sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Ion Iliescu il acuza pe Stalin de capitalism mascat

Ion Iliescu il acuza pe Stalin de capitalism mascat

Presat de timpul si timpurile care curg în defavoarea lui, Ion Iliescu accelereaza procesul de rescriere a istoriei. In plin elan revizionist, Iliescu descopera ca Stalin nu era de stânga, ca URSS nu era nicidecum o dictatura comunista, ci una de dreapta, un capitalism deghizat în socialism, forma bizara de manifestare a capitalismului recent descoperita.

"Eu cred ca stalinismul nu poate fi considerat orientare de stanga. Socialismul de tip sovietic a fost de fapt, in esenta lui, un capitalism de stat cu ambalaj socialist", a declarat Ion Iliescu Se nasc întrebari legitime. Când s-a dus la Moscova sa-si faca studiile între 1950-1954, Iliescu a fost ispitit de raza vreunui far capitalist care lumina de la Kremlin, de un Stalin care era de dreapta sau de idealurile comuniste triumfatoare în URSS? Când scria despre "Fericirea de a studia în URSS", descria viata dura dintr-un într-un sistem capitalist dat cu spoiala socialista?

Românii au vazut fata raului personificat de comunism.

Ion Iliescu (2003)
,,

Caci mergând pe logica revizionista a liderului de oroare al PSD, putem descoperi ca Iliescu a fost capitalist deghizat în tinerete, desi resimtea "revolta contra canibalilor americani care savarsesc bestialitati de nedescris impotriva eroicului popor coreean si care pregatesc un nou razboi mondial". Iar la batrânete a devenit un comunist nobil si generos, desi îi transmitea lui George Bush ca poate "conta pe Romania" în razboiul din Irak, si asta pentru ca românii "au vazut fata raului personificat de comunism".
,,

Socialismul de tip sovietic a fost de fapt un capitalism de stat cu ambalaj socialist.
Revolutia din 1989 a fost nu o revolutie anti-socialista. Cine a fost factorul motor in Revolutie? Pai comunistii.

Ion Iliescu (2010)



In "Socialismul paranormal", Vladimir Tismaneanu compara teza lui Iliescu cu asertiunile lui Mark Tkaciuc, ideologul Partidului Comunistilor moldoveni: "stalinismul ar fi o , o , o > a unui comunism originar impregnat de idealuri umaniste." Totusi, sa recunoastem ca Iliescu a îndraznit mai mult decât Tkaciuk, el vorbeste de un capitalism cu ambalaj socialist, iar, cel putin aparent, nu vreo degenerare, deformare sau denaturare a comunsimului ar fi de vina pentru înfometarea Ucrainei, prigonirea credintei crestine, invazii si Gulag, ci tot capitalismul, acest lup îmbracat în "ambalaj socialist".

Iar daca pasul cel mare a fost facut, si socialismul de tip sovietic a devenit o forma de manifestare a capitalismului, rescrierea istoriei recente a unei parti a lagarului socialist, pardon, capitalist, a fost un fleac pentru Ion Iliescu: "Revolutia din 1989 a fost nu o revolutie anti-socialista, nu de dreapta, dreapta n-a fost prezenta. Cine a fost factorul motor in Revolutie? Pai comunistii. Membrii de partid au fost majoritatea celor prezenti in acest proces, factorul social de baza, muncitorimea."

Simplificând rautacios, comunistii au iesit în strada, iar dreapta a fugit cu elicopterul.

P.S. Ion Iliescu a facut aceste declaratii la dezbaterea "Perspective ideologice pentru stânga româneasca", organizata pe 22 ianuarie de Institutul Ovidiu Sincai condus de Adrian Severin si Fundatia Friedrich Ebert. Organizatorii anuntau ca "Obiectivul acestor dezbateri este de a genera cât mai multe idei originale care să poată fi utilizate, ulterior, în fundamentarea unui program de guvernare." Adrian Severin poate sa raporteze îndeplinirea obiectivului.

Niciun comentariu: