sâmbătă, 8 mai 2010

Miliardarii de azi ai Romaniei, agentii Securitatii in Comertul Exterior de acum 20 de ani

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa.Cu prietenie, Dan Culcer
Inainte de a citi ce urmeaza dati o raita pe aici
http://www.miscareasocialista.ro/index.php?id1=3&id2=6
Nu e javascript:void(0)vorba de o descoperire. Interesant este unde se publica si despre cine se scrie. DC

Miliardarii de azi ai Romaniei, agentii Securitatii in Comertul Exterior de acum 20 de ani
.

Site-ul www.badpolitics.ro va supune atentiei o coincidenta cel putin bizara:

Maria Petre
S-au bucurat de privilegii pe vremea comunistilor, iar astazi sunt mai rasfatati de “soarta” post-comunista mai mult ca oricand. Conduc mari companii, au yahturi, avioane, amante; copii lor sunt scoliti in strainatate. Dirijeaza din umbra soarta acestei tari. Nu le lipseste mai nimic; poate din ratiune sa mai fi pierdut ceva…Si-au construit palate, au case peste tot in lume, pozeaza in suflete caritabile si imprastie bani la saracime. Azi sunt miliardarii Romaniei si, deloc surprinzator, o mare parte dintre oamenii de top din “economia” romaneasca nu sunt altii decat cei care faceau comertul exterior pe vremea lui Ceausescu, securistii care acum ne dau lectii de moralitate, adevarate “repere” in economia romaneasca.

”Statele participante isi vor respecta fiecare egalitatea suverana si individualitatea celuilalt, precum si toate drepturile inerente suveranităţii si pe care le cuprinde suveranitatea lor, intre care in special dreptul fiecărui stat la egalitate juridica, la integritate teritoriala, la libertate si independenta politica. Ele vor respecta, de asemenea, fiecare dreptul celuilalt de a-si alege si dezvolta liber sistemul politic, social, economic si cultural, precum si dreptul de a-si stabili legile si reglementările.” Cu alte cuvinte noi singuri ne furam caciula unul altuia … noi singuri am ales ca legile si reglementarile sa fie facute de cei ce l-au tradat si ”ucis” pe Tov. Nicolae Ceausescu.

Despre cum si-au facut banii circula destule povesti care mai de care mai romantate. Cea mai cunoscuta pare sa fie mica istorioara a unui mare latifundiar de la Dunare, pe care Revolutia l-a prins in strainatate cu banii lui Ceausescu. N-a mai declarat nimic la intoarcere (poate ca nici nu mai avea cui) si pur si simplu i-a pastrat pentru el.

Dar cum erau timpurile? Anual, ieseau de pe portile facultatii de comert exterior vreo 50 de oameni, alesi pe spranceana. Era bataie mare pe cele 50 de locuri – in medie vreo 500 de candidate – si asta pentru ca, dupa terminarea facultatii, se lucra in afara. Chiar si cei care lucrau un tara tot afara mergeau sa semneze contracte.

Un numar de 25 de companii detineau monopolul comertului exterior, controlate, evident, de singura entitate omnipotenta. Pana la urma, in loc sa pazeasca bani statului, multii si i-au insusit. Poate Cornel Burtica, fostul ministru al comertului exterior sa stie cel mai bine cati din fostii directori se regasesc astazi in topul miliardarilor Romania .

Cam cine s-ar regasi pe aceasta lista:

Dinu Patriciu a fost arhitect la Institutul de Proiectări al Ministerului Comerţului Exterior, a ajuns pana in Emiratele Arabe Unite.
Ioan Niculae, patronul InterAgro a lucrat in comertul exterior la firma Chimica si pentru securitate in tinerete. Suficient, insa, ca sa ajunga in topul miliardarilor.

Dan Voiculescu- firma Crescent, inregistrata intr-un paradis fiscal, Cipru, unde erau depusi banii securitatii.

Ion Tiriac, fostul mare jucător de tenis, care a fost recrutat de Securitate cu numele conspirativ de “Titi Ionescu”, în anul 1963, dar n-a făcut poliţie politică; cel putin asa sustine CNSAS.

Trita Fanita, directorul Agroexport, facea comertul cu cerealele Romaniei, adica vindea graul bun romanesc in Rusia si la noi aducea grau din nordul Africii.

Vasile Nitescu- consilier comercial al Romaniei la Bruxelles, care facea afaceri de un miliard de dolari pe an, ajuns in timp patronul Romilexim si al Ultex Tandarei.

Luchi Georgescu- patroana Vincon Vrancea si Meda Prod, care a lucrat in comertul exterior.
Esti interesat de ce este nou pe site? Daca da, atunci salveaza bookmark
sau recomanda unui prieten

3
5 Responses to “Miliardarii de azi ai Romaniei, agentii Securitatii in Comertul Exterior de acum 20 de ani”

1. Partizanu

ATACU CLONELOR
Daca pentru subventionarea celui de al doilea rasboi mondial se cunoaste sursele ma intreb in cazu ROMANIEI cine a subventionat factura de la IREC actualmente ENEL. A trebuit sa UCIDEM UN MILIARDAR CA SA TRAIASCA BINE ALTI. E hai la revolutie cu testamenu in alb acasa pus pe masa. C-am asa suna realitatea din ziua de astazi.
Comment on Mar 14th, 2010 at 18:16
2. PMS VICTORIE

http://www.miscareasocialista.ro va asteapta !
Comment on Mar 16th, 2010 at 0:47
3. rata

BALACAREALA INTRE SEFII PE PORTALURILE REVOLUTIEI :
D-LUI BAMBILICI GADINA : PITZAR DESAVARSIT CU POPONETU`L SAU D-LUI POPCOMISAR CU VICELE “sotioara”, DRAGA LUI DIN INIMA
Din cauza unuia ca tine, Bambilici, revolutionarii se vor trezi scuipati pe strada. Incearca dle Popo sa te duci la primul miting sindical din Bucuresti, sau de unde esti tu, sa ceri cuvantul ca fost revolutionar si ai sa te convingi ca nu exagerez cu nimic. Stiti de ce?
Pentru ca n-ai furat cu ei din patrimoniul UGSR,UTC,PCR.
N-am nimic de impartit cu tine, mai bine nu incerca ptr. ca nu stiu daca ai scapa cu viata intr-o asemenea situatie. Din cauza bussinesului revolutionar cu certificate practicat la Pitzeria Costel Gadina Ranitul. A inceput sa ne urasca lumea. Anul trecut, inca era in faza de dispret, dar de anul acesta a trecut la cea de ura. Si e doar la inceput de criza. Ma mir ca nu sti. Eu imi dau seama din postarile de pe forumurile ziarelor. Si cei temperati si calculati au devenit dispretuitori si violenti in expresii la adresa revolutionarilor. Si cu cat se va adanci saracia adusa de BUNICUTA(apropos nu de bunicuta labagista), BOMBONEL si cei 40 din haita PSD, cu atat vom fi urati mai mult. Daca vor continua sa faca o afacere din desecretizarea dosarelor Revolutiei, vom ajunge sa ne caute sindicalistii pe acasa, cu bate in maini, ca minerii.(Chiar nu i-ti este frica ? Tu care ai tras in masa muncitoreasca) Chiar nu te-ai prins ca guvernantii vor sa ne puna ca vinovati, cu populatia ? Planul e simplu si va fi ultima faza a diversiunii: decat pe capul nostru, mai bine pe al revolutionarilor. Apoi vor da satisfactie “gloatei” anuland drepturile “nemeritate” ale coruptilor de revolutionari (hoti, cinstiti, profitori sau nu).Ieri ma injurai, acum imi dai dreptate. Revolutionari, atentie fiti vigilenti, vi se pregateste ceva. Boc a spus insa clar : Am fost in strada in decembrie 1989!Sa fie clar, ma bucur ca s-a mai spart gheata in privinta dosarelor si e normal faptul ca Doru Maries a facut ce a facut ptr. asta (e baiat destept sau cu baietii destepti), dar citesc presa la noi. Vad cum se contureaza tot m clar marea diversiune a celor de la 0100, ”fostii din DSS” ). Si nici PCR-isti rebotezati PSD-isti nu stau degeaba. Babornita kaghebista Vladut Nisipeanu, pentru 3 kg cascaval si ceva brinza de burduf face joc de picioare pe unde poate. In ultimul numarul al ziarului “Azi”, sunt doua articole pe prima pagina: “BOC SE OCUPA DE… DOSARELE REVOLUTIEI”, cu o imagine de la o demonstratie sindicala si “A CINCEA STEA PENTRU OPREA!”, cu subtitlul “DIVERSIUNEA DECLASIFICARII” si fotografia ministrului Apărării, Gabriel Oprea. Unde crezi ca va duce meciul murdar pedele-pesede?Nu cumva la spartul oalelor in capul nostru?Ce spun de doua saptamini? nu cumva mobilizare si garda sus!!! Hai sa nu ne dam loviti:Si Nastase, si Boc stiau ca suntem 22 de mii cu urmasi,raniti,retinuti,luptatori si participanti….si sunt publicati in m-of din 1991-2002.Se personalizeaza vechile certificate prin aplicarea foto si C.N.P.. Vrei adevarul: guvernele fac eliberari in esantioane functie de cum suplimenteaza bugetul trimestrial si ordona platile. Indiferent de culoare au fost,sunt si ramin curve politice (culoarea lor este uniform variabile functie de directia vintului si pretul de achihitie a gazului metan ):TREZITI-VA REVOLUTIONARI !
IN PRIVINTA ACESTUI GUNOI GADINA C-TIN : NU EL PROMOVEAZA MULTE DOSARE DE LUPTATORI REMARCATI DIN TARA ? DE CE CERE SCOATEREA LOR DIN LEGE ? PARCA INTREBATI CEVA , ZILELE TRECUTE DESPRE EI ?
Comment on Mar 24th, 2010 at 14:08
4. rata

DE PE UN BLOG: Portalul Revolutiei | Discutii generale | Totul despre Revolutie si Revolutionari | NOI CU CINE VOTAM ?, AM CITIT LUPTA DINTRE DOI REVOLUTIONARI, CU REVOLTA IN SUFLET, FRATEASCA. AM ELIMINAT PASAJELE CE NU POT FI TRANSCRISE DIN BUN SIMT. Am citit de pe Internet —– Noi adevaratii revolutionari, cetatenii ai romaniei cerem guvernului roman sa ne debaraseze de aceasta povara cauzata de acesti profitori asa zisi revolutionari mii si mii de oameni suferinzi dar onesti au fost in strada in 89 dar numai cei ce au dat din coate – profitorii si bisnitarii sunt beneficiarii unor facilitati ce apasa grav pe umerii acestui flamand si napastuit popor .Scapati-ne de acesti impostiori in aceste vremuri tulburi in care numai o scanteie mai lipseste sa nu vedem iarasi o mare revolta a celor care tac si sufera nu vrem sa mai ducem in carca acesti paraziti profitori ticalosiRugam presa sa dezbata continuu aceasta tema cu argumente si inca un referendum nu ar strica pe aceasta tema spinoasa profitoare sa fie eliminati si doar ranitii sau cei ce au disparut in evenimente sa ramana cu recompense.USURATI BUGETUL TARII ! ……In Germania, cei ce au daramat zidul berlinului au primit avantaje?…..cehoslovacia cu revolutia de catifea?…..ungaria, polonia, bulgaria?…..numai la noi….toala lumea la ciolan si la pomeni!…….. de ce nu dau o lege……de la 1 ianuarie nu se mai plateste nimic…….recunoastere oficiala cu diploma numai buna de pus in rana si aducere aminte la aniversari…….. ca tot spunea un anteforumist…ce-i de la 1848 au primit ceva?……….hai…pa! PS…..scuze anticipat adevaratilor revolutionari si urmasilor lor….. IN ROMANIA SUNT INREGISTRATI : 1. Luptatori 21.527 certificate 2. Retinuti 2.825 certificate 3. Raniti 761 certificate 4. Raniti in legatura cu… 330 certificate SI NUMAI maximum 5 % sunt cei ce merita cu adevarat AVANTAJELE LEGII – EROII MARTIRI 25. Daca e criza sa fie pentru toti! —– Mare nesimtit mai esti, stimabile pitar sef GADINA CONSTANTIN; Ai auzit si tu cite ceva de zidul BERLINULUI, de CEHOSLOVACIA si UNGARIA dar de inteles nu prea ai inteles bine; AMERICANII, ENGLEZII si ORTACII lui VLADIMIR PUTIN au darimat zidul BERLINULUI; NEMTII au sarbatorit si au baut berea; A murit cumva vre-un om pe acolo; A asasinat cumva armata GERMANA proprii cetateni precum slujbasii regimului comunisto-ceausist in ROMANIA? Ai auzit cumva cite ceva despre eroii in viata ai neamului ROMANESC ? Acestia nu sunt altii decit revolutionarii din DECEMBRIE 1989, remarcati prin fapte deosebite precum si cei care au fost RANITI si retinuti , RANITI , retinuti precum si CEI care si-au PIERDUT VIATA in luptele(deci in cel de-al trei-lea razboi mondial, se subantelege) pentru inlaturarea sistemului totalitar comunist din ROMANIA. Vestica recunostinta si intreaga gratitudine !(NUMAI pentru cei morti si cei schiloditi cu gloante comuniste – si urmasii lor-asta da) Am fost si suntem unici in EUROPA LIBERA iar revolutia din DECEMBRIE 1989 a fost transmisa in direct !(de cine si de ce oare ?) Ce inseamna cifrele vehiculate de tine ? 30000 de persoane raportate la 15000 de localitati din ROMANIA(deci in cel de-al trei-lea razboi mondial, se subantelege),unde comunistii isi exercitau puterea de partid si de stat; deci, in medie doua persoane de localitate. Au avut curajul eroic de a iesi cu miinile goale si a se lupta cu niste bestii care au ucis fara scrupule(cine cu cine se luptau ? ) Aceasta este media–2 de localitate…. eroismul acestor revolutionari este unic. si merita tor respectul si toata recunostinta, precum si toate masurile reparatorii si gratitudinii stabilite prin lege, revolutia din DECEMBRIE 1989 , fiind o situatie exceptionala in istoria natiunii ROMANE( situatie exceptional, nu revolta popular contra dictaturii ?), fapt care nu poate fi asimilat unor acidente de tipul celor-la locul de munca sau in legatura cu serviciul asa cum insinuezi tu. Revolutionari; treziti-va cit inca timpul, adevarul si dreptatea sunt de partea voastra !(treziti-va de unde si de ce, impotriva cui, a celor care au iesit acum in strada ca si voi si nu “au reusit sa-si procure certificate, si care platesc pensii grase pentru voi ?) Si nu mai faceti planul de afaceri ai piteriei domnului gadrina ctin.-se pare ca mai e si presedinte de asociatie,(urmat de cuvinte ce nu pot fi expuse tip “popo.., lab…,etc..”, ca intre revolutionari, nu ?, crema tarii) — “REVOLUTIONAR – DAN PERJU”
Comment on Mar 24th, 2010 at 14:09
5. rata

DISCUTII PE PORTALUL REVOLUTIEI, INTRE REVOLUTIONARI CU FUNCTII (ptr. intelegerea evenimentelor) :
Sa-ti fie rusine tovarase gadina constantin. In primul rand tu revolutionar nu esti ,in schimb esti un poponar notoriu care te-a parasit si nevasta-ta, Mihaela ca te-a prins in birou “facand …” cu un vice, care a murit. Dupa ce ca nu iti satisfacea-i fosta nevasta (care si era “asa cum era”si i-l insela cu toata lumea – era paravand ptr. Popogadina”), acum ai tupeu de poponar jegos ce esti. De pe : Portalul Revolutiei | Discutii generale | Totul despre Revolutie si Revolutionari | NOI CU CINE VOTAM ? .(pag.102-103). Daca pun mana pe tine iti rup gatul ca la porumbei ca si asa abia cantaresti 50 kg. cu tot cu televizor in brate. POPO ai dat de dracu ,de acum incolo daca mai scoti capul din vizuina ta DE PROFITOR CE AI FOST o sa vezi tu… Tu vorbesti ,tu care spatiul asociatiei l-ai transformat in “pizza-ialia” ? Tu care ai promovat oameni numai pe bani?

2.)>Ce faci I-mi da-ti intalnire la Popogadina ? Da Gadinadosulet cu As. Jilava a lui familiara cu Sora-sa marea revolutionara (care in timpul evenimentelor era pe la Tecuci)? Popocomiosarul gadina constantin, procurator de certificate masluite tip cel a sororii sale Gadina Elena;De pe: Portalul Revolutiei | Discutii generale | Totul despre Revolutie si Revolutionari | NOI CU CINE VOTAM ?, (pag.102-103).3.)>As.JILAVA si-a facut pizzerie. Si la introdus pe nepotul sau in SSPR Gadina Mihai pentru a-si trece dosarele cu spagi . POPOCOMISARUL Gadina este un apropiat al regimului Iliescu implicit al lui Emil Cutean . Sa iti fie rusine tovarase Gadina C-tin. . Dupa ce ca nu iti satisfacea-i fosta nevasta Mihaela (care si era era “asa cum era”si i-l insela cu toata lumea) ca te-a prins in birou “facand …” cu un vice, care a murit , a-i luat de-ai rupt din drepturile tovarasilor, excocand, mintind si falsificand.

Niciun comentariu: