sâmbătă, 21 mai 2011

«Liderii» postrevoluționari purtau toți pulovăre și cămăși în carouri?

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa.
Analiză : «Liderii» post-revoluționari purtau toți pulovăre și cămăși în carouri?

Din imaginile de mai jos, găsite pe Youtube, dar provenind probabil de pe situl cercetătorului Marius Mioc, cu Dinescu, Caramitru și Petre Mihai Băcanu, se poate vedea că afirmația e pea abruptă. Nu toți purtau cămăși în carouri. Pulovăre, da, eram în decembrie. Frig și frică. Asta nu înseamnă că tot ce afirmă autorul textului de lai jos e fals. Dar graba și impreciziile dăunează unui discurs convingător și deci eficient.
Cu prietenie, Dan Culcer

Intrarea TVRL în emisie. 22 decembrie 1989Extrag dintr-un text publicat pe un blog, următoarele:
«Priviti cu atentie pelicula de film cu evenimentele din decembrie 1989 si veti putea constata că principalele persoane implicate – Ion Iliescu, Petre Roman, Silviu Brucan,  Voican Voiculescu, Mircea Dinescu, Petre Mihai Băcanu, Dumitru Mazilu, Ion Caramitru s.a.m.d. – sînt îmbrăcate în pulovere si cămăsi în carouri. Cum or fi reusit să se îmbrace la fel, decît la indicatia KGB-ului, găsind un semn de recunoastere din partea desantilor să nu tragă în ei?! Ca dovadă că din balconul clădirii CC-ului, la lumina reflectoarelor, tineau discursuri si asupra lor nu s-a tras un foc de armă, în timp ce dădeau comunicate cu morti si răniti atribuiti ofiterilor de Securitate aflati în cazarmă sub pază militară. Întrebarea care se pune este: cum trăgeau acestia? În orice revolutie sînt urmăriti si lichidati conducătorii, dar la noi totul era pe dos. În orice tară din lume, cînd au loc revolte si miscări sociale de amploare, granitele tării se închid. La noi, din contră, granita tării s-a deschis. De ce? Ca să poată iesi din tară desantii rusi. Totul a fost făcut premeditat, fiind prevăzut în scenariu, iar poporul să întrebe, pe bună dreptate, unde sînt teroristii? Se trece cu vederea activitatea diversionistă desfăsurată de Silviu Brucan la TVR 1, unde prezenta tabele cu plutoane întregi de soldati români ca fiind teroristi, cu scopul de a distrage atentia populatiei de la adevăratii teroristi. Nu trebuie uitat Brates de la TVR 1, care, prin diversiunea mediatică pe post, a creat o adevărată panică si derută în rîndul populatiei.»

Anunțul capturării lui Nicolae și a Elenei Ceuașescu.Petre Mihai Bacanu la TVR 22 decembrie 1989Generalul Militaru declară Frontul există de șase luni

Niciun comentariu: