vineri, 18 decembrie 2009

SCANDAL între un grup de credincioşi de la Mitropolia Moldovei şi comunitatea evreiască

SCANDAL între un grup de credincioşi de la Mitropolia Moldovei şi comunitatea evreiască. cauta VIDEO
SCANDAL între un grup de credincioşi de la Mitropolia Moldovei şi comunitatea evreiască. VEZI AICI VIDEO
Colaj: UNIMEDIA, foto: Publika TV
SCANDAL între un grup de credincioşi de la Mitropolia Moldovei şi comunitatea evreiască

(UPDATE: 15:55) În acest moment, poliţia adună probe ca să vadă dacă îi sancţionează penal sau administrativ pe protestatari, a declarat pentru Publika TV, şeful poliţiei municipale, Silviu Muşuc.

(UPDATE: 15:31) Au fost adăugate imagini video în interiorul ştirii.

Menora evreiască instalată la 11 decembrie în parcul Ştefan cel Mare din Chişinău a fost doborâtă la pământ de către un grup de enoriaşi ortodocşi.

Circa o sută de oameni, înarmaţi cu drapelele Republicii Moldova, cruci şi lozinci, au protestat în centrul Capitalei împotriva simbolului evreiesc instalat cu prilejul sărbătorii Hanuca. După ce au scandat lozinci antievreieşti, ei au smuls menora şi au înfipt în locul acesteia o cruce din lemn.

Protoiereul Anatolie Cibric de la Biserica „Sfânta Paraschiva”, împreună cu ceilalţi protestatari, au răsturnat-o lângă soclul lui Ştefan cel Mare.

„Noi suntem în ţară ortodoxă şi Ştefan cel Mare a apărat-o de tot soiul de jidovi, dar ei au venit şi au pus menora. Este o fărădelege, o îngăduinţă a puterii de stat de astăzi, care a permis aşa ceva într-o ţară ortodoxă. Eu fac apel, dacă sunteţi ortodocşi, sculaţi-vă şi spuneţi cuvântul vostru”, susţine protoiereul Anatolie Cibric.

Reprezentanţii minorităţii ebraice au sosit la faţa locului la puţin timp după incident. Directorul Congresului Evreilor din Republica Moldova, Ilia Şaţ a declarat pentru Publika TV că acţiunea a fost una legală şi că au toate aprobările necesare. Reprezentanţii comunităţii evreieşti se vor întâlni astăzi într-un Congres Extraordinar pentru a decide ce măsuri trebuie să ia ca urmare a acţiunilor unui grup de enoriaşi ortodocşi.

La rândul său Preşedintele Comunităţii Evreieşti. Alexandru Pincevschi, a declarat pentru Publika TV că protestul din faţa statuii lui Ştefan cel Mare este antisemit. Potrivit acestuia, reprezentanţii comunităţii vor discuta chestiunea cu conducerea Mitropoliei Moldovei.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei afirmă că gestul enoriaşilor nu a fost aprobat de conducere. “Este vorba de o actiune necoordonată cu conducerea Mitropoliei Moldovei. Vom investiga acest caz şi vom lua măsurile care se impun. Este o acţiune regretabilă.”

15-20 poliţişti s-au aflat la faţa locului pentru a asigura ordinea şi liniştea publică. Şeful Poliţiei Municipale, Silviu Muşuc, a mers şi el acolo. Muşuc a declarat pentru Publika TV că poliţiştii că au încercat să-i oprească pe protestatari să nu doboare menora, dar nu i-au convins.

Menora a fost transportată la Memorialul Victimelor Holocaustului, în prezenţa a 20 de poliţişti.

Comunitatea evreiască din Republica Moldova are acum 30.000 de membri. În 1900 numărul lor trecea de 300 de mii. Dar această minoritate, a cărei prezenţă e atestată aici de pe vremea Imperiului Roman, a fost decimată întâi de pogromurile ţariste. Primul a fost cel de la Chişinău, din 1903. Holocaustul şi apoi acţiunile antisemite din perioada stalinistă au dus aproape la dispariţia acestei minorităţi de pe teritoriul Moldovei.

Reporteri: Elena Moldoveanu, Elena Cioina şi Ludmila Muntean



*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

* Print
* Trimite unui prieten
* Adaugă la "Articolele mele"

Raportează o greşeală în articol
Se încarcă...
Trimite unui prieten:
Email-ul Dvs.:
Numele Dvs.:

Adresa destinatarului:


Raportează o greşeală în articol:
Nume:
E-mail:
Fragment de text:

Introduceti codul din imagine:


Comentarii (192)
1. Opinie!, ora: 14:30; 13 dec 2009
Mitropolia Moldovei care se supune Moscovei ce face in Republica Moldova?
2. Napocel, ora: 14:30; 13 dec 2009
Ăștia aparțin de Patriarhia Rusiei?
3. Napocel, ora: 14:31; 13 dec 2009
De ce nu au dărâmat statuile sovietice din Chișinău și simbolurile cu secera și ciocanul???
4. cosco, ora: 14:37; 13 dec 2009
Foarte urit din partea ,,ortodoxilor'', un credincios adevarat nu poate sa faca asa ceva.
5. Napocel, ora: 14:38; 13 dec 2009
Isus a fost jidov? Anatolie Cibric cunoaște oare răspunsul?
6. Luzo, ora: 14:44; 13 dec 2009
Asa numitul "protoiereul Anatolie Cibric" e o ramasita din Eviul Mediu si este o rusine nu numai a bisericii ortodoxe dar si a intregii natiuni.Unde era politia si care va fi atitudinea Presedintelui M.Ghimpu?
7. Opinie!, ora: 14:45; 13 dec 2009
Rusia prin agentii sai de influenta din RM face tot ce vrea.

Atacuri asupra evreilor.

Sondaje la comanda.

Aruncari de grenada in multimea de oameni.

Ponegrirea in presa controlata de rusi a presedintelui parlamentului RM Mihai Ghimpu.

Medvedev cere statut inalt pentru limba rusa in RM.

etc...

Republica Moldova cum a fost gubernie ruseasca asa si ramane sa fie gubernie ruseasca .
8. viat, ora: 14:46; 13 dec 2009
ma gandesc si eu asa intr- doara,
dar ce ar fi daca aceste doua parti, pe de o parte asociatiile crestinem iar pe de alta, comunitatea evreiasca s-ar afla intr-un parteneriat, unde interesul care il urmaresc ambele este unul politic?
Este oare posibil asa ceva? Cum credeti?

Asa numitii crestini-ortodocsi care au facut asa nu au nimic credincios in ei, se pare ca cineva doreste sa si mobilizeze electoratul pe motive religioase, mare tampenie, moldovenii nu sunt ei asa de crestini dupa cum spun, au ei un conflict ascuns cu biserica care vine de mai demult.

Cred ca ar trebui sa ne apucam de curatarea Bisericii, noi societatea civila, ca tare multe lichele sau oropsit pe langa Biserica, ne fac de ras.

Cine doreste curatarea Bisreicii eu p[ropun sa incepem cu a discuta despre formarea unui grup de initiativa.
9. CLAR007, ora: 14:48; 13 dec 2009
foarte bine au procedat Protoiereul Anatolie Cibric si oamenii,acum e rindul lupoaicei capitolina,de aruncat naher toate simbolurile care nui apartin MOLDOVEI
10. viat, ora: 14:50; 13 dec 2009
si ce securist trebuie sa fie acel preot care iese cu un simbol politic la un protest crestin, iar steagul RM tocmai este unul politic,
si inteleg ca generalul/mitropolit Vladimir a oropsit foarte multi securisti in Biserica.
MAI are biserica, SIS are biserica si Ministerul Apararii are biserica, ar trebui sa ne gendim cum sa separam statul de biserica, ca dupa cate inteleg avem probleme grave cu aceasta.
11. VIL, ora: 14:52; 13 dec 2009
Curji fesu, de mult am zis ca-s debili popii astia, sau pus pe capul jidovilor. Din pacate suntem inca un stat medieval ce tine de confesii, ce tine de jidovi ma bucur ca macar putinul asta l-au primit pentru suferintele la care au adus ei Basarabia
12. viat, ora: 14:55; 13 dec 2009
9. CLAR007, ora: 14:48; 13 dec 2009

de ai intelege ce lucruri grave vorbesti cred ca ai mai sta pe genduri.
Conpromiti viitorul unei societati normale in RM, si daca ai sti pe cine cu adevarat reprezinta acei asa numiti "umili pastori ai lui Dumnezeu", care au cam uitat notiunea de umil si de treburile domnului, cred ca ai privi lucrurile mai profund.
Fii atnet ca in RM cineva are nevoie de conflicte de alt tip, cele religioase, iar scopurile sunt exact politice. Pe cine reprezinta generalul Vladimir cred ca nu e nevoie sa ti aduc aminte.
13. radovan27, ora: 14:58; 13 dec 2009
Ce salbatici.. cica "actiunile puterii de stat de astazi".. asta e deja politica pura....acesti oameni.. care se numesc ortodocsi, doar ponegresc religia!!!
14. Luzo, ora: 14:59; 13 dec 2009
Da,CLAR007,ai "dreptate".Daca e asa,atunci si monumentul lui Lenin cu Voronin,legati de ghit,care tot nu i apartin Moldovei,si daca te mai "ghindesti",sint multe simboluri de astea.
15. CLAR007, ora: 15:00; 13 dec 2009
jidanii credca au uitat cum iau curatit putem si sa le amintim

Transnistria este un termen artificial geografic, creat in al doilea razboi mondial, referindu-se la o parte din Ucraina cucerita de trupele germane si romane in vara anului 1941. Inainte de razboi, acest domeniu a avut o populatie evreiasca de 300.000 de evrei. Zeci de mii dintre ei au fost sacrificati de catre Einsatzgruppe D, precum si de catre fortele germane si romane. Transnistria a fost ocupata si a fost utilizata pentru concentrarea evreilor din Basarabia, Bucovina si Moldova de nord, care au fost expulzati de pe ordinea directa a lui Ion Antonescu. Deportarile au inceput la 15 septembrie 1941, si au continuat, pana in toamna anului 1942. Evreii care au supravietuit uciderea in masa efectuate in Basarabia si Bucovina au fost deportati in Transnistria pana la sfarsitul anului 1941. Numarul total al deportatilor a fost in jur de 150000, desi surse germane scriu de 185000.
16. CLAR007, ora: 15:00; 13 dec 2009
Acitivitatile criminale ale romanilor
Ghetourile si lagarele din regiune au fost in mainile jandarmeriei si autoritatilor administrative romanesti. La sfarsitul lunii noiembrie 1941 cea mai mare parte a evreilor din Basarabia si Bucovina au fost inghesuiti in ghetouri si lagare in Transnistria centrala si de nord. Pe urma Antonescu – a ordonat sacrificarea a evreilor din Odessa.

Bogdanovca, tabara situata pe Bug, in satul Bogdanovca in transnistia. Ea a fost fondata in octombrie 1941 de catre autoritatile de ocupatie romane. Pana la 1 decembrie 1941, peste 54000 de evrei din Basarabia si Odessa au fost inchisi in lagar. La mijlocul lunii decembrie, tiful a izbucnit in Bogdanovca. In acel moment, romanii si germanii au decis sa distruga intreaga populatie din tabara. Exterminarea a inceput pe 21 decembrie. Soldatii romani si politia, politia ucraineana, si civili locali au luat parte activa, sub comanda sefului politiei locale ucrainene. Aproximativ 5000 de prizonieri bolnavi si cu han
17. CLAR007, ora: 15:01; 13 dec 2009
Romania a 5.000 de orfani evrei. 5000 nu au fost repatriate, din cauza opozitiei germane. Filderman a fost expulzat in Transnistria, in mai 1943, si, la intoarcerea sa in Romania in luna august a cerut guvernului sa permita tuturor evreilor sa se intoarca in Romania.
Multi dintre supravietuitorii ramasi li sa permis sa se intoarca in Romania in 1945 si 1946.

Multi evrei au fost deportati in Transnistria din Basarabia si Bucovina. In perioada 1941-1944, 200.000 de oameni de romi si de evrei au devenit victimele ocupatiei romanesti din Transnistria. Ne fiind pe teritoriul romanesc, transnistria, a fost folosit ca un cimp de ucidere de exterminare a evreilor. Supravietuitorii spun ca, in comparatie cu Holocaustul din Germania nazista, in cazul in care deportarile au fost atent planificate, guvernul roman nu a pregatit gazduirea miilor de oameni in transnistria, ei au fost plasati in cazarmile brute, fara apa, electricitate. Cei care nu puteau merge au fost pur si simplu lasat sa moara.
18. CLAR007, ora: 15:09; 13 dec 2009
noi si asa MOLDOVENII nu avem loc pentru noi,dar tot se mai baga peste noi tot felul de gagauji,rusi,tigani,evrei cui nui lene,dar de ce? de atita ca sa prostit moldovanul cu bunatatea lui,suiti toti in spinare la moldovan,ca md e bun el pe toti ii poate duce,incepind de la pidarii hitri de la conducere care nu au nici o programa pentru a scoate RM din criza si terminind cu pidari hitri din alte natiuni care vor sa ne fure pamintul stramosilor dind o "vzeatka" la acei de la conducere,ca pe ei nui mai satura dracu de furat si tot nu inteleg debilii ca nu vor lua cu ei in pamint nimic dar tot fura si fura si md tot se prosteste si prosteste. Ultima data cind mam primblat prin chisinau am vazut prin oras foarte multi bolnavi care nu mai au zimbet pe fata dar numai scrishnela de dinti si feti incruntate.Nu stiu cum gindesc acei de la conducere dar situatia poate iesi de sub control si armata care inconjoara chisinaul nu cred sa ajute. INNARMATI-VA OAMENI BUNI!
19. Amadeus, ora: 15:14; 13 dec 2009
.
A mai ramas si musulmanii sa puna o semiluna langa nonumentul lui Stefan cel Mare. Cred ca e o provocare pusa de la cale de Pincevskii.Evreii stiu prea bine ce importanta are Stefan cel Mare pentru noi ,mai ales ca el a fost canonizat,punerea menorei langa Stefan cel Mare e ca si cum ar intra evreii in biserici si ar scoate icoanele si in locul lor ar pune menorelele lor.E clar ca a fost o provocare .
20. Napocel, ora: 15:15; 13 dec 2009
Oare de ce nu aud că-n R.M. se doboară simbolurile cu secere și ciocanul, de ce nu aud că se doboară statuile sovietice, că se interzic sărbătorile sovietice???
21. sore, ora: 15:23; 13 dec 2009
sa scrii de 5 ori intr-un articol "au declarat pt Pudika Tv"? da-va-ncolo de handicapatsi disperati. chiar asa? voi chiar crede-ti ca lumea nu mai stie ce-i aia marketing? da chiar asa vizibil?
22. Luzo, ora: 15:23; 13 dec 2009
Ce la Moldova nu ajung medici psihiatri?CLAR007,ai ceva date statistice despre numarul bolnavilor de paronie in Moldova?
23. aster, ora: 15:23; 13 dec 2009
Mare prosti is preotii eshtia ! O sa farim eu crucea ceea daca e asa vorba , fiecare confesiune are dreptul la existenta si activitate pe teritoriul Moldovei.
Mai ales ca comunitatea evreiasca e destul de numeroasa ...

Deja peudo-ortodoxsii estia ma irita , veshnic gasesc sa protesteze impotriva la ceva , la-s sa se roage si sa taca ... ba nu le place pasapoartele noi , ba nu le place filmul "codul lui davinci" ,ba nu le place gay-ii ... si mie nu-mi place de ei , da nu ma duk sa le stric bisericele si crucele....

Se primeste ca daca e asa, atunci in Israel , toti se vor strange so vor demola unica biserica ortodoxa din Ierusalim ? sau o sa arda vreo cruce ceva ?

PS : Nu-s evreu si in genere nu apartin nici unei confesiuni religioase ...
24. aster, ora: 15:25; 13 dec 2009
Sa se duca in Rusia cine e cu acesti preoti ! numai in rusia pot sa faca asa huliganism !

PS : Acum se cere o ancheta si sa aresteze acesti preoti pentru vandalism si huliganism .
25. cayot, ora: 15:44; 13 dec 2009
Vandali dar nu credincioshi!!!! halal de dinsii!!!
26. PreotulAnarhip, ora: 16:00; 13 dec 2009
Si atunci cu ce e mai buna religia mea( ortodoxa), de cea a Islamului?
Mai putini preoti - mai putine prostii in tara asta!
27. Iagar, ora: 16:15; 13 dec 2009
traiasca unipublika tv! care a reusit sa faca din demontare deam si conflict intre evrei si ortodocsi!cite persoane inarmate de ambele parti au participat ?lol
se pare ca e nasol cu jurnalismu vostru
28. Iagar, ora: 16:18; 13 dec 2009
cum o sa fiti pe viitor ?
unipublika sau publimedia deam ?
sa va fie rusine...
29. uigres86, ora: 16:19; 13 dec 2009
Poporul evreu este numit poporul lui Dumnezeu. Ortodocsii au procedat intru-n mod foarte urat. Trebuiesc luate masuri pentru a nu se mai repeta asa ceva.
30. Unimgandire, ora: 16:22; 13 dec 2009
Iata vandalii!!! AntiChristi. Ioshua (greceste-Iesus) s-a rugat in sinagoga, intunecatilor!
31. bloodmage, ora: 16:25; 13 dec 2009
In ziua de azi cel mi bine sa fii ateist....daca eshti catolic te duci si te spovaduieshti la pedofili de pope,preoti,papi cum se mai chiama... daca eshti ortodox tre sa pupi mina la preot care ii mai "pacatos" ca tine ca ii mafia nr 1 in moldva,dupa dinsa vine aleshca....deci concluzia fiti ateisti!!:)
32. scooter, ora: 16:29; 13 dec 2009
AFARA !!! cu politica bolsevica JIDANEASCA satanista masona !
================================================================
Jidanii au fost la originea tuturor tulburarilor revotilor sataniste de OCUPATIE politice din toata lumea. Pe mana lor sunt toate bancile lumei ei sunt la originea KRIZEI financiare mondiale. JIDANII ! lau assasinat pe ISUS HRISTOS !!!
33. CLAR007, ora: 16:29; 13 dec 2009
22. Luzo, ora: 1
Sunt si bolnavi ca peste tot,sunt si kgb infiltrati ca peste tot,dar cea ce au facut e corect,stramosii nostri au trait sub un Dumnezeu si nu cum noi azi,iegovisti,simbotisti,protestanti,fel de fel se sectanti DE CE? de atita ca sa dezbine societatea si sa creeze situatii de conflict,si cu lumea noastra proasta lor li reuseste sa puie in viata proiectele lor de destrugere al altor tari.
Altceva ca jidanii daca si-au pus ceva in cap ei o vor face pina la urma,ei sunt bioroboti...Kasparov masa e jidauca si tata armean lau impins ca sa se baloteze c presedintele rusiei...de ce? de atita c jidanii vor sa puie mina pe bogatiile rusiei,dar Moldova? RASPUNS: e tara care alimenteaza rusia,adica partea nutritiva a rusiei, deci se intelege ca jidanii inteleg ca europa e saraca si se misca spre rusia spre resursele ei naturale. Deci oricum drum ei isi vor face poate fara simbol evreesc dar prin ONU UNICEF si prin alte organizme internationale sau pur simplu cumpara conducerea noa
34. deemaeesti, ora: 16:32; 13 dec 2009
Chiar deam asa si fasi nustiu!
Pochii istia di cind is ii is baga nasu cela sa hotarasca totul ei! Da lasa draga bucata ceea de fier ca nu ti-au pus-o linga biserica! Si caut in dracu la monumentu lu Stefan??? Esti primar??? Esti mari pula???
Canciuga!
Cum nu va rusine???
Salbataciuni!
Iaca mie mii interesant ce ar spune Chirtoaca de fapta asta!
Cu si ii is mai buni decit evreii cei???
Ce drept ei au voie s-ai numeasca pe evrei JÎDZÎ???
Si ei inca is cu rusii! Dracii astia is cu rusii!
Offfffffffffffff............ drăcia dracului................
35. denoo, ora: 16:35; 13 dec 2009
bine au facut, da ce inseamna asta, ceva ceva antisemit, eu percep fapta lor ca ceva anticrestin, incearca sa pui o rastignire la ei undeva in tara, te vor arunca cu pietre pina la moarte, adica crede in ce vrei dar la tine acasa, bravo preotul, mai rar asa curaj in zilele noastre..
36. CLAR007, ora: 16:36; 13 dec 2009
conducerea noastra md. le dau o valiza cu evrici si md vor fi cem mai buni aparatori,sistema financiara in lume o tin jidanii in mini si voi vreti sa nu cumpere ei un grup de cumatri de la conducere. Jidanii deci se intorc.....acesta e un semn foarte bun dintrun punct de vedere ca va creste economia,se v ridica nnivelul de viata,dar nu trebuie sa uitam ca lor le place sa comandeze,in timpul istoriei omenirii au fosto omoriti 6.000.000 de evrei.Inseamna ca erau motive...
ei evreii pe urma se mira de ce?

А вот вопрос "Где был Б-г в то время когда происходило уничтожение 6.000.000 евреев?" тем не менее остался. Чтобы ответить на него, начнём с ответа "по-еврейски": вопросом на вопрос.
А где был Б-г в то время когда происходило уничтожение многих тысяч евреев на Украине, когда беременным евр.женщинам вспарывали животы, а колодцы наполняли доверху телами евр.детей?
А где был Б-г в то время когда происходило уничтожение многих тысяч евреев в Англии, Франции, Испании, Польши...
37. goTza26, ora: 16:38; 13 dec 2009
23. aster "PS : Nu-s evreu si in genere nu apartin nici unei confesiuni religioase ..." numele spune tot :)) cramer, miller, heller....sau poate esti asterman :D
38. trecatorul, ora: 16:42; 13 dec 2009
CLAR007, ora: 14:48; 13 dec 2009
"acum e rindul lupoaicei capitolina,de aruncat naher toate simbolurile care nui apartin MOLDOVEI" trebuia sa-ti continui gindul: "SA RAMINA DOAR POPA CHIBRIC CU SECERA SI CIOCANUL"...
39. scooter, ora: 16:43; 13 dec 2009
============================================================================================
DUMNEZEU s-al ierte pe MARELE ADOLF HITLER !!!!
============================================================================================
MARELE FURER ! avea dreptate ! Juden ! E o zaraza patologica infectioasa transmisibila
Satanista Masona!
============================================================================================
40. MDA, ora: 16:45; 13 dec 2009
Nu inteleg.. da Isus Hristos nu tot a fost evreu??
41. scooter, ora: 16:45; 13 dec 2009
DUMNEZEU A BLESTEMAT POPORUL EVREU !
42. EugenRo, ora: 17:05; 13 dec 2009
Unii care comenteaza aici ar trebui rapid arestati. Probe sunt destule.
43. Liolikk, ora: 17:16; 13 dec 2009
E o provocare. Ma intreb ce cauta steagul negru-galben-alb al "monarhistilor" rusi in contextul asta ? Revedeti filmuletul de mai sus si:


http://obj.altapress.ru/picture/width/584/6746.jpg .
http://www.altapress.ru/story/37946/gallery/item/6/?story_print=1
44. Redactia UNIMEDIA, ora: 05:16; 13 dec 2009
Vizitatorul CLAR007 este avertizat pentru limbajul sau antisemit. In caz ca se vor repeta astfel de mesaje, contul vizitatorului va fi blocat.
45. furnica, ora: 17:17; 13 dec 2009
Actiuni specifice KGB-ului, cu asta bag seama se ocupa reprezentantii Mitropoliei Moldovei, asa ceva nu se face decat in lumea a III-a. Trebuie trasi la raspundere fara discutie ascesti salbatici care nu fac cinste crestinatatii ortodoxe, evident, trebuie discutat si cu comunitatea evreiasca contextul amplasarii insemnelor de cult mozaice care pana la urma nu reprezinta o crima. Pt. cel ce se numeste "Clar" ca habar nu-ai ce voprbesti, nu ne mai da citate din istoriografia sovietica semnata de tatuca Stalin, stim aberatiile voastre, romanii, maresalul Antonescu, nemtii, astia-s vinovati de toate relele, ei au adus comunismul, ciuma rosie, ei v-au deportat in Siberia, ei v-au tratat ca pe animale....! Hai sictir, mujicule, bolsevic ordinar.
46. Jane_Doe, ora: 17:18; 13 dec 2009
Nu mai face politia nimic. Cand au dat cu oua la ziarul Timpul, s-a facut ceva?
Sa-l intrebati pe Cibric daca stie cumva si despre bataia gay-ilor din PMAN.


Clar007 dupa alde tine nu poti trage decat apa, boule.
47. Liolikk, ora: 17:22; 13 dec 2009
Actiunile de genul asta sunt o boala, care in blogosfera rusa sunt diagnosticate drept "ortodoxia creierului uman (OCU)" (православие головного мозга, ПГМ) si servesc drept pretext pentru glume si subiect de satira :).
48. Grig, ora: 17:32; 13 dec 2009
Fiti atenti! Razvratitii de la biserica ruseasca "mitropolia moldovei" KGB-ista, nu protestat de loc atunci cand Voronin la 7 aprilie a terorizat si omorat tineretul Moldovei, ba chiar la cateva zile au primit focul sfint din ierusalim. Nici un protest fata de politica ruseasca de neocolonializm si teroare, nici un protest fata de simbolurile sovietice criminale. Dar in schimb atita "revolta" asupra unui sfesnic evreiesc, care nu inseamna nimic decit sfesnic in cinstea sarbatorii de Anul Nou la solstitiul de iarna (25 decembrie) Apoi luind in calcul ca Isus a fost si el evreu, ar trebui sa fie mai toleranti si mai intelegatori. Pericolul pentru Moldova nu vine de la evrei, dar de la rusi. Inteleg, ca unii din evrei sunt foerte satosi si se baga in politica moldoveneasca ca musca in fundul calului, dar nu putem generaliza asta. Mitrop. moldovei are ordin de la Moscova de a atata vrajba interetnica, ca apoi sa vina Voronin "mirotvortul" Fiti atenti ca ne prostesc.
49. Grig, ora: 17:33; 13 dec 2009
Evreii sa stie ca asta s-a facut din ordinul lui Voronin si al Moscovei.
50. Jane_Doe, ora: 17:36; 13 dec 2009
@49

Cibric e cunoscut pentru nebuniile facute. Daca citesti mai jos o sa vezi ca nici mitropolitul nu e de acord cu ce a ajuns Maica Matrona cum se numeste organizatia.

http://daniellachi.blogspot.com/2008/06/mitropolitul-vladimir-interviu-pentru.html
51. Liolikk, ora: 17:40; 13 dec 2009
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/ru/6/67/Russian_March_2008.jpg
52. aster, ora: 18:01; 13 dec 2009
Cerem sa fie arestati toti cei ce au vandalizat astazi ! E RUSINOS CE S-A FACUT !

Pe preotul Roman care a aruncat o piatra in politisti , pe 7 aprilie , l-au arestat si a stat in inchisoare mai bine de o luna , iar aici ostentativ s-a vandalizat simboluri religioase ale altor confesiuni...
53. Grig, ora: 18:04; 13 dec 2009
Dar sa vedeti, nici evreii mai inainte n-au facut ceva provocator ca acuma. Sa instalezi in parcul Stefan cel Mare chiar in picioarele oamenilor menora asta eo sfidare si o provocare. Aici se vede ca provocarea s-a pus la cale cu de comun acord cu evreii. Sa nu uitam ca prietenii lui Voronin sunt Roitman, Tcaciuc, Liberman, Hazanov si RTVi. Cu de asa? Sa iasa mitopolitul Vova de sub ascultarea lui Vova Voronin si Vova putin? Nu poate exista asa ceva. Provocare planificata, de a provoca disensiuni interetnice in Moldova, ca sa se faca necesar Voronin "mirotvortul" - seful rezident al spionajului si diversantilor din Rusia. Asta-i ! Nu va dati pacaliti!
54. EugenRo, ora: 18:05; 13 dec 2009
Pacatosi sunt destui. Si printre crestini, si printre musulmani, si printre evrei, si in alte religii.
Nenorocirea este ca pacatosii de pretutindeni nu fac altceva decat sa distruga credinta in numele credintei.
Pacatosii astia se numesc, in zilele noastre, extremisti. Si se pare ca se inmultesc mai repede decat credinciosii.
55. Ion Roata, ora: 18:08; 13 dec 2009
Daca nu va fi un proces penal de condamnare a instigatiei la ura religioasa si profanare a simbolurilor religioase, toate eforturile Guvernului Filat vor fi zadarnice, comunitatea europeana va stopa orice ajutor si sustinere unui guvern care protejaza anisemitismul.
ISUS HRISTOS a fost EVREU!
Fecioara Maria, care l-a nascut pe Domnul Isus Hristos a fost EVREICA!
E o absurditate sa te inchini lui Isus Hristos si sa lupti impotriva Maicii Domnului!
56. EugenRo, ora: 18:15; 13 dec 2009
53. Grig,
Dar sa vedeti, nici evreii mai inainte n-au facut ceva provocator ca acuma. Sa instalezi in parcul Stefan cel Mare chiar in picioarele oamenilor menora asta eo sfidare si o provocare.



Pot sa intreb ce fel de provocare vezi in asta? Sau, altfel spus, care ar fi ofensa? Nu cumva gestul poate fi mai simplu si usor asimilat unei recunoasteri si a unei incercari de apropiere?

"Paganii", adica musulmanii, pastreaza sabia lui Stefan. Este o ofensa pentru noi, sau o forma de respect a meritelor dusmanului?
57. ivfmd, ora: 18:16; 13 dec 2009
Asta e inca o dovada a faptului ca comunistii sunt criminali. In primul rand, cu ce ocazie, o mitropilie subordonata rusilor ia in maini drapelul Moldovei? Lasa sa se duca cu drapelul rusiei. Asta ar fi mai sincer din partea lor.
Si pe timpurile holocaustului acelasi lucru a fost. Tot comunistii au facut holocaustul.
58. mahetin, ora: 18:21; 13 dec 2009
Cea ce au facut ortodoxii este revoltator. Intr-o societate democratica, statul este separat de religie si toate religiile, indiferent de numarul de credinciosi este egala in fata statului si a legii. Faptul ca 90% din cetatenii RM este de credinta ortodoxa nu inseamna ca celelalte religii nu au dreptul de sarbatorii propriile evenimente religioase precum crestinii. Fiecare religie are dreptul de a afisa in public simbolurile religioase fara a fi atacate. Guvernul trebuie de urgenta sa ia masuri impotriva Mitropoliei Moldovei (apartinand de Rusia) si a celor care au distrus un simbol religios, sau ne vom vedea zilele urmatoare cu articole in toata lumea ca suntem antisemiti si huligani. Mitropolia Moldovei ar trebuii sa ia lectii de ecumenism si apropiere intre religii de la Mitropolia Basarabiei si de la Biserica Ortodoxa Romana
59. Jane_Doe, ora: 18:22; 13 dec 2009
"Reprezentanţii organelor de ordine au declarat că, deocamdată, nu ştiu cărei mitropolii aparţin persoanele care au protestat. Neoficial, s-a spus că sunt de la Mitropolia Moldovei, dar şi că mitropolitul Vladimir ar fi mirat de cele întâmplate."

CUM NU SE STIE??
http://mdn.md/index.php?view=viewarticle&articleid=3832
60. Culmea, ora: 18:25; 13 dec 2009
Da... e jale dam dacă şi popii se bat!!!

Cred că este numai începutul, dacă guvernarea în continuare tot se va amesteca în treburile bisericeşti, am în vedere să promoveze sărbătorile pe stilul nou, cum a făcuto cu data de 25 decembrie.

Crăciunul e sărbătoare religioasă, respectiv nu are guvernul sau primăria să decidă cînd să fie sărbătorită, cuvîntul e după biserică.

E prea puternică biserica rusească ca să nu se implice cînd îi sunt călcate "teritoriile".

Iarăşi o greşeală a guvernării, cu o nouă bubă pe capul lor şi aşa slab...
61. 3G+, ora: 18:33; 13 dec 2009
Culmea,vad ca iti place slobozul de popa rus.
Te-a obligat cineva sa sarbatoresti pe stil nou? Sau sunt niste fantezii bolnave,urmare a delirului alocoolic?
62. Ion Roata, ora: 18:34; 13 dec 2009
Dar pentru instalarea crucii in locul menorei, au autorizatie?
Dar Legea privind interzicerea simbolurilor sovetice mai functioneaza?
E o rusine, ce poate fi spalata numai prin pedepsirea exemplara a acestor antisemiti!
63. 3G+, ora: 18:39; 13 dec 2009
In privinta incidentului de astazi. Nu-i apar pe asa numitii "crestini". Insa oare chiar nu vedeti disparitia crestinismului in Europa? Islamismul devine extrem de agresiv,alte religii la fel,iar crestinismul se duce de rapa. Stiti de ce? Deoarece musulmanii,evreii si altii isi promoveaza insistent religia si traditiile care vor distruge crestinismul si valorile europene. In timp ce Europa este prostita cu "multiculturalism","dreptul minoritatilor".
64. me_marryanna, ora: 18:42; 13 dec 2009
Neruşinaţi sunteţi voi, atotştiutorilor!necredincioşilor!
Evreii se plâng de discriminare, dar îţi intră în casă şi îţi fură ce ai mai bun! ia nu le mai suflaţi atâta în... sveţi cu toţii minţi luminate cu lanterna! ruşine să vă fie, că nu respectaţi Biserica şi tradiţiile strămoşeşti. Dumnezeu a binecuvântat poporul ăsta, iar ticăloşi ca voi îl distrug!
Mi-e greaţă de Unimedia şi de restul posturilor de TV din ţară şi mi-e ruşine de atitudinea poporului ăstuia!
65. me_marryanna, ora: 18:43; 13 dec 2009
P.S: Clar007, sunt totalmente de acord cu tine şi sunt fericită că s-a găsit măcar un om treaz în toată prostimea asta!

Vouă, celorlalţi: sunteţi jalnici!
66. EugenRo, ora: 18:45; 13 dec 2009
64. me_marryanna, ora: 18:42; 13 dec 2009
Evreii se plâng de discriminare, dar îţi intră în casă şi îţi fură ce ai mai bun!



Poti sa-mi spui ce-ai avut mai bun si te ti-au furat?
67. EugenRo, ora: 18:48; 13 dec 2009
65. me_marryanna, ora: 18:43; 13 dec 2009
P.S: Clar007, sunt totalmente de acord cu tine




Mda! Scuze ca am avut indrazneala sa incerc un dialog cu tine!
Clar007 face parte dintre cei despre care spuneam ca:
42. EugenRo, ora: 17:05; 13 dec 2009
Unii care comenteaza aici ar trebui rapid arestati. Probe sunt destule.
68. giosoft, ora: 18:51; 13 dec 2009
Bravo preotilor si tuturor ortodoxilor care au participat azi la acest protest... Ma bucur ca au mai ramas macar putini credinciosi datorita carora ne mai tine bunul Dumnezeu pe acest pamint...Vreti dragii mei la Mecca sau unde? Ducetiva eu merg spre Hristos.
69. Culmea, ora: 18:53; 13 dec 2009
Pentru cei care nu înţeleg, încă odată repet că acţiunile de azi nu au nimic cu antisemitismul.

Este doar un "mic protest" a repzentanţei bisericeşti faţă de acţiunile negîndite a actualei guvernări, sigur nu fără susţinerea bisericii ruseşti.

Şi dacă căutaţi deschidere de dosare, apoi asta şi este scopul urmărit în acest protest. Cum ar suna de frumos "arestarea creştinilor în RM".

Mare proşti sunt cei care nu fac diferenţa între "antisemitism" şi "plolitică".
70. 1ivan, ora: 18:56; 13 dec 2009
este o provocare cu miros puternic de KGB-sti. Special ar vre-a sa aprinda sfada intre evrei si Moldova. Toti stiu ca mitropolia aceasta este condusa de KGB-bisti.
71. 1ivan, ora: 18:56; 13 dec 2009
este o provocare cu miros puternic de KGB-sti. Special ar vre-a sa aprinda sfada intre evrei si Moldova. Toti stiu ca mitropolia aceasta este condusa de KGB-bisti.
72. giosoft, ora: 18:59; 13 dec 2009
Imi place Concluzia ta Amadeus esti unul din putinii de aici care gindesc....
73. Sandutsu, ora: 19:01; 13 dec 2009
A murit pictorul Robert G.Heft ,creatorul drapelului actual al SUA cu 50 de stele

http://cugetliber.wordpress.com/2009/12/13/a-murit-pictorul-robert-g-heft-autorul-drapelului-actual-al-sua-cu-50-de-stele/
74. Pro, ora: 19:08; 13 dec 2009
Asta e doar inceputul.
De acest gen provocari vor fi tot mai multe. Cine sta in spatele lor e clar. Scoala kgbista nu doarme.

Doar ginditiva cine e Pincevski, Tkaciuk, Reidman si ce legaturi strinse au ei cu Mitropolitul Vladimir. Credeti ca Vladimir misca un deget fara Voronin sa nu stie?? Pai ei 8 ani s-au pupat unu cu altu.

Acum ei joaca jocul destabilizator, sa arate ca uite ce se petrece in MD: racketul se intoarce, epurari etnice, acum si epurari religioase. Daca alde Filat nu au sa puna miina pe SIS (nu doar superficial, dar total), atunci situatia o sa iasa de sub control
75. isaev, ora: 19:10; 13 dec 2009
Покайтесь, нехристи. Господь Бог пока что не записывался в вице-спикеры к Гимператору.
76. Dragos1, ora: 19:26; 13 dec 2009
Cit doctrina ortodoxa cit si in cea evreiasca sint o multumime de manipulari asupra societatii, deacea cea mai buna este credinta simpla si curata, corecta in cel ce este superior ierarhiei conducerii cel pe care noi il numim Dumnezeu. Dar toate aceste neintelegeri sint pursisimplu impartirea segmentelor de conducere, dece sa se evidentieze altcineva pe cind aici noi conducem, adica mitropolia moldovei. Preotii cei ce sint asa numiti cu poporu, de ce nu inainteaza propuneri sugesti corecte pentru ca societatea sa fie corect educata si sa aiba un trai decent, nu lii convinabil, asta e, cine detine controlul acela devina mai bogat.
77. Jane_Doe, ora: 19:27; 13 dec 2009
Actiunea evreilor a fost autorizata de primarie.oare nu s-au gandit ca in felul asta ii stranesc pe ortodocsi daca pun o menorah langa Stefan.

Chirtoaca de data asta nu a gandit.
http://chisinau.md/Manifestari

Pe data de 11 decembrie 2009, între orele 15.30-16.30, AO "Congresul evreiesc din Moldova" va desfăşura o acţiune sub formă de ceremonie religioasă, în Scuarul Europei (cu instalarea unei hanuchiade care va sta 8 zile, până la data de 19 decembrie)
78. radicalul, ora: 19:30; 13 dec 2009
nu e bine ce au facut credinciosii...sunt cam salbatici, dar sa recunoastem chiar daca ai fi pus o cruce langa Stefan tot nu statea bine...estetic vorbind, puteau sa o pune in alta parte, dar hai acum si fiecare ne-om pune simblorile imprejurul monumentului....cum ar arata?
79. traian_01, ora: 19:32; 13 dec 2009
Daca vreti sa cunoasteti mai multe despre meritele evreilor
cititi cartea lui Paul Goma "Saptamana rosie (28 iunie –3 iulie 1940) sau Basarabia si evreii".
Veti intelege multe lucruri.

Succes.
80. Zburlitu', ora: 19:42; 13 dec 2009
Bay prostilor, lasati voi politica shi popii intr'o parte, daca azi nimeni nu scotea semnul jidanilor, va parea normal langa stefan sa steie menora lor???? ce draq chiar asa prostalani sunteti toti? hai poate vom da voie arabilor sashi puna semiluna pe cruce la stefan a?? in care tzara Crestina ati vazut menora sau semiluna langa semnul tzarii?? BAY SUNTETI NISTE ANIMALE FARA CREIER, SUNTETI GATA SA LiNGETI CURU TUTUROR [mai ales europenilor] , NUMAI LA TZARA VOASTRA NU VA GANDITI, CACANARILOR
81. traian_01, ora: 19:49; 13 dec 2009
Sau puteti sa rasfoiti saitul lui Paul Goma:
http://paulgoma.free.fr/

Iluminati-va, stimati concetateni !

Succes.
82. Basarabean47, ora: 19:54; 13 dec 2009
Sa-ma pis eu pe credinciosii astia, ei sunt nu la un nivel mai inalt decat comunistii, cum pot ei sa faca asa ceva spurcatii rusofoni!

La gunoi cu credinta care se face azi in biserici, si fara bisericile comuniste pline de popi mafioti, omul poate fi credincios!
83. traian_01, ora: 19:58; 13 dec 2009
Mai puteti sa vizionati si un filmulet documentar "Вечный жид".
Este destul de informativ.

Nu faceti concluzii pripite si, mai ales, din vorbe goale si din minciunile pe care ni le toarna si ni le-au turnat f. mult timp.
Faceti concluzii cu capul limpede si inima curata.
84. CLAR007, ora: 20:13; 13 dec 2009
LISTA DRACILOR CARE SUNT IMPOTRIVA CRESTINIZMULUI ORTODOX:(ar fi bine prin IP de gasit locuintele dracilor,nui nimic DACII vor gasi dracii)
1. Opinie!,
3. Napocel,
4. cosco,
23. aster, ora
42. EugenRo,
. viat, or
25. cayot,
29. uigres86,
34. deemaeesti,
38. trecatorul,
45. furnica,
47. Liolikk
55. Ion Roata
50. Jane_Doe,
57. ivfmd,
58. mahetin,
61. 3G+,
22. 22. Luzo

22. 22. Luzo, ora: 15:23; 13 dec 2009 Ce la Moldova nu ajung medici psihiatri?CLAR007,ai ceva date statistice despre numarul bolnavilor de paronie in Moldova? LUZO DUTE SI VEZI DE PERSOANA POATE I-TI VEI GASI SI PRIETENI
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
55. Ion Roata, SI 29. uigres86, ora: 16:19; DAR DACA SUNT POPORUL LUI DUMNEZEU? DE CE LA-U RASTIGNIT PE FECIORUL SAU IISUS?
IAKA SPECIAL NAM SA VA SPUN UNDE SE GASESTE IN BIBLIE LOCUL,CA SA CAUTATI SINGURI FRAZA UNDE IISUS SPUNE:
- EU FAC CHESTIUNILE TATALUI MEU(DUMNEZEU),DAR VOI JIDANII FACETI CHESTIUNILE TATALUI
85. CLAR007, ora: 20:14; 13 dec 2009
FRAZA UNDE IISUS SPUNE:
- EU FAC CHESTIUNILE TATALUI MEU(DUMNEZEU),DAR VOI JIDANII FACETI CHESTIUNILE TATALUI VOSTRU(DIAVOL)
31. bloodmage, ora: 16:25; 13 E SCRIS IN BIBLIE: LUPI IMBRACATI DE OI. POTI SI SA NU TE DUCI LA BISERICA DAR DUMNEZEU SA-L AI IN SUFLET,CA DACA TE LEPEZI DE EL,EL SE VA LEPADA DE TINE SI VEI SIMTI MOMENTUL.
48. Grig, BISERICA ORTODOXA SOCOATE CA ORICE POPOR ISI MERITA IMPARATU SI DE ATITA NU SE AMESTECA,POPORUL DIN RM MERITA CEA CE ARE,TREBUIE OAMENII SA SE SCHIMBE
46. Jane_Doe PERHOTI PODZALUPNAYA
34. deemaeesti SI 58. mahetin, MAI BINE DUCETIVA MAI REPEDE LA BISERICA PUNETI O LUMINARE SI CERE SCUZA, CA MULTI SE DUC LA BISERICA CIND DOCTORII NUI MAI POT AJUTA,BISERICA A REACTIONAT CORECT FIINDCA EI SUNT INSTRUITI FOARTE BINE IN MATERIA SIMBOLIZMELOR PRIN SEMINARII,DAR OAMENII CIND LEAU PUS LUPOAICA NU AU REZCTIONAT DE ATITA CA NU CITESC SI NU STIU DE UNDE PROVIN.
65. me_marryanna, PUTINI MD GINDESC CU CAPUL, CARE TU NUMESTI PROSTIME MAJORITATEA SUNT JIDANI ROMINI CARE SE OCUPA CU PROGRAMAREA GINDIRII PERSOANELOR
70. 1ivan, DACA KGB ISTI ATUNCI EVREI CA EI AU INCEPUT PRIMII
73. Sandutsu, ora: 19:01;NOI DACII AVEM CEL MAI ANTIC DRAPEL DIN LUME VEZI PE BLOGUL MEU
86. crestinul, ora: 20:19; 13 dec 2009
ma indoiesc foarte mult ca acestea oameni si preotul ar fi crestini. Crestin inseamna Hristos mic, din greaca.Asta inseamna al urma pe Hristos, ai implini Cuvantul Sau.Or Hristos a fost evreu, si toti sfintii apostoli.Hristos a spus destul de clar sa ne iubim vrasmasii, aproapele nostru.Daca ei instiga oamenii la ura religioasa, interetnic, atunci mai implinesc ei porunca Domnului?Mantuitorul le-ar spune si lor cum le-a spus alta data saducheilor, va rataciti, nestiind Scripturile,nici puterea lui Dumnezeu(Matei 22.29) Desigur ca evreii si-au atras un blestem mare peste ei, rastignindu-l pe Mantuitorul, dar nu cred ca crestii trebuie sa participe la implinirea acestui blestem.
87. Jane_Doe, ora: 20:27; 13 dec 2009
@85 cum de nu esti la cenaclul dacilor? :))


Recunoasteti preotul de mai sus in poza asta cu Rosca? la manifestarea anti-gay?

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgulOncitFzVi0ufNTjb_Q64i39kojjoE5kV077vULtfQUYLJovZ86LZjO8c3IeICmbnwZxoWJ958h4C-03UH7XohmmFthWdXC0brAC9fjPVNwTZoBHJFYIbvDSzPh2rxAgJLDSY9lLVTxb/s1600-h/chisinau_anti-homo_iurie_rosca.jpg

Si da sunt impotriva fanatismului si cretinismului ortodox.

Vedeti dupa cine va luati.Cibric are si pasaport desi va indeamna sa nu faceti, si foloseste si telefon desi va indeamna sa nu folositi.

Daca sunteti prosti asa va trebuie.

Poate daca ai fost pe drumul Crucii ne spui si noua cum au trecut in Ucraina cei care nu aveau pasapoarte.
88. CLAR007, ora: 20:29; 13 dec 2009
86. crestinul, NU MAI FI ASA MIORITIC,AMINTESTETI PASAJUL DIN BIBLIE CIND IISUS IN BISERICA A RASTURNAT MESELE SI CINTARII SI A FACUT SA IASA ANIMALELE DIN BISERICA.
ASTA AU FACUT-O SI CRESTINII AZI AU RASTURNAT UN SIMBOL SI AU PUS ALTUL ADICA CRUCEA,CA URMASII LUI HRISTOS.
89. CLAR007, ora: 20:34; 13 dec 2009
E BRAVO Protoiereul Anatolie Cibric a participat activ
la manifestarea anti-gay si împotriva simbolului evreiesc instalat cu prilejul sărbătorii Hanuca. După ce au scandat lozinci antievreieşti, ei au smuls menora şi au înfipt în locul acesteia o cruce din lemn.
SI LA GOMICI SI LA JIDANI LEA ARATAT LOCUL! BRAVO! SUPER!
90. EugenRo, ora: 20:41; 13 dec 2009
84. CLAR007, ora: 20:13; 13 dec 2009
LISTA DRACILOR CARE SUNT IMPOTRIVA CRESTINIZMULUI ORTODOX:(ar fi bine prin IP de gasit locuintele dracilor,nui nimic DACII vor gasi dracii)
1. Opinie!,
3. Napocel,
4. cosco,
23. aster, ora
42. EugenRo,
. viat, or
25. cayot,
29. uigres86,
34. deemaeesti,
38. trecatorul,
45. furnica,
47. Liolikk
55. Ion Roata
50. Jane_Doe,
57. ivfmd,
58. mahetin,
61. 3G+,
22. 22. Luzo




Ai fost avertizat dar vad ca te mananca pielea!
Da!
42. EugenRo, ora: 17:05; 13 dec 2009
Unii care comenteaza aici ar trebui rapid arestati. Probe sunt destule.

Tu esti unul dintre ei!
91. CLAR007, ora: 20:59; 13 dec 2009
90. EugenRo, MINTE SCURTA EU 5 ORI AM FOST INCHIS SI IT-I SPUN CA POTI ARESTA PERSOANA DAR...PERSOANA POATE SI IESI DE SUB AREST SI PE CINE INCEPE SA CAUTE? POATE PE EugenRo...TIE I-TI PARE CA EU NUMI POT SCHIMBA NICK NAME?
DE EX. SUNT MULTE PERSOANE CARE I-MI TRIMIT MESAJE DE MULTUMIRE PE BLOGUL MEU
65. me_marryanna, ora: 18:43; 13 dec 2009 P.S: Clar007, sunt totalmente de acord cu tine şi sunt fericită că s-a găsit măcar un om treaz în toată prostimea asta!
Vouă, celorlalţi: sunteţi jalnici!
EU TIE I-TI INCURC EugenRo,DAR SA STI CA LA 1000 DE PROSTI MD SE NASTE UN GENIU.
SI EU SUNT AICI SA VA RUP MASTELE VOASTRE FATARNICE SI SA SPUN ADEVARUL OAMENILOR
92. 7nebuni, ora: 21:11; 13 dec 2009
bai da voi sintetzi kiar timpitzi ,voi nu stiti handicapatzilor ka daca te duci la evrei in Ierusalim la zidul plingerii cu o crucpe git ei o simt asta ca pe o ofensa , iar siau permis a puna simbolul lor linga statuia lui Stefan cel Mare care este un simbol al crestinismului in tara noastra, apoi cum dracu sa primesti asta nu ca o ofensa , mai bine poate ca un scuipat in ochi ,
93. Liolikk, ora: 21:12; 13 dec 2009
CLAR007, Ortodoxia Creierului Uman (OCU) e o boala incurabila din pacate. N-am cum sa te ajut.
94. 7nebuni, ora: 21:14; 13 dec 2009
si in primul rind asta e un alt pas al voronei, cum dracu asta nu sa intimplat pina acum , acum iaca na
grenada, limba rusa , evreii , care dracu e urmatorul plan
95. 7nebuni, ora: 21:16; 13 dec 2009
si cel care a smuls simbolul tot e un preot pus la cale , altii nici nu ar fi tras seama la asta
96. furnica, ora: 21:16; 13 dec 2009
CLAR, ar trebui sa te faci preot, te-am subestimat, uite ti-ai gasit si preoteasa, pe me_marryanna, ca vad ganditi la fel, apoi va potriviti de inaltime, aveti amandoi capul mare, creierul sta lejer, ce sa mai, luati-va, ce mai stati !
97. 7nebuni, ora: 21:17; 13 dec 2009
nam vrut sami pierd timpul pe internet cu niste timpitzi dar vad ca sint kiar multi
98. Ion Roata, ora: 21:17; 13 dec 2009
EugenRo, sa te duci cu pluta cu tot cu lista ta,esti un comunist imputit care sta otravit in gaoacea lui!
P.S. Nu este corect titlul stirei, nu este un conflict intre 2 parti,este un act de Vandalism, autorii trebuie arestati si judecati conform LEGII!
99. Zburlitu', ora: 21:19; 13 dec 2009
CLAR007, nu mai atrage atentia la prostalani, acum nu'i ajuti cu nimic, se vor trezi dar va fi tarziu =]] nu mai e mult. Shi cat de chior tre sa fii de europenizare ca sa nu observi ca evreii shi europarlamentarii va fut in gat boilor
100. Duscupluta, ora: 21:23; 13 dec 2009
In actiunile "ortodocsilor" pro-rusi si profund anti-UE, anti-RO se intrevede:

Provocare? - DA.
Act de discriminare? - DA.
Ura religioasa/intoleranta? - DA.
S-a incalcat norma constitutionala RM, CEDO, DUDO? - DA.
Asemenea actiuni pot duce la conflict interconfesional sau etnic? - DA.
Stirbesc imagina RM in fata UE? - DA.
Vor prezenta impedimente fluxsului de investitii in RM? - DA.
Va adanci criza economica si saracirea mai profunda a populatiei? - DA.
Asemenea actiuni pot compromite actuala guvernarea? - DA
Vor prezenta impedimente in calea democratizarii si aderarii RM in UE? - DA
Vor prezenta impedimente in calea reintregirii RM cu RO? - DA

======================

In concluzie: Cui serveste?
--
Intrebarea: Au putut apela in instanta de judecata cu pretentiile sale? - DA. Sunt pasibili de pedeapsa? - DA.
Cine o va face?
101. Liolikk, ora: 21:24; 13 dec 2009
@100. Duscupluta

Subscriu.
102. Zburlitu', ora: 21:27; 13 dec 2009
100. Duscupluta e prost? DA.

ian mai ducetiva in Israel shi mai puneti cruci pe acolo, sa vedeti ce va fac ei =]] va vor fute pe voi shi toata familia voastra, dar ei is mai culti ca noi, deci rexulta k totushi sunteti fara gandire
103. hamilcar, ora: 21:30; 13 dec 2009
Bravo moldoevnii, nu-i destul ca si asa se uita restul lumii cu dispret si cu mila la voi, apoi voi vreti nici mila sa nu le ramana fata de voi? Sa se uita ca la niste sarantoci rasisiti. Bravo, mergeti in directia potrivita, nu a mai ramas pana sa va afundati in c...r asa ca n-o sa poata scoate nimeni de acolo.
104. Hamunaptra, ora: 21:38; 13 dec 2009
http://www.youtube.com/watch?v=aFZXgu8nZ_8
105. TDi, ora: 21:38; 13 dec 2009
Mudacu cel cu ciocanu in mina, a fost un curvar de cind il tin eu minte si acum el e preot. E din raionul Floresti il cheama Mihail. Sa ma ************* eu pe asa credinciosi
106. Hamunaptra, ora: 21:38; 13 dec 2009
http://www.youtube.com/watch?v=aFZXgu8nZ_8
107. Hamunaptra, ora: 21:39; 13 dec 2009
http://www.youtube.com/watch?v=aFZXgu8nZ_8
108. Hamunaptra, ora: 21:39; 13 dec 2009
http://www.youtube.com/watch?v=aFZXgu8nZ_8
109. Hamunaptra, ora: 21:39; 13 dec 2009
http://www.youtube.com/watch?v=aFZXgu8nZ_8
110. Jane_Doe, ora: 21:39; 13 dec 2009
#98Ion Roata, asta e lista lui CLAR007 . Eugen doar l-a citat pe bou.
111. Liolikk, ora: 21:46; 13 dec 2009
Spunea cineva de curand: "In tara avem epidemie de gripa porcina si noi imblam dupa moaste" :).

[Text in rusa] http://lurkmore.ru/%D0%9F%D0%93%D0%9C

Efecte secundare ale Ortodoxiei Creierului Uman:
-------------------
http://s.lurkmore.ru/images/f/fb/PGM.jpg
http://s.lurkmore.ru/images/1/11/%D0%9F%D0%93%D0%9C.jpg
http://s.lurkmore.ru/images/9/9c/Babka-PGM.jpg
http://s.lurkmore.ru/images/6/6d/%D0%9F%D0%B5%D0%BD%D1%8C.jpg
http://s.lurkmore.ru/images/2/29/PGMfat.jpg
112. Hamunaptra, ora: 21:47; 13 dec 2009
Fiecare ca Religia lui,unul cu Crucea,altul cu Hanuca s.a.m.d da fiecare acasa la dinsul,in tara lui, sa-si puie ce vrea el,Stefan cel Mare nu a imblat si a cautat sa construiasca Manastiri prin Israil s-au Irak,Ei pe Crestinii Ortodocsi nu pot sa-i sufere blea,si-si baga religiile lor peste tot...Hanuca,ma uit la noi adventisti bliadi,baptisti,turnul de veghe,peticonstali,huiali,si tot soiul iobannii numa nu ceia ce trebuie.....
113. Hamunaptra, ora: 21:54; 13 dec 2009
Mergi pe strazile Chisinaului si te apuca Groaza,o gramada de debili in kiz..mame lor cu diferite tot iti baga si se vira in suflet,Nicaeri nu am vazut ca Crestin Ortodocsii!nu crestini de soiul baptisti,biserica adventista,biserica pacii si piz.masii,,,,Da Anume acei Adevarati Crestin Ortodocsi,niciodata pe nici unul nu am vazut sa bage cuiva Religia lui cu dea sila,,,Sa vie Stefan cel Mare acum ii trage El pe toti in teapa si nu altul....
114. moartea_ta, ora: 21:54; 13 dec 2009
Oho, ce de-a nume noi pe unimedia!!!

Bravo lui Eugen Ro, Culmea si alte lepadaturi comuniste care scriu in continuare cu numele lor!
Dar unde-s ai nostri??? Unde-s aliatii???

Fratilor, mie imi pare ca a iesit dnul Turcanu Vladimir la treaba!

Chizda masii de politica!
115. Hamunaptra, ora: 21:57; 13 dec 2009
Pe Crestin Ortodocsi nimeni nu poate sa-i sufere,Eu daca m-as duce de exemplu in India s-au in I
116. Hamunaptra, ora: 22:00; 13 dec 2009
Israel,si sa spun ca sint Crestin Ortodox, o sa fiu privit cu rautate,si inca si pizd...pot sa eu,,,Aici in Moldova,Stefan cel Mare a construit Mnastiri,El nu a construit biserica pacii blea,si nu a promovat Religiile altor popoare,,,Da asta a fost Stefan cel Mare! nu cicat de ciine blea....
117. moartea_ta, ora: 22:04; 13 dec 2009
Turcanu-ment,
popa-ment,
lumea proasta!

Steapniuc- istoric,
Petrencu - istoric,
MAE - fractiune parlamentara cu doctrina crestin-democrata!
118. Cristi, ora: 22:06; 13 dec 2009
Este clar ca e o provocatie a Mitopoliei subordonate Moscovei si a comunsitilor, unde au fost preotii cand erau schingiuiti tinerii? cate monumente sovietice au daramat acestia?
Preotul sa fie anchetat, ca si Vladimir de altfel, ca este pt ce, numai fabrica de vodca de la Muncesti il ingroapa de nu-l scapa nimeni.
119. Desert_Rose, ora: 22:15; 13 dec 2009
Treaba lor ce fac, atita vreme cit o fac in sinagogile lor! Legea cu privire la culte este in vigoarte in R. MOldova, asa ca au tot dreptul sa-si manifeste credinta asa cum vor. DAR SA NU INSTALEZE EI SIMBOLURI EVREIESTI IN FATA PARCULUI LUI STEFAN!!!! ORTODOXII AU SI EI BISERICILE LOR IN AMERICA SPRE EXEMPLU, DAR ASTA NU LE DA DREPTUL CA SA FACA "DRUMUL CRUCII" SPRE EXEMPLU IN FIECARE AN IN FIECARE STAT DIN AMERICA! NU SUNT ANTISEMITA, DAR IMI RESPECT CREDINTA SI STRAMOSII SI NU VOI DA VOIE UNOR JIDOVI ABORIGENI SA MI LE PINGAREASCA!!!
120. Hamunaptra, ora: 22:17; 13 dec 2009
119. Desert_Rose, ora: 22:15; 13 dec 2009

Bravo!
121. scooter, ora: 22:22; 13 dec 2009
AFARA !!! cu politica bolsevica JIDANEASCA satanista masona !
================================================================
Jidanii au fost la originea tuturor tulburarilor revotilor sataniste de OCUPATIE politice din toata lumea. Pe mana lor sunt toate bancile lumei ei sunt la originea KRIZEI financiare mondiale. JIDANII ! lau assasinat pe ISUS HRISTOS !!!
===============================================================================================DUMNEZEU s-al ierte pe MARELE ADOLF HITLER !!!!
============================================================================================
MARELE FURER ! avea dreptate ! Juden ! E o zaraza patologica infectioasa transmisibila
Satanista Masona!
==================================================================
DUMNEZEU s-al ierte pe MARELE ADOLF HITLER !!!!
============================================================================================
MARELE FURER ! avea dreptate ! Juden ! E o zaraza patologica infectioasa transmisibila
Satanista Masona!
============================================================================================
122. liubo4ka, ora: 22:33; 13 dec 2009
de data asta chiar ca ma enervez!

Cu ce ocazie e monopol asupra centrului orasului?

Cu tot respectul fata de istorie si cultura, argumentele radicalilor nu sunt plauzibile in contextul actual. Sa tinem la trecut cu pretul prezentului? Ce e asta???

Cred ca trebuie pedepsiti organizatorii a unor astfel de manifestatii. Si sa nu mai fie permise astfel de reuniuni!

Centrul e pentru toti!

Iar respectul fata de orice comunitate de oameni, diferiti de ceea ce cred unii, nu a fost de nimeni inca anulat!

Ce nesimtire! Rivna fara intelepciune!

Daca ei asa vor continua, vor fi privati de drept la exprimare libera toti oamenii...

Sa fie pedepsiti! Ca sa le fie minte!
123. Hamunaptra, ora: 22:40; 13 dec 2009
Si nu degeaba e scris in Sfinta Scriptura,ca va veni timpul curvelor si a tilharilor,iata ca a venit...
124. Irina Alexa, ora: 22:42; 13 dec 2009
am gasit un forum pentru dezbateri libere a evenimentelor din tara noastra www.straseni.org
125. scooter, ora: 22:45; 13 dec 2009
Cine a inventat COMUNISMUL ??? JIDANII !!!
================================================
JUDAISMUL e AXA raului MONDIAL !!!
126. scooter, ora: 22:50; 13 dec 2009
In privinta JIDANILOR , ai dreptul sa gandesti dar nu si spui public !
======================================================================
TEMA :Sensibila si periculoasa !
127. Desert_Rose, ora: 22:53; 13 dec 2009
Pacat de tine liubo4ka, ca n-ai trecut si nici onoare nationala.... pacat de voi, cei care sunteti ca frunza in bataia vintului. E la moda demoNcratia si libertatea, hai sa fim si noi "LA MODA" Daca in prezent deRmocratii o sa declare "Ziua Sinucigasului" o sa va sinucideti si voi.. doar vreti sa fiti la moda.... ati face orice ca sa fiti in rindurile europenilor nu? Dar de traditie, de tara, de Sfintii care au murit in inchisoile comuniste intru apararea Credintei, cui ii mai pasa???
128. traian_01, ora: 22:59; 13 dec 2009
Mai cititi ceva interesant despre ceia ce sa intimplat
"Удар русских богов" (Истархов В.А.)
129. vl, ora: 23:03; 13 dec 2009
La astea "mare credinciosi" sa le dea voi o sa inceapa iarasi sa prinda vrajitore sa le puie pe rug. vai de mintea lor. ce fel de dumnezeu au acolo in capul lor?
130. Legionar, ora: 23:06; 13 dec 2009
Aceste metode terorist-natiste nu au nimic comun cu crestinismul.Dar destul de apruape de natizm .Anume acest "preut" din Mitropolia Moldovei (Rusiei) doreste sa ne invete copii in scoli.????
131. CLAR007, ora: 23:13; 13 dec 2009
IAKA SPECIAL NAM SA VA SPUN UNDE SE GASESTE IN BIBLIE LOCUL,CA SA CAUTATI SINGURI FRAZA UNDE IISUS SPUNE:
- EU FAC CHESTIUNILE TATALUI MEU(DUMNEZEU),DAR VOI JIDANII FACETI CHESTIUNILE TATALUI VOSTRU(DIAVOL)
132. Jane_Doe, ora: 23:19; 13 dec 2009
@127 Desert_Rose, ai o logica de vai de tine. Tie daca ti se spune la ce foloseste un prezervativ te apuci sa pui in practica?

"Şi mulţi prooroci mincinoşi se vor scula şi vor amăgi pe mulţi." (Matei 24,11)


Nu vedeti ca in fanatismul vostru calcati si poruncile. Ati ajuns sa va inchinati la oameni mai mult decat la insusi D-zeu.

Nici pilda bunului samariteanului nu inseamna nik pentru voi.

4. Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste.

Ati cinstit-o azi, injurand , acuzand, aratandu-va rautatea si nemernicia. Ajungand sa-l slaviti pe Hitler si sa comparati crucea cu svastica.

Cat de crestini sunteti oare? si ce inseamna acest cuvant pentru voi?

D-zeu cu voi!
133. N&T, ora: 23:23; 13 dec 2009
Doamne-Doamne! Iarta-i ca nu stiu ce fac!Ar fi bine ca aceste cuvinte ale tolerantei sa le inteleaga debiloizii, care s-au purtat ca niste barbari, si care se considera crestini! E clar si unui copil, ca aceste manifestari au ca scop destabilizarea situatiie politico-sociale in Tara. Cui ii convine asa ceva? Ghiciti din prima- comunistilor rapciugosi, la fel de rapciugosi ca si debiloizii care au realizat acest scenariu. Voronin nu s-a asteptat, ca noua guvernare va potoli spiritele, ca salariile vor fi platite la timp, ca preturile nu vor creste etc, etc. Acum vor sa intarate populatia evreiasca de la noi!Iar maine poimante te vei trezi ca se vor vandaliza si alte lucruri ce reprezinta valori pentru alte minoritati nationale de la noi, de a destabiliza situatia. Comunistii nu vor ceda cu una cu doua! ("Комунисты не сдаются"!). Iar debiloizii de Culmea, CLARR007(pe care nu pot sa-l inteleg),etc., etc. sunt niste prapaditi. Nici nu merita sa le raspundem.Oricum,ei sunt in inferioritate
134. scooter, ora: 23:29; 13 dec 2009
ATENTIE la toatat lumea !
=============================================================================================
Comunitatea evreiasca din RM in colaborare stransa, (insa in secret) cu Metropolia Moldovei supuse Moscovei. Au provocat ARTIFICIAL ! un scandal pentru a dauna imaginia RM in ochii UE !
Pentru a pune bete in roate in relatiile RM cu UE,si pentru a bloca toate reformele noului tanar guvern AIE de toate rasurile si dusmanii poporului ROMAN din repMOLDOVA , de exeplu ca jidanii,comunistii,rusofonii,mancurtii,popii moscoviti,ect
==============================================================================================
TRAIASCA LIMBA ROMANA si ROMANIA MARE si LIBERA !!!
135. mihaipruteanu, ora: 23:36; 13 dec 2009
Aceasta este biserica adusa cu armele ocupantilor pe pamantul R. Moldova. Prin ei fortele meschine vor sa destabilizeze situatia in tara. De aceste provocari trebue sa ne mai asteptam . Fiti vigilenti.
Opinia mea ca au fost organizate de alde CLAR007.
El nu cunoaste ca transnistria este o parte a R. Moldova harazita moldovenilor chear de tatuca Stalin. Nu cunoaste ce se petrece astazi in Transnistrie unde ramanii sunt impusi sa studieze in grafia kirilica, este un etnocid , 125000 de refugiati romani.
Domnule KGBist CLAR007 poate ne spui cine se numeau ,,burunduci’’ in timpul conflictului de pe Nistru?
(N.a. – burunduci in rusa – tistari se numeau copii de 10-12 ani care furau arme de la cazaci si le aduceau voluntarilor moldoveni)
Ai depus o lumanare poate in cinstea eroilor care au cazut la Nistru?
Poate le-ai spus asa ziselor ,,forte pacificatoare ‘’ can u pace dar razboi au adus pe pamantul nostru?
Cunosti istoria care i-ti convine in timp ce tara este ocupata de semenii tai.
Volintarul Mihai . Italia.
136. Atelo, ora: 23:45; 13 dec 2009
Priviti cite biserici sectante avem in Moldova. De unele din ele nici nu am auzit, dar au niste cladiri frumoase si atrag tot mai multa lume prin donatii si viclesuguri. Cred ca cineva din afara vrea sa ne conduca prin aceste instrumente si sa aiba totul sub control. Cred ca trebuie sa ne aparam traditia noastra crestina lasata din stramosi, nu prin asa metode, dar autoritatile trebuie sa fie atente , legea cultelor trebuie sa fie pentru popor.
137. Vizir, ora: 00:00; 14 dec 2009
Ce boi fascisti sunteti... voi nu aveti drept sa intrati in familia Europei!!!

Voi ati aratat care e costu vostru... un banuti, si nu mai mult. Europa nu are nevoe de asa derbedei ca voi. Sa va fie rusine... ba mai mult ca atit, voi nu meritati intelegerea. Pacatosilor!
138. CLAR007, ora: 00:13; 14 dec 2009
De cine era populata transnistria innainte de al II-lea razboi Mondial sau despre acitivitatile criminale ale romanilor
Posted on decembrie 9, 2009 by clar007 | Editează



Transnistria este un termen artificial geografic, creat in al doilea razboi mondial, referindu-se la o parte din Ucraina cucerita de trupele germane si romane in vara anului 1941. Inainte de razboi, acest domeniu a avut o populatie evreiasca de 300.000 de evrei. Zeci de mii dintre ei au fost sacrificati de catre Einsatzgruppe D, precum si de catre fortele germane si romane. Transnistria a fost ocupata si a fost utilizata pentru concentrarea evreilor din Basarabia, Bucovina si Moldova de nord, care au fost expulzati de pe ordinea directa a lui Ion Antonescu. Deportarile au inceput la 15 septembrie 1941, si au continuat, pana in toamna anului 1942. Evreii care au supravietuit uciderea in masa efectuate in Basarabia si Bucovina au fost deportati in Transnistria pana la sfarsitul anului 1941. Numarul total al deportatilor a fost in jur de 150000, desi surse germane scriu de 185000.

Acitivitatile criminale ale romanilor
Ghetourile si lagarele din regiune au fost in mainile jandarmeriei si autoritatilor administrative romanesti. La sfarsitul lunii noiembrie 1941 cea mai mare parte a evreilor din Basarabia si Bucovina au fost inghesuiti in ghetouri si lagare in Transnistria centrala si de nord. Pe urma Antonescu – a ordonat sacrificarea a evreilor din Odessa.

Bogdanovca, tabara situata pe Bug, in satul Bogdanovca in transnistia. Ea a fost fondata in octombrie 1941 de catre autoritatile de ocupatie romane. Pana la 1 decembrie 1941, peste 54000 de evrei din Basarabia si Odessa au fost inchisi in lagar. La mijlocul lunii decembrie, tiful a izbucnit in Bogdanovca. In acel moment, romanii si germanii au decis sa distruga intreaga populatie din tabara. Exterminarea a inceput pe 21 decembrie. Soldatii romani si politia, politia ucraineana, si civili locali au luat parte activa, sub comanda sefului politiei locale ucrainene. Aproximativ 5000 de prizonieri bolnavi si cu handicap au fost blocati in doua grajduri, care au fost apoi arse. Restul prizonierilor a fost indreptat in grupuri de 300 – 400 la riu. Ei au fost fortati sa se dezbrace de imbracaminte si sa ingenuncheze. Apoi au fost impuscati sau exploadati cu grenade de mina.Ucidere a continuat timp de patru zile, in care 30.000 de evrei au fost ucisi. Uciderea a fost oprita temporar in Ajunul Craciunului, in timp ce restul evreilor au fost lasati in afara, congelati in asteaptarea mortii. Masacrul a inceput din nou, pe 28 decembrie; 11000 de evrei au fost ucisi la 31 decembrie. Doua sute au fost tinuti in viata pentru a arde organisme, dupa care au fost ucisi.

In districtul Golta: 54,000 in lagarul Bogdanovca, 18000 in lagar Akhmetchetka, precum si 8000 in lagarul de Domanevka. In Bogdanovca toti evreii au fost impuscati, de jandarmeria romana, politia ucraineana, si Sonderkommando R, alcatuita din Volksdeutsche. In ianuarie si februarie 1942, 12.000 de evrei ucraineni au fost ucisi. Altii 28000 de evrei, majoritatea din Ucraina, au fost ucisi de catre SS si de politia germana, in sudul Transnistriei. Prin martie 1943 nu mai mult de 485 de evrei ucraineni au fost lasati in viata in tot sudul Transnistriei. Un total de 185,000 de evrei ucraineni au fost ucisi de romani si de unitatile armatei germane.
Iarna din 1941 – 1942 a fost severa, cu zeci de mii de deportati pieriti. Situatia evreiilor sa imbunatatit in iarna anului 1942 – 1943 fiindca transporturile primelor ajutoare din comunitatile evreiesti din Regatul si sudul Transilvaniei au ajuns la evreii din Transnistria.
La 17 decembrie 1941, Wilhelm Filderman, a obtinut acordul lui Antonescu pentru ajutorul care urmeaza sa fie trimis in Transnistria, dar autoritatile au pus tot felul de obstacole in calea evreilor. Cu toate acestea, ajutorul a jucat un rol important in ajutorul a cel putin o parte din supravietui. Spre sfarsitul anului 1943, ajutorul pentru evreii deportati in Transnistria a fost trimise acolo de catre Comitetul Evreiesc American distributi in comun, Comitetul de salvare a Agentiei Evreiesti din Turcia, World Jewish Congress, si Oeuvre de secours aux Enfants (OSE) . In februarie 1943 Pope Pius XII a dat o contributie de ajutor. Consiliul evreesc a concentrat lupta cu privire la repatrierea deportatilor pentru a merge la Palestina. De asemenea, in aprilie 1943, Consiliul, cu ajutorul Centrului Evreesc, a obtinut permisiunea lui Antonescu pentru intoarcerea in Romania a 5.000 de orfani evrei. 5000 nu au fost repatriate, din cauza opozitiei germane. Filderman a fost expulzat in Transnistria, in mai 1943, si, la intoarcerea sa in Romania in luna august a cerut guvernului sa permita tuturor evreilor sa se intoarca in Romania.
Multi dintre supravietuitorii ramasi li sa permis sa se intoarca in Romania in 1945 si 1946.

Multi evrei au fost deportati in Transnistria din Basarabia si Bucovina. In perioada 1941-1944, 200.000 de oameni de romi si de evrei au devenit victimele ocupatiei romanesti din Transnistria. Ne fiind pe teritoriul romanesc, transnistria, a fost folosit ca un cimp de ucidere de exterminare a evreilor. Supravietuitorii spun ca, in comparatie cu Holocaustul din Germania nazista, in cazul in care deportarile au fost atent planificate, guvernul roman nu a pregatit gazduirea miilor de oameni in transnistria, ei au fost plasati in cazarmile brute, fara apa, electricitate. Cei care nu puteau merge au fost pur si simplu lasat sa moara.
In Odesa, din oras aproximativ 180.000 de evrei au ramas intre 80000 si 90000 in momentul in care germanii si romanii capturat orasul pe 16 octombrie 1941. Sase zile mai tarziu, o bomba a explodat in cartierul general militar roman din Odessa, care ca raspuns a fost un masacru de evrei; multi au fost arsi de vii. In octombrie si noiembrie 1941, trupele romane de la Odessa au ucis aproximativ 30.000 de evrei. Cea mai mare parte ramase evreilor din Basarabia (84.000 de 105000) si nordul Bucovinei (36.000 din 60.000) au fost inghesuiti in cum scrie Enciclopedia Holocaustului (Statele Unite ale Muzeului Memorial al Holocaustului), scrie ca “Printre cele mai notorii dintre aceste ghetouri … a fost Bogdanovca, pe malul de vest al raului Bug, … In decembrie 1941, trupele romane, impreuna cu partea ucraineana, au masacrat aproape toti evreii din Bogdanovca; impuscaturile au continuat pentru mai mult de o saptamana. ” Evenimente similare au avut loc la Domanevka si tabere Akhmetchetkha, si colonia” in Moghilau. ” Tabere Altele, de asemenea, cu rate de deces foarte mari, au fost la Pechora si Vapniarka. Multi evrei au murit de foamete sau boli in timpul deportarilor in transnistria sau dupa sosire. Altii au fost ucisi de romani sau unitati germane, fie in Transnistria sau dupa ce au fost condusi peste raul Bug in Ucraina germana ocupata. Cele mai multe dintre evrei care au fost trimisi in lagarele din Transnistria nu sau intors. Cei care au supravietuit, in jur de 70000, sa intors in Romania in 1945 pentru a gasi casele lor.
Chiar si pentru populatie, in general, produsele alimentare in transnistria au fost extrem de limitate, prin lipsa de planificare romanesca.. Din spusele supravetuitilor:
- oamenii se adunau in afara unui abator si asteptatu resturi de carne, piele si oasele ca sa fie date afara din abator, dupa curatare in fiecare dimineata. A fost lupta pentru oase, la fel ca si ciinii. Printre supravietuitorii au fost Liviu Librescu si Norman Manea.
139. CLAR007, ora: 00:24; 14 dec 2009
133. N&T, LA FRAZA TA Iar debiloizii de Culmea, CLARR007(pe care nu pot sa-l inteleg),etc., etc. sunt niste prapaditi. Nici nu merita sa le raspundem.

NU POTI SA MA INTELEGI? POATE AI CAZUT IN COPILARIE SI TE-AI PALIT CU CAPATINA SAU NU TE ALIMENTEZI CUM SE CADE,BLOGUL MEU E PLIN DE MULTUMIRI DAR TU DACA NU AITELEGI ADRESEAZATE LA UNUL BUN(DOFTOR)
140. Mihaitza, ora: 00:40; 14 dec 2009
Ce porcarie oribila!!! "Oamenii" acestia au auzit oare de "Libertate religioasa" sau de libertate, in general? Din cauza acestor vandali inapoiati si a altora asemenea lor RM a avut, are si va avea de suferit. Daca asemenea manifestari animalice nu vor pedepsite, putine lucruri se vor schimba in societatea moldoveneasca. Toleranta, nu numai religioasa, nu este un motiv de rusine si nici de mandrie. Este pur si simplu un semn de normalitate. Precizez ca sunt roman ortodox (pentru "aparatorii patriei"). Rusine voua, porcilor!
141. Mihaitza, ora: 00:50; 14 dec 2009
Dragi "aparatori ai patriei", carnatilor xenofobi, NU MAI FOLOSITI CUVANTUL "ROMAN" SI DERIVATELE LUI cand incercati sa va legitimati actiunile scarboase! E o ofensa!
142. CLAR007, ora: 01:15; 14 dec 2009
140. Mihaitza, DA NU E PORCARIE ORIBILA SA-SI PUIE CINEVA DIN ALT STAT IN ALT STAT UN ATRIBUT AL RELIGIEI LOR? AJUNGE!!!PREA MULT AM FOST NOI MD TOLERANTI,ACUM A VENIT TIMPUL SA SPUNEM TOT CE GINDIM,TOTUNA NU AVEM CE PERDE,SUNTEM CEA MAI SARACA TARA DIN EUROPA
143. Real, ora: 01:31; 14 dec 2009
Aici a fost miina moscovei ca de altfel in ultimul timp daca observati s-a intimplat multe evenimente atipice pentru R.Moldova de exemplu explozia de ziua orasului , eveinmente de acest pot sa se repete.
144. Mihaitza, ora: 02:05; 14 dec 2009
CLAR007, interpretezi gresit toleranta. Crezi ca cetatenii unui stat sunt obligati sa fie toti ortodocsi (sau catolici, musulmani, mozaici, budisti, etc) doar pentru ca detin cetatenia statului respectiv? Suntem toti diversi, avem fiecare religia lui, obiceiurile lui, viata lui. Asta nu inseamna ca daca hobby-ul meu este pescuitul si al tau vanatoarea trebuie sa ne luam la bataie de cate ori ne intalnim. Intr-o societate care se vrea civilizata, diferentele de opinie se rezolva prin discutii, nu prin batai, devastari, profanari si crime pentru ca fiecare avem de invatat ceva de la celalalt. Nimeni nu e detinatorul adevarului absolut si, poate stii si tu, "violenta este arma celor slabi" (sau daca preferi, "Non-violenta este arma celor puternici”Mahatma Gandhi).
145. scooter, ora: 02:14; 14 dec 2009
===============================================================================================
Comunitatea evriasca + Metropolia(moscovita)Moldovei = MOSCOVA !
===============================================================================================
AXA RAULUI MONDIAL !!!
146. elffikk, ora: 02:33; 14 dec 2009
Eu sunt crestin, si-L iubesc pe Iisus Hristos care a fost evreu
Si apostolii si fecioara Maria evrei au fost.
Mai bine spus TOTI apostolii au fost evrei
147. Niculex, ora: 03:25; 14 dec 2009
Trebuie sa vedem cine sta in spatele acestor "pseudocrestini", adica cine plateste comenzile.
Intrati pe google si o sa vedeti f. simplu, ca acest Cibric, de ex., a fost implicat in foarte multe scandaluri ciudate(inca de la protestele de prin Ungheni). Are sediul intr-un imobil oferit de renumita politiciana Maricica Livitki(tineti minte, calica ceia de la agrarienii lui Motpan si Popusoi)
Apoi, mereu apare printre organizatorii acestor manifestatii ciudate o figura a unui politician din PSD-ul trecut: Viorel Cibotaru, care administrau pe timpuri, impreuna cu alt "activist" Cesuev, PSD-ul lui Oazu Nantoi. Tot acest Viorel Cibotaru(impreuna cu de-alde Cibric), in fruntea unui asociatii (chipurile...)crestinesti, au organizat si alte proteste ciudate: protestele "credinciosilor" impotriva codului numeric din pasaport, sau impotriva spectacolelor din PMAN, ori insista sa se predea obligatoriu religia in scoli...
148. Niculex, ora: 03:27; 14 dec 2009
Tot acest Viorel Cibotaru, inregimentand si copii sai, a fost vazut cum intimidau alegatorii la intalnirile lui Filat si Chirtoaca, incriminandu-i tot felul de pacate.
Asa ar trebui sa privim: cine sta in spatele acestor rataciti.
149. robocop, ora: 05:25; 14 dec 2009
cica "politia a incercat sa-i convinga si nu le-a reusit"
de cind politia negociaza si nu intervine.
daca faci pipi in parc pai ei te iau la sectie
dar ca astia fac manifestari anti-semite si baga cruci pe unde nu trebuie, nu pot face nimic, doar negociaza

m-am lamurit cu politia noastra!

Domnu Catan, haideti faceti putina ordine acolo odata si odata!
150. EugenRo, ora: 06:09; 14 dec 2009
98. Ion Roata,
114. moartea_ta,

:))))))))))))
Cititi ce am scris la 90.


110. Jane_Doe,
Multumesc!
151. EugenRo, ora: 06:17; 14 dec 2009
91. CLAR007, ora: 20:59; 13 dec 2009
90. EugenRo, MINTE SCURTA EU 5 ORI AM FOST INCHIS


91. CLAR007, ora: 20:59; 13 dec 2009
90. EU TIE I-TI INCURC EugenRo,DAR SA STI CA LA 1000 DE PROSTI MD SE NASTE UN GENIU.
SI EU SUNT AICI SA VA RUP MASTELE VOASTRE FATARNICE SI SA SPUN ADEVARUL OAMENILOR




M-am lamurit!
152. Lil, ora: 07:48; 14 dec 2009
PCRM este in criza de idei. Daca au ajuns si la antisemitism, atunci chiar ca sunt foarte periculosi. Sunt ca niste fiare, inconjurate de vanatori, si, care musca si urla in dreapta si in stanga. Acum, stiind ca le vine sfarsitul, nimic nu mai conteaza, principiul - cu cat mai rau, cu atat mai bine. Nu m-as mira intr-o buna zi sa se ia la bataie si cu rusii, sau ukrainenii, invocand "moldovenismul primitiv". Chiar ca sunt penibili, inca odata se demonstreaza faptul, ca enoriasii rosiilor sunt manipulati din umbra. Efectul bumerangului vine, de ceea ce se tem mai tare, de aia nu o sa scape. Mare derbedei si toromaci mai sunt.
153. Guben, ora: 08:05; 14 dec 2009
Este mare circ.

Eu nu stiu ce insemna porcaria aia de simbol evreiasc pusa in parc dar clar ca ia enervat pe cretinii aia credinciosi. Din partea mea... ambele tabere sunt niste cretini care trebuesc pedepsiti. Nu iti afisezi simbolurile opulente intr-o societate majoritara ca suna a impupunere si invazie - pe deoparte.

Nu jignesti evreiii pentru ca saracii au suferit in razboi si daca spui cuvantul jidan de exemplu iti sare toata lumea in cap.. evrii sunt cei mai fascisti si cuvantul jid este tabu. Deaici reiese ca popa care jignit jidanii este cam prostut - pe de alta parte.

Unii sunt aserviti rusilor, si nici ceilalti nu sunt loiali poporului roman.

Din partea mea si unii si altii sa-mi beseasca pula.

Circ inventat de serviciile rusesti.
154. Guben, ora: 08:11; 14 dec 2009
Evreii trebuiau de la bun inceput sa-si puna zorzoanele in locuri mai potrivite. si nu la monumentul lui Stefan cel mare... Este totusi o insulta. Asca cum mi-as trage o circumcizie la sula in biserica in loc sa ma botez.
155. Guben, ora: 08:19; 14 dec 2009
E provocare curata.
156. Guben, ora: 08:19; 14 dec 2009
Si prostii au pus botu.
157. CLAR007, ora: 08:32; 14 dec 2009
Dar, in 1939, cu pactul intre Moscova si Germania, Ribentropp-Molotov

http://commons.wikimedia.org/wiki/Molotov-Ribbentrop_Pact

Ei au impartit Europa in zone de influenta, si Rusia a luat Basarabia inapoi.
Romaniei a fost declarat un ultimatum ca in 3 sa elibereze tara.
Atunci evreii au impuscat in spatele soldatilor romani, aproximativ 30 de mii de romani au fost ucisi (mai tarziu, romanii sau razbunan pe evrei, asta e modul in cum este servit acum

http://isurvived.org/Transnistria.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Transnistria_(World_War_II)#The_Holocaust_in_Transnistria_under_Romanian_occupation

vorbim despre 300 000 de decese de evrei, care au fost violati pe drum, etc)
А вот вопрос "Где был Б-г в то время когда происходило уничтожение 6.000.000 евреев?" тем не менее остался. Чтобы ответить на него, начнём с ответа "по-еврейски": вопросом на вопрос.
А где был Б-г в то время когда происходило уничтожение многих тысяч евреев на Украине, когда беременным евр.женщинам вспарывали
158. CLAR007, ora: 08:35; 14 dec 2009
животы, а колодцы наполняли доверху телами евр.детей?
А где был Б-г в то время когда происходило уничтожение многих тысяч евреев в Англии, Франции, Испании, Польши...
А где был Б-г в то время когда hаман и Ахашверош хотели уничтожить весь евр.народ?
А где был Б-г в то время когда происходило уничтожение многих тысяч/десятков тысяч/миллионов (?) евреев во время разрушения Храмов и крестовых походов?
А где был Б-г в то время когда с живого раби Акивы сдирали кожу?
Ведь уничтожения не начались с Освенцима. У нас длинная история. От Адама. Так м.б. и раньше (до Освенцима) было не правильно?
RM e tarisoara mica noi nu avem loc pentru noi md,adica un milion de md emigrati,si cind colo mai vine cineva si inca si mai pune simbole de al lor drept linga STEFAN CEL MARE. crestinii inca foarte pasnic sau comportat ca niste crestini...sa fi fost niste arabi aveau sai dee foc.
159. Lil, ora: 09:28; 14 dec 2009
Confruntarea a fost asul din maneca bolsevicilor din toate timpurile. Nu conteaza, ca sunt evrei, sau romani, sau alta etnie, principalul e, ca sa le dea o senzatie de lupta prostilor. Caci, de, este mai complicat sa explici poporului, de ce in 8 ani de zile ai adus tara de rapa, mai usor e sa dai vine pe dusmanii interni si externi.
160. MAXIMR, ora: 09:48; 14 dec 2009
handicapati....unii mai mult, altii mai putin......
evreii au stiut la ce merg......"ortodocsii", mare fapt eroic au facut......
nu religiile sunt bune sau rele......da oamenii care se decalra "credinciosi"......
cat mor copii de foame,sunt violati iar cineva se imbogateste pe sangele altora.......imi bag eu s.........in asa credinciosi care se fac a nu vedea toate acestea
161. CetateanX, ora: 09:48; 14 dec 2009
Acum sa-i vedeti pe evrei cum vor incepe o munca activa in RM, sa-si salveze poporul.

EugenRO,
Prim-ministrul Israelului s-a scapat o data cu vorba ca evreii au cumparat Romania, Ungaria si Polonia daca nu gresesc.

Tu ce-ai zice daca evreii ar veni la Manastirea Putna si ar pune langa Stefan o menora? Chiar sunt curios sa aflu.

Evreii activeaza liber in RM, dar sa pui o emblema religioasa evreiasca langa Stefan, intr-o tara cu populatia majoritara crestin-ortodoxa, este lipsa de bun simt.
Desigur ca evreii vor sari sa se apere ca i-au navalit antisemitii, dar nimeni nu va aminti lipsa de bun simt a evreilor care si-au permis sa instaleze aceasta emblema religioasa, repet religioasa chiar langa Stefan cel Mare.

Imi pare rau ca unii au memorie scurta, dar incearca sa arate ca sunt POLITICAL-CORRECT, pupatori de cururi...
162. CetateanX, ora: 09:50; 14 dec 2009
viat,
tu nu esti crestin-ortodox, daca nu gresesc. Am dreptate?
163. BlackT, ora: 10:01; 14 dec 2009
ala nu e preot e cloun in rasa !

daca va mai fi in rindurile preotesti eu dau singur plingerea la CEDO !

oamenii care il sustineau erau niste oi pierdute ! si nu stiu ce rol are religia pe pamint ! sa va fie rusine prin acest jest ne-ati transformat toti ortodoxii in rasisti si radicalisti !
164. EugenRo, ora: 10:01; 14 dec 2009
161. CetateanX,


Hmmmm!
Nu stiu de ce trebuie sa vedem gestul ca pe o ofensa si nu ca pe un gest de... cum sa-i zic? Apreciere? Omagiu? Recunoastere?

Chestia cu pusul unui alt simbol religios intr-un lacas de cult nu-i un exemplu prea fericit. Nimeni nu-i chiar atat de dobitoc!

Statuia lui Stefan e un monument laic.
165. BlackT, ora: 10:12; 14 dec 2009
Moldova e tara ortodoxa ? cum adica o tara poate fi numita orodoxa cine daca nu Patriarhie Rusa a nascocit acest termen si il afiseaza prin acest iobg. e corect de afirmat ca tu esti ortodox si avem Mitropolie ortodoxa si Biserici ortodoxe o parte se inchina Patriarhiei Ruse alta Patriarhiei Romane ? in Moldova atita timp cit sunt acceptati ca cetateni - oameni din etnii diferite si de orientare religioasa diferita nu poate fi numita tara cu o singura religie ! Aceasta lume nu este doar pentru ortodox antisemitistule ! binica mea sa te fi urmat caci noi stim bine cita incredere au preotii in rindul lumii de la tara, aveam sati dau cu cadelnita in cap eu si ardeam in iad amindoi !
166. Hidalgo, ora: 10:15; 14 dec 2009
....Ei Unimedia-mi-ati blocat contul???
167. BlackT, ora: 10:18; 14 dec 2009
162. CetateanX

si daca nu e atunci ce ? a nu fi ortodox inseamna a inchide usa pentru ceilalti, asta tia fost invatatura Bisericii ?

Mitropolia lupta pentru credinciosi si aceasta este stimulat de venitul pe care il aduc credinciosii la slujbele de simbata-duminica !

da si unde sunt PCRM care atit de bine a stiut sa apere interesele evreilor inainte de alegeri, sa-si pastreze statutul sau de opozitie activa ? sau poate acum nu prea le convine ? caci aliatul sau Mitropolia face greseli grosolane ?

perdem elctorat domnilor ? si cred ca degraba toate etniile vor intelege ca au fost folosite doar pentru asi depune votul !
ce facem cu cei Catolici dar mai ales cu Islamul ? mi ales ca Islamul este reprezentat de diaspore destul de numeroase ? ne apucam de reformat si Mitropolia ori nu ne bagam si ii lasam in continuare sa faca gafe !
168. esenta, ora: 10:37; 14 dec 2009
ODATA CU GHIMPU LA PUTERE VINE SI FASCIZMUL IN MOLDOVA!


Transnistria este un termen artificial geografic, creat in al doilea razboi mondial, referindu-se la o parte din Ucraina cucerita de trupele germane si romane in vara anului 1941. Inainte de razboi, acest domeniu a avut o populatie evreiasca de 300.000 de evrei. Zeci de mii dintre ei au fost sacrificati de catre Einsatzgruppe D, precum si de catre fortele germane si romane. Transnistria a fost ocupata si a fost utilizata pentru concentrarea evreilor din Basarabia, Bucovina si Moldova de nord, care au fost expulzati de pe ordinea directa a lui Ion Antonescu. Deportarile au inceput la 15 septembrie 1941, si au continuat, pana in toamna anului 1942. Evreii care au supravietuit uciderea in masa efectuate in Basarabia si Bucovina au fost deportati in Transnistria pana la sfarsitul anului 1941. Numarul total al deportatilor a fost in jur de 150000, desi surse germane scriu de 185000.

Acitivitatile criminale ale romanilor
Ghetourile si lagarele din regiune au fost in mainile jandarmeriei si autoritatilor administrative romanesti. La sfarsitul lunii noiembrie 1941 cea mai mare parte a evreilor din Basarabia si Bucovina au fost inghesuiti in ghetouri si lagare in Transnistria centrala si de nord. Pe urma Antonescu – a ordonat sacrificarea a evreilor din Odessa.

Bogdanovca, tabara situata pe Bug, in satul Bogdanovca in transnistia. Ea a fost fondata in octombrie 1941 de catre autoritatile de ocupatie romane. Pana la 1 decembrie 1941, peste 54000 de evrei din Basarabia si Odessa au fost inchisi in lagar. La mijlocul lunii decembrie, tiful a izbucnit in Bogdanovca. In acel moment, romanii si germanii au decis sa distruga intreaga populatie din tabara. Exterminarea a inceput pe 21 decembrie. Soldatii romani si politia, politia ucraineana, si civili locali au luat parte activa, sub comanda sefului politiei locale ucrainene. Aproximativ 5000 de prizonieri bolnavi si cu handicap au fost blocati in doua grajduri, care au fost apoi arse. Restul prizonierilor a fost indreptat in grupuri de 300 – 400 la riu. Ei au fost fortati sa se dezbrace de imbracaminte si sa ingenuncheze. Apoi au fost impuscati sau exploadati cu grenade de mina.Ucidere a continuat timp de patru zile, in care 30.000 de evrei au fost ucisi. Uciderea a fost oprita temporar in Ajunul Craciunului, in timp ce restul evreilor au fost lasati in afara, congelati in asteaptarea mortii. Masacrul a inceput din nou, pe 28 decembrie; 11000 de evrei au fost ucisi la 31 decembrie. Doua sute au fost tinuti in viata pentru a arde organisme, dupa care au fost ucisi.

In districtul Golta: 54,000 in lagarul Bogdanovca, 18000 in lagar Akhmetchetka, precum si 8000 in lagarul de Domanevka. In Bogdanovca toti evreii au fost impuscati, de jandarmeria romana, politia ucraineana, si Sonderkommando R, alcatuita din Volksdeutsche. In ianuarie si februarie 1942, 12.000 de evrei ucraineni au fost ucisi. Altii 28000 de evrei, majoritatea din Ucraina, au fost ucisi de catre SS si de politia germana, in sudul Transnistriei. Prin martie 1943 nu mai mult de 485 de evrei ucraineni au fost lasati in viata in tot sudul Transnistriei. Un total de 185,000 de evrei ucraineni au fost ucisi de romani si de unitatile armatei germane.
Iarna din 1941 – 1942 a fost severa, cu zeci de mii de deportati pieriti. Situatia evreiilor sa imbunatatit in iarna anului 1942 – 1943 fiindca transporturile primelor ajutoare din comunitatile evreiesti din Regatul si sudul Transilvaniei au ajuns la evreii din Transnistria.
La 17 decembrie 1941, Wilhelm Filderman, a obtinut acordul lui Antonescu pentru ajutorul care urmeaza sa fie trimis in Transnistria, dar autoritatile au pus tot felul de obstacole in calea evreilor. Cu toate acestea, ajutorul a jucat un rol important in ajutorul a cel putin o parte din supravietui. Spre sfarsitul anului 1943, ajutorul pentru evreii deportati in Transnistria a fost trimise acolo de catre Comitetul Evreiesc American distributi in comun, Comitetul de salvare a Agentiei Evreiesti din Turcia, World Jewish Congress, si Oeuvre de secours aux Enfants (OSE) . In februarie 1943 Pope Pius XII a dat o contributie de ajutor. Consiliul evreesc a concentrat lupta cu privire la repatrierea deportatilor pentru a merge la Palestina. De asemenea, in aprilie 1943, Consiliul, cu ajutorul Centrului Evreesc, a obtinut permisiunea lui Antonescu pentru intoarcerea in Romania a 5.000 de orfani evrei. 5000 nu au fost repatriate, din cauza opozitiei germane. Filderman a fost expulzat in Transnistria, in mai 1943, si, la intoarcerea sa in Romania in luna august a cerut guvernului sa permita tuturor evreilor sa se intoarca in Romania.
Multi dintre supravietuitorii ramasi li sa permis sa se intoarca in Romania in 1945 si 1946.

Multi evrei au fost deportati in Transnistria din Basarabia si Bucovina. In perioada 1941-1944, 200.000 de oameni de romi si de evrei au devenit victimele ocupatiei romanesti din Transnistria. Ne fiind pe teritoriul romanesc, transnistria, a fost folosit ca un cimp de ucidere de exterminare a evreilor. Supravietuitorii spun ca, in comparatie cu Holocaustul din Germania nazista, in cazul in care deportarile au fost atent planificate, guvernul roman nu a pregatit gazduirea miilor de oameni in transnistria, ei au fost plasati in cazarmile brute, fara apa, electricitate. Cei care nu puteau merge au fost pur si simplu lasat sa moara.
In Odesa, din oras aproximativ 180.000 de evrei au ramas intre 80000 si 90000 in momentul in care germanii si romanii capturat orasul pe 16 octombrie 1941. Sase zile mai tarziu, o bomba a explodat in cartierul general militar roman din Odessa, care ca raspuns a fost un masacru de evrei; multi au fost arsi de vii. In octombrie si noiembrie 1941, trupele romane de la Odessa au ucis aproximativ 30.000 de evrei. Cea mai mare parte ramase evreilor din Basarabia (84.000 de 105000) si nordul Bucovinei (36.000 din 60.000) au fost inghesuiti in cum scrie Enciclopedia Holocaustului (Statele Unite ale Muzeului Memorial al Holocaustului), scrie ca “Printre cele mai notorii dintre aceste ghetouri … a fost Bogdanovca, pe malul de vest al raului Bug, … In decembrie 1941, trupele romane, impreuna cu partea ucraineana, au masacrat aproape toti evreii din Bogdanovca; impuscaturile au continuat pentru mai mult de o saptamana. ” Evenimente similare au avut loc la Domanevka si tabere Akhmetchetkha, si colonia” in Moghilau. ” Tabere Altele, de asemenea, cu rate de deces foarte mari, au fost la Pechora si Vapniarka. Multi evrei au murit de foamete sau boli in timpul deportarilor in transnistria sau dupa sosire. Altii au fost ucisi de romani sau unitati germane, fie in Transnistria sau dupa ce au fost condusi peste raul Bug in Ucraina germana ocupata. Cele mai multe dintre evrei care au fost trimisi in lagarele din Transnistria nu sau intors. Cei care au supravietuit, in jur de 70000, sa intors in Romania in 1945 pentru a gasi casele lor.
Chiar si pentru populatie, in general, produsele alimentare in transnistria au fost extrem de limitate, prin lipsa de planificare romanesca.. Din spusele supravetuitilor:
- oamenii se adunau in afara unui abator si asteptatu resturi de carne, piele si oasele ca sa fie date afara din abator, dupa curatare in fiecare dimineata. A fost lupta pentru oase, la fel ca si ciinii. Printre supravietuitorii au fost Liviu Librescu si Norman Manea.

Completat sub: r Uncategorized
169. Jane_Doe, ora: 10:41; 14 dec 2009
Statul se conduce dupa Constitutie, Biserica dupa Biblie.

Moldova nu e tara ortodoxa ci religia predominanta este ortodoxa.

Ceea ce au reusit aceste persoane nu n-a fost decat patarea bisericii din Moldova.
Iar gestul evreilor de a nu depunde plangere e o lectie data acestor ..... care mai sunt si in Postul Craciunului.


Nu va mirati ca sectele prospera in Moldova si credinciosii fug de biserica ortodoxa.

@Cetatean X ce compari tu?

Putna e construita de Stefan, acolo ii e mormantul.Statuia aia e laica nici nu m-as mira daca ar fi refacuta din LENIN, asa cum exista in foarte multe orase din Moldova.

Stefan cel Mare a fost canonizat de BOR si se regaseste in calendarul BOR adica de romanii pe care multii de aici ii urasc.
Biserica voastra s-a facut ca ploua si a sperat sa va uitati radacinile si neamurile.
Cu multi a reusit aceasta indoctrinare.


Poate ati remarcat ca sustinatorii situatiei de mai sus, sunt sustinatorii comunistilor si sunt si romanofobi.
170. CetateanX, ora: 11:00; 14 dec 2009
164. EugenRo
Eugen, daca situatia politica din tara ar fi stabila, atunci cred ca acest gest ar putea fi primit ca unul de recunoastere sau omagiu.
Dar in situatia asta de criza, tind sa cred ca a fost o miscare cu iz politic.

167. BlackT
Nu ti-am adresat tie intrebarea, dar stiu de ce am facut-o.

Biserica nu inchide usile pentru nimeni, ba chiar sunt bineveniti cei binecredinciosi.

Te rog sa nu faci interpretari gresite, ca eu nu sunt antievreu, am zis doar ca se utilizeaza unele instrumente ce tin de religie in atingerea scopurilor politice.
171. CetateanX, ora: 11:07; 14 dec 2009
169. Jane_Doe
"Stefan cel Mare a fost canonizat de BOR si se regaseste in calendarul BOR adica de romanii pe care multii de aici ii urasc.
Biserica voastra s-a facut ca ploua si a sperat sa va uitati radacinile si neamurile."

Ce inseamna Biserica voastra? Si a ta care e?
Eu stiu ca exista o singura Biserica a lui Hristos!
Sunt si acei care si-au uitat radacinile, eu nu sunt printre ei.
172. Lil, ora: 11:17; 14 dec 2009
Exista o singura biserica a lui Christos, care, dupa toate canoanele bisericesti din toata lumea, a fost evreu. Iar "biserica voastra" - este biserica satanelor rosii, alias bolsevicilor, care au ucis cei mai multi preoti de pe timpurile Nasterii Domnului. Iata cam asta a dorit sa iti explice Doe. Biserica voastra este a lui Ulianov si Marx, a lui Stalin si Brejnev, a lui Voronin si Vladimir, si, cu nimic nu difera de bisericile lui Hitler, Mussolini si Ceausescu...
173. CetateanX, ora: 11:24; 14 dec 2009
172. Lil
Vrei sa-ti amintesc ca din conducerea bolsevicilor dupa revolutia din 1917 peste 90% erau evrei?
174. CetateanX, ora: 11:25; 14 dec 2009
Lil,
Iisus a fost evreu, dar evreii nu-l recunosc ca Mantuitor.
Mai ai intrebari?
175. Jane_Doe, ora: 11:38; 14 dec 2009
@174 a intutit corect LIL, vb de Biserica de la Rasarit, care valorifica credinta omului si o manipuleaza politic.

In numele lui D-zeu s-au dus razboaie.

Si daca ei nu-l recunosc drept Mantuitor , tu oricum nu ne bagi cu forta asta. Si nu-s evreii singurii care nu-l recunosc.

Cu ce suntem mai buni noi fata de ei daca ne purtam inmpotriva poruncilor?

Oare nu toti apostolii au fost evrei? Oare Isus nu a fost evreu circumcis?
D-zeu a ales ca el sa se nasca in acest neam. Nu credeti ca ponegrind evreii ii ponegriti Nasterea domnului?
176. Antonescul, ora: 11:55; 14 dec 2009
"Noi suntem în ţară ortodoxă şi Ştefan cel Mare a apărat-o de tot soiul de jidovi, dar ei au venit şi au pus menora. Este o fărădelege, o îngăduinţă a puterii de stat de astăzi, care a permis aşa ceva într-o ţară ortodoxă" - Bravo crestini, o afirmatie super!

Nu au ce cauta jido-masonii linga unul din cele mai mari simboluri crestine a Basarabiei, de fapt nu au ce cauta de fel in Basarabia, pacat ca Hitler nu si-a dus lucrul pina la capat, inca mult o sa sugrume poporul roman care tot timpul a fost absolut ortodox, acesti jido-masoni promovati in zilele de astazi de curentele liberale, in frunte cu capul masoneriei din Basarabia -Vlad Filat.
La ripa cu antihristii si satanistii!
177. Jane_Doe, ora: 12:02; 14 dec 2009
@176 din cauza celor ca voi, evreii vor castiga mai multi sustinatori. Numai din cauza voastra.
178. CetateanX, ora: 12:05; 14 dec 2009
175. Jane_Doe

Faci o EROARE IMENSA, si banuiesc ca este INTENTIONATA.
"Nu credeti ca ponegrind evreii ii ponegriti Nasterea domnului? "

Nu am ponegrit evreii. Incepi de la o premisa falsa precum ca evreii sunt ponegriti si ajungi la o concluzie falsa! Mai departe nu are rost sa-ti comentez intrebarile sau afirmatiile.

"Si daca ei nu-l recunosc drept Mantuitor , tu oricum nu ne bagi cu forta asta."

Sa inteleg ca nici tu nu-l recunosti drept Mantuitor pe Iisus?
179. CetateanX, ora: 12:06; 14 dec 2009
Unimedia,
comentariul 176 trebuia sa fie cenzurat cel tarziu la 11:56 !!!
180. CLAR007, ora: 12:08; 14 dec 2009
175. Jane_Doe,
In numele lui D-zeu s-au dus razboaie.??????????DEPINDE CARE BISERICA?
VATICANUL UMPLUT DE JIDANI AU FACUT CRUCIADE FOLOSIND ALTE NATII PENTRU A OMORI ARABII,EI SI PINA IN ZIUA DE AZI FAC ASTA TRIMIT BANKIRII DI USA ARMATELE DIN NATO IN DIFERITE TARI ARABE,URMATOAREA TARA ARABA E IRAN DAR AICI VA SARI IN AJUTORUL LUI IRAN TURCIA SI POATE SI ALTE TARI ARABE..DA BISERICA ORTODOXA PE CINE A ATACAT? RASPUNDE Jane_Doe? DESPRE IISUS DA EL A FOST EVREU DAR DACA SUNT POPORUL LUI DUMNEZEU? DE CE LA-U RASTIGNIT PE FECIORUL SAU IISUS?
IAKA SPECIAL NAM SA VA SPUN UNDE SE GASESTE IN BIBLIE LOCUL,CA SA CAUTATI SINGURI FRAZA UNDE IISUS SPUNE:
- EU FAC CHESTIUNILE TATALUI MEU(DUMNEZEU),DAR VOI JIDANII FACETI CHESTIUNILE TATALUI VOSTRU(DIAVOL).......................................................................................................................................................................GASITI ACEST LOC!!!!!!!!!!
181. Antonescul, ora: 12:14; 14 dec 2009
@177. Jane_Doe

DAR CUM AI FI VRUT? SA BAGAM CAPUL IN NISIP SI SA TOLERAM TOATE RISURILE? ALUNGATI CIT MAI DEPARTE DE SIMBOLURILE CRESTINE, LA GUNOI!
182. Jane_Doe, ora: 12:14; 14 dec 2009
@178
Pai normal sunt ortodoxa. Cred in Sf Treime.

Nu e nici o eroare. Ai ascultat discursul lui Cibric?
Nu sunt antisemit dar spune"jidovi marsavi" si altele.

Tu ma crezi ca cei care au rasturnat menora nu stiu ce e asta Antisemit?



Cetatean X daca vrei mai vb pe prv

Plajaaurie@yahoo.com
183. Jane_Doe, ora: 12:17; 14 dec 2009
@181 este post pentru tine acum?
184. drACro, ora: 12:34; 14 dec 2009
O mână de provocatori (ruşi judecând după forma crucii) înconjuraţi de mai mulţi idioţi. Drumul pe care au apucat, nu duce în Europa, iar profanarea monumentului lui Ştefan cel Mare şi Sfânt (canonizat şi prăznuit de Biserica Ortodoxă Română), este un semn rău pentru românii basarabeni şi o ofensă gravă pentru restul românilor. Feriţi-vă de "mineriade", fie ele şi religioase.
185. CetateanX, ora: 13:00; 14 dec 2009
@182,
Dupa cum am mai spus sunt multe exagerari in discursul sau actiunile manifestantilor, la fel am mai spus ca este o provocare din ambele parti.
Problemele se rezolva altfel.
186. Jane_Doe, ora: 14:13; 14 dec 2009
http://www.ustream.tv/channel/jurnaltv-cam21
187. cristi 07, ora: 14:52; 14 dec 2009
CLAR007 -ai atatea posibilitati sa taci si sa nu mai faci comentarii de doi lei, si le ratezi pe toate... Incearca poate rezolvi treaba asta!
188. vova_vorona, ora: 14:53; 14 dec 2009
Astia-s niste extremisti dar nu popi, si mitropolia lor este o haita de banditi si hoti. Voi blegilor de popi ai lui vladimir stiti din ce consta religia crestina? in iubire si rabdare dar nu in instigare la ura. Voi stiati ca evreii sunt cei care se inchina tatalui cel prea inalt, carui i se inchina si domnul nostru isus cristos. Rusine sa va fie pui de napirci, popi rataciti. Rusine mitropoliei moldovei.Afara cu mitropolia moldovei!
189. me_marryanna, ora: 20:21; 14 dec 2009
Dumnezeu nu bate cu băţul, ci dă fiecăruia ce i se cuvine...
Vremuri de Apoi, ce mai!..
190. Jane_Doe, ora: 21:36; 14 dec 2009
@189 AI DREPTATE!

De aceea cred ca d-nei juriste nu i-a dat D-zeu copii. Asta pentru o femeie crestina e mare durere cred ca stii.
191. MT(SUA), ora: 06:08; 15 dec 2009
180. CLAR007, ora: 12:08; 14 dec 2009
I-ti sustin afirmatiile. Referitor la biblie este IOAN 8.
Referitor la comentariile tale de mai sus, le voi plasa si pe ale mele mai tirziu.
192. Jane_Doe, ora: 11:28; 15 dec 2009
@180 tu vorbesti serios?

Biserica Rusa pe cine a atacat? Biserica Romana si oamenii folosindu-se de chestiuni politice a reusit sa puna mana pe bisericile din Basarabia si construind o falsa Eparhie a Chisinaului.

Biserica isi ataca in primul rand proprii enoriasi.
Ce tot vorbesti tu de evrei si alte popoare? Ia exemplul cel mai la indemana

Unde erau toti preotii si Biserica cand tinerii erau torturati in beciurile comuniste?
Ai vazut tu multi preoti care sa fie saraci? sa nu aiba case , masini etc?

Tu crezi ca bisericile se construiesc singure? Atunci cum un simgur popa construieste o biserica, cand un om simplu nu reuseste o casa intr-o viata.
De unde ii vin banii? Sunt curati?

Niciun comentariu: