miercuri, 10 iulie 2013

Ungaria distruge culturile de porumb modificat genetic

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa.Bătălia pentru supraviețuirea aici începe. Ungurii și americanii se luptă. Politica noastră agricolă e o politică criminală de slugi. Cu prietenie, Dan Culcer
http://costachel.ro/comisia-europeana-a-dat-unda-verde-porumbului-modificat-genetic/#axzz2YeQeFQez


Ungaria distruge culturile de porumb modificat genetic

Aproximativ 400 de hectare cultivate cu porumb modificat genetic au fost distruse până acum în regiunea Baranya din Ungaria, datorită faptului că semințele plantate erau modificate genetic, a anunțat secretarul de stat al Minsterului Dezvoltării Rurale a Ungariei, Lajos Bognar. Acesta a mai declarat astfel de semințe, provenind de la mai mulți producători străini, au fost descoperite și în alte zone ale țării, dar că nu se știe încă exact suprafețele totale care vor trebui curățate.
Postul de radio regional MR6, citat de MTI, a anunțat că doi dintre cei mai mari producători internaționali, Pioneer și Monsanto, au fost afectați de această decizie și că este posibil ca aceste plantații să se întindă pe mii de hectare.
Fermierii se plâng că folosirea semințelor modificate genetic a fost descoperită abia acum, când este imposibil ca să se mai poată face vreo replantare. În plus, firma care a distribuit semințele în cauză se află în lichidare, astfel că, dacă producătorii vor fi obligați să plătească despăgubiri, acestea vor ajunge la creditorii respectivei firme și nu la fermieri.
Spre deosebire de alte state ale Uniunii Europene, în Ungaria Organismele Modificate Genetic (OMG) sunt interzise, iar distribuitorii de semințe sunt obligați să verifice ca acestea să nu fie modificate genetic.

270.000 de agricultori americani au dat Monsanto în judecată


Read more: http://costachel.ro/ungaria-distruge-culturile-de-porumb-modificat-genetic/#ixzz2YeRCqy84


Aproximativ 270.000 de agricultori din SUA, care fac parte din ferme și organizații agricole ecologice private, au depus plângere în instanta împotriva gigantului Monsanto.
Monsanto, firmă specializată în biotehnologie vegetală și lider în domeniul organismelor modificate genetic (OMG), este acuzat de distrugerea sistematica a culturilor ecologice independente.
Plângerea a fost depusă la o judecătorie din Manhattan, iar fermierii americani susțin că plantațiile de porumb, de bumbac, trestie de zahar sau grădinile de legume sunt contaminate de organismele modificate genetic pe care Monsanto le cultivă în apropiere.
Monsanto mai este acuzat și de faptul că duce o politica prin care urmărește să dețină monopolul asupra producătorilor și vânzătorilor de semințe din SUA și că încearcă, prin orice mijloace, chiar juridice, să-i scoată de pe piață pe fermierii eco.


Read more: http://costachel.ro/270-000-de-agricultori-americani-au-dat-monsanto-in-judecata/#ixzz2YeRwsmwK

Niciun comentariu: