miercuri, 7 aprilie 2010

Romania, cel mai mare datornic al FMI

Romania, cel mai mare datornic al FMI


La 1 aprilie 2010, Fondul Monetar International avea in derulare 21 de acorduri de imprumuturi stand-by, in valoare totala 64 miliarde de euro.
Valoarea datoriei Romaniei catre FMI era la 1 aprilie 2010 de 8,26 miliarde DST (n.r: drepturi speciale de tragere- moneda virtuala a Fondului Monetar International), adica 9,32 miliarde de euro. Practic, din suma totala imprumutata de Fondul Monetar International, 15% a mers catre tara noastra, devenind astfel cel mai mare datornic al acestui organism financiar.

Pe locul doi in topul celor mai mari datornici FMI se afla Ungaria, cu o datorie la 1 aprilie de 7,63 miliarde DST, insemnand 8,61 miliarde de euro, conform Cotidianul. Locul trei este ocupat de statul vecin, Ucraina, ce are de platit 7 miliarde DST (7,9 mld. euro), dintr-un credit stand-by total de 11 miliarde DST (12,41 mld. euro).

De asemenea, la finele anului trecut, Romania se afla pe locul noua intr-un clasament al statelor in functie de gradul de risc al datoriilor.  In prezent, tara noastra a coborat pe locul al 15-lea
, potrivit unui raport al companiei CMA Data Vision, citat de Realitatea.

Romania avea, la finele lui 2009, o datorie publica directa de 11,97 miliarde de euro, in crestere cu 32,6% fata de anul anterior. Datoria publica directa include imprumuturi externe contractate direct de Ministerul Finantelor Publice si autoritatile administratiei publice locale in baza legislatiei privind datoria publica, dar si cele privind ratificarea acordului dintre Romania si Fondul Monetar International.

In alta ordine de idei, daca ar fi sa vorbim de datorii externe, mai putem lua si alte state in vizor. CMA a analizat costurile de asigurare a datoriilor impotriva riscului de default (n.r: incapacitate de plata) pentru 66 de tari.

In top zece al statelor cu cele mai riscante datorii, Lituania, Liban si Romania au fost inlocuite in primele trei luni ale anului de Pakistan, Egipt si Irak. (Top 10 tari ale caror economii risca sa se "topeasca")

Venezuela a ramas pe prima pozitie a clasamentului in primul trimestru din 2010, urmata de Argentina, Pakistan, Ucraina, Irak, Dubai, Islanda, Letonia, Grecia si Egipt.

Cel mai sigur stat a ramas si in primul trimestru din 2010 Norvegia, urmat de Finlanda, si Germania. Comparativ cu finele anului 2009, Germania si Finlanda au facut schimb de locuri.


Comentarii de pe site

1. Am spus-o de la inceput si asa a fost. Acest guvern impreuna cu acest tatuca al pdl ului ne-au ingropat in datorii si totusi nu se face nimic. Scopul FMI ului nu e sa ne scoata din rahat ci sa ne bage mai rau in el. Dar nu-i nimic, cand vor veni astia si or incepe sa ne oblige sa dam banii inapoi sa vedem atunci de unde vor scoate astia banii.
2. Trebuia sa-l votam pe jeoana, ca el nu se mai imprumuta, avea bani, ca primise destula spaga, si ne sponsoriza el...
daca cautati vina la guvernul actual, la presedintele actual, inseamna ca sunteti foarte ingusti la minte...
cred ca de 20 de ani romania nu mai face ce vrea ea...
ca a fost si ajutata de acesti politruci, e adevarat, dar ganditi-va ca la fel s-a intamplat peste tot, nicaieri in lumea asta capitalismul nu a adus bunastare unei natiuni... sunt cateva foste imperii care au facut acumulari de secole si care si-au permis si inca isi mai [permit acest sistem, dar deja ceva este puted, lumea a inceput sa-si dea seama ca muncim doar pentru imbogatirea unora, ca stam la mila lor, ca lacomia a atins cote inimaginabile, ca ceausescu a fost un puisor pe langa ce ni se pregateste acum, cu noua ordina mondiala, globalizare, etc... 

3. Si nu era bine inainte pe vremea lu' Ceasca , cand Romania era singura tara din lume fara datorii ...a trebuit sa il impuscam pe ala ca sa vina dl base si hobbit-ul ala de boc sa faca ei imprumuturi de miliarde sa aiba d-na undrea cu ce sa isi cumpere genti Louis Vitton si Hermes si o tara intreaga sa moara de foame ....va urasc pe toti si va doresc acelasi pamant inghetat cu al Impuscatului ...sunteti cu totii niste tradatori !!!

4. Video Intentiile FMI

5. 2010 va fi un an greu! Vei sa scapi de criza? Ai o sansa - citeste zilnic solutiile anticriza de pe www.10pasi.ro. GRATUIT. Cere acum Planul De Iesire Din Criza www.10pasi.ro/crizade pe  - E GRATUIT!

6. Cotidianul sau Realitatea nu sunt institutii specializate in raportari financiare , arunca si ei pe piata ce aud pe ici sau pe colo.
Articolul nu este semnat , deci nimeni nu isi asuma responsabilitatea pentru ce e scris in el .
Stirea vrea sa incite, dar nu poti verifica daca este autentica sau este o gogoasa aruncata pe piata de un prost. Daca avea o urma de adevar , Romania era mentionata de posturile dedicate stirilor economice internationale , The Economist, Reuters, Bloomberg , ale caror informatii le poti verifica si le poti lua in calcul; mai mult era folosita o sintagma de genul Ro-PIIGS nu doar PIIGS ( PIIGS=Portugalia Irlanda Italia Grecia Spania)
Cele doua persoane care au avut reactii la articol inaintea mea, constat ca sunt " certate " cu gramatica , deci nu am pretentii ca inteleg statistica sau macroeconomie.

7. Trimis de vocea_poporului la 07 Aprilie 2010. Asa cum ma asteptam, dupa Revolutie, masonii au incercat si au reusit sa cumpere tara cu cele mai mari bogatii din Europa : Romania. In raportul Armaghedon dat publicitatii dar apoi trunchiat, exista multe informatii care duc la spuma masonica din Romania si din strainatate.
Singura solutie a poporului este continua lupta si credinta in Hristos.

8. Singura solutie a poporului dupa parerea ta e indobitocirea si minciuna?
Credinta in Hristos? Ei bine, daca mai citeai si alte carti in afara "celei sfinte" poate trageai si tu alte concluzii. Pune mana pe carte, faptul ca, crezi intr-o minciuna religioasa, nu-ti da dreptul sa pornesti atzatzi masele in numele cuiva inexistent. Crestinismul ca si toate celelalte religii au ajuns "la putere" in urma unor bai de sange de sute de ani prin minciuna, manipulare, totalitarism, crima, tortura, etc. Stiai ca au ars din temelii in 381 biblioteca din Alexandria pentru a ascunde adevaruri deranjante, ca au omorat in numele crucii tot ce a insemnat genii, oameni de stiinta. Practic timp de 1400 de ani ne-au omorat visele si oamenii care incercau prin stiinta si filozofie sa rezolve problemele lumii. Religiile, prin fundamentalismul si totalitarismul lor sunt de sorginte nazista. sau mai bine spus nazismul si comunismul, cat si masoneria isi au bazele in religie. Mai puneti mana si mai cititi fratilor, adevarul va va elibera. iar adevarul nu poate fi de mai multe feluri. Sunt de acord cu ridicarea maselor la constiinta, dar nu sub paravanul fals al lipsirii de libertati si totalitarism reprezentat de religie.
Sa aveti mintea limpede si gandul cel drept!

Niciun comentariu: