joi, 9 decembrie 2010

Constantin COJOCARU: “Mugur ISARESCU a distrus Banca Populara pe care o creasem! Acum, prin PROIECTUL PENTRU ROMANIA, lupt alaturi de toti cei care au incercat sa ridice sistemul bancar devalizat de dusmanii acestui popor!”

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa. Cu prietenie, Dan Culcer

Dr. Constantin COJOCARU: “Mugur ISARESCU a distrus Banca Populara pe care o creasem! Acum, prin PROIECTUL PENTRU ROMANIA, lupt alaturi de toti cei care au incercat sa ridice sistemul bancar devalizat de dusmanii acestui popor!”

Thursday, 09 December 2010 12:57    |    Articol scris de EXPLOZIV-NEWS





Domnule Cojocaru, inainte de a vorbi despre Legea care va poarta numele si pe care toata lumea o stie deja, va rog sa ne vorbiti despre Omul Constantin Cojocaru.  
In primul rand fac precizarea ca nu toata lumea cunoaste Legea Cojocaru, cel putin din datele care le stim, au auzit despre ea, au semnat pentru sustinerea ei. Ori mai sunt cel putin 15-16 milioane care ar trebui sa afle. Odata afland, toti romanii de buna credinta o vor sustine. Cel mult 1 milion care apartin celor 300 de mii de familii care s-au imbogatit prin jaful numit privatizare, nu o vor sustine, restul de 17 milioane o vor sustine. Omul Cojocaru este un om obisnuit care nu fura si nu minte, care nu numai ca nu s-a imbogatit jefuind direct statul roman sau cetatenii romani, dar a refuzat orice colaborare cu acest stat hot din ultimii 60 de ani si s-a opus cu toate fortele lui jafului mentionat. In prezent eu lucrez ca persoana fizica autorizata, respective consultant pe probleme economice si financiare. Sunt casatorit si am doi baieti, unul student iar celalalt elev.
Activitatea Dvs in domeniul economic si didactic este impresionanta, ca de altfel si activitatea dvs scriitoriceasca.  
Care a fost momentul in care v-ati simtit implinit in Romania si care a fost momentul in care ati fost dezamagit? Momentul de maxima implinire al vietii mele a fost ziua in care m-am intors in satul natal si mi-am anuntat parintii ca am devenit student la ASE. Dezamagiri am avut multe si ele sunt legate in principal de faptul ca pana in prezent nu am reusit impreuna cu colaboratorii mei sa scoatem Romania din prapastia in care a fost impinsa de statul roman in ultimii 60 de ani.

In anul 1972 ati intrat in conflict cu regimul comunist. Care a fost motivul pentru care Ceausescu v-a simtit ca pe un „pericol” si ce masuri a luat impotriva Dvs?  
Desi cunosc faptul ca si cazul meu a ajuns la Ceausescu, nu cu el direct am intrat in conflict ci cu regimul, respectiv cu politrucii care erau peste tot, inclusiv la “Revista Economica” la care lucram. Politrucii astia au simtit ca nu am nivel politic, cum au zis ei, si nu s-au lasat pana cand nu au luat hotararea sa-mi interzica sa lucrez in presa, cercetare si invatamantul superior.
Din 1984, pana in 1990, ati fost refugiat politic, intai in Egipt, apoi in SUA. Ce simte un om ca Dvs atunci cand nu tara sa, ci conducatorii acesteia, nu l-au dorit in Romania?  
E greu de descris ce simti atunci cand nu esti lasat sa te realizezi ca profesor si om in propria tara. Ce vreau sa spun este ca am avut o experienta dureroasa ca refugiat politic, in primul rand cele 360 de zile petrecute in Egipt au fost un adevarat cosmar findca m-am sculat in fiecare dimineata cu gandul ca in acea zi voi fi ucis de securistii lui Ceausescu. Sunt multe alte lucruri dureroase din acea perioada.
Acum, si mai ales dupa ce ati facut publica Legea Cojocaru, simtiti aceesi ostilitate din partea actualilor conducatori ca si cea din regimul de dinainte de 89? Mai exact, mai voalat sau nu, s-a intamplat sa vi se sugereze ca nu e loc pentru dvs in propriia tara? 
Evident ca cei care au condus si conduc Romania, nu au fost si nu sunt de acord cu pozitia pe care am avut-o in toti acesti ani fata de modul in care statul roman s-a debarasat de proprii sai cetateni, de drepturile lor de proprietate asupra capitalurilor si profiturilor realizate de munca lor. Din CV-ul publicat pe www.variantacojocaru.ro se poate observa “dragostea” de care m-am bucurat din partea institutiilor statului roman, care mi-au distrus toate intreprinderile pe care le-am pus pe piciore in ultimii 20 de ani. Am creat cea mai performanta societate de valori mobiliare din Romania (ROMFIN) care a fost distrusa de catre Comisia Nationala de Valori Mobiliare. Am creat o performanta banca populara care a fost distrusa prin doua ordonante emise de Guvernul Romaniei, respectiv de Mugur Isarescu.
Stim parerea Dvs despre situatia economica actuala in care se gaseste Romania si stim ca aveti multe solutii viabile, pe care le veti detalia si pentru cititorii ExN, intrebarea este CUM vedeti situatia politica din Romania contemporana? Unde credeti ca se greseste cel mai acut in politica romaneasca? Si ce solutii propuneti?  
Actuala situatie politica din Romania este deosebit de favorabila pentru o schimbare radicala dar din nefericire clasa politica se opune si se va opune cu toate mijloacele, inclusiv murdare, acestei schimbari. Situatia politica se datoreaza masurilor de politica economica iresponsabila luate de guvernul Boc din pura lacomie, din dorinta de imbogatire rapida a camarilei acestui guvern. Anul trecut guvernul Boc s-a imprumutat 10 milioane de euro spunand poporului ca sunt pentru plata salariilor si pensilor. Partea proasta si buna este ca partidele din asa zisa opozitie, ori habar nu au ori nu vor sa spuna adevarul pentru ca se simt complici. Imprumutul de 10 milioane de euro nu a fost facut pentru plata salariilor si a pensilor ci pentru a se strange bani in pusculita de achizitii de bunuri si servicii, respectiv pentru firmele capuse care se ocupa cu borduri si alte lucruri asemanatoare. Din cauza acestui imprumut de anul trecut in termen scurt, sub un an, anul acesta (2010), datoria publica a statului roman este de 10 miliarde de euro, care trebuie platiti din alte imprumuturi. Toata mascarada asta cu reducerea salarilor, pensilor, ajutor social, TVA, se datoreaza acelui imprumut iresponsabil de anul trecut, deci veniturile bugetului de stat pe 2010 sunt mult mai mari decat valoarea salarilor, pensilor la un loc. Nu sunt bani pentru serviciile publice si pentru pusculita. Criza asta, incapacitatea de a acoperi cheltuielile mari nu are nici o legatura cu criza financiara internationala. Din cauza acestei stari, s-a creat nemultumire si revolta in randurile populatiei, o stare favorabila unei schimbari radicale, a unei revolutii daca putem spune asa, evident in limitele constitutionale, poporul este pregatit pentru asta. Se greseste acut in intreaga politica din Romania si nici nu este corect sa-i spunem politica romanesca pentru ca ea este anti-romaneasca. O politica economica anti-romaneasca. Totul ni se trage de la faptul ca, in 1990, poporul roman, prin legea 15, a fost deposedat de capitalul pe care-l acumulase pana atunci, si din cauza asta a urmat instrainarea celei mai mari parti a capitalului, ceea ce a facut si face ca cea mai mare parte a avutiei poporului roman sa plece in afara tarii. Tot de aici ni se trage si distrugerea a 4 milioane de locuri de munca, ceea ce a facut ca 3-4 milioane de romani sa devina pribegi si sa manance painea amara a strainatatii. Propun Proiectul pentru Romania (PPR), pachetul de legi care incepe cu legea Cojocaru, continua cu legea controlului averilor, legea impozitului progresiv pe avere, legea privind revizuirea Constitutiei. Aceasta este solutia, aplicarea acestui Plan. 
Daca tot am ajuns la subiectul „contrabanda”, vorbiti-ne despre macroevaziunea din Romania. Cum vede un profesionist ca Dvs eradicarea ei? Corect. Cuvantul este de macroevaziune. Am demonstart ca in prezent din totalul veniturilor corecte in Romania, 220 de miliarde euro pe an, numai 50 de miliarde, respectiv doar 40% sunt venituri declarate si impozitate, restul de 70 de miliarde (60%), nu sunt declarate, nu sunt impozitate. Cu siguranta in Romania se face cea mai mare evaziune dintre toate statele membre ale UE. Aceasta uriasa evaziune isi are cauza in faptul ca cea mai mare parte a capitalului romanesc a fost instrainat si strainii au devenit proprietari ai lui, manipuland preturile la import-export, facand ca o buna parte din profiturile obtinute prin munca romanilor sa fie declarate si inregistrate in paradisuri fiscale din afara tarii. Eradicarea macroevaziunii din Romania va putea fi realizata doar prin legea Cojocaru.
GIS-SSR a initiat un proiect de lege referitor la confiscarea integrala a averilor sefilor de retele de crima organizata, cum vede posibila realizarea acestui lucru specialistul in economie Ctin Cojocaru? Dar omul politic? Poate fi acest demers util pentru redresarea macar a unei mici parti din economia nationala?  
Eu din cunostintele mele stiu faptul ca Codul Penal din Romania sanctioneaza mai mult infractiunea si nu confisca averile infractorilor. In cazul in care participarea retelelor de crima organizata nu este sanctionata, mi se pare corect ca ea sa fie, dar intr-un nou Cod Penal. Orice pas, oricat de mic, pentru stoparea hotiei din Romania, este un demers util pentru redresarea vietii din aceasta tara. 
Dl. Cojocaru, sa ne intoarcem la Legea care va poarta numele si pe care altii si-o revendica acum, evident ilegal. Va rog sa ne spuneti CAND ati vorbit prima data despre aceasta lege? Noi stim ca ati facut acest lucru, prima oara, in anul 1990, cand ati prezentat studiul “Restructurarea economiei româneşti”...  
Corect. Prima versiune a ceea ce se cunoaste acum sub denumirea de Legea Cojocaru, o reprezinta chiar studiul intitulat “Restructurarea economiei romanesti” semnat de mine in ziarul “Adevarul” din 13-14 feb. 1990. Prima forma publicata ca proiect de lege, a fost adusa la cunostiinta opiniei publice in iunie 1990, si se gaseste publicata in cartea “Privatizarea, de ce, cum, pentru cine”, publicata in septembrie 1990, care poate fi citita si pe site-ul:  www.variantacojocaru.ro. Din 1990 si pana acum, am slefuit continuu la acest proiect de lege, fiind publicate cateva zeci de versiuni de legi, cea mai recenta fiind cea inregistrata la Senatul Romaniei cu numarul 397 din data de 14.06.2010. 
Ce le transmiteti cititorilor Exploziv-News si membrilor GIS-SSR? 
Le transmit sanatate, iar dumneavoastra – ziarului Exploziv News si GIS-SSR – mult success in ceea ce faceti, pentru ca, din cate vad, ceea ce faceti este pentru binele Romaniei si neamului romanesc. Tuturor va doresc putere de munca iar GIS-SSR ii doresc mult curaj deoarece ceea ce vor sa faca necesita curaj. Propun Grupului de Interventii si Investigatii Speciale privind Securitatea si Siguranta Romaniei – inteleg ca interesele noastre sunt comune – sa gasim modalitatea de a ne uni eforturile pentru a face din Romania o tara in care sa doreasca sa traiasca toti cei care vorbesc limba lui Eminescu.
EXPLOZIV-NEWS


Niciun comentariu: