joi, 27 august 2015

Ion Spânu Torţionarii culturii române, salariaţi ai Guvernului României

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa. Cu prietenie, Dan Culcer
Torţionarii culturii române, salariaţi ai Guvernului RomânieiPDFImprimareEmail
Ion Spânu   
Joi, 27 August 2015 08:24
Alexandru Florian - INSHR, art-emisAlexandru Florian - un venit anual de 170.249 lei-RON pentru denigrarea sistematică a marilor personalităţi culturale ale României81.614 lei-RON pe an, numai salariul de la Guvernul Ponta
Documentele pe care vi le prezentăm astăzi sunt de-a dreptul revoltătoare. Este vorba despre Declaraţia de avere a lui Alexandru Florian, din care aflăm că doar salariul anual primit de la buget este cu mult peste 80.000 de lei-RON ca director al Institutului pentru Studierea Holocaustului din România - „Elie Wiesel" (I.N.S.H.R.-E.W.), aflat în subordinea Guvernului României, venitul său total fiind de 170.249 lei-RON anual!
Înainte de a vă prezenta aceste documente, se cuvine să facem cîteva necesare precizări:
1. în anul 2013, salariul lui anual a fost de 43.248 lei-RON, iar în 2014 salariul lui aproape s-a dublat, ajungînd la 81.614 RON, fiind mult mai mare decât salariul prim-ministrului!
2. în comparaţie, directorul I.C.R., care are rang de ministru secretar de stat, are un salariu anual de 72.000 lei-RON, misiunea sa fiind mult mai complexă decât cea a directorului de la „Elie Wiesel", având în subordine numeroase filiale în marile capitale ale lumii, cu sarcina de a promova cultura românească în lume, nu s-o discrediteze, aşa cum face I.N.S.H.R.-E.W.
3. Alexandru Florian are 7 surse de venit, dintre care doar una se referă la închirierea unui imobil cu 6.000 lei anual, celelalte fiind:
- Universitatea „Dimitrie Cantemir", de unde primeşte anual 29.838 RON ca profesor,
- Institutul de Economie Agrară, de unde încasează 37.851 lei - RON pe an fiind cercetător ştiinţific II,
- Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, de unde ia încă 7.398 RON ca profesor asociat,
- Institutul de Antropologie, de unde mai ia 8.520 lei-RON ca expert,
- Asociaţia Rom. „V. Madgearu", de unde încasează 5.028 lei-RON ca expert.
Adunînd aceste cifre, rezultă un venit anual total de 170.249 lei-RON , la care se adaugă şi cele 6.000 lei - RON din chirie! Acestea sînt veniturile declarate de Alexandru Florian la data de 8 iunie 2015 pentru anul fiscal 2014: 176.249 RON! Iată şi această Declaraţie de avere a lui Alexandru Florian, directorul general al I.N.S.H.R.-E.W., instituţie aflată în subordinea Guvernului României. Pentru comparaţie, vă prezentăm şi anterioara Declaraţie de avere a lui Alexandru Florian, pentru anul 2013, unde se vede că avea salariul anual de 43.248 lei-RON , iar pentru a şi-l completa, s-a trecut şi coordonatorul unui proiect, primind încă 16.500 lei-RON.
Ciudăţenii
Analizând aceste documente oficiale, pe care le găsim chiar pe site-ul I.N.S.H.R.-E.W., observăm câteva ciudăţenii:
- ce treabă are Alexandru Florian cu Agronomia şi Medicina Veterinară ca să fie profesor asociat la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară?
- ce competenţe l-au recomandat pe Alexandru Florian pentru a fi şi „cercetător ştiinţific" în cadrul Institutului de Economie Agrară?
- pe ce bază o fi fost recrutat în calitate de „cercetător ştiinţific" şi la Institutul de Antropologie?
- când are timp să desfăşoare toate aceste activităţi, căci doar nu şi-a dovedit ubicuitatea?
- cu ce-şi probează pregătirea profesională pentru a le desfăşura simultan pe toate?
Dacă ne uităm în C.V.-ul său, aflăm că a urmat Facultatea de Filosofie, secţia sociologie între 1973 şi 1977, fără a menţiona ce activităţi a desfăşurat între anii 1978 şi 1991! În afara preocupărilor fireşti pentru studierea comunităţii evreieşti din România, Alexandru Florian scrie cu mânuţa lui că specializările sale ar fi sociologie politică, ştiinţe politice, doctrine politice, nicidecum vreo specializare care să vizeze agricultura sau medicina veterinară!
Observaţii:
1. De ce acest I.N.S.H.R.-E.W. este o instituţie de stat, a cărui finanţare este făcută din bani publici, din moment ce o asemenea activitate ar putea foarte bine să fie derulată în cadrul Facultăţii de Istorie, beneficiind astfel de o cercetare ştiinţifică unitară a evenimentelor din perioada interbelică, pe care s-o facă specialiştii în istorie?
2. Cum este posibil ca acest Institut să poarte numele unei persoane care se află încă în viaţă, situaţie nemaiîntâlnită la nici o instituţie de stat din România? Nu seamănă acest fapt cu ceea ce se combate în întreg spaţiul public, adică acel detestabil „cult al personalităţii"?
3. În cazul în care I.N.S.H.R.-E.W. ar aduce atingere intereselor României sau ar denigra prin publicaţiile sale cultura României, care este instituţia statului român care verifică şi sancţionează eventualele derapaje sau abuzuri?
Toate aceste probleme şi încă multe altele trebuie să fie analizate de Parlamentul României, căci, măcar în ultima vreme, prin contribuţia lui Alexandru Florian, I.N.S.H.R.-E.W. pare a-şi focusa activitatea doar în vederea scoaterii din spaţiul public a unor mari cărturari români doar pe baza simpatiilor lor politice dintr-o anumită perioadă, lucru care nu se întîmplă nicăieri în lume! În acelaşi timp se urmăreşte chiar pedepsirea cu închisoarea a cercetătorilor care ar îndrăzni să scrie despre operele acestora, altfel decît o fac cei de la I.N.S.H.R.-E.W.
I.N.S.H.R.-E.W. nu scrie un singur cuvânt împotriva criminalilor ideologici: Ana Pauker, Silviu Brucan, Nilolski sau Radu Florian
Au fost totdeauna în istorie regimuri criminale, din antichititate şi până în ziua de azi, însă nimeni nu l-a scos pe Aristotel din istoria filosofiei doar pentru că a fost mentorul lui Alexandru Macedon, cel care, cu armata sa, a cucerit Orientul Apropiat! Şi nici măcar pe Nero, împăratul Romei, care i-a persecutat pe creştini! Istoria are nenumărate perioade tragice, detestabile, însă studiul istoriei nu a dus niciodată la un fals prin excluderea unor personalităţi din cadrul ei! Or, ce observăm acum la I.N.S.H.R.-E.W. este tocmai intenţia de a şterge din patrimoniul cultural al României nume uriaşe, precum Mircea Vulcănescu, Nae Ionescu, Constantin Noica, Petre Ţuţea doar pentru simpatiile lor politice de la un moment dat, fiind interzise chiar şi plăcuţele care amintesc de locul unde s-au născut, ca şi cum cărţile lor ar fi produs crimele din perioada interbelică! De ce să fie cineva pedepsit pentru că ar face apologia „Devenirii întru fiinţă"? În acelaşi timp, marilor ideologi comunişti, între care este şi tatăl lui Alexandru Florian, să le ridicăm statui şi să le fim recunoscători, mulţumindu-ne să-l condamnăm doar pe nefericitul gardian Vişinescu? N-am auzit ca I.N.S.H.R.-E.W. să scrie undeva un singur cuvânt împotriva Anei Pauker, Silviu Brucan, Nilolski sau Radu Florian, criminali ideologici mult mai periculoşi decât cele câteva articole ale lui Mircea Eliade sau Emil Cioran. Şi pentru asta, statul român plăteşte anual câteva miliarde de lei pentru a finanţa campania de denigrare a valorilor culturale româneşti.
Era cândva o vorbă: nimeni nu-şi plăteşte trădătorii sau denigratorii. Uite că există cineva: Guvernul României!

Niciun comentariu: