miercuri, 10 iulie 2013

Analfabetismul in Romania: un sfert de milion de romani nu stiu sa scrie si sa citeasca, in scadere cu 50% fata de 2002.

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa. Cu prietenie, Dan Culcer

HARTA INTERACTIVA Analfabetismul in Romania: un sfert de milion de romani nu stiu sa scrie si sa citeasca, in scadere cu 50% fata de 2002. Topul judetelor

de Victor Cozmei      HotNews.ro
Marţi, 9 iulie 2013, 21:57 Actualitate | Esenţial

Harta analfabetismului in Romania
Harta analfabetismului in Romania
Foto: Hotnews
 In Romania exista aproape un sfert de milion de persoane analfabete, iar potrivit calculelor HotNews.ro bazate pe datele de la recensamantul din 2011, in topul judetelor cu cei mai multi analfabeti - atat ca numar, dar si ca procentaj raportat la populatia totala - se regasesc judetele din Sudul si Sud-estul Romaniei precum Giurgiu, Calarasi, Teleorman, Ialomita sau Tulcea, in timp ce Capitala si o parte din judetele din Vestul, Centrul si Nord-Estul tarii au inregistrat cei mai putini analfabeti - sub 1%. Desi fata de recensamantul din 2002 numarul analfabetilor s-a micsorat cu circa 50% la nivel de tara, scaderea nu a avut un caracter uniform. Judete precum Maramures, Dolj, Olt, Teleorman sau capitala Bucuresti au inregistrat cele mai puternice scaderi (60-70%), in timp ce in judete precum Vrancea numarul persoanelor analfabete a scazut cu doar putin peste 16%.

Harta interactivă

Niciun comentariu: