marți, 18 ianuarie 2011

Cat castiga cersetorii «romani» din Anglia?

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa. Cu prietenie, Dan Culcer


Liderii bandelor de tigani din Romania isi scot copiii la furat si cersit pe strazile din Marea Britanie, obtinand milioane de euro de pe urma acestora, anunta politia britanica.
Potrivit Daily Express, copiii sunt "antrenati" sa buzunareasca oamenii pe strazile din Anglia inca de la varsta de cinci ani, profitand de faptul ca daca acestia sunt prinsi nu pot fi trasi la raspundere. Astfel, pana la varsta de 10 ani, cand pot fi condamnati pentru acte criminale, fiecare copil poate castiga pana la 700.000 euro pentru capii retelelor.

Profitul poate fi insa mult mai mare, daca luam in calcul faptul ca membrii gruparilor de crima organizata din Romania vand minori unor parteneri din Anglia, obtinand aproximativ 19.000 pentru un copil. Mai mult, politistii britanici au descoperit ca romii care exploateaza minorii au beneficiat si de bani de la sistemul social, in jur de 35.000 de euro pe an.

Calculele au fost facute de Europol, care investigheaza in prezent cazul a sute de copii romani traficati in Marea Britanie.

In urma cercetarilor, agentia a anuntat ca un traficant din Romania poate castiga pana la 12 milioane de lire sterline pe an de pe urma minorilor traficati in anglia.

 “Exploatarea si traficarea copiilor este o afacere in dezvoltare in Europa, minorii fiind vanduti continuu intre retelele criminale chiar si pentru exploatare sexuala"
, au anuntat reprezentantii Europol.

In octombrie anul trecut, politia a destructurat o astfel de retea, in Londra, si a salvat 28 de copii. Copiii traumatizati erau tinuti in conditii mizerie si fortati sa iasa pe strada, fiind avertizati sa se intoarca la adaposturi daca sunt prinsi de Politie. Totodata, minorii erau pacaliti ca autoritatiile ii vor tortura.

In ultimii doi ani, politia engleza, in colaborare cu autoritatiile din Romania, a arestat 126 de suspecti.

Niciun comentariu: