miercuri, 27 martie 2013

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri ca va cere Comisiei de la Venetia sa acorde asistenta Romaniei in procesul de revizuire a Constitutiei.
«Mi-am exprimat dorinta si cererea oficiala pentru a avea asistenta Comisiei de la Venetia in procesul de modificare a Constitutiei Romaniei. Imi doresc foarte mult ca acest proces sa fie unul deschis nu doar pentru societatea romaneasca, ci si pentru toti partenerii nostri europeni, iar expertiza si prestigiul Comisiei de la Venetia ne va ajuta sa avem acele modificari care corespund standardelor europene.

Voi face o solicitare oficiala, la fel voi ruga conducerea Parlamentului sa faca aceasta solicitare oficiala si asistenta Comisiei de la Venetia va fi esentiala pentru procesul de modificare a Constitutiei", a spus Ponta, dupa intalnirea cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, aflat in vizita oficiala in Romania.»
El a aratat ca in cadrul intrevederii cu secretarul general al Consiliului Europei s-a discutat despre rolul jucat de aceasta institutie in ultimii 20 de ani.
«Am apreciat, in primul rand, importanta Consiliului Europei pentru Romania in ultimii 20 de ani de cand Romania este membra a Consiliului Europei. Am discutat despre rolul echilibrat pe care toate structurile Consiliului Europei le-au avut fata de Romania si in cursul anului trecut", a afirmat premierul.»

  Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa. Linguș, băiatul! Periculoasă și perversă cerere. Sfătuiesc să se citească tot ce se poate citi despre activitatea acestei Comisii și mai ales referințele maghiare la ea. Cu prietenie, Dan Culcer

Niciun comentariu: