vineri, 30 septembrie 2011

Fondul de compensare a victimelor Holocaustului (HVCF)

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa. Documentele originale și legale se află pe situl Fondul de compensare a victimelor Holocaustului. Cu prietenie, Dan Culcer


Conference on Jewish Material Claims Against Germany, Inc.
(Holocaust Victim Compensation Fund - HVCF)
DIRECTIVE
Aceste directive sunt valabile începând cu 1 septembrie 2011. Tuturor solicitanţilor li se recomandă să verifice în mod regulat site-ul Web al Claims Conference-Conferinţa de revendicări materiale ale evreilor contra Germaniei- la adresa www.claimscon.org/hvcf unde sunt publicate clarificări şi modificări aduse criteriilor de îndată ce acestea devin disponibile.
În iulie 2011, Claims Conference a înfiinţat Fondul de compensare a victimelor Holocaustului ("HVCF") pentru victimele Holocaustului domiciliate în anumite ţări membre ale VE, care nu au beneficiat anterior de compensaţii de provenienţă germană şi care îndeplinesc criteriile de persecuţie conform Hardship Fund -Fondul de suferinţă(înfiinţat de guvernul german). Compensaţia va fi acordată sub forma unei plăţi unice de €1.900. Aceste directive stabilesc criteriile de îndreptăţire în vederea obţinerii unei compensaţii din partea HVCF.
1. Criterii de îndreptăţire
Plăţile acordate de HVCF se adresează victimelor evreieşti ale Holocaustului care au fost persecutate fiind evrei şi care îndeplinesc următoarele criterii de îndreptăţire:
Victima trebuie să înainteze o cerere. Moştenitorii victimelor decedate înaintea depunerii cererii nu sunt îndreptăţiţi să înainteze o cerere.
Victima are domiciliul, la momentul depunerii cererii, într-una din următoarele ţări:
(i)
Bulgaria
(ii)
Republica Cehă
(iii)
Estonia
(iv)
Ungaria
(v)
Letonia
(vi)
Lituania
(vii)
Polonia
(viii)
România
(ix)
Republica Slov acă
(x)
Slovenia

1

Conference on Jewish Material Claims Against Germany, Inc.
I Holocaust Victim Compensation Fund - HVCFI
Persecuţiile recunoscute în vederea îndreptăţirii pentru acordarea de compensaţie din Fondul HVCF sunt acele persecuţii recunoscute de Hardship Fund înfiinţat de guvernul german. În această categorie intră, printre altele:
    (i)     privarea de libertate sau
    (ii)     fuga în timpul regimului nazist dintr-un loc care a fost ulterior ocupat sau
    (iii)     "restricţii de libertate" aşa cum sunt definite de BEG şi/sau
    (iv)     restricţia libertăţii de mişcare cum ar fi interzicerea părăsirii domiciliului, înregistrarea obligatorie cu limitarea reşedinţei, purtarea obligatorie a stelei lui David etc.
    (v)     persoanele care au avut domiciliul în Leningrad într-o perioadă de timp cuprinsă între septembrie 1941 şi ianuarie 1944 sau care s-au refugiat din această zon ă în p erioad a resp ectiv ă.
Fondul HVCF va lua in lucru cererile solicitanţilor ai căror mame erau insărcin ate cu ei în timpul persecuţiilor care îndeplinesc criteriile stabilite de Hardship Fund al guvernului german.
Nu beneficiază de despăgubiri din fondul HVCF persoanele care primesc sau au primit compensaţii din unul dintre următoarele fonduri: Hardship Fund administrat de Claims Conference, Fondul Budapesta, Fondul Articolului 2, sau Fondul pentru Europa Centrală şi de Est , sau legea federală germană privind îndemnizaţiile (BEG) , legea austriacă privind ajutorul victimelor (OFG), legea Berlin privind recunoaşterea şi sprijinirea persoanelor persecutate de regimul nazist din motive politice, rasiale sau religioase (PrVG), pensia RDG pentru victimele regimului nazist (VdN), sau pensia acordată de Ministerul israelian al finanţelor potrivit legii 57l7-l975 privind persoanele care s-au ales cu un handicap în urma persecuţiilor naziste.
2. Termene limită
Perioada de depunere a cererilor pentru fondul HVCF este 1 septembrie 2011 - 30 iunie 2013. Toate cererile trebuie să fie primite de către Claims Conference nu mai tîrziu de 30 iunie 2013.
N erevendicarea fondurilor - (fie de solicitantul iniţial, fie de moştenitorii acestuia) în cazul cererilor aprobate - până la 30 iunie 2014, duce la pierderea drepturilor asupra acestora.
2

Conference on Jewish Material Claims Against Germany, Inc.
I Holocaust Victim Compensation Fund - HVCFI
Toată documentaţia necesară (referitoare la fiecare cerere - din partea victimelor Holocaustului şi a mostenitorilor acestora) trebuie depusă la Claims Conference până la data de 31 decembrie 2013. Toate cererile emise după această dată vor fi considerate nule.
3. Moştenitori
Un moştenitor - soţ/soţie şi, în lipsa acestuia/acesteia, copil/copii - este îndreptăţit dacă victima Holocaustului îndeplineşte toate criteriile enumerate, a fost în viaţă la data de 1 septembrie 2011 şi a depus o cerere HVCF la Claims Conference înainte de a deceda şi înaintea exp irării termenului pentru solicitarea de fonduri HVCF. Moştenitorul (ii) trebuie să informeze Claims Conference în scris asupra intenţiei de a continua susţinerea cererii în termen de maxim 6 luni după decesul solicitantului sau înainte de 31 decembrie 2013.
Moştenitorul (ii) trebuie să depună pachetul de solicitare al moştenitorului (HAP), care trebuie primit de la Claims Conference, completat şi returnat până la 31 decembrie 2013.
4. Informaţii generale
• Nu se aplică nici o taxă pentru a obţine sau a depune o cerere HVCF.
Prin acceptarea plăţii în cadrul Fondului de compensaţie a victimelor Holocaustului (HVCF), destinatarul renunţă la orice despăgubire viitoare la care ar putea avea dreptul în cadrul Hardship Fund administrat de Claims Conference în numele guvernului german.
Plăţile În cadrul fondului HVCF sunt plăţi voluntare din partea Claims Conference şi nu există nici o prerogativă sau nici un drept referitor la acestea.
Solicitanţii găsiţi a fi neîndreptăţiţi pentru compensaţie vor avea drept de apel la Autoritatea independentă de revizie din cadrul Claims Conference.
Declaraţia de renunţare de la finalul formularului de cerere are putere de constrângere legală asupra tuturor solicitanţilor, astfel că se recomandă citirea cu aten ţie a acesteia înain tea sem nării formularului de cerere.
3

Niciun comentariu: