marți, 19 iulie 2011

Tismăneanu, decorat de Băsescu, pentru promovarea democraţiei în România!

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa. Cu prietenie, Dan Culcer
Tismăneanu, decorat de Băsescu, pentru promovarea democraţiei în România!
Preşedintele Traian Băsescu i-a conferit Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Mare Cavaler lui Vladimir Tismăneanu, la împlinirea vârstei de 60 de ani şi în semn de apreciere pentru eforturile susţinute în promovarea democraţiei în România.
Preşedintele a semnat la 6 iulie decretul, însă acesta a fost publicat, joi, în Monitorul Oficial.
Potrivit decretului, distincţia a fost acordată având în vedere propunerea preşedintelui ICR, Horia Roman Patapievici. Decorarea este făcută, potrivit textului decretului, "la împlinirea vârstei de 60 de ani, în semn de apreciere deosebită a prestigioasei activităţi profesionale, pentru eforturile susţinute în promovarea democraţiei în România".
În 2006 Tismăneanu a fost desemnat preşedinte al Comisiei Prezidenţiale de Analiză a Dictaturii Comuniste din România, iar din data de 11 aprilie 2007, preşedintele Comisiei Prezidenţiale Consultative pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România. A fost preşedintele Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România care a redactat raportul de condamnare a comunismului, citit de Traian Băsescu în plenul Parlamentului la 18 decembrie 2006.
În aprilie 2004, Vladimir Tismăneanu a publicat o carte despre Ion Iliescu. Potrivit relatărilor presei de la acel moment, Vladimir Tismăneanu a declara atunci că, "pe parcursul ultimilor 15 ani, Ion Iliescu a devenit o personalitate de vârf a procesului democratic din România". Şase ani mai târziu, Vladimir Tismăneanu avea să-şi schimbe dramatic părerea. "Crescut în cultura politică a bolşevismului, Iliescu rămâne, iată, prizonierul ei", comenta Tismăneanu în 2010.
Accesari: 625
Publicat Vineri, 15 iulie 2011

Niciun comentariu: