miercuri, 7 iulie 2010

"Misterele" Garii de Nord din Paris: Prostitutie si cersetorie cu minori romani

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa.
Am scris acum peste un deceniu despre acest fenomen al prostutuției masculine practicatî de tineri români în zona Gării de Nord din Paris. Observat pe viu, pe cînd lucram la Paris și treceam zilnic prin Gara de Nord. Atunci nu erau încă minori. Ci tineri români.
Si nu erau țigani minori.
Că acum minorii, indiferent de etnie, sunt dispuși să accepte relații sexuale homosexuale pentru bani, se leagă de două premise : lipsa de educație sanitară,semnalarea pericolului pentru sănătate, presiunea socială a homosexualilor pentru a fi acceptați moral și social, deci depenalizarea homosexualității, și totala indiferență, amorală, a părinților acestor băieți, copii educați să facă bani cu orice mijloace, dincolo de morală - furt, cerșit, înșelăciune, ca părinții lor. Dar în Gara de Nord din București ce se practică, ce se propune, cu cît se plătește același tip de relație sexuală. Oferta s-a deplasat spre Franța. Mai demult veneau homosexualii francezi la București, acum au carnea vie la îndemână la Paris, aparent mai scumpă dacă nu luăm în considerare biletul de avion spre România, hotelul și prețul sexual la București. Legea cererii și ofertei. Minorul român sau țigan cîștigă bine fiindcă nu plătește hotel în așteptarea clienților ci se multumește cu rulota sau cu o casă părăsită din periferie.
Chestiunea lipsei de ofertă pentru munca normală, cinstită nu se mai pune, nici aici în Franța, nici în România. Muncă la acest nivel jos de calificare este și va fi. Dar lenea e cucoană mare. Să te lași futut în cur sau să fuți în cur cere un efort fizic mai redus decât să cari betoane pe un șantier.
Cu prietenie, Dan Culcer

"Misterele" Garii de Nord din Paris: Prostitutie si cersetorie cu minori romani
7 Iulie 2010 23:09:52
7 comentarii »
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/International/154657/Misterele-Garii-de-Nord-din-Paris-Prostitutie-si-cersetorie-cu-minori-romani.html

Minori romani isi ofera serviciile sexuale in Gara de Nord din Paris, iar primaria si-ar dori o interventie mai sustinuta a politiei pentru prinderea pedofililor, dar autoritatile spun ca este foarte greu sa stabileasca un flagrant.
Corespondentul RRA informeaza ca postul de radio FRANCE INFO prezinta o ampla ancheta consacrata unui fenomen ce pare sa ia amploare intr-una din garile Parisului. Potrivit postului de radio, de circa doi ani minori de cetatenie romana si-ar oferi acolo serviciile fara a avea mari probleme din partea autoritatilor. In timp ce Primaria Generala a Parisului si-ar dori interventia mai sustinuta a politiei pentru prinderea pedofililor, aceasta spune ca este foarte greu sa stabileasca un flagrant, potrivit NewsIn.

• Gara de Nord, un loc de prostitutie masculina

Gara de Nord a fost din totdeauna un loc de prostitutie masculina. De aproximativ doi ani, romanii, unii dintre ei foarte tineri, si-au facut aparitia. Din ancheta jurnalistilor francezi reiese ca in fiecare zi acolo isi fac veacul circa 20 de baieti cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani. Un asa-zis Valentin spune ca el nu practica prostitutia, dar nu se da in laturi de la a povesti ce se intampla.

"Sunt multi tineri romi care asteapta in fata garii ca sa vina "tipi". Intelegeti ce vreau sa zic. Tipii spun: vii cu
mine, iti dau 30, 50 de euro. Daca baiatul e mai mic, chiar 100 de euro. Stiu ca cei veniti din strainatate nu cunosc franceza
si profita de acest lucru", spune Valentin.

"Tipii", cum ii numeste Valentin, sunt clienti regulati. In opinia lui Olivier Peyroux, sociolog si director adjunct al unei asociatii de ajutorare a minorilor straini din regiunea pariziana, revoltator este faptul ca acesti barbati actioneaza oarecum nestingheriti.

• Cum sa condamni?

"E adevarat, in privinta tinerilor este greu sa se faca anchete. Nu exista intotdeauna un cadru legal corespunzator. In schimb, in privinta clientilor, faptele sunt foarte clare. Este totusi uimitor ca nu exista practic nicio condamnare, clientii avand sentimentul ca nu o sa li se intample nimic", spune Peyroux.

Potrivit RADIO FRANCE INFO, politia, care incearca sa minimalizeze amploarea fenomenului descris de asociatii, da asigurari ca este mobilizata.

Flagrantul delict este insa greu de stabilit, tinerii romani putand sa se prostitueze nu neaparat pentru bani, ci pentru un acoperis deasupra capului peste noapte sau pentru un simplu dus la domiciliul clientului.

Thierry Boulouc, seful Brigazii pentru Protectia Minorilor din cadrul Politiei pariziene, declara "Nu putem permite ca un minor sa intretina relatii sexuale cu o persoana majora. De aceea si suntem extrem de prezenti in Gara de Nord, dar exista si atitudini ambigue, sunt tineri care cauta compania unor adulti pentru o pereche de pantofi, pentru haine. O astfel de relatie nu se concretizeaza sistematic intr-un act cu caracter sexual". Contrar a ceea ce s-ar putea crede, cei mai multi tineri care isi ofera serviciile nu fac parte din retele de exploatare sexuala. In imposibilitatea de a merge la scoala sau de a-si gasi un serviciu, decat sa fure sau sa cerseasca, ei prefera sa se prostitueze.

Olivier Peyroux explica: "Cel putin doua treimi dintre minori, din cauza statutului romanilor si bulgarilor, ca nou intrati in Uniunea Europeana, nu au acces la anumite meserii, nici la pregatire profesionala. Adesea, alegerea pe care o fac pentru a castiga un ban este limitata: cersetorie, furt sau prostitutie".
Comentariu de Dan Culcer : Afirmatia de mai sus e falsă fiindcă rămân destule meserii accesibile și oricum nivelul de calificare a țiganilor în cauză este foarte scăzut. Nu fiindcă sunt împiedicați, discriminați să obțină un nivel superior, așa cum afirmă tot felul de demagogi tâmpiți, ci fiindcă nu sunt educați pentru muncă în familiile din care provin.

Niciun comentariu: