vineri, 12 martie 2010

Ioana Oros. Bordel de lux pentru mahări, politicieni şi VIP-uri

Comentariu de Dan Culcer. Sunt mai multe lucruri sublime în acest articol. Indignarea din titlul. Bordeluri de lux indignează, cele pentru sărăntoci, nu?? Lipsa totală de interes pentru calitatea socială a femeilor care erau dame de companie, evocate doar ca martore eventuale și pentru eventualele lor motivații. Aspectul sanitar al chestiunii nu este nici măcar evocat, într-o lume cu Sida. Bizare articole, pe teme care nu mai există, devreme ce bordelul clandestin nu mai funcționează iar cei implicați or fi ieșit la poensie.
Bordel de lux pentru mahări, politicieni şi VIP-uri

Ioana Oros
* 7323 afişări
* Joi 11 mar 2010


Mai multe personalităţi din Cluj-Napoca, dar şi vedete din sport sau actori figurează într-un dosar de proxenetism ca fiind clienţi ai unui bordel cu circuit închis. Un scandal sexual, în care sunt implicaţi politicieni, oameni de afaceri, directori de instituţii publice şi chiar poliţişti, a izbucnit la Cluj-Napoca.

În acest dosar, poliţiştii au demascat-o pe Natalia Horja, patroana localului „Nana Club" din Cluj-Napoca. Aceasta mijlocea unor clienţi selectaţi „la sânge" relaţii sexuale contra cost cu fetele care lucrau ca animatoare în local.
Pe Aceeaşi Temă

* Poliţia daneză: Românii ar ucide şi pentru câţiva euro
* Traficanţi români de carne vie obligau tinerele să se prostitueze în Germania
* Prostituatele de lux dau examen cu Jaime Rascone
* EXCLUSIV Prostituata HIV, o bombă biologică, împrăştie SIDA prin toată România cu legea în mână


Mai citeşte şi:

Gara de Nord din Paris, locul preferat de prostituţie al copiilor români

„Nana Club" a funcţionat până în urmă cu aproximativ doi ani pe strada Baba Novac nr. 28. Localul se afla în incinta unei case, nu avea reclamă luminoasă, iar pentru a controla accesul clienţilor existau un interfon şi o cameră video. Acum în imobil funcţionează un cabinet stomatologic.

Unul dintre vecinii bordelului a povestit că nu se putea intui ce se petrecea la numărul 28. Casa avea în permanenţă draperiile trase, doar câteodată geamurile erau deschise dimineaţa. Ceea ce i-a atras atenţia a fost muzica dată tare, noaptea, în special la sfârşit de săptămână.

El a mai observat că o femeie făcea zarvă la un moment dat, în urmă cu doi-trei ani, întrebând de fata sa, care ar fi intrat în acea clădire, ca damă de companie. „Au venit şi poliţiştii atunci", a mai spus vecinul.

Nume grele în dosar

Unul dintre numele vehiculate în rechizitoriu este cel al adjunctului şefului poliţiei Cluj-Napoca, comisarul-şef Zaharia Ciorbă. Unul dintre clienţii clubului Nana, Mircea Petric, fost consilier local din partea PDL, a declarat în dosar că poliţistul l-a însoţit la club în toamna anului 2005, înaintea unui spectacol de lupte K1 organizat la Cluj-Napoca. „Am fost la Nana Club împreună cu luptătorii Ionuţ Iftimoaie, Ilie Florin, cu dl. Ciorbă Zaharia care este poliţist, apoi cu dl. Petru Călian, care era deputat PRM la momentul respectiv, Călin Ovidiu (actual şef al Direcţiei Regionale de Poştă Cluj - n.r.) şi Szeplekan Mihai (actual consilier judeţean PNL) ”, a declarat acesta. „Îmi aduc aminte că au venit la noi la masă vreo cinci fete care ne-au asigurat compania, însă nu cunosc ca cineva dintre cei mai sus menţionaţi să fi avut vreo înţelegere cu vreo fată în sensul să se ducă la vreun hotel pentru a întreţine relaţii sexuale”, continuă Mircea Petric.

„Ştiu că numele comisarului a fost amintit în acest dosar, iar dacă se dovedeşte că este aşa, va suporta consecinţele. Este regretabil, dacă este aşa, şi nu-i va ţine nimeni spatele”, a declarat chestorul Ioan Păcurar, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj despre implicarea poliţistului în acest scandal. Zaharia Ciorbă nu a răspuns ieri la telefon.

Directorul Transelectrica Cluj
În rechizitoriu se arată şi că, printre maşinile care parcau frecvent în faţa clubului, se număra şi un Mercedes cu număr de înmatriculare personalizat, CJ-101, ce a fost cumpărat în leasing de actualul director al Transelectrica Cluj, Rareş Rusu, consilier judeţean PDL. Maşina a fost indicată în dosar, printre altele, de subinspectorul de poliţie Claudiu Oltean. Contactat telefonic, Rusu a recunoscut că maşina i-a aparţinut, însă spune că a vândut-o în urmă cu 3-4 ani. „Oricum, nu a fost o maşină pe care am condus-o doar eu. Dacă un prieten avea nevoie de ea, o împrumutam”, a adăugat Rareş Rusu.

Directorul Amprenta Advertising
Decebal Cotoc, directorul general al firmei clujene de publicitate Amprenta Advertising, este indicat de una dintre fetele care lucra pentru Natalia, Ioana-Camelia Chinga. „Eu personal am întreţinut relaţii sexuale cu Decebal Cotoc, o singură dată, aceasta la insistenţele Nataliei. Am întreţinut relaţii sexuale într-un apartament din cartierul Gheorgheni, acesta achitându-mi suma de 6.000.000 lei vechi. Cred că Decebal i-a dat o sumă de bani şi Nataliei pentru faptul că eu urma să mă duc să întreţin relaţii sexuale cu acesta”, a declarat tânăra poliţiştilor.
De altfel, despre Cotoc, subinspectorul Claudiu Oltean declară că era una dintre persoanele care aducea clienţi la bordelul mascat. „E o tâmpenie! Am fost acolo odată, la o petrecere a burlacilor. Jumătate din Cluj a fost acolo”, spune Cotoc, care susţine că nimic nu este adevărat.

Viceliderul grupului PDL din Cameră
Aceeaşi tânără din Bacău, Camelia Chinga, spune despre Petru Călian, vicelider al grupului PDL din Camera Deputaţilor, pe atunci membru PRM, că a întreţinut relaţii sexuale cu ea la hotelul Transilvania din Cluj-Napoca. „Numitul Petru Călian, om politic cunoscut în Cluj-Napoca, mi-a propus în Nana Club să întreţin relaţii sexuale cu el spunându-mi că mă va plăti, acesta fiind în relaţii bune cu Natalia deoarece şi ea era membră în PRM ca şi acesta. Călian m-a chemat la hotel Transilvania, eu cerându-i nişte bani cu împrumut în prealabil deoarece aveam de susţinut un examen de limba străină la Bucureşti şi nu aveam bani”, a mai declarat tânăra. În replică, Petru Călian susţine că este martor în dosarul de trafic de persoane încă din 2005. „Sunt om politic şi sunt mulţi care vor să îmi facă rău. Sunt numai declaraţii despre mine că aş fi făcut una sau alta, se poate spune orice, dar mai trebuie şi probe. Or, asemenea probe nu există.”, a spus Petru Călian. El a menţionat că îi va acţiona în instanţă pe cei care scriu neadevăruri despre persoana sa.


Slăbiciuni fără culoare politică
Consilierul judeţean Cluj Mihai Szeplekan, consilier judeţean PNL, şi Adrian Gurzău, deputat PDL, sunt şi ei amintiţi în acelaşi dosar de trafic de persoane, ca fiind clienţi ai localului. În declaraţia sa, Mihai Szeplekan recunoaşte că frecventa clubul din centrul Clujului, împreună cu Petru Călian şi Adrian Gurzău. Acesta le-a mai spus poliţiştilor că a întreţinut relaţii sexuale cu două fete ce ţineau companie clienţilor, însă „din simpatie”, şi nu ca urmare a unor înţelegeri contra unor sume de bani. Deputatul Gurzău neagă orice fel de legătură cu dosarul. „Mă dezic de orice fel de chestiuni legate de acest scandal. Nu am nicio treabă cu acest dosar. Este doar o declaraţie a unei persoane, împotriva căreia îmi rezerv dreptul să mă îndrept în instanţă. Nu am niciun fel de amestec în acest caz”, a declarat, ieri, Adrian Gurzău, citat de Mediafax. Alte persoane care apar în rechizitoriu în discuţii ale matroanei cu prostituatele sunt, potrivit citynew.ro, solistul Tudor Chirilă şi fotbalistul Tibi Bălan. Despre ambii reiese din context că au întreţinut relaţii sexuale cu prostituatele, dar nu contra cost.

Sex şi droguri
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT, de la sfârşitul anului 2004 şi până în 2006, Natalia Horja, în vârstă de 36 de ani, a racolat circa 20 de tinere, printre care şi minore, pentru a întreţine relaţii sexuale cu clienţii localului. Contra partidelor de sex, fetele erau plătite cu câteva sute de euro, până la 500 de euro. Potrivit rechizitoriului, clienţilor localului li se ofereau şi comprimate de ecstasy.

Un comentariu:

Unknown spunea...

Nu vă pripiţi în a-i considera pe Petre Călian şi alţi lideri PD-L drept vinovaţi. Adevărul este altul: http://www.tita.ro/2010/03/crestin-democrati-in-gura-mogulilor