vineri, 28 august 2015

Constantin Cojocaru SCRISOARE DESCHISĂ adresată Preşedintelui României

Vă rog să citiți acest text important selectat de mine, în speranța că vă poate interesa. 
Cu prietenie, Dan Culcer

UNITI SALVAM ROMANIA
   
   
   
Constantin Cojocaru
27 August at 19:56
SCRISOARE DESCHISĂ 
Adresată Preşedintelui României 

Domnule Preşedinte, 
În calitatea pe care o am, aceea de Preşedinte al Partidului Poporului, împreună cu colegii mei, urmărim, cu atenţie, modul în care vă îndepliniţi atribuţiile încredinţate de poporul român, prin Constituţia Ţării. 
Am primit, cu mult interes, mesajul pe care l-ati adresat poporului cu prilejul Zilei Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului, în care ne chemaţi “să ne amintim, cu pioșenie, de victimele regimurilor totalitare, instalate pe o mare parte din continentul nostru în secolul trecut”. 
În mesajul dumneavoastră, ne aduceţi aminte că „Dispreţul față de lege și față de valoarea sacră a ființei umane a făcut posibilă existenţa unor regimuri criminale care au secerat vieţile a sute de mii de oameni nevinovaţi. Victimele politicilor de exterminare iniţiate şi coordonate de regimurile național-legionar, antonescian şi comunist nu trebuie negate, uitate sau minimalizate, ci trebuie onorate și amintite.” 
De acord că trebuie să ne amintim de victimile regimurilor politice criminale şi să le onorăm. 
Dar, 
1. Nu credeţi, Domnule Preşedinte, că, înainte de a ne cere nouă să nu negăm şi să nu minimalizăm victimile regimurilor politice criminale, ar trebui ca, Dumneavoastră, împreună cu celelalte autorităţi ale statului român, să luaţi măsuri prin care să aduceţi aceste regimuri politice criminale în faţa celei mai înalte instanţe judecătoreşti a statului român? Să aflăm şi noi, poporul roman, concret, cu probe incontestabile, cine au fost cei care au creat şi au condus regimurile politice criminale, cine sunt călăii şi cine sunt victimile lor. Cu nume şi prenume. 
2. Nu credeţi, Domnule Preşedinte, că, în lista regimurilor criminale, care au “secerat vieţile a sute de mii de oameni nevinovaţi”, ar fi trebuit să includeţi şi regimul politic postcomunist, instaurat în România prin lovitura de stat din decembrie 1989, care a “iniţiat” şi “coordonat” genocidul antiromânesc din ultimii 25 de ani? 
Ştim că vă este cunoscut faptul că, în primul război mondial, au pierit 800.000 de români, iar în cel de al doilea război mondial alţi 500.000. Genocidul comunist a luat viaţa la 1.000.000 de români. În 1989. România avea 23,2 milioane de locuitori. Acum, mai are 20,0 milioane. Am pierdut 3,2 milioane de concetăţeni. Exclusiv datorită regimului politic criminal impus ţării, care a distrus economia naţională, a distrus milioane de locuri de muncă, a obligat jumătate din forţa de muncă să părăsească ţara, a destrămat milioane de familii, a făcut ca mii de copii să se sinucidă de dorul părinţilor şi mii de mame de dorul copiilor, a distrus sistemul de sănătate, astfel că sute de mii de copii nou născuţi mor din lipsă de medicamente şi îngrijire medicală. Lista poate continua. Crima există. Ea trebuie numai să fie prezentată instanţei de judecată. 
3. Nu credeţi, Domnule Preşedinte, că, în lista regimurilor politice criminale ar fi trebuit să includeţi şi regimurile politice care au “iniţiat” şi “coordonat” genocidul din Irak, din Afganistan, din Libia, din Egipt, din Siria, din Ucraina şi alte ţări ale lumii, crime soldate cu secerarea a milioane de vieţi omeneşti? Nu credeţi că nici aceste victime nu ar trebui “negate, uitate sau minimalizate, ci trebuie onorate și amintite.” 
4. În finalul mesajului dumneavoastră, prilejuit de comemorarea victimelor regimurilor politice criminale, GENOCIDARE, ne spuneţi că “trebuie să fim vigilenți și să PREVENIM acțiunile și inițiativele RADICALE, UTOPICE și EXTREMISTE, inclusiv de PE SCENA POLTICĂ, care reprezintă atacuri la statul de drept și la democrație”. Deci, INIŢIATIVELE politice radicale, utopice şi extremiste trebuie PREVENITE, deoarece ele reprezintă atacuri la DEMOCRAŢIE. 
Pentru a înţelege mai bine această parte a mesajului prezidenţial, apelăm la DEX (Dicţionarul Explicativ al Limbii Române, elaborat de Academia Română). Iată ce găsim: 
RADICÁL - Care preconizează reforme adânci, acțiuni hotărâtoare; schimbări fundamentale.. 
UTOPÍE - Concepție politică sau socială generoasă, dar irealizabilă (din cauza condițiilor obiective date). 
EXTREMÍST - Care depășește limitele normale, moderate. 
A PREVENÍ - A face să nu se producă, recurgând la măsuri de precauție; a preîntâmpina. 
Traducem, Domnule Preşedinte, că dumneavoastră, deci şi regimul politic pe care îl reprezentaţi, vă propuneţi să PREVENIŢI, adică să FACEŢI. SĂ NU SE PRODUCĂ, să INTERZICEŢI, deci, ca, pe scena politică românească, să se manifeste. INIŢIATIVE care preconizează REFORME ADÂNCI, SCHIMBĂRI FUNDAMENTALE, nici concepţii politice GENEROASE, nici iniţiative care depăşesc limitele normale, moderate. Adică veţi da liber numai la iniţiative politice care să nu schimbe regimul...... politic. 
Ştim, Domnule Preşedinte, că vă sunt cunoscute şi Programul Politic al Partidului Poporului, şi Constituţia Cetăţenilor, şi Legea Cojocaru. Este, întra-devăr, un program politic RADICAL, care preconizează REFORME ADÂNCI, SCHIMBĂRI FUNDAMENTALE, un program GENEROS, realist, dar prezentat ca utopic de presa aservită, program care iese din chinga limitelor impuse de “corectitudinea politică”, adică de interesele clasei politice oligarhice. 
Ştim că Programul Politic al Partidului Poporului este inamicul public numărul UNU al clasei politice care vă înconjoară. Nu suntem uitaţi nici cu prilejul unor zile comemorative. 
Noi cunoaştem intenţiile dumneavoastră. Ele sunt scrise în programul cu care aţi câştigat alegerile prezidenţiale. Am atras atenţia asupra toxicităţii lor înainte de votul prin care aţi fost instalat în funcţie. 
Este bine, însă, că, în diversele dumneavoastră ieşiri publice, le aduceţi aminte românilor ce îi aşteaptă. Dacă nu iau măsuri RADICALE. 

Constantin Cojocaru 
Preşedintele Partidului Poporului. 
27 august 2015.

Niciun comentariu: