de la Periprava pana la Aiud, fiind ulterior urmarit de Securitate, oficial, pana in decembrie 1989. La iesirea din inchisoare s-a intors la viata monahala iar dupa 1989 a ridicat doua manastiri, un asezamant de copii si unul de batrani si un spital, binecuvantand pana acum, la propriu, milioane de romani care i-au trecut pragul.
Ca urmare a unei Plangeri a Centrul MCA catre Patriarhia Romana, in care sunt aduse acuze grave si false de “antisemitism”, s-a declansat o veritabila campanie de presa impotriva Ortodoxiei Romane, a persoanei ieromonahului Justin Parvu si a obstei de maici de la Manastirea Petru Voda din Județul Neamț, cu scopul vadit de a ofensa si discrimina aceste persoane sub acuza de “legionarism”.
Pentru organele in drept este cunoscut faptul ca, la Procesul de la Nurnberg, conform documentelor istorice “Odata cu exonerarea noastra de orice culpa, Comisia Instructorie de la Nürnberg a scos din cauza si entitatile pe care le reprezenta Miscarea Legionara: Guvernul National si Armata Nationala. Aceste entitati nu sunt culpabile nici de „crima de razboi”, nici de „genocid”, nu sunt nici „fasciste”, nici „naziste”, nici ,,colaborationiste”.”
Personal nu putem crede ca minti sclipitoare ale Romaniei,cum ar fi Nae Ionescu, Mircea Eliade, Emil Cioran, Eugen Ionescu, membri, militanti si simpatizanti ai Miscarii Legionare, genii prezente in Universitatile si casele intelectualilor din intreaga lume, pot fi considerate vinovate de crima si antisemitism.
In rest, culpabilizarea si eliminarea publica a tuturor celor 1 milion de Membri ai Miscarii Legionare, pe considerentul unor crime savarsite de unii membri ai ei, pedepsiti personal prin condamarea cu moartea, ar echivala cu invinovatirea tuturor celor 4 milioane de membri ai PCR pentru crimele facute de sovietici si comunisti in regimul trecut. O astfel de pretentie bolnava este, evident, de factura bolsevica si nazista si nu poate fi aplicata intr-un stat democratic si de drept.
Ca atare, dincolo de propaganda stalinista, din pacate prezenta si astazi in spatiul public, manifestarea din spatiul privat de la aniversarea Parintelui Justin Parvu nu incalca nici o lege de pe acest pamant. In schimb denuntul calomnios raspandit la scara larga prin mass media, de la presa electronica la ziare si televiziuni – inclusiv postunl “national” si public TVR – a condus, prin deformarea informatiei, la manifestari de ura si amenintari cu moarte care pot si trebuie sa fie sanctionate de Lege.
Semalam ca astfel de Plangeri neintemeiate ca cea a MCA, transmise fara nici un suport real dar cu un mare tam-tam mediatic, pentru a atrage atentie si eventual, fonduri materiale altfel necuvenite, nu folosesc decat pentru crearea unui climat de confuzie si tensiune intre grupuri etnice si religioase din Romania si la denigrarea statului si poporului roman pe plan international, ceea ce dvs, ca organ la Legii trebuie sa sanctionati si ca o actiune de prevenire pe viitor a unor astfel de acte, sarcina care cade si in atentia SRI, organism abilitat pe care va rugam sa il consultati pe aceasta tema.
Va depunem spre exemplu unul dintre mesajele de amenintare cu moartea la adresa Parintelui Justin:
“Moarte borfasului legionar Justin Parvu !!! (Andrei) 21/02/2011 16:06 N-am inteles niciodata de ce comunistii nu i-au omorat de nenorocitii astia de legionari??? Vazandu-l pe batranul borfas Justin Parvu am inteles ca probabil comunistii si-au dat seama ca sunt niste retardati mintali. Gunoiul asta spunea cu ceva timp in urma ca etichetele si bonurile de casa contin semnele diavolului!!! Cand auzi tampeniile astea nu poti decat sa razi.”
Va rugam sa depistati autorul acestui mesaj – care si-a lasat toate datele de identificare in serverul Ziare.ro – si sa il trageti la raspundere, declansand totodata procedurile legale impotriva numitului Marco Maximilian Katz, autorul insitigarii la violenta si a denuntului calomnios care a slabit sanatatea Parintelui Justin Parvu, la cei 92 de ani ai sai. Nu v rem sa ne gandim ce s-ar intampla daca aceasta stare se va accentua.
Pentru aceste considerente, va rugam sa luati de urgenta masurile legale ce se impun.
Atasat, va depunem imaginile la care am facut referire in cadrul plangerii noastre si surele de internet pentru documentarea cazului.
Cu aleasa consideratie
Pentru Asociatia Civic Media
Victor Roncea,
Presedinte fondator 22.02.2011
Documentare:
http://www.ziaristionline.ro/2011/02/22/cine-este-parintele-justin-parvu/si http://ziarero.antena3.ro/articol.php?id=1298265334
Campania de presa generata de un denunt calomnios – doar cateva elemente:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8318642-video-maicute-manastirea-petru-voda-canta-parintelui-justin-parvu-sfinta-tinerete-legionara-protest-oficial-centrului-pentru-monitorizarea-combaterea-antisemitismului.html
http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Maicute-Manastirea-Petru-Justin-Sfanta_0_430757001.html
http://www.evz.ro/detalii/stiri/aniversari-cu-versuri-legionare-pentru-duvohnicul-neamului-la-manastirea-petru-voda-921864.html
http://tvr.ro/articol.php?id=97731&c=47

Niciun comentariu: