duminică, 26 septembrie 2010

Stan Patitu. Ma doare distrugerea, aneantizarea fizica si morala a majoritatii

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa. Bună libertate de opinie. Amintesc totuși un proverb « Pe cine nu-l lași să moară, nu te lasă să trăiești. » Iar  în ce privește «modelul țigănesc» la care face referință Stan Pățitul, privitor la nașterea copiilor, dincolo de naștere mai e și grija ulterioară. Numărul mare de avorturi la românce nu este doar o chestiune de mentalitate ci și una de context economic și de lipsă de perspectivă. Probabil că la țigani, ca și în secolul al XIX-lea la români în general și la țărani în special, criteriul moral, lipsa de educație sexuală se combina cu criteriul economic, copilul fiind forță de muncă potențială într-o gospodărie unde munca fizică domină. Nu cunosc cazuri în care un român ar considera că cerșătoria este o activitate licită. După 1990 opinia românilor despre cerșătorie pare să se fi modificat, pe fondul sărăciei, lipsei de locuri de muncă, când țăranii din Oaș au început să cerșească la Paris, sub masca vânzării de gazete gratuite.
Cu prietenie, Dan Culcer

  1. Stan Patitu spune:
    1- Pe mine ma doare distrugerea si aneantizarea fizica si morala a majoritatii (a etnicilor români) odata cu instaurarea odiosului regim iliescian în decembrie 1989.
    2- Pe mine mă doare că etnicii români sunt atat de naivi si de manipulabili. Dupa 1989 i-au manipulat cu Caritas, cu SAFI, cu FNI, cu Gelsor, cu Bancorex, cu Banca Religiilor, cu Banca Albina si alte banci, cu minerii, i-au manipulat contra ungurilor, contra comuniștilor, contra legionarilor, contra evreilor, contra rușilor, contra americanilor, contra arabilor, contra irakienilor, contra iranienilor, contra lui Emil Constantinescu, contra lui Traian Basescu, contra lui Petre Roman, contra, contra, contra. Numai contra lui Ion Iliescu, sărac și cinstit cum este el, nimeni nu are nimic contra, de parca ar fi un înger.
    3- Cel mai mult ma doare insa ca linguseala practicata la adresa familiei Ceausescu cu scopul de a o distruge, se practica si asupra poporului român tot in scopul de a-l distruge. Sa te fereasca Dzeu sa zici ceva de poporul român, poporul lui Vadim, ca te mânâncă Vadim sau Păunescu, te lichideaza mediatic și nu numai.
    Unii sunt revoltati că se dau la TV si apar in ziare fel de fel de evenimente infractionale.
    Ar trebui sa ne intrebam de ce româncele au cel mai mare numar de avorturi pe cap de locuitor si in acelasi timp citim, vedem si auzim de mame rom^nce ce-si arunca pruncii la WC, prin canale, in gunoaie, etc, ceea ce tziganii n-ar face asa ceva nici sa-i pici cu ceara.
    Românii nostri, in loc sa ia o carte sa citeasca si sa se cultive prefera sa se duca la crasma, mai ales la tzara, acolo unde se zice ca s-a nascut eternitatea neamului rom^nesc. Si dupa ce se imbata bine,daca nu se omoara la carciuma vin acasa si-si cocoseaza nevasta sau copii in bataie, unii isi omoara tatal, altii isi omoara fiul(ati auzit asa ceva la tzigani ?), se omoara frati intre ei, sau nepoti cu unchi, etc, pentru un gard, un stanjen de pamant sau te miri ce.
    4- Asta ma doare, ca nimeni nu vrea sa lupte cu eliminarea acestor probleme ale rom^nilor. Nu noi hotaram daca luam Basarabia sau Cadrilaterul sau dam Ardealul. Altii decid. Cum au decis darea Basarabiei rușilor si apoi ucrainenilor, cum au decis și scoaterea albanezilor kosovari de sub stâpânirea sârbă. Nu putem sa ne opunem nici cu arma in mana. Iar daca ne opunem si pornim razboi, patim ca in WWE2 sau ce au pătit sârbii. Si daca pe sarbi i-au mai aparat rusii (si rusofilii din conducerea României), pe noi nu ne va ajuta nimeni. De prea multa vreme sunt jertfiti etnicii rom^ni pentru cauze dinainte pierdute(cum ar fi lupta contra evreilor sau contra țiganilor). Dar daca am fi un popor instruit, educat, cult, moral, civilizat, etc, cam cum ar fi suedezii sau elvetienii, nimeni nu ne va zice nici da-te mai incolo. Atunci ar vrea sigur basarabenii sa se uneasca cu noi, si nici secuii nu ar mai vrea autonomie. Eu zic sa-i lasam pe evrei, pe țigani si pe unguri in plata Domnului si sa ne vedem bârna din ochiul nostru si apoi paiul din ochiul altora.
    Dar cine sa se ocupe de educatia si morala (care morala pentru ca sunt mai multe : morala ateistă, morală creștină, morala comunistă, morala capitalistă, alte morale) românilor ?
    PS. Imi pare rău ca punctul meu de vedere nu coincide de loc cu opiniile celorlalti comentatori. Dar se zice ca in democratie este corect ca fiecare sa-si expuna liber punctul de vedere ceea ce eu am si facut. Sper ca aceasta “libertate” să nu mă coste.

Niciun comentariu: