marți, 6 decembrie 2011

O enciclopedie istorică românească în mediul virtual

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa. Cu prietenie, Dan Culcer



Ce este VISTIERIA Imprimare
Despre noi

Vistieria este un proiect ambiţios, realizat pe bază de voluntariat, din pasiune pentru istorie și în special pentru istoria neamului românesc.

Se dorește a fi o enciclopedie istorică românească în mediul virtual, cu articole de specialitate selectate riguros, galerie multimedia, e-books şi forum de discuții.

Vrem să organizăm o bază de articole și documente, prezentate intr-un mod ușor de accesat și citit, pentru a-i putea ajuta pe români să-și redescopere istoria. Credem că este mare nevoie de așa ceva. O simplă căutare pe google după "istorie" sau "istoria românilor" ne va arăta lipsa, până în prezent, a unei inițiative coerente în această direcție extrem de importantă.
 
Ce ne propunem Imprimare
Despre noi

Istoria noastră este batjocorită și călcată în picioare. În contextul european, suntem printre singurele țări (daca nu chiar singura) care nu încearcă absolut deloc să-și afirme identitatea și unicitatea națională la nivel continental sau măcar regional. Toate statele lumii au eroi naționali, noi nu mai avem voie sa avem. Toate statele lumii se mândresc cu istoria lor (chiar dacă unele nu prea au de ce și cu ce). Noi nu mai avem voie sa visăm la acest sentiment. El a fost confiscat, în trecut, de comuniști, iar în prezent de cei care-și spun "naționaliști" dar care, de multe ori, nu se ridică prin acțiuni la înălțimea misiunii lor politice sau sociale echilibrate.

Cum trebuie însă să se raporteze la istorie un om normal, din secolul XXI, care nu a fost nici comunist și nu este nici afiliat ideologic la vreuna din mișcările naționaliste contemporane ? Poate el să se mândrească cu istoria neamului său fără a fi considerat anti-european, șovin sau fanatic ? Poate el să se afirme, în interacțiunile pe care le are cu cei din "afară", ca făcând parte dintr-unul din neamurile mari și cu tradiție în Europa ? Noi credem ca da.

De aceea am inițiat această acțiune. Sperăm să nu rămânem singuri ...
 
Cum puteţi contribui Imprimare
Despre noi

Cel mai bine ar fi să ne scrieți pe adresa de e-mail afișată la rubrica "Contact". Poate pe viitor vom avea și un formular direct, dar pentru moment dorim să ne protejăm de cantitatea impresionantă de spam care însoțește un astfel de formular și de eventuale mesaje mai puțin prietenoase trimise anonim. Suntem conștienți de faptul că subiectele abordate pe site sunt dintre cele care stârnesc aproape instantaneu pasiuni și rivalități extrem de mari.

Dacă doriți să faceți parte din echipa noastră, vom deschide și alte punți de comunicare, pornind de la e-mail. Avem mare nevoie de oameni pasionați de istorie care să ne ajute cu materiale, deci nu ezitați să ne contactați.
 
Copyright Imprimare
Despre noi

O parte din materialele prezente pe acest site sunt scrise de membrii colectivului nostru, deci nu prezintă probleme în materie de drepturi de autor.

Altele, sunt preluate din diferite surse, prezentate întotdeauna la finalul articolului. De regulă (se poate să existe scăpări neintenționate), site-urile de pe care preluam materiale nu au nicio mențiune cu privire la drepturile de autor sau prezintă materiale sub licență publică. În general încercăm totuși să luăm legătura fie cu autorul articolului fie cu administratorul site-ului. Cărțile electronice deasemenea, reprezintă prelucrări după ediții extrem de vechi sau după materiale ce se află sub licență publică.

În cazul în care un deținător de copyright (indiferent de natura lui) descoperă pe site-ul nostru materialele de orice fel care-i încalcă drepturile, rugăm să fim anunțați de urgență pe adresa de e-mail afișată la rubrica "Contact". Vom lua astfel legătura și vom înlătura materialele respective în cel mai scurt timp cu putință.
 

Niciun comentariu: