vineri, 2 aprilie 2010

Catiusa Ivanov. Strandul Tineretului, defrisat si demolat peste noapte. Carnagiu urbanistic fara avize

VIDEO: Strandul Tineretului, defrisat si demolat peste noapte. Carnagiu urbanistic fara avize

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Joi, 1 aprilie 2010, 14:05 Economie | Imobiliar

Defrisare la Strandul Tineretului
Foto: HotNews.ro
In mai putin de doua zile, aproape jumatate din Strandul Tineretului a fost defrisat, iar vestiarele demolate. Monica Nazare, sefa Directiei de Mediu din Primaria  Capitalei, spune ca nu a dat niciun aviz pentru taierea copacilor din aceasta locatie (defrisarile din Bucuresti se fac cu avizul obligatoriu al acestei Directii). Dragos Tanasoiu, director adjunct al Directiei de Disciplina in Constructii din cadrul Primariei Capitalei, spune ca demolatorii nu au putut  prezenta nici un act care sa justifice lucrarile facute.

“Noi ne-am dus la fata locului in aceasta dimineata si muncitorii care erau acolo ne-au spus ca efectueaza lucrari de reamenajare a bazei sportive si a unei parcari pe latura dinspre capatul tramvaiului 41. Nu ne-au putut prezenta insa nici o autorizatie de demolare sau de construire. Le-am dat interdictie de continuare a lucrarilor pana ne vor prezenta actele. Daca au facut lucrari fara autorizatie, este penal. Vom incerca sa lamurim problema maine”, ne-a declarat Tanasoiu.

Copaci taiati in Strandul Tineretului 1
Copaci taiati in Strandul Tineretului 1
Foto: HotNews.ro
Strandul Tineretului este administrat de societatea Kiseleff Business Plaza, la care sunt actionari printre altii, Michael Peter Lloyd si Andrei Mihai Bejenaru, apropiati ai omului de afaceri Puiu Popoviciu.

Istoria unui scandal urbanistic

In 2005, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat pe acest teren un turn de circa 100 de metri inaltime. Planul Urbanistic Zonal prin care s-a aprobat constructia nu are insa avizul de urbanism cerut de lege. Desi ilegalitatea este vizibila, PUZ-ul este inca valabil deoarece nici o instanta nu a constatat ilegalitatea acestuia, iar termenul in care putea fi atacat de Prefectura in contencios administrativ a expirat.

In iunie 2008 a avut loc un concurs de solutii pentru reabilitarea strandului Tineretului, ca o contra-propunere la turnul pe care il vroia adiminstratorul bazei sportive. Locul I a fost castigat de arhitectii Ilinca Paun, Tudor Constantinescu si Mihaela Pelteacu.

La vremea respectiva, atat Kiseleff Business Plaza, Agentia Nationala pentru Sport, cat si primarul Sectorului 1 au sustinut acest proiect, toata lumea fiind de acord sa se realizeze baza sportiva. Astfel s-a renuntat cel putin la modul declarativ la  turnul de 100 de metri. Strandul a fost deschis partial, pentru scurt timp, vara trecuta, insa intre timp nu s-a mai intamplat nimic.

Cum a ajuns strandul Tineretului sa fie concesionat de oamenii lui Popoviciu?

Cum arata Strandul Tineretului inainte de defrisare
Cum arata Strandul Tineretului inainte
de defrisare
Foto: Google Earth
Procedura de instrainare a bazei sportive a inceput in luna mai 1999, printr-o Hotarare de Guvern semnata de premierul Radu Vasile si de ministrul Tineretului si Sportului, la vremea respectiva, Crin Antonescu. Atunci, Strandul Tineretului, aflat la doi pasi de Casa Presei, a fost trecut din proprietatea publica a statului in cea privata.

Pasul urmator a fost transmiterea bazei sportive, cu titlu gratuit, catre Complexul Sportiv National „Lia Manoliu", in decembrie 1999. Ulterior baza sportiva a fost data in administrarea unor companii private care il au in spate pe Gabriel „Puiu" Popoviciu. Astfel, acestia intra in posesia terenului din baza sportiva, in anul 2000, printr-un contract de concesiune pe 49 de ani.

Culmea este ca o clauza contractuala  da dreptul firmei sa-si prelungeasca chiria pe inca 98 de ani. Din partea Complexului „Lia Manoliu", contractul a fost semnat in 2000 de directorul Bogdan Gheorghe. Alta clauza revoltatoare din contract este chiria pe care societatea trebuie sa o plateasca pentru teren, respectiv 86.500 de dolari pe an. Acelasi contract include si dreptul de preemptiune catre chirias, in cazul in care proprietarul va vinde Strandul Tineretului.

Defrisare la Strandul Tineretului:



Vezi si unul dintre primele texte legate de scandalul de la Strandul Tineretului, publicat de Gazeta Sporturilor.


Citeşte mai multe despre   
 
11845 vizualizări




  • +39 (39 voturi)    
    fara suparare (Joi, 1 aprilie 2010, 14:09) Lucian* [utilizator]
    dar te pishi pe el aviz daca poti sa faci ce vrei si masurile de retorsiune sunt de rahat si nu au nici un fel de impact pe viitor asupra celor care nu iau in sema niste reguli urbanistice simple.
    In schimb ii vaneaza pe cei care-si mai modifica un apartament sau taie vreun copac uscat prin fata casei.
    Dreptatea este doar pentru dulai si nu pentru catei!

    • +8 (10 voturi)    
      adevar grait-ai (Joi, 1 aprilie 2010, 17:28) Ovidiu [anonim] i-a raspuns lui Lucian*
      In tara asta poti face absolut orice, fac pariu ca un tupeist daca se incoarda poate ridica un bloc in fata casei poporului, si pana sa il dea cineva jos el il si vinde la prostani.
      Legile romanesti au devenit asa de stufoase si intortocheate incat doar cine nu-si permite un avocat bun este tras la raspundere.
      Voicu scapa cu un 2 ani cu suspendare (adica basma curata)! Vezi Iliescu, vezi Mitrea, vezi familia Basescu, vezi Cocos, vezi Becali....

      • +14 (14 voturi)    
        Trist, pe acest strand mi-am petrecut copilaria (Joi, 1 aprilie 2010, 18:36) Frankie [utilizator] i-a raspuns lui Ovidiu
        Momente frumoase din copilaria mea le-am petrecut pe acest strand cu prietenii... distractie adevarata la vremea aceea. Acum parca nu-mi vine sa cred ce se intampla, parca am murit si m-am nascut intr-o lume radical diferita ( in rau ) .

        • -3 (3 voturi)    
          Serios ?!? (Vineri, 2 aprilie 2010, 10:18) Adrian [anonim] i-a raspuns lui Frankie
          Ai avut grija de locul respectiv sau doar te-ai jucat cu .... in nisip si acum plangi?

    • +5 (5 voturi)    
      Autorizatii (Vineri, 2 aprilie 2010, 9:10) Mihaela [anonim] i-a raspuns lui Lucian*
      Cred ca orice om normal ,adica obisnuit,care a vrut sa construiasca ceva, s-a lovit de o gramada de legi.Pentru ei, planurile urbanistice s-au aplicat pana la virgula, iar autorizatiile au durat luni ,chiar ani.In general s-a dat cate o amenda usturatoare pentru orice. Dar mergand prin Bucuresti vezi cladiri construite nou fara nici o lege.Nu numai ca precis nu au autorizatii, dar nici nu puteau fi construite.Si ne mai miram ca suntem atat de plini de scarba si indiferenti la "viata si conducerea cetatii".Pai daca "cetatea "isi bate joc de noi, ii spunem si noi"i-a mai du-te dracului"

  • +20 (20 voturi)    
    La fel pe Calea Plevnei (Joi, 1 aprilie 2010, 14:12) Ion Popescu [anonim]
    La fel s-a intamplat pe Calea Plevnei, in luna decembrie 2009, vis-a-vis de Spitalul Militar. Intr-o zi au disparut toti copacii.

    • +5 (7 voturi)    
      alta gasca (Joi, 1 aprilie 2010, 15:32) castor [anonim] i-a raspuns lui Ion Popescu
      ...in alta traista.Copacii aia or fi fost batrani si riscau sa cada la un vant mai sanatos,nu cred ca primaria nu a stiut de chestia asta.Dar la Popoviciu asta e altceva,i-a casunat pe copaci sa faca spatiu pt.turnuletul lui de 100 de m.Numai nenorociri citesc despre individul asta,incepand cu terenul de la Institutul de agronomie si baiatul se misca in continuare in libertate fara sa aiba nici o apasare.Voicu s-a dus,pe asta cine il tine in brate,chiar nu poate fi luat la intrebari si,eventual,priponit?

      • 0 (22 voturi)    
        @castor (Joi, 1 aprilie 2010, 16:08) pcd [anonim] i-a raspuns lui castor
        cum cine il tine in brate?!!? primul marinar al tarii. Ioana Basescu fata cea mare a lui Basescu, a luat de la Puiu Popoviciu un apartament de 1,2 milioane de euro in cartierul rezidential Baneasa. cine a sarit ca ars pe toate televiziunile aparandu-l pe Popoviciu, ca 'ce crima a facut'? Basescu. cine a semnat actele pentru cartierul Baneasa(cand era primar general) desi se stia foarte bine ca e pe terenul institutului de Agronomie? Basescu. atunci ce te mai miri ca nu e arestat pentru hotii? chiar crezi propaganda ieftina de partid cum ca toti sunt corupti dar pdl si Basescu nu? sunteti tare naivi.......

        • +1 (11 voturi)    
          aha (Joi, 1 aprilie 2010, 16:27) castor [anonim] i-a raspuns lui pcd
          Nu sunt naiv,intreb si eu ca sa ma lamuresc.De asta cu vreun partizanat pt.vreun partid sau altul am scapat de mult,m-am lamurit,toti sunt O APA SI-UN PAMANT.Mai sunt si altele pe lumea asta.Dar pe Puiu asta chiar am prins boala.Si pe aia cu Baseasca o stiam,dar mi-a iesit din minte acu,bine ca mi-ai adus aminte.

        • +8 (12 voturi)    
          psd (Joi, 1 aprilie 2010, 16:27) teo rich [anonim] i-a raspuns lui pcd
          Trecerea terenului in folosinta lui Popoviciu a fost semnata de Sirbu (ilie ca erau 2 in PSD) , ministrul agriculturii in 2002. Fiind un teren asa mare de peste 200ha, trebuia avizul acestia. Deci tot de la PSD se trage.

        • +3 (5 voturi)    
          Crin Antonescu ce cauta acolo? (Vineri, 2 aprilie 2010, 0:23) Razvan_M [utilizator] i-a raspuns lui pcd
          Daca urmaresti cu atentie tzepele care s-au tras la buget in ultimii 20 de ani, apar nume precum: Vacaroiu (flota), Nastase (petrol), Tariceanu (resurse maritime) etc. Si aici vorbim de prim-ministri. Mai sunt si pestii mai mici, care au tras tepe marunte si dese...
          M-am tot intrebat pe ce criterii a ajuns o nulitate precum Crin Antonescu presedintele PNL? Uite pe ce criterii!

        • +2 (2 voturi)    
          Scufundatii (Vineri, 2 aprilie 2010, 12:11) MAN [anonim] i-a raspuns lui pcd
          O fi asta marinar dar este de suprafata. Solutia cea mai buna este sa-l scufundam putintel, impreuna cu popoviciu. Ca si lest avem borduri de la Adriean si Videanu (nu l-au iubit parintii).
          Dar doin dar se face rai.

      • -1 (7 voturi)    
        cine sa-l priponeasca??? (Vineri, 2 aprilie 2010, 9:10) FLORINDAN [anonim] i-a raspuns lui castor
        Procurorii lui Base???
        doar el a cadorisit-o pe fica-sa cu un pogon de apartament...
        paaaaaaaaaaaaai!!!!

  • +16 (16 voturi)    
    rusine autoritatilor care nu iau atitudine! (Joi, 1 aprilie 2010, 14:14) erikka [anonim]
    sa vedem daca este cineva pedepsit pentru asta. in Germania, daca tai un copac fara aviz, faci inchisoare 5 ani. In Romania cati???

    • +10 (10 voturi)    
      in romania (Joi, 1 aprilie 2010, 14:55) liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui erikka
      dat 100 spaga / copac si scapi

      • +3 (3 voturi)    
        in state (Joi, 1 aprilie 2010, 18:42) dupa [anonim] i-a raspuns lui liviu_
        daca rupi o papadie in parc iei $100. daca culegi crengile uscate....hahahah....asta suna "a la romania"...te cam leaga baietii...la noi fortele de ordine sint platite de noi toti doar de fenta....si aia la ratb nu au salarii....e normal? politist cu 3 clase,,,,au salarii, prime, se dau pe topogan...echitate se cheama...sper ca cineva sa ii linisteasca...masonii...

        • 0 (0 voturi)    
          hehe (Vineri, 2 aprilie 2010, 9:25) liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui dupa
          bine zis

    • +2 (2 voturi)    
      tot atat! (Joi, 1 aprilie 2010, 15:44) eu [anonim] i-a raspuns lui erikka
      tot atat, dar nu ani, secunde! si asta daca sunt peste 1000 de copaci ...

  • +12 (20 voturi)    
    Uite cu ce se ocupa cinstitul Crin (Joi, 1 aprilie 2010, 14:16) RobinHood [anonim]
    I sa auzim explicatiile lui in acest caz .Cum a luat el de la bogati si a dat la saraci ca un adevarat liberal.

    • +12 (12 voturi)    
      A da? (Joi, 1 aprilie 2010, 14:23) Rhadoo [utilizator] i-a raspuns lui RobinHood
      Si cei de la putere ce fac? Autoritatile locale ce fac? Dorm? Nu dorm, vegheaza la linistea smecherilor care cotizeaza bine in buzunarul lor.

  • +6 (6 voturi)    
    Foame de bani (Joi, 1 aprilie 2010, 14:18) bgd [utilizator]
    :P

  • +15 (15 voturi)    
    incet incet... (Joi, 1 aprilie 2010, 14:21) ilidan [anonim]
    ...o sa taie toti copacii.

    asteptam momentul in care o sa rada si parcul Cismigiu, ca Herastraul e imbucatatit pas cu pas.

    nu neg ca era o locatie cam in paragina, dar de aici si pana la constructia unui bloc nu mai e decat un pas. ce e mai trist e ca nu castiga din asta decat jigodiile de mai sus, care fac business-uri pe spinarea statului cu ajutorul diversilor fomisti implicati in asa ceva.

    • +11 (11 voturi)    
      clar (Joi, 1 aprilie 2010, 14:55) liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui ilidan
      pai iti dai seama ce chirii si ce preturi aveau mallurile/blocurile din herastrau a?
      probabil ca le e frica sa distruga asemenea parcuri... inca... dar daca mai suportam mul bataia asta de joc fara sa facem nimic, eu ma astept si la asa ceva

    • +15 (15 voturi)    
      ESTI NAIV (Joi, 1 aprilie 2010, 14:57) gicu [anonim] i-a raspuns lui ilidan
      strandul si terenurile de tenis au fost tinute in paragina in mod special, ca sa justifice demolarea. E o reteta mult folosita.
      Pacat de inca o zona verde care va disparea.
      S-ar fi putut face un strand de 5 stele, mai ales ca erau niste copaci batrani cu umbra si aer curat.

      • +8 (8 voturi)    
        pai e evident.. (Joi, 1 aprilie 2010, 16:10) ilidan [anonim] i-a raspuns lui gicu
        ... ca le-au lasat asa in mod premeditat, mai ales ca de vreo 10 ani o planuiau (vezi istoricul cu transferul/administrarea/concesionarea).

        prost e ca in actiuni de acest gen se vede exact caracterul mizerabil al spagarilor aflati in posturi importante.
        nu ca nu l-am sti, dar e bine sa avem remindere de-astea.
        apropo, ati vazut cine a semnat documentul initial, da? unul dintre cei doi era campionul bunului simt in campania de acu cateva luni.

      • +3 (3 voturi)    
        copacii barini....e un lux (Joi, 1 aprilie 2010, 18:43) sipa [anonim] i-a raspuns lui gicu
        cine il are...nu-l apreciaza....bravo romania....dar bucurestiul ala ar trebui rupt pentru totdeauna,,,,hai sa ne rupem tovarasi....iei cu tara lor, noi cu tara noastra...

  • -1 (9 voturi)    
    ok, acum intelegem! (Joi, 1 aprilie 2010, 14:25) M. [anonim]
    Probabil stimabilul Patriciu a comandat si greva spontana, ca sa tina presa ( de cea libera vorbesc ) ocupata....

    • +2 (6 voturi)    
      Patriciu-Popoviciu (Joi, 1 aprilie 2010, 14:42) M. [anonim] i-a raspuns lui M.
      celalat stimabil, Popoviciu, i-am incurcat, scuze; nu eram departe, oricum

  • -4 (24 voturi)    
    E OK (Joi, 1 aprilie 2010, 14:29) Gelu [anonim]
    Nu va faceti griji. Este ok. E omu lu Baselu, nu are ce sa i se intample. Ce atatea avize, aprobari, daca omu' vrea sa faca treaba acolo, va bagati voi. L-ati votat pe sefu, nu va mai plangeti. Mai sunt cateva parcuri, ce va atata galagie.

    • +12 (16 voturi)    
      Stii ce zic eu? (Joi, 1 aprilie 2010, 14:53) bgd [utilizator] i-a raspuns lui Gelu
      Hai sa nu deviem la Basescu. Fiecare are in spatele lui o clica de hoti ordinari care ii finanteaza campania, si e normal ca acum sa-si scoata banii inapoi... Crezi ca daca iesea Geoana, parcul ramanea? Se baga Patriciu..sau altul...si tot aia era.
      Hai sa-ti spun un secret... daca votul ar schimba ceva, ar fi interzis.

      • +11 (11 voturi)    
        haha (Joi, 1 aprilie 2010, 14:58) liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui bgd
        "daca votul ar schimba ceva, ar fi interzis" - buna asta...

        toti sunt la fel de hoti aici ai dreptate... tocmai d-aia pana nu facem noi ceva o sa fim bataia lor de joc

  • +8 (16 voturi)    
    simplu... (Joi, 1 aprilie 2010, 14:32) Codruta N [utilizator]
    Sa le faca dosare penale muncitorilor.
    Si sa-i inchida!
    Sa le dea MAXIMUM de pedeapsa!!!
    Sa vad eu, dupa aia, CATI oameni se mai apuca sa taie arbori numai pentru ca " asa a zis seful" (adica fara sa ceara dovada ca e in regula sa taie, avize, cevaaa...) - niste jeguri de sefi, de altfel...

    • +9 (13 voturi)    
      nu e chiar simplu balamucea (Joi, 1 aprilie 2010, 14:46) idiot_prof [anonim] i-a raspuns lui Codruta N
      Arata-mi care amarat de muncitor, probabil si fara carte de munca, cere avizul de defrisare sefului direct. Pestele de cap se impute, acolo trebuie dat cu sare.

      • +2 (4 voturi)    
        are dreptate (Vineri, 2 aprilie 2010, 1:20) catalin [anonim] i-a raspuns lui idiot_prof
        Nu cere avizul, n-are decat sa plateasca. Sau sa spuna la proces cine l-a instigat. Capul la peste nu are cum sa fie dat cu sare atata timp cat capul la peste este pus acolo de muncitori amarati care accepta sa lucreze fara carte de munca si merg de voteaza pentru o punga de zahar si un litru de ulei!
        Nu cureti capul pana nu asanezi baza.

  • +9 (11 voturi)    
    acum (Joi, 1 aprilie 2010, 14:37) bucur [anonim]
    Romani este timpul sa va treziti.Nu vine nimeni sa va faca ordine la voi acasa,eventual dezordine.Daca vreti sa aveti o viata frumoasa pentru voi sau pentru copiii vostrii,trebuie sa si luptati pentru asta.Ca si la revolutie,suntem spectatori ,lasam copiii sa faca treaba noastra.Ne lipseste ceva ca sa fim cetateni adevarati.Pana cand privim cum ne fac altii ordinea lor ,turcii,tatarii,rusii,austroungarii,FMI,banca mondiala, NATO.?

  • +12 (14 voturi)    
    Caz de PUSCARIE (Joi, 1 aprilie 2010, 14:38) cittizen [anonim]
    In orice tara civilizata urmare a acestei actiuni s-ar fi lasat cu arestari. Ma intreb, retoric, ce se intampla cu autorii de mai sus in Danemarca sau in Suedia... Cred ca ii arestau pe loc, le retrageau cetatenia si, dupa executarea sentintei, ii expulzau

  • +10 (10 voturi)    
    sa raspunda penal (Joi, 1 aprilie 2010, 14:39) Wurhox [utilizator]
    sa fie trasi la raspundere penala cei care se fac vinovati..si trebuie sa fie pentru ca cineva a taita acei copaci..

  • +1 (1 vot)    
    Imagine (Joi, 1 aprilie 2010, 14:43) www.8v.ro [utilizator]
    O imagine mai buna aici, din avion.

    http://img691.imageshack.us/img691/91/45306747.png

    Interactiv aici: http://bit.ly/cx4nRI

  • +5 (5 voturi)    
    Ce bine şi sănătos va creşte tineretul (Joi, 1 aprilie 2010, 14:51) ixulescovici [anonim]
    mitic. Mult spaţiu verde pe cap de bucureştean.
    Să trăiască bine miticii !!!

    • +3 (3 voturi)    
      ixulesco.. (Vineri, 2 aprilie 2010, 9:04) mike [anonim] i-a raspuns lui ixulescovici
      Bai provincie... M-am nascut si am crescut in Bucuresti din parinti si bunici bucuresteni... Acum trebuie sa-mi fac bagajele si sa ma cam car pt ca se alege praful... Sa construim in continuare blocuri ca sa se poata muta toti taranii in Bucuresti... Ramaneti voi aici... Si continuati sa faceti praf tot... Dupa care sa ziceti ca sunt prosti "miticii"...

  • +6 (6 voturi)    
    Chiar nu li se intamplanimic la hotii acestea? (Joi, 1 aprilie 2010, 14:52) Lily [anonim]
    Toate crimele astea se intampla in Ajunul Marilor Sarbatori Crestine! Rusine celor care conduc Bucurestiul! Chiar nu poate nimeni sa-i opreasca pe acesti nemernici?

  • +12 (12 voturi)    
    PUSCARIE !!! (Joi, 1 aprilie 2010, 14:52) liviu_ [utilizator]
    daca nu intra leprele astea care-si bat joc de oras la puscarie nu se rezolva nimic !!!
    in strainatate pentru asa ceva pputrezesti la zdup si esto obligat sa repari tot si sa demolezi ce ai contruit...

    la noi platesti 10 000 lei amenda si atat... tu aavand profit de 100 de ori mai mare...

    cred ca pana nu ne vom trezi si vom face o noua revolutie (la propriu) nu se va misca nimic in tara asta...
    daca guvernul si cei ce ne conduc nu stiu de bun simt si lege, ci numai de par... pai atunci par sa fie frate...

    • +3 (5 voturi)    
      eu imi ascut ciomagul (Joi, 1 aprilie 2010, 17:18) vlad [anonim] i-a raspuns lui liviu_
      Ai dreptate, insa oamenii s-au obisnuit sa li se intample chestii de-astea si sa se uite ca boii.

      De asta se intampla toate pentru can imeni nu-i alearga pe strada cu oua asa cum ar merita (cel putin)

  • +7 (7 voturi)    
    taiere copaci (Joi, 1 aprilie 2010, 15:01) make [anonim]
    La noi in sectorul 5 (Vanghelie) cica au cosmetizat copacii odata cu venirea primaverii...S-au pus anunturi ca luati-va masinile, bla, bla...Vreau sa spun ca au taiat copaci de 20-30 ani (de cand s-a dat in folosinta cartierul Sebastian) de la radacina, iar pe cei pe care i-au lasat in picioare i-au lasat la jumatate din cat erau. Taietura la cei ramasi este de minim 25 cm. Au venit cu remorca speciala pt butuci. La cat de frumos era anul trecut in zona (verdeata multa), acum arata de parca e camp...

    • +5 (5 voturi)    
      criminali (Joi, 1 aprilie 2010, 18:46) base [anonim] i-a raspuns lui make
      niste infractori nenorociti care cred ca fac ce vor ei. bravo romanilor ca sint organizati, se ajuta unul pe altul, rezista intemperiilor....si o sa ajungeti intr-un decor de groaza...o sa platiti mii de euro ca sa traiti in real life.....

    • +4 (4 voturi)    
      Reşita (Joi, 1 aprilie 2010, 19:30) Sakura [utilizator] i-a raspuns lui make
      Stai să vezi ce măcel au făcut la Reşiţa, tot oraşul. Primarul este fost silvicultor şi are impresia că performanţele de la primărie se măsoară în metri cubi de masă lemnoasă recoltată.

  • +4 (12 voturi)    
    Alarme false (Joi, 1 aprilie 2010, 15:06) Frobenius [anonim]
    Eu cred ca au avut autorizatiile necesare. Sau, daca nu le-au avut, le vor avea. Sau, daca nu le vor avea, nu conteaza. Cam multa galagie. Nu a fost suficient ca a fost arestat Voicu? Tot nu sinteti multumiti?

    • 0 (6 voturi)    
      Voicu a fost arestat (Joi, 1 aprilie 2010, 15:31) elena [anonim] i-a raspuns lui Frobenius
      fix in ziua in care seful FMI a fost aici. vreau sa stiu exact motivul vizitei sale, ce a discutat cu guvernantii. discursul penibil tinut in Parlament nu m-a lamurit. De ce toate televiziunile ne-au intoxicat cu cazul Voicu in ziua respectiva, perpetuand circul? de ce nu se insista asupra temelor cu adevarat importante?

      • +1 (5 voturi)    
        Nu stii? (Joi, 1 aprilie 2010, 17:01) Frobenius [anonim] i-a raspuns lui elena
        Vezi, nici tu nu esti multumita. Ai grija, nemultumitului i se ia darul.
        Nu stii pentru ca nu trebuie sa stii. Asta, in limbaj guvernamental, se numeste transparenta si dialog cu "partenerii sociali". Si asa va fi pina dispare si ultimul... copac (ca sa revenim, totusi, la subiect). Sa vad atunci de unde vei mai agata fringhia cu lat.

  • +3 (3 voturi)    
    care sunt sanctiunile (Joi, 1 aprilie 2010, 15:28) elena [anonim]
    pt astfel de fapte? sunt curioasa daca se vor aplica.

  • -4 (4 voturi)    
    prost informati (Joi, 1 aprilie 2010, 16:05) ela [anonim]
    In primul rand nu s-a defrisat nimic. va luati dupa informatii primite de la divesi //. in loc sa va interesati la locul faptei. se va deschide strandul domnilor!!! daca faci de ce faci, daca nu..de ce nu faci..usor e sa arunci cu noroi...sa traiasca dl ing.Stere de la Lia Manoliu care vorbeste ce nu trebuie...ca sa "mananca" si gura lui ceva(editat de HotNews.ro)

  • +4 (4 voturi)    
    parcuri!!!!!!! (Joi, 1 aprilie 2010, 16:31) un propietar [anonim]
    ma lupt cu primaria municipiului bucuresti din 2000 pentru retrocedarea terenului pe care se afla casa in care am locuit cu parintii. decizia semnata de traian basescu primar general in 2005 hotaraste ca acest teren este imposibil de retrocedat in natura intrucat este in parcul floreasca. pentru cei ce nu cunosc, pe locul unde este actualul parc in care se gaseste si patinoarul floreasca, se afla un cartier de case pe care gheorghiu dej le-a demolat iar pe locuitori i-a mutat cu forta intr-o noapte in 1960 cu militia, imprastiindu-i prin tot bucurestiul. cei ce locuiesc acum in zona pot confirma cate baruri/localuri au rasarit de-a lungul vremii in acest ''parc''unde potrivit legii este interzisa realizarea de constructii. asa ca nu trebuie sa ne mire ce vedem ca se intampla pentru ca suntem inconjurati de realitatile zilelor noastre iar modelul de democratie instaurat in romania admite o serie foarte larga de exceptii de la legi, dar numai pentru cei cu functii/bani/relatii... dl.frobenius nu va grabiti altii mai tari ca dl.senator voicu au umplut paginile ziarelor, emisiuni la tv, anchete la dna si ce daca....poporul trebuie sa primeasca circ cand paine nu-i.

    • +2 (2 voturi)    
      misto... (Vineri, 2 aprilie 2010, 9:31) liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui un propietar
      nu ai pile baiete... pai normal ca nu ti se da nimic...

      centru de recrutare al armatei din sectorul 3 a fost retrocedat, desi era obiectiv militar si legea spunea ca nu poate fi retrocedat...
      a si l-au retrocedat la 3-4 luni dupa ce l-au renovat complet...
      asta ce iti spune tie?

      daca aveai pile suficiente iti dadeau tot parcul... asa... o sa-l dea la altu care are...

      romanica ce sa-i faci...

  • +2 (2 voturi)    
    1 aprilie (Joi, 1 aprilie 2010, 19:40) IASHA [anonim]
    e atat de monstruos incat cred ca e o farsa de 1aprilie

  • +2 (2 voturi)    
    Ce conteaza directia de mediu? (Joi, 1 aprilie 2010, 20:42) un roman [utilizator]
    Daca a spus ala babanu, prieten bun cu Popoviciu ca se poate atunci se poate.
    Cine are nevoie de copaci, ca doar pe mare nu sunt copaci!

  • +4 (4 voturi)    
    jeg (Joi, 1 aprilie 2010, 22:53) bubu [anonim]
    bucurestiul ala, pe langa faptul ca e unul din cele mai urate orashe-capitala din lume (exceptand cateva stradute), incepe sa-si rada de pe suprafata pamantului absolut orice lucru care il facea sa para mai uman...... incet incet, va fi un oras cu blocuri de sticla, inconjurate de case de chirpici, strazi din morcila, fara canalizare, mii si mii de cabluri atarnand de stalpi, parcuri transformate in mall-uri- birouri., caini, carutze, oi, ..... uuups...sau scuze, deja s-a ajuns aici.... e cel mai oribil orash din toate tzarile care sunt si care se pretind a fi civilizate!

  • -4 (6 voturi)    
    prost informati (Vineri, 2 aprilie 2010, 0:10) catalin40 [utilizator]
    Buna seara,

    Din cauza unor reporteri prost informati si ahtiati dupa reportaje de scandal nu putem sa ne bucuram de faptul ca se va redeschide un strand mut iubit de noi toti si asteptat de cativa ani buni..Din surse sigure si confirmate chiar si de primaria sectorului1( http://www.gsp.ro/sporturi/altele/strandul-tineretului-defrisat-si-demolat-peste-noapte-183893.html)se va face o baza de 5 stele de care vom beneficia noi toti.Asa ca eu zic sa nu ne mai stresam atata si sa avem putina rabdare
    Si asta cu taiatu copacilor, eu unu nu as vrea ca, copilul meu sa mearga la strand si sa-i cada in cap vreo creanga Eu cred ca a fost o simpla curatare de primavara iar daca ar fi fost sa fie taiat vreun pom sunt sigur ca acei 'paparazi' care au facut filmarea aceea ascunsa filmau si acei copaci taiati.

    • +3 (3 voturi)    
      multi *** pe lumea asta! (Vineri, 2 aprilie 2010, 1:24) catalin [anonim] i-a raspuns lui catalin40
      Dar vrei sa mearga copilul tau pe strada si sa cada o bucata de bloc peste el? Sau vrei sa dea peste el o masina?
      De ce nu ceri sa fie interzisa circulatia masinilor in oras si sa nu fie daramate blocurile... ca-s periculoase...
      Au, viatza mea... plin de manelisti fara cap pe lume...

    • +4 (4 voturi)    
      daca ar durea prostia... (Vineri, 2 aprilie 2010, 3:55) ?? [anonim] i-a raspuns lui catalin40
      ''se va face o baza de 5 stele de care vom beneficia noi toti''... Adica, in mentalitatea ta, ce au facut aia acolo e normal ? Si care, crezi tu ca vor fi aia ''noi toti'' daca baza va fi de 5 stele ? Cind citesc asa ceva chiar ca-mi vine sa zic si eu ca orice tara are conducatorii pe care si-i merita ! Pe mentalitatile astea de prosti au ajuns altii sa se ridice ! Ma mir de ce se mai intreaba unii de ce nu se face nimic impotriva coruptilor !! Pai daca 50+1 gindesc ca tine... Auzi timpenie :''eu unu nu as vrea ca, copilul meu sa mearga la strand si sa-i cada in cap vreo creanga'' !! Bai nene, cita prostie poate incapea in capul unora ?? Voi ati fost scapati din mina, in cap, cind erati mici... De craca, nu te teme, ca nu mai e nevoie sa-ti cada....

  • +2 (2 voturi)    
    aici se comentează (Vineri, 2 aprilie 2010, 7:19) crisStella [utilizator]
    prea mult...suntem nemulţumiţi şi nu acţionăm. Ar trebui organizate proteste, scrise petiţii, făcută o întreagă campanie în acest sens. Mijloace există, avem internetul la dispoziţie...Şi nu numai pentru această problemă. În genere vorbind nu există simţ civic la români, de-asta se-ntâmplă tot ce citiţi voi şi ne nemulţumeşte. bla bla bla...verba volant!

  • 0 (0 voturi)    
    Propunere rezonabila (Vineri, 2 aprilie 2010, 9:46) Florin [anonim]
    M-as fi asteptat sa fie mult mai putini oameni indignati deoarece e doar o baza sportiva. Si cum majoritarii nu-si dau buiaca (burta) jos din masina era normal sa nu-i deranjeze. Din imagini observ ca nu s-au atins de bazinele de polo si sarituri. Iar vestiarele care s-au demolat erau demult nefolosite si insalubre. Ma gandesc ca-au facut-o ca sa nu mai fie necesara autorizatia de desfiintare.
    Ar fi bine de verificat daca exista (s-a facut) vreo cerere de eliberare a unui certificat de urbanism pt zona. Sau poate chiar s-a eliberat vreun CU.
    Pe mine ma deranjeaza doar ca n-ai unde inota in Bucuresti la preturi rezonabile. In locul lui Crin as fi facut un parteneriat pp cu Popoviciu cu abonamente la preturi acceptabile pt populatie. In contrapartida l-as fi lasat sa inalte zgarie-nori-ul.

  • 0 (4 voturi)    
    asta-i guvernarea BESE !! (Vineri, 2 aprilie 2010, 10:15) escu [anonim]
    in 2000 la Primarie era Bese...nu? Cele mai mari manareli, escrocherii, hotzii s-au facut in mandatele BESE si VIDEANU !

  • +2 (2 voturi)    
    INCHISOARE (Vineri, 2 aprilie 2010, 10:25) cia [anonim]
    Sa-i bage la racoare pe toti implicati.

  • +3 (3 voturi)    
    Defrisari (Vineri, 2 aprilie 2010, 10:45) Lars [anonim]
    Pai, as spune si eu ca antevorbitorul de mai jos si anume ca degeaba vorbim si tragem semnale de alarma.Spre exemplu, in 2008 am lucrat in Romexpo si peste noapte, intr-o zi au fost taiati copaci de 30 de ani de pe o suprafata de cca 500 mp.Am facut o adresa (mail)catre Mediu si......mi-au raspuns dupa 2 saptamani, timp in care au mai fost taiati copaci de aceeasi varsta de pe alti 2-3000 mp.Cica au oprit lucrarile, care de-altfel se terminasera...si ca i-au amendat! Deci am salvat natura?NU. Astia care fac asa ceva trebuiesc judecati si condamnati prin prisma faptului ca fac un atac la viata noastra a oamenilor(cum este cel judecat de genocid)Adica, pur si simplu, intinsi in latz in piata publica.Votati Pedeapsa Cu Moartea!!!!

  • +2 (2 voturi)    
    piata baneasa (Vineri, 2 aprilie 2010, 10:57) vasile [anonim]
    Asa vor sa faca si cu piata Aviatiei din Baneasa.
    In august o sa intre cu forta si sa demoleze ca apoi contestatiile sa fie de prisos iar apoi cand se va mai linisti treburile ei sa-si vada linistiti de treaba.
    Credeti ca cei vinovati vor pati ceva?
    Ma indoiesc. In spatele acestor firme sunt actualii guvernanti. Cum credeti ca au avut atat tupeu?

  • +3 (3 voturi)    
    PUSCARIA (Vineri, 2 aprilie 2010, 11:03) dorin [anonim]
    Nu se autosesizeaza nici o instanta? Avem o justitie bolnava, santajabila si cu magistrati foarte prost pregatiti. De ce nu sunt cercetati penal toti care au contribuit la bataia asta de joc, cercetati penal in frunte cu Popoviciu. Ai bani, faci ce vrei in tara asta: cumperi judecatori, procurori, primari, consilieri, parlamentari. Mai conteaza legea? Doar pentru cei care isi modifica debaraua la bloc si ii toarna vreun vecin la primarie. La fel sa va intampla si cu Parcul Tineretului dar si cu alte parcuri. SA VA FIE RUSINE MAGISTRATILOR, PROCURORILOR, PRIMARILOR.

  • +1 (1 vot)    
    strandul tineretului (Vineri, 2 aprilie 2010, 11:08) traian [anonim]
    Toata tara este un jaf si o distrugere.
    Un singur vinovat : NOI TOTI.
    Ne vor blestema copii nostri.

  • -1 (1 vot)    
    crin....unde esti???? (Vineri, 2 aprilie 2010, 11:17) deco [anonim]
    unde este liberalul pur sange Crin sa ne explice activitatea lui de ministru....ca la obraznicie nu-l intrece nimeni...asa a facut si cu terenul de la fosta manastire Vacaresti, pe care acum e un mall, in loc sa fie o baza sportiva..

  • +2 (2 voturi)    
    Meritam ce ni se intampla. (Vineri, 2 aprilie 2010, 12:10) Mihai [anonim]
    Ca suntem prosti, ca nu luam atitudine, ca nu punem bata pe ei.

    Meritam cu totii ce ni se intampla, pe deplin.

  • +2 (2 voturi)    
    noi, tot ca noi (Vineri, 2 aprilie 2010, 12:10) imbufnatul [anonim]
    E foarte interesant ce multi revoltati sunt, ce de nemultumiti si ce nefericiti suntem toti de cele ce ni se intampla. Dar degeaba, asa o inertie si nepasare si asteptare si lene si greata ne apuca pe toti, ca stam si ne plangem si clevetim precum babele in ulita si asteptam: poate dintre toti s/o misca vreunul, sa ne rezolve si noua problema! De la gunoiul de langa bloc pe care asteptam sa/l ia primaria, pana la padurile si parcurile furate, la inertia si nesimtirea autoritatilor locale sau centrale, "bucurosi le/om duce toate..." ca doar suntem romani! Vorba unuia dintre semnatarii anteriori, "precum boii"!

  • +2 (2 voturi)    
    suntem condamnati la un astfel de destin (Vineri, 2 aprilie 2010, 12:52) alex [anonim]
    Nu ne ajuta nimeni, nici autoritati nici poiticieni nici nimeni.
    totul in tara asta e un haos.
    nimeni pe nimeni nu trage la raspundere.
    se acopera unii pe altii intr-un sistem mizerabil
    vor vace aici milioane de euro.
    dupa care vor pleca si isi vor creste copii si nepotii in tari unde se poate traii intr-un mod civilizat si poti respira un aer curat fara 1 mil de masini pe km patrat.

    Bravo ILIESCU/ CONSTANTINESCU/ NASTASE/ BASESCU/ VIDEANU/ OPRESCU/ SI LISTA POATE CONTINUA CU NEMILUITA.

    Singura speranta este in Ong-urile care pot opune rezistenta cu demnitate si au puterea de a nu fi manjite de banii murdari ai epocii in care traim.

    Sper ca intr-o buna zi sa renastem si sa ne impotrivim vehement astor de practic.

    Sarbatori fericite asa cum ele pot fi.i

  • 0 (0 voturi)    
    Felicitari!!! (Vineri, 2 aprilie 2010, 13:59) Om [anonim]
    Pe aceasta cale vreau sa-l felicit pe dl. Popo pentru succesul sau in afaceri. Aceste afaceri dorim sa se desfasoare si cu alti oameni insa, iar daca guvernantii mai au alti prieteni le recomandam si celelalte parcuri din Bucuresti, stranduri locuri de agrement, spatiile verzi precum de ce nu si orice loc pe care il doresc si apartine de drept al unui cetatean acesta sa fie stramutat. Felicitari si la mai mare!!!