vineri, 22 ianuarie 2010

Despagubiri pentru evrei

Holocaust biznes. Vezi Finkelstein

Despagubiri pentru evrei
Scris de Romaworld
14 Mai 2008
O comisie israeliana a decis ca evreii evreii incarcerati in Romania si Bulgaria, recunoscuti ca supravietuitori ai Holocaustului.

Comisia israeliana decis ca evreii incarcerati in Romania si Bulgaria, incepand cu anul 1941, au fost privati de libertate "intr-un stil nazist" si sunt, in consecinta, eligibili pentru compensatii.


Masura adoptata duminica stabileste un precedent, sustine publicatia Haaretz in editia electronica, deoarece evreii din Romania si Bulgaria vizati de decizie nu au fost trimisi in lagarele naziste de concentrare si de exterminare.
Comisia de apel pentru implementarea legii persecutarii naziste i-a incadrat pe evreii din Romania si Bulgaria in "prima clasa" de supravietuitori ai Holocaustului care, potrivit unei decizii adoptate anul trecut de Guvernul israelian, au dreptul sa primeasca beneficii sporite.
Pana in prezent Guvernul israelian a acordat beneficii financiare doar supravietuitorilor care au fost in mod direct supusi persecutiilor naziste. Evreii care au parasit zonele ocupate de nazisti, precum Italia, Franta, Romania si Bulgaria, nu erau eligibili pentru astfel de compensatii.

Niciun comentariu: