marți, 26 ianuarie 2010

Cerere pentru ancheta internationala ONU in cazul tragediei Struma

Mesaj Trimis: Lun Sep 07, 2009 3:04 pm
Cerere pentru ancheta internationala ONU in cazul tragediei Struma
Organizatii Natiunilor Unite i s-a cerut sa initieze o ancheta internationala pentru dezvaluirea adevarului in cazul scufundarii vasului Struma cu 769 refugiati evrei imbarcati la Constanta, Romania. Cererea, aub formaunui Apel solem, i-a fost adresata secretarului general al organizatiei de catre publicistul si scriitorul Simion Saveanu din Beer Sheva, autorul cartii "Salvati onoarea civilizatiei!", dedicata torpilarii Strumei si uciderii
pasagerilor si echipajului ei - cu exceptia lui David Stoliar, singurul supravietuitor.
Saveanu califica naufragiul provocat al Strumei "o crima oribila impotriva umanitatii,...un teribil genocid". Autorul reaminteste ca nici Turcia, tara gazda, nici Anglia, Rusia, Germania, Romania si Statele Unite, state care aveau la Ankara reprezentante diplomatice, n-auintervenit pentru a-i ajuta pe nenorocitii refugiati".
Se pare, scrie Simion Saveanu, ca s-a stabilit un complot al tacerii, tarile implicate
neluand nici pana acum o pozitie oficiala in aceasta tragica afacere.
Publicistul-scriitor din Beer Sheva cere secretarului general ca ancheta pe care o va initia ONU sa includa si documente care sa reflecte pozitia oficial a acestor tari fata de tristul eveniment. Sute de rude ale victimelor de pe Struma mai traiesc si acestia, si nu numai ei, vor sa cunoasca adevarul, vor sa fie stabilite, chiar cu intarziere, responsabilitatile, inclusiv morale,pentru cumplitul masacru din apele Marii Negre din Februarie 1942.
Simion Saveanu a trimis cartea sa mai multor sefi de stat si de guvern, ca si unor altor personalitati din tarile implicate, aducandu-le la cunostiinta Apelul adresat secretarului general al ONU. El a primit raspunsuri de la Bil Clinton, presedintele Statelor Unite, din partea Oficiului Prezidential al presedintelui israelian Ezer Weisman, ca si din partea unor persoane care i-au scris din partea primului ministru britanic si din partea cancelarului federal al Germaniei. I-a multumit pentru carte si Shimon Perez. Si-aumanifestat sprijinul fata de initiativa declasnsarii unei anchete internationale in cazul Struma numeroase alte personalitati din Israel si din alte tari, evrei si neevrei.
Textul integral al Apelului este inclus in volumul "Salvati onoarea civilizatiei!"
care poate fi obtinut de la autor:
Simion Saveanu, Rh. Megiddo 26/1, Beer Sheva 84773, telefon 972 7 6422632
_________________

Un comentariu:

GUTY spunea...

O data pentru totdeauna,trebuie sa se faca aceasta ancheta.Pentru vaporul german care a fost scufundat de submarinul sovietic condus de Marinescu se face atata zarva, iar pentru un vapor scufubdat tot de un submarin sovietic nu vrea nimeni sa lamurteasca lucrurile. Mentionam ca Struma a fost scufundata pe 23.02.1942, cand rusilor numai de turism pe coastele turcesti nu le ardea! Cu siguranta ca ei au facut aceasta actiune numai la cererea englezilor pentru a speria pe evreii din Romania sau care puteau trece prin Romania sa renunte la emigrarea in Palestina.
Dupa 70 de ani, credem ca a sosit timpul ca sa se stabileasca exact participarea Angliei si a lui Winston Churcill la Holocaust.