duminică, 17 ianuarie 2010

Macovei: In doi ani si jumatate crimele de la Revolutie se prescriu

TV Ziare.com - Macovei: In doi ani si jumatate crimele de la Revolutie se prescriu


TV Ziare.com - Macovei: In doi ani si jumatate crimele de la Revolutie se prescriu

Crimele comise in timpul Revolutiei se prescriu in doi ani si jumatate, iar in aceasta perioada trebuie ca vinovatii sa fie trimisi in judecata si condamanati definitiv, a declarat Monica Macovei, pentru Tv Ziare.com.

"Ancheta in cazul Revolutiei nu s-a finalizat de 20 de ani, pe Bucuresti si alte orase nu s-a finalizat si exista riscul sa se implineasca termenul de prescriere, cam in doi ani si jumatate, ceea ce inseamna ca in doi ani si jumatate ar trebui sa avem si o trimitere in judecata si o condamnare definitiva", a declarat Macovei.

Urmariti AICI inregistrarea emisiunii cu Monica Macovei.

Condamnarea vinovatilor se poate realiza, sustine Macovei, insa numai daca se fac presiuni constante asupra procurorilor si asupra judecatorilor, amintind de faptul ca presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Doru Maries, este din nou in greva foamei.

"Mi se pare o rusine sa stam sa nu facem nimic, un singur om din tara face greva foamei", sustine Macovei, adaugand ca Parchetul refuza sa predea unele acte din dosar partii vatamate.

Potrivit deciziei CEDO in cazul Revolutiei romane, copia dosarelor de la Revolutie aflate la Parchet ar trebui trimise partilor.

"Parchetul a predat, cu chiu cu vai, unele dintre acte, iar pe celelalte refuza sa le predea. Exista acolo un sef al sectiei parchetelor militare, domnul Vasilache, care ar trebui sa plece acasa foarte repede cu o tinichea de coada", conchide Macovei.
Citeste mai multe despreMonica MacoveiMacovei crime Re volutiecrime Revolutie prescriu
Vineri, 15 Ianuarie 2010, ora 16:42
Sursa: Ziare.com
Autor: Livia Stroie

Articol citit de 1604 ori

Niciun comentariu: