duminică, 9 octombrie 2011

Regimul armelor, munitiilor si materialelor explozive. Frontieră

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa. Cu prietenie, Dan Culcer

DECRET   Nr. 170 din 15 iulie 1989

pentru completarea Decretului Consiliului de Stat nr. 367/1971 privind regimul armelor, munitiilor si materialelor explozive si modificarea Decretului Consiliului de Stat nr. 678/1969 privind regimul de paza a frontierei de stat a Republicii Socialiste Romania

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 26 din 17 iulie 1989



    Art. 1
    Decretul Consiliului de Stat nr. 367/1971 privind regimul armelor, munitiilor si materialelor explozive, republicat in Buletinul Oficial al Republicii Socialiste Romania, Partea I, nr. 21 din 8 martie 1976, cu modificarile ulterioare, se completeaza dupa cum urmeaza:
    La articolul 36, dupa litera e) se introduc literele f) si g), cu urmatorul cuprins:
    "f) in cazul infractorilor de frontiera, care ataca sau incearca sa dezarmeze granicerii pe timpul indeplinirii misiunilor de paza a frontierei de stat, se poate face uz de arma, prevenindu-se insa impuscarea mortala a infractorilor sau a altor persoane;
    "g) infractorii de frontiera, care fug de sub escorta sau evadeaza din locurile de retinere, vor fi urmariti in vederea prinderii, fara a se face uz de arma impotriva lor. Daca in prealabil cei urmariti au savarsit fapte grave, iar trecerea frontierei de catre acestia ar constitui un pericol deosebit de grav, se poate face uz de arma, in conditiile prevazute la art. 39".
    Art. 2
    Decretul Consiliului de Stat nr. 678/1969 privind regimul de paza a frontierei de stat in Republica Socialista Romania, republicat in Buletinul Oficial al Republicii Socialiste Romania, Partea I, nr. 28 din 17 aprilie 1981, se modifica dupa cum urmeaza:
    1. Articolul 3 litera h) va avea urmatorul cuprins:
    "h) executa lucrari genistice si instaleaza mijloace de semnalizare in zona de frontiera, iar pe timpul actiunilor pentru descoperirea, identificarea si retinerea persoanelor care au savarsit infractiuni de frontiera si pe adincimea prevazuta la lit. g) din prezentul articol.
    Gardurile de protectie si de control ce se executa in cadrul lucrarilor genistice nu vor putea depasi urmatoarele lungimi:
    - la frontiera cu Republica Populara Ungara, pana la 47 km.
    - la frontiera cu Republica Socialista Federativa Iugoslavia, pana la 35 km
    - la frontiera cu Republica Populara Bulgara, pana la 20 km;
    - la frontiera cu Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste, pana la 33 km
    2. Articolul 18 alineatul 1 va avea urmatorul cuprins:
    "Semanarea culturilor inalte -porumb, floarea soarelui sau alte asemenea culturi este permisa la distante de 1000 m catre interior fata de fisia trupelor de graniceri. In aceasta portiune numai culturi joase: lucerna, soia, sfecla si alte asemenea culturi."
    3. Articolul 18 alineatul 2 se abroga.
    4. Distantele si adincimile prevazute la art. 19, 20 si 21 se modifica in mod corespunzator de la 500 m la 1000 m.

Niciun comentariu: