miercuri, 8 septembrie 2010

Minore românce sechestrate şi obligate să se prostitueze cu 30 de clienţi pe zi

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa. Cu prietenie, Dan Culcer
*

Minore românce sechestrate şi obligate să se prostitueze cu 30 de clienţi pe zi
Autor: EDUARD ALEXANDRU 2010-08-22 18:50:30

Fenomenul prostituţiei infantile ia amploare în Marea Britanie, după ce reţele bine organizate cu sediul la Glasgow au răpit, sechestrat şi scos la produs tinere românce cu vârsta de 14 ani, anunţă publicaţia săptămânală News of the World. Pentru identificarea membrilor reţelei de traficanţi de carne vie, anchetatorii au folosit chiar şi investigatori sub acoperire, rapoartele transmise de aceştia ofiţerilor judiciarişti fiind de-a dreptul terifiante.

Potrivit jurnaliştilor, poliţia britanică se teme că fete tinere de 14 ani sunt forţate să lucreze ca prostituate de către gangsteri imigranţi periculoşi. Ei investighează informaţii care susţin că fete de origine română sunt ţinute prizoniere în bordeluri şi forţate să facă sex de până la 30 de ori pe zi. Un raport al Poliţiei din Strathclyde spune că fetele sunt ţinute prizoniere în nişte apartamente închiriate din Glasgow Govanhill - o zonă care adăposteşte în prezent în jur de 14.000 de imigranţi. Fetele au fost aduse în Marea Britanie de misteriosul Mr. Bigs care conduce aproximativ şase bordeluri în zonă. Seara trecută, un poliţist a declarat: „Este terifiant. Auzim lucruri despre fete de 14-15 ani care sunt folosite să lucreze în comerţul cu sex în Govanhill. Ele pot veni în Scoţia pentru că România este membră a Uniunii Europene şi nu există restricţii în acest sens. Vin în Scoţia cu aşa-zişi membri ai familiilor lor. Dar aceste rude sunt escroci, sunt gangsteri. Ni s-a spus că, odată ajunse în Scoţia, aceste fete sunt trimise la muncă în bordeluri din Govanhill. În prezent, încercăm să identificăm gangsterii. Acordăm multă atenţie informaţiilor secrete pe care le primim. Multe resurse sunt alocate investigaţiei din Gavonhill acum. Aceste fete au nevoie de ajutorul nostru. Ar putea fi zeci de fete în această situaţie îngrozitoare. Credem că bordelurile îşi câştigă existenţa prin reclamă din vorbă în vorbă. Este groaznic să te gândeşti la ce sunt supuse aceste fete”, au precizat surse din rândul anchetatorilor.

Românii au speriat insula

Poliţiştii sunt de părere că mai multe grupări de infractori români şi-au deschis bordelurile în ultimele şase luni, iar acum, şeful poliţiei locale, Stephen House, a dat ordin pentru începerea anchetei. Mai mulţi ofiţeri au fost răspândiţi în zonă. A fost stabilit şi un birou „mobil” al poliţiei, numărul patrulelor în uniformă a crescut şi un proiect bazat pe pilotare automată numit HUB a fost lansat pentru a detecta comportamentul neadecvat al imigranţilor din zonă.

Este nevoie de poliţie şi de alte 11 agenţii pentru a ajuta la rezolvarea problemelor din Govanhill. Sistemul va încerca, de asemenea, să identifice şi proprietarii escroci care au exploatat imigranţii oferindu-le condiţii de locuit improprii. „HUB există şi pentru a aduna informaţii despre elemente criminale serioase”, a declarat sursa noastră. „La Govanhill este ca şi în alte părţi – 99% din comunitate o reprezintă indivizi care nu prea respectă legea. Există însă câţiva băieţi foarte răi aici. Vom afla cine sunt şi vom întreprinde acţiuni împotriva lor.” Comportamentul antisocial al românilor merge de la infracţiuni de stradă de mici proporţii şi cerşit, până la aprinderea unor focuri pe stradă şi chiar cântatul unor cântece folk la ore nepotrivite, pecizează jurnaliştii britanici, citând surse din poliţie. Dar există şi crime mai sinistre care se comit. Luna trecută, o femeie de 22 de ani a fost târâtă în Kingarth Lane şi violată de trei bărbaţi de origine est-europeană. Atacatorii sunt încă vânaţi. Au fost rapoarte care au arătat că există bărbaţi români care îşi aruncă năvodul în puburile din zonă, încercând să ademenească clienţi afară cu oferte de sex fără obligaţii cu o fată, pentru ca apoi aceştia să fie jefuiţi.

Britanicii comentează tactica francezilor de expulzare

Săptămâna aceasta, guvernul francez a demarat un program controversat de expulzare a imigranţilor români acasă, în ţara lor. Conform planurilor preşedintelui Sarkozy, imigranţii au fost plătiţi să plece din Franţa. În timp ce în Marea Britanie nu există intenţia punerii în aplicare a unor astfel de planuri, inspectorul Gillian MacDonald, ofiţerul cu responsabilităţi generale în zonă, a spus că ea şi colegii săi vor aborda aceste probleme criminale într-o manieră practică şi eficientă. Aceasta a adăugat: „Folosim fiecare resursă pe care o avem la dispoziţie. Colaborăm cu Agenţia Scoţiană de Executare a Crimelor şi Drogurilor”.

Niciun comentariu: