joi, 27 mai 2010

Ion Marin Almajan- Ubi bene, ibi patria !

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa.Autorul este Ion Marin Almajan. Am găsit textul într-una din publicațiile pe care le-a lansat cu vreme scurtă înainte de a muri Artur Silvestri, în Luceafărul românesc. Nu fac parte dintre cei care lucreaz cu etichet lipite pe fruntile unor pentru totdeauna. Inițiativa lui Artur Silvestri merita să fie salutată, invidiată, cercetată pe la cusături, dar nu stupid ignorată sau boicotată, ci îndreptată spre un țel colectiv. Opinia aici exprimată este de notat, de reținut și chiar de cinstit.Fiindcă proclamă un adevăr bun pentru cei mulți și nu pentru cei puțini. Cu prietenie, Dan Culcer


Ubi bene , ibi patria ! de Ion Marin Almajan

Din când în când răzbate până la suprafaţa cazanului în care fierb toate cuvintele otrăvite rostite din interes scârbavnic, din minciună, demagogie,din ticăloşie,din ură şi câte un protest sfios faţă de sfâşierea,hărtănirea şi vlăguirea României .Nu-l aude nimeni, nu-l bagă nimeni în seamă, mulţi îl iau în derâdere, cei mai mulţi sunt surzi şi orbi pentru că sunt preocupaţi numai de sărăcia lor strivitoare,bicisnică,umilitoare,care-l transformă pe omul nevolnic în larvă, iar alţii se bucură şi profită de căderea ţării. Ca bun român, m-am gândit şi vă propun câteva măsuri drastice, urgente,pentru desăvârşirea lucrării începute în anul de răscruce 1990.Înainte de orice trebuie să punem pe alte principii restitutio in integrum .Este momentul să restituim pământul, turmele,tezaurul lui Decebal, răscumpărându-l dacă nu se mai află în ţară .La fel trebuie să procedăm şi cu moşiile,podoabele, valorile pe care le-au avut de la Radu cel Negru şi Bogdan Decălecătorul până la Cuza Vodă, toţi domnitorii Ţărilor Româneşti .Sunt în încurcătură întrucât nu ştiu dacă în cazul Ardealului şi al Banatului ar trebui să dăm satisfacţie şi cnezilor Litovoi, Menumorut etc sau doar regilor unguri,începând cu Ştefan cel Sfânt, principilor Transilvaniei, grofilor unguri, Bisericilor Catolice, Protestante, ca să sfârşim cu habsurgul cel lacom căruia i-am făcut cadou Branul, ca să-l târguiască acum mai abitir decât cel mai mare cămătar al istoriei .Marelui si iubitului nostru rege, izgonit de tinerel de pe tronul consolidat cu multă trudă şi jertfă de glorioşii săi înaintaşi, io zic să-i dăm totul, averea cu care a părăsit ţara, tablourile pe care le-a dus pe furiş, milioanele pe care i le-a dat regimul comunist anual, miile de hectare de teren arabil de vii şi de pădure, munţi întregi ,palate printre care neapărat Peleşul, Pelişorul,pe care mai apoi să le răscumpărăm cu bani din visteria statului, că doar această vistierie este fără fund, o alimentează poporul, era să zic boborul , ca la Ploieşti, plătind ca şi în cazul habsburgului, preţ triplu .Apoi, în respectul pentru dreptul la proprietate care-i sfânt, doar proprietatea e moştenită de la bunii şi străbunii apropitarilor,mai zic să dăm înapoi sutele de mii de hectare de pământ tuturor urmaşilor fanarioţilor care au stors la rândul lor ţara de vlagă, poate chiar vedem ce s-a făcut cu robii ţigani,căci nici măsurile lui Cuza nu au fost în spiritul dreptului la proprietate,să le redăm marilor noştri boieri, mânăstirilor, grofilor unguri din Transilvania, cu robii români, după sex şi vârstă .Iar dacă nu-i aflăm pe aceşti robi, să răscolim cimitirele şi să le găsim oasele , să le scoatem afară, restituindu-le proprietarilor .
Fiat iustitiae periat mundi !
Dar fabricile lui Nicolae Malaxa, cele ale lui Max Auschnit, minele de aur şi cărbune, nu le restituim ? Tot centrul Timişoarei, alcătuit din palate ridicate la sfârşitul secolului al XIX-lea, în care îşi trăiesc ultimele zile mii de babe şi moşi, trebuie să se reîntoarcă la proprietarii lor . La fel toate palatele , vilele, terenurile de sub blocurile nenorocite făcute cu zecile de mii de către comunişti, nu trebuie să-şi regăsească stăpânii ? Nu ne vindem ţara, era batjocura pe care globaliştii, europenii deceniului trecut, la instigarea unor intelighenţe şcolate la New York, o aruncau în obrazul neocomuniştilor, neonaţionaliştilor autohtoni . Nu am vândut-o, e drept, dar am dat-o de pomană tuturor celor care au invocat dreptul sfânt al proprietăţii, chiar dacă hrisoavele au fost false şi moştenitorii inventaţi .
De aceea, vă sfătuiesc, vă conjur, dragi guvernanţi, iubiţi politicieni,slujitori ai New age-ului, daţi totul, cu măsura cea mai mare, restituiţi ţara bucată cu bucată .Românii nu mai au nevoie de ţara acesta,ei îşi fac culcuş în Spania, Italia, Franţa, Anglia, America, oriunde , slugărind sau prostituându-se,muncind cu onestitate sau furând, câştigă mai bine decât în România .Căci ubi bene ibi patria .Iar când n-o să mai aveţi ce da schimbaţi şi numele ţării. Să se piardă definitiv de pe faţa pământului !


http://luceafarul-romanesc.com/atitudini/editoriale-de-ion-marin-almajan/ubi-bene-ibi-patria/

Niciun comentariu: