marți, 6 septembrie 2011

ISTORIA FURTULUI LA ROMÂNI ȘI LA MINORITĂȚILE NAȚIONALE ...

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa. Incă o dovadă a capacității de sinteză și a inteligenței anonime. Text circulat pe Inernet, Cu prietenie, Dan Culcer

ISTORIA FURTULUI LA ROMÂNI ȘI LA MINORITĂȚILE NAȚIONALE ...
 
- Inainte de ‘89 toti cetățenii României furau echitabil unii de la alții. Statul ii fura echitabil pe tovarasi, iar tovarașii furau statul (care eram noi!).

- 1990-1996. Se fura pe scheme si inginerii financiare de tip piramidal. Cei care au furat s-au numit mai tarziu oameni de afaceri.

- 1996-2000 se fura din privatizări. Comisioane de zeci de milioane de euro, industrii intregi vândute pe 1 leu. In perioada asta se nasc industriașii gen Patriciu.

- 2000-2004 se fura din marile privatizări, retrocedari și derogari de la plata taxelor și impozitelor. Cei care au furat s-au numit mai târziu moguli.

- 2004-2008 se fura din investiții și contracte cu statul. Statul a investit în buzunarele șmecherilor. Celor care au furat, azi le spunem “băieti deștepți”.

- 2008-2010 privatizari nu se mai pot face, investitii nu, că a venit criza. Asa ca s-a furat direct din bugetul statului.

- 2010 – în prezent bugetul nu mai exista. Așa că se fură direct din buzunarul cetățenilor români : salarii, pensii…!
 

Niciun comentariu: