marți, 13 septembrie 2011

Asociatia Nationala a Tinerilor Istorici din Moldova

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa. Cu prietenie, Dan Culcer

http://www.iatp.md/istorie/manuale/ro_cl12.shtml

Asociatia Nationala a Tinerilor Istorici din Moldova
Adresa:
Str. Ion Creanga nr.1, bloc central, birou 407
Chisinau, MD-2069
Tel. + 3732 - 742436, fax. + 3732 - 719169
E-mail: antim@mdl.net
Asociatia Nationala a Tinerilor Istorici din Moldova (ANTIM) a fost constituita la 20 martie 1997. ANTIM este o asociatie obsteasca non-guvernametala, non-politica, ne-comerciala ce urmareste ca scop beneficiul public. ANTIM activeaza in baza legislatiei in vigoare a Republicii Moldova si a propriului statut.
ANTIM este o organizatie nationala ce activeaza pe intregul teritoriu al Republicii Moldova cu drept de a-si deschide filiale in tara.
Statutul juridic: Asociatia Nationala a Tinerilor Istorici din Moldova (ANTIM) a fost inregistrata la Ministerul Justitiei al Republicii Moldova la 30 octombrie 1997 cu nr. 109.
Misiunea ANTIM: Promovarea colaborarii nationale si internationale a tinerei generatii in vederea stimularii activitatilor de cercetare si de protectia patrimoniului national prin incurajarea schimbului de idei.
Scopul ANTIM: Constituirea unui forum in care tinerii istorici sa-si poata exprima preocuparile profesionale si ale societatii in general.
Obiectivele ANTIM:
    •    Educarea tinerilor in spiritul responsabilitatii fata de patrimoniul cultural al umanitatii, respectiv al initiativei de protejare si valorificare a acestuia;
    •    Familiarizarea tinerilor cu problemele fundamentale ale istoriei nationale si universale, cu metodele si mijloacele de cercetare atit la nivel teoretic, cit si practic;
    •    Facilitarea schimbului de informatie istorica prin publicare;
    •    Constituirea si dezvoltarea Centrului de Studii si Informare in probleme de istorie, cultura si civilizatie romaneasca INFOHIS.
Clientii: studenti, tineri absolventi a Facultatilor de Istorie, doctoranzi, profesori scolari si alte persoane interesate de problemele istoriei, culturii si civilizatiei nationale si universale.
Domeniu de interes: educatie si invatamint, protectia patrimoniului national, cercetare, apararea drepturilor cetatenesti, cooperare internationala etc.
Activitati: conferinte, reuniuni, seminare, editare de materiale, scoli de vara, studii si cercetari, programe de schimb european de tineret etc.
Publicatii:
buletinul INFOHIS, lunar, incepind cu septembrie 2000, publicate pina in prezent 17 numere.
Anuar istoric ANALELE ANTIM, 1999, v.I, 2000, v. II, 2001, v. III
    •    Republica Moldova si Romania - un deceniu de relatii complexe. Materialele Dezbaterilor Nationale (Chisinau, 27-28 noiembrie 2001), Chisinau, 2002, 255 p.
    •    Protectia patrimoniului. Culegere de legi si conventii, Chisinau, 2001, 160 p.
    •    Religion, Society and Education in Post-Totaliatrian Societies of Central and South Eastern Europe, Roundtable Discussion Materials (Chisinau, October 26-28, 2000), Chisinau, 2001.
    •    Demistificarea sau remistificarea istoriei. Materialele Dezbaterilor Nationale (Chisinau, 26-28 aprilie 1999), Chisinau, 2000, 164 p. ANTIM este membru al Consiliului National al Tineretului din Moldova - CNTM, al International Students History Association - ISHA si al Miscarii Europene din Moldova
Asociatia Nationala a Tinerilor Istorici din Moldova se declara disponibila sa colaboreze cu toti cei interesati in problemele de istorie, protectia patrimoniului si in cele ale sectorului neguvernamental de tineret.

» Asociatia Tinerilor Istorici din Republica Moldova
» Centrul de Cercetari Arheologice din Republica Moldova
» Institutul de Istorie al Academiei de Stiinte a Moldovei

4.02.2006
Conditiile de publicare in anuarul ANTIM (nota pentru autori)

Februarie 2006
Asociatia Nationala a Tinerilor Istorici din Moldova si Catedra Istorie Universala a Universitatii Pedagogice de Stat "Ion Creanga" (Catedra Partener OSI-HESP-AFP), Va invita sa participati la cea de-a X-a editie a Conferintei Internationale Istorie, Cultura si Civilizatie in Europa de Sud-Est, care va avea loc la Chisinau in perioada 13-16 aprilie 2006.
Detaliat

Iunie 2005 - Mai 2006
Educatia tolerantei si cetateniei democratice prin intermediul istoriei

29.10.2003
Declaratia Adunarii generale a profesorilor de istorie din Republica Moldova

25.09.2003
In apararea istoriei si demnitatii nationale - declaratie a Asociatiei Istoricilor din Republica Moldova

Finantatori:

Niciun comentariu: