duminică, 19 mai 2013

Recuperatorul. Fostul ambasador al evreilor americani, Gitenstein revine să termine ce a început

Evreul american originar din România, Gitenstein, revine la locul unde a fost trimis de la început ca să aranjeze recuperarea bunurilor evreiești pierdute, din toate epocile și sub toate regimurile. Evreul Vladimir Tismăneanu își face datoria de moderator, delegat al comunității la ridicarea mingii, așa cum a fost delegat pentru motroșirea Raportului. Interesul aparent al lui Gitenstein este moralizarea lumii politice din România, cel real este controlul Fondului Proprietatea, pentru a asigura prioritar recuperarea bunurilor evreiești. 

Informație complementară. 
Sursă http://talusa1946.forumculture.net/t11466-ungaria
MesajSubiect: Despagubiri pentru evreii din Ungaria supravietuitori   11.01.09 14:28

Despagubiri pentru evreii din Ungaria supravietuitori ai Holocaustului 

Un total de 10,9 milioane de euro au fost alocate de guvernul german unui numar de aproape 6.000 de evrei care au supravietuit ocupatiei naziste din Budapesta, a anuntat joi, 11 decembrie, Claims Conference, organizatie evreiasca ce se ocupa din 1951 de strângerea acestor despagubiri, citata de AFP.
Claims Conference a predat circa 10,9 milioane de euro unui numar de 5.755 victime care au supravietuit ocupatiei germane din Budapesta”, a informat organizatia.
Fiecare dintre acesti supravietuitori a primit 1.900 de euro despagubiri, cu conditia sa nu fi obtinut alte fonduri de acest gen din partea altor organisme.
Un acord a fost incheiat in august cu guvernul german pentru acordarea unui total de 12,3 milioane de euro unui numar de 6.500 supravietuitori ungari ai Holocaustului.
Dosarele celor care nu au primit inca despagubiri in cadrul acestui program sint in curs de rezolvare, a precizat Claims Conference.
Inainte de al Doilea Razboi Mondial, comunitatea evreiasca din Ungaria avea 725.000 de membri, dar, in urma deportarilor masive spre lagarele mortii, incepând cu 1944, la finalul conflictului mai erau doar circa 120.000.
Despăgubirile au fost date celor care au supravietuit ghetto-ului din Budapesta, având in vedere ca toti evreii care traiau in zonele rurale au fost asasinați, a explicat Peter Feldmayer, presedintele Asociatiei comunitatilor evreiești din Ungaria.


Cine este Roman?

1.

2.

3.

4.

5.

MMKatz a lansat pe blogul său de vigilent sponsorizat de alți vigilenți chestionarul de mai sus. Întrebarea primă ar fi dacă e vorba de romani sau de români? MMK nu are litere cu semne diacritice românești. Ar fi util să și le procure dacă vrea să scrie clar pe românește.
Întrebarea a două, neformulată, dar singura pertinentă în numele legii, ar fi cine este sau poate fi cetățean al României, statul românilor
1. Răspunsul e unul singur, desfășurat aici. Sunt cetățeni ai României cei care au dreptul, adică cei născuți în România, cei care nu au renunțat sau nu au fost privați de cetățenia română, cei care au recăpătat cetățenia prin lege. Dar toți acești nu sunt români ci doar cetățeni ai României.
Român este cel care se simte român și se declară român, cu ocazia recensămintelor sau în afara acestora, prin declarație autentificată, eventual chiar în fața plutonului de execuție, cel care care a fost educat în interiorul culturii române, adică al limbii și tradițiilor românești. Un cetățean român care nu a fost educat românește, nu este român.
Apartenența etnică diferită, asumată, este criteriul de diferențiere. Cel care zice că nu e român, nu este român ci doar cetățean al României, dacă îndeplinește condițiile de la punctul 1.

Așa că întrebările chestionarului propus de Ma.Ma.Katz, care nu este român, ci evreu, care lucrează în interesul comunității sale, eventual în interes propriu, induc în eroare, sunt generatoare de confuzie intenționată, prin mixarea criteriilor legale ale cetățeniei cu cele subiective și culturale, ale etniei, ale simțământului de apartenență, de solidaritate comunitară. Pe care legea nu o poate nici contrazice, nici desființa, nici împiedica să se manifeste. Pentru români ca și pentru toți ceilalți, neromânii.

În concluzie, provizorie, numitorul comun al celor de mai sus este evreitatea lor, în cadrul unei comunități de interese și a unei comunități de cultură. Inșii aceștia nu au aceleași interese cu mine, nici cu aceia care se simt sau se declară români. Ca să fie clar. 
Dan Culcer
Stelian Tănase: Gitenstein, recompensat pentru băsism...
Acasă » Accente » Cu foarfeca Fostul ambasador pro-băsist al Americii, l-am numit pe controversatul Mark Gitenstein, se întoarce pe plaiurile mioritice pentru a fi recompensat cu o funcție babană: membru în Comitetul de Reprezentanți al Fondului Proprietatea, afirmă analistul politic Stelian Tănase.
”Am aflat că dl Mark Gitenstein, fostul ambasador american, ajuns la Bucuresti în 2009, un susţinător fervent al lui Traian Băsescu, se întoarce in România. De data asta nu intr-o misiune oficială, ci ca simplu particular. Asta probabil pentru că la Washington DC se plictiseşte şi nici afacerile pesemne nu îi merg bine. Aflăm cu emoţie că adunarea generală ordinară a acţionarilor (AGOA) de la Fondul Proprietatea a votat doi noi membri în Comitetul Reprezentanţilor (exComitetul de supraveghere) pentru ocuparea posturilor vacante după 30 septembrie a.c. Unul dintre ei este, aţi ghicit, nimeni altul decit dl Mark Gitenstein. Sunt de acord cu Cotidianul.ro că – alegerea lui Gitenstein era mai de mult „planificată””, scrie Stelian Tănase, pe blog.
Ultimele stiri | Editie online
18.05.2013

Mark Gitenstein: In vara lui 2012 USL a vrut sa preia controlul asupra presedintiei pentru a pune mina pe justitie. Numirea procurorilor nu este ideala, dar este acceptabilă.



Invitat la o dezbatere organizata la Hill Center din Washington, pe 16 mai 2013, si moderata de profesorul Vladimir Tismaneanu, fostul ambasador al SUA, Mark Gitenstein, a declarat ca "in America, consideram ca lucruri de la sine intelese existenta statului de drept si libertatea sau independenta sistemului judiciar. Romania este la 20 de ani dupa revolutia sa acolo unde SUA erau dupa 100 de ani de la revolutia sa. Dupa parerea mea, Romania a avut de fapt 10 ani de democratie, nu 20. SUA a vorbit de democratie dupa aparitia lui Roosvelt. Romania nu are inca un Roosvelt".

In ceea ce priveste numirile procurorilor-sefi, fostul ambasador Mark Gitenstein a declarat ca "nu este ideala, dar este acceptabila. Sigur ca existau oameni mai buni care puteau fi numiti. In Romania, cea mai importanta decizie este cine sunt procurorii-sefi".

Intrebat de profesorul Vladimir Tismaneanu cum comenteaza actiunile din vara trecuta, de la referendum, Mark Gitenstein a declarat ca "in vara lui 2012 USL a vrut sa preia controlul asupra Presedintiei pentru a pune mina pe Justitie".

Fostul ambasador a precizat ca pozitia Ambasadei SUA de la Bucuresti in vara anului trecut nu a fost, cum sustineau unii, expresia simpatiilor ori afinitatilor personale ale lui, ci a Departamentului de Stat, deci a Statelor Unite.

La 100 de ani de la revolutie, in SUA existau inca baroni care controlau partidele si media. Va suna familiar?, asta se intimpla si in Romania acum!

"Televiziunea este foarte puternica, problema nu este cea a controlului guvernului asupra mass-media, ci al controlului vechilor elite sau elitelor legate de fostul regim comunist asupra mass-media. Mecanismul prin care elitele post-comuniste rămân influente este coruptia. Coruptia este mâna trecului post-comunist. Cind am vent in Romania, mi-am propus sa nu fiu Michael Guest(fostul ambasador SUA) care era foarte vocal pe coruptie. Mi-am dat seama ca nu se poate sa nu vorbesc despre asta. Presiunea prin MCV si FMI sint adevaratele mecanisme anticoruptie, nu scutul antiracheta. Scutul nu va veni cu un element semnificativ de investitii straini. Romania a fost grinarul si furnizorul de energie al Europei. Ar trebui sa redevina ce-a fost, dar pentru asta e nevoie de transferul companiilor de stat catre manageri privati".
"Exista tineri care desi ar putea plece, stau in Romania si se lupta cu acest flagel, coruptia. Elementul principal este statul de drept si puterea procurorilor de a investiga pe toti cei care incalca legea", a amintit Gitenstein care a adaugat ca "la 100 de ani de la revolutie, in SUA existau incă baroni care controlau partidele și media. Vă sună familiar?, asta se intimpla si in Romania acum.

Notă Dan Culcer. Mister Gitenstein ne ia drept idioți. Ca și cum în Statele Unite controlul presei centrale nu ar fi realizat de baronii și de partidele actuale, al căror reprezentant este Mister Gitenstein. Ca și cum SUA ar fi un stat de drept. De râs măcar, putem râde încă liberi.

"Când am venit in Romania, a trebuit sa asigur protectia soldatilor români din Afganistan care mureau din cauza exploziilor unor dispozitive improvizate. Deveselu a fost o chestiune care tine de legile fizicii. Pur si simplu acolo trebuia amplasat scutul.  Am obtinut un vot unanim in Senat pe aceasta chestiune. In seara cind am avut ultima întâlnire cu Traian Basescu pe tema scutului si Basescu a dat ultimul ok, la ambasada era o intilnire cu oameni din domeniul militar. Una dintre doamnele prezente acolo mi-a spus: Astăzi se împlinesc in sfirsit 65 de ani de la Yalta. România, alături de Kosovo, este cea mai pro-americana tara din Europa.


Notă Dan Culcer. Guvernul României actuale și cel anterior sunt cele mai pro-americane guverne ale României. Nu România, nu eu. Eu sunt pro-român. Ca să fie clar.


Cuvinte cheie: gitenstein, tismaneanu, romania, usl, criza, iulie, 2012 
Mark Gitenstein şi Sorin Mîndruţescu au fost aleşi în Comitetul Reprezentanţilor de la Fondul Proprietatea
25 Aprilie 2013

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) i-au ales în Comitetul Reprezentanţilor pe fostul ambasador SUA la Bucureşti Mark Gitenstein şi pe directorul general al Oracle, Sorin Mîndruţescu, scrie Mediafax.

Şeful Oracle a candidat pentru nou mandat, iar Gitenstein urmează să preia poziţia rămasă vacantă după demisia lui Cristian Buşu, fost consilier al lui Emil Boc. Mandatul lui Buşu urma să expire pe 29 septembrie.
Gitenstein a fost propus de fondul de investiţii Emerging Markets Country Fund, iar Mîndruţescu a fost susţinut de Corin Ioan Trandafir, acţionar şi avocat al moştenitorilor Malaxa şi Ausnit, cei mai mari acţionari persoane fizice ai FP.Gitenstein este avocat de profesie şi a fost ambasador al SUA la Bucureşti timp de peste trei ani. El şi-a încheiat mandatul în luna decembrie a anului trecut şi s-a întors în Statele Unite ale Americii.Comitetul Reprezentanţilor este format din cinci membri, iar ceilalţi trei în funcţie sunt reprezentanţi ai celor mai mari acţionari ai Fondului Proprietatea. Cel mai mare acţionar al FP, Elliottt Associates, este reprezentat de Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank, şi de Piotr Rymaszewski, directorul general al societăţii de administrare a investiţiilor Octava NFI din Polonia.City of London, al doilea cel mai mare acţionar al Fondului, este reprezentat în Comitet de Julian Rupert Francis Healy.Comitetul Reprezentanţilor supraveghează activitatea administratorului Fondului Proprietatea, compania americană Franklin Templeton.Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat şi solicitarea Franklin Templeton pentru o nouă prelungire a mandatului acordat pentru listarea secundară a FP la bursa de la Varşovia, de această dată termenul limită fiind stabilit pentru finele anului.Solicitarea unei noi prelungiri a mandatului pentru listarea pe piaţa poloneză vine în condiţiile în care Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare nu a definitivat încă reglementările care să permită o conexiune între Depozitarul Central de la Bucureşti şi instituţia similară de la Varşovia. Ulterior, reglementările trebuie aprobate şi de Banca Naţională a României.Listarea secundară era preconizată până la finele anului trecut, însă termenul limită a fost prelungit în luna noiembrie până pe 30 iunie.O altă decizie AGA vizează distribuirea unui dividend brut de 0,0408 lei/acţiune din profitul de anul trecut, cu 5,9% peste cel acordat în 2012. Astfel, Fondul va acorda dividende în valoare cumulată de 562,1 milioane lei.Propunerea de dividend a fost anunţată de Franklin Templeton încă de la jumătatea lunii februarie, când au fost prezentate rezultatele financiare preliminate înregistrate anul trecut de Fondul Proprietatea.Fondul a obţinut anul trecut un profit net de 567 milioane lei, în creştere cu 4,2% faţă de rezultatul obţinut în anul precedent, de 543,82 milioane lei.AGA a aprobat şi creşterea remuneraţiei brute a membrilor Comitetului Reprezentanţilor de la 9.000 de lei la 15.000 de lei şi unele modificări la statutul FP, unele dintre acestea fiind propuse de fondul american de hedging Elliott Associates, cel mai mare acţionar al Fondului.Elliott Associates a propus unele modificări astfel încât procedura de înlocuire a administratorului unic să fie mai clară în momentul în care îi va expira mandatul.Acţionarii au fost de acord cu propunerile înaintate de Elliott, astfel că mandatul administratorului nu va mai fi reînnoit automat, ci se va organiza AGA cu cel puţin şase luni înainte de expirarea mandatului lui Templeton. Mandatul Templeton expira pe 29 septembrie 2014.Adminstratorul va putea fi revocat doar cu majoritatea voturilor, dintr-o prezenţă de minim o pătrime din voturi. În prezent, această decizie este adoptată cu voturile a două treimi din acţionarii prezenţi la AGA.Pentru selecţia unui nou administrator va fi organizată o licitaţie internaţională de către Comitetul Reprezentanţilor, care va face selecţia.De asemenea, acţionarii au aprobat din nou reducerea capitalului social cu 240,3 milioane de lei, la 13,538 miliarde lei, ca urmare a anulării unor acţiuni răscumpărate în 2011.Acţionarii au reaprobat şi ratificat din nou toate hotărârile luate în adunările generale care au avut loc începând din 6 septembrie 2010 şi până pe 24 aprilie 2013, inclusiv decizia AGA prin care Franklin Templeton a fost numit administrator al Fondului Proprietatea.În schimb,acţionarii nu au fost de acord cu introducerea votului cumultiv la alegerea Comitetului Reprezentanţilor.
Managerul FP, Greg Konieczny, a menţionat joi într-o conferinţă de presă că este "aproape 100% sigur" că în acest an Fondul va vinde unele acţiuni din portofoliu."Lucrăm la mai multe tranzacţii şi sigur portofoliu nu va mai arăta la fel până la finele anului(...) Am avansat în unele tranzacţii, durează să le pregăteşi. Sunt aproape 100% sigur că vom avea unele tranzacţii", a spus Konieczny.Fondul Proprietatea este o societate de investiţii de tip închis creată în scopul despăgubirii persoanelor ale căror proprietăţi au fost confiscate abuziv de statul comunist şi sunt imposibil de retrocedat în natură.Fondul american de hedging Elliott Associates, cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea, deţine aproximativ 18% din acţiuni. Al doilea acţionar instituţional al FP este compania de administrare a investiţiilor City of London, care are 9,69% din acţiunile Fondului.Acţiunile Fondului Proprietatea au încheiat şedinţa bursieră de miercuri în creştere cu 0,23%, la 0,66 lei. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a companiei este de 9,09 miliarde lei (2,09 miliarde euro)
http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/mark-gitenstein-si-sorin-mindrutesc-au-fost-alesi-in-comitetul-reprezentantilor-de-la-fondul-proprietatea-300328.html
Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa. Cu prietenie, Dan Culcer

Niciun comentariu: