duminică, 23 mai 2010

OCUPAtIA ªI SCLAVIA FASCISMULUI RUSO-COMUNIST. Rezolutia mitingului din 26 iulie, Chisinau 2008

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa.Cu prietenie, Dan Culcer

Rezolutia mitingului din 26 iulie, Chisinau 2008
Autor: admin iulie 28, 2008 Declaraţii 147 Comentarii | 303 Vizualizări
Anonymous

Rezolutia mitingului din 26 iulie, Chisinau 2008 67 DE ANI DE LA ELIBERAREA BASARABIEI, NORDULUI BUCOVINEI ªI tINUTULUI HERtA DE SUB OCUPAtIA ªI SCLAVIA FASCISMULUI RUSO-COMUNIST
26 iulie 2008 Chisinau , Parcul Central

Rusia a fost si ramane dusmanul inrait multisecular al Principatelor Dunarene Romane, iar din 1859 – al Romaniei. Autointitulandu-se „Sveataia Rusi” si utilizand in mod fariseic si fatarnic religia ortodoxa comuna cu aceste principate, sub pretextul eliberarii lor de sub jugul otoman, ea tindea sa le cucereasca si sa le anexeze pentru a-si deschide drumul spre Bosfor si Dardanele – testament politic pentru urmasi al tarului Petru I. intru realizarea acestei expansiuni odioase, in ultimele 3 secole Rusia tarista (ulterior si cea comunista) a invadat Principatele Romane, apoi si Romania de 13 ori, transformand teritoriile lor in teatrul operatiilor sale militare, arzand si nimicind satele si orasele romanesti, exploatand in mod barbar poporul roman, impunandu-l sa-i asigure armata cu alimente si furaje, sa-i transporte armamentul si munitiile pe front la destinatie, mobilizandu-i barbatii drept „carne de tun” in razboaiele sale cuceritoare. Nominalizam aceste invazii: 1711, 1736-1739, 1768, 1787,1806-1812, 1826-1834, 1853, 1878, 1916-1920, 1920-1940, 1944-1991, 1992 – pana in prezent. Toate aceste invazii, in realitate, au fost razboaie fraticide pentru romani, fiindca ei au fost impusi sa lupte frate contra frate aflandu-se in ambele tabere beligerante si soldate cu exterminarea a zeci de generati si macelarirea a sute de mii de romani pentru interesele imperialiste rusesti; cu perioade indelungate de ocupatie ruseasca si exploatarea barbara a poporului roman, cu ciopartirea teritoriilor nationale romanesti de catre hoardele cuceritoare si daruirea lor colonizatorilor, cu anexarea hoteasca a unei parti considerabile din aceste teritorii la Ucraina expansionista; otravirea pamantului si a apelor lui – bomba cu efect intarziat si indelungat impotriva romanilor; nimicirea lor prin infometare, intemnitare, exterminare prin impuscare si aruncare in gropile cu var, deportari criminale masive in regiunile indepartate ale imperiului tarist si sovietic, recrutarea lor la munca pentru valorificarea pamanturilor de telina si parloaga, in minele de carbune si construirea obiectivelor Industriale imperiale etc.

Despre pericolul rusesc Pentru Moldova inca ªtefan cel Mare si Sfant i-a prevenit pe urmasii sai si i-a sfatuit ca, in caz de nevoie vitala pentru existenta Moldovei ca stat, ei vor trebui sa accepte protectoratul Turciei, dar in nici un caz cel al Rusiei, fiindca Rusii, daca vor veni in Moldova, niciodata nu vor pleca de aici. Cata profetie si intelepciune in aceste sfaturi ale Marelui ªtefan! Cu toate acestea, actuala conducere promoscovita si antinationala de la Chisinau declara Rusia si creatura ei Ucraina (beneficiara rapturilor teritoriale romanesti, savarsite de catre Rusia stalinista in 1940) „aliati strategici” ai RM si „garanti” ai integritatii teritoriale, „mediatori” in reglementarea diferendumului transnistrian, arhitecti si promotori ai caruia sunt chiar aceste state agresive si expansioniste – o ticalosenie si o imoralitate fara de precedent in istorie.

R. Moldova este o consecinta a Pactului Molotov-Ribbentrop , condamnat de Comunitatea internationala, considerat nul si neavenit din momentul semnarii lui, inclusiv de catre Rusia, romania si R.Moldova. Anume in baza acestui act odios Rusia comunista trimite Guvernului Romaniei 2 note ultimative ( 26 si 27 iulie 1940), prin care, amenintand cu razboi, ii cere Romaniei cedarea Basarabiei si, pe deasupra, a Nordului Bucovinei si a tinutului Herta, cica, drept recompensa, pentru dominatia asupra Basarabiei timp de 22 de ani. in acelasi timp, invrajbite de catre Rusia, Ungaria si Bulgaria, tot prin amenintare cu razboi, cer de la Romania cedarea Ardealului si a Dobrogei. Pentru a evita ostilitatile pe 2 fronturi, Romania este nevoita sa accepte conditiile ultimatumului sovietic, dar nicicand ea n-a renuntat la stravechile sale provincii rapite in mod criminal.

Anume din 28.06.1940 Romania se afla realmente in stare de razboi cu Rusia comunista. Ea, insa, a asteptat timpuri mai prielnice pentru a incepe actiunile de eliberare a teritoriilor ce i-au fost rapite in mod banditesc. Acest timp prielnic a sosit odata cu inceperea razboiului ruso-german la 22 iunie 1941. Romania a intrat in razboi alaturi de Germania impotriva Rusiei nu ca aliata a acesteia, ci ca tara cobeligeranta a ei pentru a-si recupera ceea ce-i apartine din veacuri. Prin urmare, este evident, ca nu Romania a „navalit miseleste” asupra URSS la 22 iunie 1941, cum decenii la rand ne-au inoculat comunistii, cotropitorii si ocupantii, ci Rusia stalinista, in complicitate cu sora-sa Ucraina, cu un an mai inainte (28 iunie 1940) au invadat in mod barbar Romania, i-au ciopartit si dezmembrat teritoriile nationale si le-au anexat la diferite regiuni ale Ucrainei expansioniste.

Aici este necesar sa precizam deosebirea principiala si radicala a scopurilor, urmarite de Germania si Rusia in acest razboi – pe de o parte si de catre Romania – pe de alta parte. Daca Rusia si Germania duceau intre ele un razboi nedrept, imperialist, de cotropire si subjugare a noi teritorii si popoare, pentru reimpartirea si dominatia in Europa si in lume (pretentii formulate in „Protocolul Aditional Secret” anexat la „Pactul Molotov-Ribbentrop”), apoi Romania ducea un razboi drept, de eliberare nationala pentru a-si intoarce provinciile, care i-au fost rapite in 1940. Aceste deziderate ale Romaniei sunt formulate clar in Proclamatia Generalului Antonescu din 22 iunie 1941. Citam din acest document: „Ostasi…Azi a sosit ceasul celei mai sfinte lupte, lupta pentru vetrele si altarele romanesti de totdeauna. Ostasi, va ordon! Treceti Prutul! Zdrobiti dusmanul din Rasarit si Miaza –Noapte! Dezrobiti din jugul rosu al bolsevismului pe fratii vostri cotropiti! Reimpliniti in trupul tarii glia stramoseasca a Basarabilor si codrii voievodali ai Bucovinei, ogoarele si plaiurile voastre!”

Pentru realizarea acestui ideal sacru si maret, Romania a concentrat la frontiera estica: la nord Armata a 3-a romana, comandata de generalul Petre Dumitrescu, la sud Armata a 4-a romana, comandata de generalul Nicolaie Cuperca si in centru – Armata a 11-a Germana, comandata de generalul Eugen von Schobert. Aceste 3 mari unitati militare au creat la 21 iunie 1941 grupul de armate „Generalul Antonescu” sub comanda Conducatorului Statului Roman Ion Antonescu, ulterior avansat in rangul de maresal si numit Comandant Suprem al acestor armate. Ele erau alcatuite din 10 comandamente de corp de armata ( 7 romane si 3 germane, 24 divizii ( 16 romane si 8 germane), 3 brigazi mixte de munte romane, 4 brigazi de cavalerie romane, 2 brigazi de fortificatii romane si alte unitati de diferite arme. Actiunile de lupta ale trupelor terestre au fost sustinute de Flota a 4-a aeriana germana si de Gruparea Aeriana de lupta romana dotata cu 253 de avioane de bombardament, de vanatoare, de informatii, de recunoastere, de legatura si observatie. Alte 10 escadrile de avioane erau subordonate armatelor 3 si 4 romane. in zona de operatii s-au aflat 4 regimente de artilerie antiaeriana cu 12 divizioane. Marina militara romana dispunea de 41 nave de lupta din care 14 la Marea Neagra si 27 pe dunare. in Marea Neagra au actionat si 33 nave de lupta germane si italiene. Efectivele totale ale Armatei Romane pe frontul romano-sovietic insumau 473.103 militari.

in fata grupului de armate romano-germane se afla Frontul de Sud sovietic constituit din armatele 9 la sud si 18 la nord, avand 8 corpuri de armata (din care 3 corpuri mecanizate si 1 corp de cavalerie) cu circa 20 mari unitati aranjate in 2 esaloane de lupta. Primul esalon, alcatuit din 8 divizii, era instalat de-a lungul liniei de demarcare romano-sovietic. Al 2-lea esalon alcatuit din alte 8 divizii (din care 4 de tancuri) era instalat in adancime intre Prut si Nistru. La est de Nistru se afla linia fortificata supranumita ”linia lui Stalin”. Corelatia de forte intre partile beligerante era de 1,6:1 in favoarea fortelor romano-germane.

Conform conceptiei strategice a bataliei pentru eliberarea Basarabiei Nordului Bucovinei si tinutului Herta, in perioada 22 iunie – 1 iulie 1991 de-a lungul Prutului s-au desfasurat doar operatiuni militare cu caracter local, prin care se urmarea cucerirea capetelor de pod pe teritoriul Basarabiei si crearea conditiilor favorabile trecerii la ofensiva. Ofensiva generala a inceput la 02.07.1941 pe un front cu latimea de 450 km de la Selitin la Galati. Unitatile sovietice, desi sufereau mari pierderi, se impotriveau cu inversunare si nu doreau sa cedeze Basarabia, cucerita de ele in 1940. La 2 iulie 1941, prin lupte grele si sangeroase Armata a 3-a romana elibereaza orasul Cernauti, iar la 9 iulie – intreaga Bucovina; la 12 iulie divizia 14 romana elibereaza orasul Soroca, la 15 iulie divizia 5 infanterie romana elibereaza orasul Orhei. in dimineata zilei de 16 iulie divizia 1 blindata romana sub comanda generalului Sion a patruns in partea de nord a orasului Chisinau, Imediat dupa aceasta divizia 72 infanterie germana a luat in stapanire partea se vest a orasului. La ora 13.00 Chisinaul a fost eliberat. in centrul administrativ al Basarabiei a fluturat din nou tricolorul romanesc, inaltat de sublocotenentul Aurelian Marinescu pe turla bisericii „Sfanta Treime”. O contributie deosebita in eliberarea Chisinaului a avut divizia 50 germana prin actiunile ei pe caile de acces indepartate.

Lupte grele s-au dat pentru eliberarea centrului si sudului Basarabiei. Aici sovieticii concentrase forte considerabile, construise un sistem puternic de fortificatii, cazemate si redute, contraatacau inversunat, utilizand artileria grea si aviatia, iar in unele segmente incercau sa treaca in contraofensiva, bombardau satele si orasele romanesti din dreapta Prutului. Cu toate acestea, in perioada 22 iunie – 1 iulie 1941 Armata a 4-a Romana a reusit sa cucereasca, pe sectorul ei de 200 km latime, 7 capete de pod in stanga Prutului: la Albita, Falciu, Bogdanesti, tiganca, Ranzesti, Cotu-Morii si Oancea. Unele din acestea au fost abandonate sub presiunea inamicului. insa este deosebit de important faptul ca, in timpul operatiilor pentru cucerirea lor, s-au efectuat actiuni de recunoastere, de fixare a dispozitivelor de lupta ale inamicului, efectuate incursiuni si bombardamente de artilerie si aviatie prin surprindere etc. Toate acestea au contribuit esential la pregatirea conditiilor avantajoase de incepere a ofensivei generale a Armatei a 4-a romana.

Una din cele mai grele si mai sangeroase lupte ale acestei armate a fost cucerirea, apararea si largirea capului de pod „tiganca” ( 22 iunie – 1 iulie 1941). incrancenarea si pasiunea luptatorilor din ambele tabere beligerante atinse apogeul. Marturie servesc pierderile zilnice ale partilor. in batalia din 8 iulie regimentul 6 infanterie garda „Mihai Viteazul” a pierdut 181 ostasi (20 morti,156 raniti, 5 disparuti), la 9 iulie regimentul 11 dorobanti a pierdut 208 ostasi (50 morti, 135 raniti, 23 disparuti), la 12 iulie Divizia 1 garda a pierdut 522 militari (99 morti, 304 raniti, 119 disparuti) etc. Cimitirul de la tiganca este o marturie grea si dureroasa dar si de mare eroism al Armatei a 4-a Romana din acele zile. Batalia de la capul de pod „tiganca” se poate compara cu cea de la Plevna din 1877 si cu cea de la Marasesti din 1918. La 15 iulie 1941 Armata a 4-a Romana a pus pe fuga trupele sovietice pe intreg frontul sau de aproape 200 de km. Rand pe rand au fost eliberate orasele si satele din centrul si sudul Basarabiei: Cimislia, Comrat, Ciadirlunga, Tighina, Cahul, Ismail etc. La 26 iulie Divizia 1 graniceri a eliberat ultima localitate din Basarabia – Cetatea Alba. in aceasta zi Marele Cartier General Roman scria in comunicatul sau: „ Lupta pentru dezrobirea brazdei romanesti din rasarit s-a terminat. Din Carpati pana la Mare suntem din nou stapani pe hotarele strabune”. Armata Romana a indeplinit cu cinste ordinul Conducatorului tarii Generalului Ion Antonescu „ Catre armata” din 22 iunie 1941. Pretul de sange al eliberarii Basarabiei, Nordului Bucovinei si tinutului Herta este de 24.396 militari morti, raniti si disparuti ceea ce inseamna in medie 610 ostasi zilnic, timp de 40 de zile.

Noi, cei prezenti la manifestatia de azi, consacrata jubileului de 67 de ani de la eliberarea Basarabiei, Nordului Bucovinei si tinutului Herta aducem un omagiu binemeritat Armatei Romane si tuturor ostasilor ei, care au luptat in acele crancene incaierari in transee, la mansa avioanelor sau pe puntea navelor. Aprindem in sufletele noastre candela recunostintei pentru ostasii romani trecuti lumea umbrelor, luptand pentru eliberarea Basarabiei, Nordului Bucovinei si tinutului Herta, pentru eternizarea Patriei noastre Romania si care odihnesc in glia strabuna, in pamanturile straine sau in adancul apelor, unii fara mormant si cruce la capatai. Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!

insa, in lumina genericului mitingului de azi, nu putem sa nu mentionam aici barbarismul si banditismul cotropitorilor ruso-ucraineni, manifestat in timpul ocupatiei si retragerii lor din provinciile romanesti nominalizate.

Programul de jefuire a regiunilor frontierei de vest ale URSS , inclusiv a Basarabiei si Nordului Bucovinei, a fost elaborat de catre CC al PC (b) din toata Uniunea si Guvernul Sovietic la 29 iunie 1941 si expus de catre I. Stalin in cuvantarea sa la radio din 3 iulie. Executand indicatiile Moscovei, la 4 iulie 1941 Biroul CC al PC (b)M si CCN al RSSM au adoptat hotararea cu privire la evacuarea din Moldova (citeste pradarea Moldovei) a intreprinderilor industriale, materiilor prime, vitelor, painii, a tot ce are valoare si transportarea acestor bunuri in raioanele de est ale Rusiei comuniste. in acest scop a fost creat un stat major (citeste „o banda de jefuitori”) alcatuit din „conducatorii de partid si de stat” ai RSSM ( stat-marioneta a Cremlinuluiu) in frunte P.Borodin – prim-secretar al CC al PC (b)M (capetenia acestei bande) si unitati speciale de comunisti si comsomolisti, batalioane de exterminare si regimentul comunist de la Chisinau etc. ─ uneltele de executare a jafurilor si de razbunare cu „cheaburimea”, cu oamenii cu constiinta si verticalitate nationala romaneasca, care salutau sosirea Armatei Romane si o intampinau cu paine si sare. Aceste bande militarizate impuneau zilnic cu forta armelor 27 de mii de basarabeni sa participe la construirea fortificatiilor pentru armata de ocupatie sovietica si ii nimiceu pe cei care se impotriveau sa faca acest lucru.

La ordinul din 6.07.1941 al capeteniei jefuitorilor Basarabiei – P.Borodin – pe Nistru au fost construite urgent inca 12 locuri suplimentare de trecere pentru transportarea ocupantilor ruso-ucraineni, pusi pe fuga, (300 de mii de oameni) si a bogatiei jefuite din Basarabia. in timp de 10 zile numai din Chisinau au fost demontate si transportate in Rusia 190 de intreprinderi industriale. Similar s-a procedat cu intreprinderile din Balti, Orhei, Tighina, Tirsapol, Cahul, Cetatra Alba etc. Au fost transportate in Rusia 4076 vagoane cu utilaje industriale, masini agricole, materii prime, grau, produse alimentare, sute de vagoane de conserve, legume, fructe, furaje, 180 mii capete de vite, rechizitionate in mare parte de la tarani. Tot ce nu s-a putut transporta in Rusia, a fost distrus de catre batalioanele de exterminare, de regimentul comunist Chisinau si de grupele de diversionisti, comandate de catre P.G.Borodin si subalternul sau F.G.Iliinski. Zeci si sute de mii de decalitri de vin si coniac care n-au putut fi transportate in Rusia, au fost varsate in rapi , rauri , apa din fantani – otravita. in 1940 administratia romana lasase in Basarabia 25.190 firme industriale. Toate aceste intreprinderi au fost devastate si distruse de catre sovietici in timpul retragerii lor din Basarabia. Orasele Chisinau. Orhei, Balti, Soroca, Floresti, Tighina, Cahul, Ismail, au fost arse si distruse prin dinamitare. Sosit in Basarabia la 24 iulie 1941, Antonescu a spus: „ Au ramas urmele unei barbarii fara precedent, cum nici hoardele hunilor nu au lasat in urma lor”.

in 1940-1941 au fost arestati, deportati in lagarele NKVD-iste peste 300.000 de oameni – fruntea romanilor din Basarabia (12,23 la suta din toata populatia de atunci a republicii); la munci in industrie si in minele de carbune din Donbas au fost luati peste 100 mii de oameni, alti peste 150 de mii de basarabeni au fost ucisi in razboiul imperialist ruso-german (pentru romani acest razboi a fost fraticid ). Jumatate de an a durat lupta hoardelor staliniste pentru recucerirea Basarabiei. in acest rastimp zilnic aviatia si artileria grea sovietica bombardau satele si orasele acestei provincii romanesti. in urma acestor bombardamente cotropitorii sovietici au distrus 16.499 cladiri, inclusiv 8.434 case de locuit, 31 statii electrice, 1.037 intreprinderi industriale, 200 mii ha de semanaturi, peste 30 mii ha de vii si livezi, ne-au fost ciopartite si divizate teritoriile, ne-au lipsit in mod criminal de iesire la Dunare, Marea Neagra si Muntii Carpati, ne-au izolat prin sarma ghimpata la Prut de Patria Mama Romania. Conform datelor Comisiei de stat pentru evidenta daunelor pricinuite de razboiul ruso-german, in RSSM au fost distruse bunuri materiale in valoare de 13.387.208 mii ruble. Numai armata cotropitoare sovietica si-a insusit drept capturari de razboi 50 mii unitati de inventar agricol.

Aceasta este fata hidoasa a cotropitorilor ruso-ucraineni si a crimelor lor inimaginabil de grave impotriva Romaniei, inclusiv a Basarabiei. ªi dupa toate aceste faradelegi, ei mai indraznesc sa ni se prezinte drept „eliberatori” si „ingeri de paza ai nostri” ?! De cine ne-au eliberat ? De fratii nostri de sange si de suferinta si ne-au pus in carca o Transnistrie bolnava de slavonofilie, rusificata si romanofoba?!

Cei care declara si azi Rusia si Ucraina aliati strategici ai RM, care au cedat acestor state peste 80 la suta din intreprinderile industriale, energetice si comerciale la preturi derizorii, sunt tradatori de Neam si tara, continuatori ai politicii coloniale tariste si comuniste si urmeaza a fi chemati in fata justitiei poporului.

iN TEMEIUL CELOR EXPUSE PARTICIOPANtII LA MITING:

1. Aduc azi un profund omagiu tuturor ostasilor romani in frunte cu Maresalul Ion Antonescu, care au luptat in acele crancene inclestari in transee, la mansa avioanelor sau pe puntea navelor pentru eliberarea Basarabiei, Nordului Bucovinei si tinutului Herta de sub ocupatia si sclavia fascismului ruso-comunist.
2. Declara Rusia dusman inrait multisecular al Principatelor dunarene romane, iar din 1859 – ai Romaniei. Confirmare servesc cele 13 invazii pustiitoare ale Rusiei tariste, iar ulterior si ale Rusiei comuniste asupra Poporului Roman.
3. Ucraina este o creatura artificiala a Rusiei comuniste din teritorii straine. Din aceasta cauza ea este o sursa permanenta de instabilitate in Europa de Est. Destramarea ei si intoarcerea acestor teritorii statelor de la care au fost luate pe nedrept este iminenta si imperativa!
4. Rusia si Ucraina au creat in 1924 RASSM cu scopuri obscure si expansioniste, pe care au fortificat-o in 1940 cu ajutorul Germaniei fasciste prin rapirea Basarabiei, Nordului Bucovinei si tinutului Herta si transformarii acesteia in RSSM – actualul stat-fantoma RM, dependent de Moscova si Kiev si totalmente subordonat lor. Ca „parinti adoptivi” ai RM, ele sunt cointeresate in existenta (fie si nelegitima) a projeniturii lor. Din aceste motive statele vizate nu pot fi acceptate nici ca „aliati strategici”, nici mediatori intre Chisinau si Tiraspol si nici ca garanti ai integritatii teritoriale a ei, cum ne inoculeaza guvernarea comunista de la noi. Renuntarea la aceste „servicii” ale Rusiei si Ucrainei este un imperativ iminent. Numai Romania, UE si SUA sunt in drept si sunt capabile sa asigure rezolvarea obiectiva si corecta a acestor probleme complicate si dureroase pentru romani.
5. RASSM (actuala Transnistrie), este un microb de cangrena inventat de Rusia si Ucraina, implementat cu viclenie in 1940 in trupul Basarabiei ciopartite de catre acesti „inventatori” pentru a o transnistriza si pe ea. Amputarea acestui anticorp si revenirea Basarabiei la sanul Patriei-mama Romania este unica solutie corecta si legitima de salvare de la pieire a romanitatii din stanga Prutului.
6. Nistru este frontiera fortificata de natura dintre Romania si Ucraina – hotar multisecular recunoscut de catre comunitatea internationala si consfintit prin Congresul de Pace de la Paris din 28 octombrie 1920. Baza politico-militara si „juridica” pentru rasturnarea prin forta armelor a acestei frontiere legitime a servit „Pactul Molotov-Ribbentrop”, condamnat de catre Comunitatea Internationala , inclusiv de catre Rusia, Romania si RM. in temeiul acestor documente si argumente incontestabile Romania este in drept si chiar este obligata sa puna in fata Comunitatii Internationale, inclusiv la Tribunalul International de la Haga, restabilirea suveranitatii sale asupra stravechilor ei teritorii de la Est de Prut si a frontierei sale multiseculare pe Nistru prin schimb democratic de teritorii si de populatie cu Ucraina.

JOS COINSECINtELE PACTULUI MOLOTOV-RIBBENTROP!
JOS HOTARUL DE LA PRUT!
UNIRE FRAtI ROMaNI!
TRaIASCa GLORIOASA ARMATa ROMMaNa, ELIBERATOARE A BASARABIEI!
ION ANTONESCU – MARTIR ªI EROU AL TUTUROR ROMaNILOR!
TRaIASCa ROMaNIA MARE!

Prezentul document se transmite instantelor abilitate interne si internationale pentru informare si luare de atitudine.

in numele participantilor la miting:

* Iacob GOLOVCa Presedintele ACLCPMR
* Dionisie BUBURUZ Academia de stiinte mediului

Niciun comentariu: